Új pasi vagy lázadás? - a frizuraváltás okai

Ha egy nő hirtelen megváltoztatja a frizuráját, még nem biztos, hogy új szerelem van a dologban. Egy merőben eltérő szín vagy váratlanul rövid fazon mindenképpen lelki megújulást mutat, de az is lehet, hogy környezetünkből, esetleg saját magunkból lett elegünk.

Hajviseletünk milyenségét, formáját, színét lelki, érzelmi állapotunk is jelentősen befolyásolja. A bolygók energiái hatással vannak ránk, a bennünk lévő energiák megváltozásával, átalakulásával párhuzamosan változtatjuk meg frizuránkat, hajszínünket, stílusunkat.

Üzenet a külvilágnak: új dolgokra vágyom

A szépségért felelős Vénusz bolygó sok mindent elárul rólunk: például, hogy milyen az ízlésünk, mit jelent számunkra a szépség, és hogy hogyan akarunk vonzóvá válni a férfiak számára. Emellett, mint a Mérleg jegy hagyományos uralkodó bolygója, felelős a párkapcsolatokért is. A nők leggyakrabban akkor változtatnak drasztikusan frizurájukon, ha egy kapcsolatnak vége szakad vagy válságba jut. Változásra, megújulásra mindenkinek szüksége van: így a kapcsolatoknak is, különben megszokássá, puszta kényelemmé válnak Ha egy nő alapvetően változtatja meg kinézetét, hajviseletét, környezete számára üzeni, hogy kész a megújulásra, kész egy új kapcsolatra, maga mögött hagyta - vagy éppen hagyja - a múlt emlékeit. Ahogyan az új frizurát is meg kell szokni, a megújulás is egy hosszabb folyamat, az átalakulás része.

Lázadásból kopasz fej

A hirtelen átváltozások egyfajta lázadást is szimbolizálnak, az illető szeretne kitörni az eddigi helyzetből, szabadságra vágyik és örömmel provokálja környezetét. Gyakori ez a jelenség az Uránusz tranzitjai alatt. Az Uránusz hatása hirtelen és váratlan, és energiáira gyorsan reagálunk, képes pillanatok alatt megváltoztatni eddig unalmasnak érzett életünket. Amikor a bolygó a Vénusszal kerül fényszög kapcsolatba, erős késztetést érzünk a megújulásra. Leggyakoribb jelenség ilyenkor a hosszú hajat rövidre, netán kopaszra vágni, vagy olyan színre festetni, ami szokatlan és meghökkentő a környezetünk számára. Vannak, akik folyamatosan meg akartak felelni partnerüknek, (ez is Vénusz-Mérleg jelleg, a külvilágnak, másoknak való megfelelési kényszer) öltözködésben, viselkedésben, hajviseletben, majd egyszer csak elszakad a cérna, és mindent megtesznek, ami teljesen ellentétes addigi külsejükkel és.személyiségükkel. Ez is egyfajta önismereti felismerés, kifejezési mód, amely szintén az Uránuszhoz köthető.

Unalomból ne kockáztassunk

Hirtelen elhatározásból jött átalakítási manővereinket ebben az időszakban azért gondoljuk át többször is, nehogy sírás legyen a vége. Hajviseletünk jelentős megváltoztatási igénye összefügg önbizalmunkkal: ha jól sikerül az átalakulás, magabiztossá tesz, ellenkező esetben földhöz vág. Vannak olyan időszakok, amikor képtelenek vagyunk a belső megújulásra, ezért kísérletezgetünk a hajunkkal. Ha megrekedünk, unatkozunk, ne ezt a kifejezési módot válasszuk, próbálkozzunk inkább kisebb változtatásokkal, mert a pozitív hatás helyett azt fogják látni, érezni rajtunk, hogy nagyon nem vagyunk rendben önmagunkkal.

Amikor igazán megváltozunk

Gyökeres átalakulásra késztetnek a Plútó éveken át tartó tranzitjai is. Az ebben az időszakban lezajló változás mögött személyiségünk belső nagy átalakulása áll, amikor megszabadulunk komplexusaink nagy részétől. Megváltoztatott külsőnkre ilyenkor kapjuk azokat a bókokat, hogy „...nahát, mindig is így kellett volna hord a frizurád”, ...egész más lettél... „ stb.

A Szaturnusz is drasztikus változást hoz

Nem minden döntés mögött áll kapcsolati válság vagy új kapcsolat kezdése. Sokan akkor változtatnak drasztikusan, ha egy korszakváltáshoz értek. Gyakori ez a 28-30 év körüli nők esetében, amikor is a Szaturnusz visszatérésével egy korszak lezárul és helyében új ciklus kezdődik, amely szintén meghatározza az elkövetkezendő 28-30 évünket. Szaturnuszi ciklusban gyakran tapasztaltam, hogy aki eddig szőkére festette a haját, átvált barna színre. A barna és a sötétebb színek egyaránt utalhatnak komolyságra, bölcsebbé válásra, de zárkózottságra és makacsságra is. Míg amikor a sötétebb színből világosítunk a nyitottságunk (uránuszi időszak) lesz nyilvánvalóbb mások felé. Mindenki olyan hajszínnel születik, ami a személyiségéhez a legjobban harmonizál. Azonban ahogyan változik a személyiségünk, más-más energiákat képviselünk, ugyanígy szeretne alkalmazkodni nem csak belsőnk, hanem külsőnk is változásokhoz.

A haj az akaratot is szimbolizálja

Ha megvizsgáljuk szimbolikusan a haj jelentését, látni fogjuk, hogy a Mars bolygó uralma alatt áll, ami az erőnkkel, akaratunkkal függ össze. Hajkoronánk nemcsak védelmet jelent, hanem szimbolizálja hatalmunkat, akaratunkat, agressziónkat, érvényesülési képességünket. Például hajhulláskor belső konfliktusba kerültünk, nem tudjuk uralni a külvilág reakcióit. Veszítünk erőnkből, hatalmunkból.

Hajvágás előtt figyeld a Holdat

Hajvágás előtt érdemes elővenni a holdnaptárunkat. Azok a napok a legkedvezőbbek a hajvágásra, amikor a Hold az Oroszlán és Szűz jegyekben tartózkodik. Ha azt szeretnénk, hogy hajunk sűrűbb legyen, akkor a fogyó Hold idejére időzítsük a hajvágást. Ha gyorsabb és egészségesebb hajnövekedést szeretnénk elérni, akkor válasszuk a növő Hold segítségét.

A Bak a kényelmet, a Vízöntő a divatot követi

Bizonyos jegyek kevésbé szeretik megváltoztatni a hajviseletüket, míg mások gyakran változtatnak. A szenvedélyes Skorpiók alapból képesek olyan frizurát hordani, ami nem szokványos, de a macerás és időigényes fazonokat elkerülik. Hasonló megfontolás jellemzi a Bikákat, de a konzervatív Bakok és a praktikusságot szem előtt tartó Szüzek sem túl kreatívak e téren. Félreértés ne essék, ez nem egyenlő az igénytelenséggel, de tény, hogy ők akár hosszú évekig elvannak a jól bevált viselettel. A levegős jegyek bevállalósak, úttörői az újításoknak. A Vízöntők, akik amúgy is a divat diktátorai, nyitottak az új trendekre. A Mérlegek különösen ügyelnek arra, hogy ne csak a táskájuk színe menjen a cipőjükhöz, hanem a hajviseletük is passzoljon az öltözékükhöz.

Az alaphajszínt az aszcendens mutatja

Az aszcendens a külsőnkről árulkodik, így az alaphajszínünket is meghatározza. Általános szabály, hogy a Rák aszcendens kivételével a tavasz-nyári jegyek világos hajúak, és ahogyan megyünk bele a télbe, egyre sötétebbek. Az Oroszlánokra jellemző a dús haj (királyi hajkorona), a Vízöntőkre a göndör haj, míg a Szűzeknek általában vékony szálú hajuk van. A színt még az is befolyásolja, hogy az aszcendens uralkodója melyik jegyben áll. Pl. ha az Oroszlánban, az gyakran jelenik meg vörös hajban, férfiaknál is.

Címlapon Michal Zapomel munkája

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek