Pénzéhes vagy, esetleg született szegény? Anyagiak a horoszkópban

Mindannyiunk életében van olyan időszak, amikor az anyagi helyzetünk kerül fókuszba. Sőt, akad, akinek egész életében ezen a téren akad tanulnivalója, ha ez a terület hangsúlyozott a horoszkópjában. Az elmúlt időszak feszült fényszög-állásai ismét súlyos, és elhúzódó anyagi gondokat hozhattak, főleg olyan emberek életében, akik nincsenek kibékülve önmagukkal.

A pénz háza

Születési horoszkópunk 12 életterületre oszlik, és ezek közül a második ház az ún. „pénz háza”. Az állatövi jegyek közül a Bikával áll rokonságban, annak uralkodója a Vénusz bolygó, kulcsszava pedig az anyagi biztonság. Mindenkinek szüksége van lelki vagy anyagi értelemben vett stabilitásra. Ez a ház fejezi ki értékeinket, amelyeket birtokolunk, illetve azt a vágyunkat, hogy szilárd talaj legyen a lábunk alatt. Itt most nemcsak a pénzt tekintjük értéknek, hanem minden olyan eszközt, ami a birtokunkban van, vagy amit kifejlesztettünk magunkban, lehet ez egy képesség, vagy tudás is.

Ráadásul nem csak az értékekről van szó, hanem arról is, hogy mennyire vagyunk tisztában ezek meglétével. Ez az önérték-tudat, amely a kora gyermekkor idejére nyúlik vissza, abban gyökerezik. Számos problémája adódik annak, aki szeretet nélkül nőtt fel. Nem általánosítható, de sok szeretethiányban szenvedő ember a túlzott táplálkozással, vagy az anyagi javak halmozásával igyekszik kárpótolni, kényeztetni magát.

Ha válságba kerülsz, változtass!

Mindenfajta válság arra figyelmeztet, hogy ne felejtsük el, hogy honnan jövünk és hová tartunk. Nagyon fontos megértenünk, hogy életünk végső célja nem az eszközeinkkel való azonosulás, hanem ellenkezőleg, az eszközök megfelelő használata. Adott célhoz, csak adott eszközökkel lehet eljutni. Buddha dúsgazdag ember volt, mégis, életének egy fordulójánál megvált mindentől, amit birtokolt. Egy anyagi válság tehát azt mutatja, hogy egy új életszakaszhoz érkeztünk. Ennek időszerűségét a teljesség igénye nélkül leggyakrabban a Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és Plútó nehéz tranzitjai jelzik. Az eddigi életünkben bizonyos dolgokat fel kell adni, hogy a helyére új dolgok kerülhessenek.

A sorsszerű változások jelzik, hogy valamire megértünk, valamit tanítani szeretnének nekünk. Ideje meglátnunk valamit, amitől eddig megóvtak minket. Befogadó képességünkön múlik, hogy mennyire ismerjük fel a változás szükségszerűségét. Az élet nagy tanító, szokták mondani, és valóban, a válságok pontosan erre hívják fel a figyelmünket. Az anyagi válság az önértékelésünkkel függ össze.

Anyagi válság első jelei (ezeket magunkban általában nem vesszük észre)

- Másokban kezdjük keresni a hibát (...mert kölcsönkért, és nem adta vissza...stb).
- Komoly elvárásokat fogalmazunk meg másokkal szemben (...mit kéne tennie stb.).
- Kritizáljuk környezetünket, szeretteinket, különösen a pénzhez fűződő dolgaikat.
  • - Sajnáltatjuk magunkat, áldozattá, mártírrá válunk (anélkül, hogy ennek tudatában lennénk).

Pénzhiány és önismeret

Ilyenkor életünk olyan szakaszába lépünk, ahol a kapaszkodókat (korlátainkat), vagyis a pénzt, ami által elismerést és tiszteletet vívtunk ki, el kell engednünk, és új alapokat kell találnunk. Akár volt pénzünk, akár nem, túl nagy hangsúlyt helyeztünk az anyagiakra, elnyomva saját értékeinket. Ezeket ki kell egyenlíteni, különben a pénzáramlás megszűnik. Ez azért nehéz, mert pénz nélkül értéktelennek érezzük magunkat, hiányában szorongunk, görcsölünk. Vagyis olyan érzelmi reakciók ezek, amiket eddig a pénzzel pótolni tudtunk. Fontossá akarunk válni a pénz által, elismerést akarunk kivívni a külvilág által, hogy bizonyítsuk, értékes emberek vagyunk

Figyeljük meg, milyen érzéseket vált ki belőlünk a pénz hiánya, és máris meg fogjuk érteni, hogy ezek azok a negatív érzelmi minták, amelyekkel szembe kell néznünk, amelyeket elfojtottunk, amelyeket nem mertünk, vagy nem tudtunk felvállalni eddig. A válság tökéletes arra, hogy bűnbakokat találjunk, de valójában egy szembesítés: nem merjük belátni, beismerni, hogy ezek az érzések, amik feltörnek, kiváltódnak ennek kapcsán, mint például az irigység, az agresszió, bizonytalanság, érzelmi függőség, tehetetlenség, hatalmi vágy vagy a mártírkodás, valójában mind a szeretethiányunkból fakadnak.

A horoszkóp teljes kifejtése adhat felvilágosítást a pénzhez és értékeinkhez való viszonyunkról, feladatainkról. Bármily meglepő is, egy asztrológus segíthet megértetni válságaink okát, rávilágítani annak nagyobb összefüggéseire. Helyettünk nem fogja tudni megmondani, hogyan szerezzünk pénzt, de azt, hogy mi nehezíti meg a pénzáramlást, igen. Ehhez azonban jóban kell lennünk önmagunkkal.

Állatövi jegyek és a pénztárcájuk

KOS: Merészsége és bátorsága fogja a pénzt hozni.

BIKA: Pénzével nagyon jól tud bánni. Sok pénzt akar szerezni, és birtokolni. Ezért hajlandó is sokat dolgozni. Sok Bika jegyű dolgozik pénzügyi területen vagy bankszakmában.

IKREK: Pénzkereset szempontjából kiemelkednek. Ügyeskedéssel, ésszel keresik a pénzt. Jó kereskedők, mert jó a helyzetfelismerésük.

RÁK: A pénzt szereti gyűjtögetni, sikeres vállalkozó, amit elsősorban ösztöneivel, megérzéseivel tud eredményessé tenni. Költeni akkor költ, ha vágyik valamire, és a Rák, mint tudjuk, mindig vágyik valamire.

OROSZLÁN: Sokat költ, legyen látszata, különben nem ér semmit. Mivel igényes a vásárlásban, szereti a színvonalas, jó minőségű dolgokat, ezért sok pénzt is kell rájuk keresni. Álmai mindig előbbre járnak a valóságnál, az elért dolgoknál.

SZŰZ: Óvatos befektető, jól megválogatja, hova tegye a pénzét. Szorgos, dolgos, és sokszor ügyesebb, mint gondolnánk.

MÉRLEG: Valami szép, jó, kellemes munkával szeret pénzt keresni. Az a fajta ember, aki sok pénzt tud(na) elkölteni, különösen kényelmi cikkekre, berendezésekre.

SKORPIÓ: Valamit mindig csinál, tesz-vesz, de környezete alig érti, hogy ez hogyan áll összefüggésben azzal, hogy abból pénz is lesz.

NYILAS: Célja nem a meggazdagodás, hanem a pénz által a szellemi értékekhez való jutás, például utazás, művelődés. Azért a luxust sem tagadja meg.

BAK: Megfontolt és alapos, nehéz munkával keresi a pénzt.

VÍZÖNTŐ: Nem örül a munka és a pénz szoros összefüggésének. Szívesen tesz sokat és jót, de ez a kettő ne függjön össze.

HALAK: Ritkán végzi azt, amit szeretne, ezért kárpótlásnak érzi a pénzt, amit kap érte.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek