Szellemi csábító vagy gondoskodó szerető: te milyen típus vagy?

A személyes horoszkópunk Vénusz fényszögeit megvizsgálva megtudhatjuk, hogy mennyire vagyunk erotikusak, vonzóak, hogyan próbálunk meg másokat elcsábítani és milyenek vagyunk kapcsolatainkban. Asztrológia és szexualitás 3 .rész

Első rész: Sokszor összekeverjük a szexet a szerelemmel

Második rész: Érzéki fantázia és vonzerő: a bolygók és a szex

Fotó: Josh Liba
Fotó: Josh Liba

Most a lelki dolgok kerülnek előtérbe

Vénusz a szerelem Istennője, így a róla elnevezett bolygó bizonyos fokig meghatározza egy másik emberhez való vonzódásunkat is. És bár elsősorban nőisségéről híres, nők és férfiak egyaránt reagálnak a hatására. Október 8-án a Vénusz hátráló (retrográd) mozgásba kezd, és ilyenkor a figyelmünk a testi vonzerőről akaratlanul is a lelkiekre terelődik. Ebben a közel 6 hétben el kell azon gondolkodni, mit is várunk a szerelemtől. Az érzéki Skorpió jegyében tartózkodó Vénusz azért nem mond le az érzéki vágyakról, de ezek kevésbé lesznek most fontosak egészen addig, amíg a Vénusz újra egyenesbe (direktbe) nem fordul november 18-án.

Mennyire vagy erotikus?

A személyes horoszkópunk Vénusz fényszögei megmutatják, mennyire vagyunk erotikusak, hogyan próbálunk meg másokat elcsábítani, hogyan és milyen kapcsolatokban találjuk magunkat általában. Több típus is vonatkozhat ránk, attól függően, hogy horoszkópunkban a Vénusz hány bolygótól kap fényszöget. Természetesen minél pontosabb egy fényszög, annál erősebb a hatása, de a bolygók kozmikus helyzetét is meg kell hozzá vizsgálni.  Asztrológus segítségével tehát sokkal pontosabban és személyre szabottan ki lehet elemezni ezek minőségét; tanácsot tud adni abban, hogyan tegyük könnyebbé a vénuszi energiák megélését, illetve azt, hogy mit kell tanulnunk a szerelem, a szexualitás és a szeretet minél mélyebb és örömtelibb megtapasztalásához.

A Vénusz és a többi bolygó

A teljesség igénye nélkül, és kellő önkritikával olvasva az itt felsoroltakat, biztosan magunkra ismerhetünk, részben vagy egészben.

Vénusz-Nap: "A tökéletest keresem" Önmagunk kiegészítését keressük a másik személyben. A férfi (Nap) a vonzó és szép (Vénusz) lányt keresi, a nő pedig az ideális férfit.  Ez a vágy könnyen életcéllá is válhat. Egész életében a tökéletes kapcsolatot keresi, és a probléma abban rejlik, hogy minden létrejövő kapcsolat véget vet a keresésnek. Egy idő után pedig hiányzik a változatosság. A  tökéletesség és a kiegészülés iránti vágyat az ember egyetlen kapcsolatban sem képes megtalálni, ezért aztán hamar kiábrándul.(Jim Carrey, Jamie Le Curtis,Ian Thorpe)

Hold-Vénusz: Gondoskodó szeretet: Örök dilemmája, hogy hogyan legyen egyszerre a gondoskodó anya, feleség és az erotikus, fiatal, szexistennő az ágyban? Az ilyen kapcsolódással rendelkező férfiak olyan nőt keresnek, akiben a két nőtípus egyszerre megvan: a gondoskodó feleség, és a szexi, mindig vonzó lány. Általában nehéz egy személyben megtalálniuk. (Gwyneth Paltrow, Kevin Costner, Slash)

Vénusz-Merkúr: Előnyös kapcsolatok Értelem és érzelem: könnyen teremt kapcsolatot, de meglehetősen számító tud lenni. A szexnek és a szerelemnek a kedvtelésen kívül több előnnyel (pl. üzleti) kell járnia. (Napóleon, Madame de Pompadour, Melanie Griffith)

Vénusz-Mars: Nemek harca Rendkívül vonzónak tűnik az ellenkező nem szemében. Mégis, a nemek harcának mondják e két bolygó kapcsolódását. Ha a két nem találkozik (a Vénusz és a Mars fényszöge esetén szó szerint találkozik egymással a nőiesség és a férfiasság), egyszerre van jelen a vonzerő és taszítás. (Nadal, Tom Jones, Amy Winehouse, Hugh Laurie)

Vénusz-Jupiter: Szellemi csábítás Az érzékiség és a szellemiség összekapcsolódik, és megismerésvággyá alakul. A megismerés nem mindig a szellem területén zajlik le, hanem testi síkon is megjelenhet, például amikor a beteg megpróbálja elcsábítani a terapeutáját vagy a tanfolyamvezető nem tud ellenállni az egyik résztvevő testi vonzerejének. Néha többen vannak egy kapcsolatban, mint kellene. A vonzerőt elsősorban a szellemi értékek fokozásával akarja elérni. Hajlamos a hűtlenségre, illetve szerelmi életében megjelenik egy harmadik. (Madonna, Jennifer Aniston, Vicoria Beckem)

Vénusz-Szaturnusz: A legfontosabb a biztonságMegbízható, tartós kapcsolatok kialakítására képes, ahol a társak felelősséget vállalnak saját magukért és szükségleteikért. Szégyenlős, és nem szereti hangoztatni az igényeit. Hosszú időbe telik, amíg képes megbízni a másikban. Kisebbrendűséggel küzd, és mindig attól retteg, hogy a társa elhagyja. Nagy igénye van a biztonságra, és magas elvárásokat támaszt társával szemben. Nem esik könnyen szerelembe, ha ez sikerül, hűsége töretlen. Sok mindent magába fojt és alig tud örömet érezni. A hagyományokhoz való ragaszkodása miatt hajlamos akkor is kitartani a kapcsolat mellett, amikor az már nem is működik. Vonzódik az idősebb emberekhez. (Pl. Monica Bellucci, Madame de Pompadour, Claude Monet)

Vénusz-Uránusz: Mindig valami újat keres Ez a kombináció aligha képezheti hagyományos szexuális és párkapcsolatok alapját. Állandó késztetést érez a kötöttségek alól való szabadulásra, így sokszor olyan kapcsolatokat alakít ki, amelyekről már a legelején kiderül, hogy nem fognak sokáig tartani. Ez a fényszög-kapcsolat nem csak arra utal, hogy nem szeretne ugyanazzal a társsal megöregedni, hanem arra is, hogy az ilyen embernek egy életre szóló feladatot jelent egy kapcsolaton belül kivívni és megőrizni a szabadságot. (Robbie Williams, Lady Gaga, Mick Jagger, Elvis Presley)

Vénusz-Neptunusz: Kell valami bódulat Előtérbe kerülnek az illúziók és a csábítások is, titkos viszonyok, de elsősorban az önámítás. Elképzel valamit a partneréről és önmagáról. Voltaképpen abban a reményben ringatja magát, hogy eljön érte egy napon a herceg fehér lovon. Mindazonáltal önzetlenül szeret, nagy odaadásra képes, és társát ösztönösen közel engedi lelkéhez. Misztikusan egyesül a partnerével, szavak nélkül is megértik egymást. Gyenge önértékelése miatt gyakran válik kapcsolatai áldozatává, és lehetetlen elvárásai miatt csalódik. (Marcello Mastroianni,  Meg Ryan, Monica Lewinsky)

Vénusz-Plútó: Hatalmi játszmák Ellenállhatatlan a vonzereje, nagyon titokzatos, nehezen értik meg az emberek. Nagyon szoros kapcsolat és szenvedélyes odaadás köti a társához, a válságok ellenére is. Gyakran nagyon romantikus, de nehezen fejezi ki, mit is akar tulajdonképpen. Szexuálisan igen aktív, ám a szex csupán hiábavaló kísérlet arra, hogy kitöltse a kapcsolatban tátongó érzelmi zűrzavart. Emiatt az sem ritka, hogy szerelmi háromszögekben találja magát. (Berlusconi)

Címlapfotó: Michał Grajkowski

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek