SPIRIT

Szellemi csábító vagy gondoskodó szerető: te milyen típus vagy?

2010. október 9., szombat 16:50

A személyes horoszkópunk Vénusz fényszögeit megvizsgálva megtudhatjuk, hogy mennyire vagyunk erotikusak, vonzóak, hogyan próbálunk meg másokat elcsábítani és milyenek vagyunk kapcsolatainkban. Asztrológia és szexualitás 3 .rész

Első rész: Sokszor összekeverjük a szexet a szerelemmel

Második rész: Érzéki fantázia és vonzerő: a bolygók és a szex

Fotó: Josh Liba
Fotó: Josh Liba

Most a lelki dolgok kerülnek előtérbe

Vénusz a szerelem Istennője, így a róla elnevezett bolygó bizonyos fokig meghatározza egy másik emberhez való vonzódásunkat is. És bár elsősorban nőisségéről híres, nők és férfiak egyaránt reagálnak a hatására. Október 8-án a Vénusz hátráló (retrográd) mozgásba kezd, és ilyenkor a figyelmünk a testi vonzerőről akaratlanul is a lelkiekre terelődik. Ebben a közel 6 hétben el kell azon gondolkodni, mit is várunk a szerelemtől. Az érzéki Skorpió jegyében tartózkodó Vénusz azért nem mond le az érzéki vágyakról, de ezek kevésbé lesznek most fontosak egészen addig, amíg a Vénusz újra egyenesbe (direktbe) nem fordul november 18-án.

Mennyire vagy erotikus?

A személyes horoszkópunk Vénusz fényszögei megmutatják, mennyire vagyunk erotikusak, hogyan próbálunk meg másokat elcsábítani, hogyan és milyen kapcsolatokban találjuk magunkat általában. Több típus is vonatkozhat ránk, attól függően, hogy horoszkópunkban a Vénusz hány bolygótól kap fényszöget. Természetesen minél pontosabb egy fényszög, annál erősebb a hatása, de a bolygók kozmikus helyzetét is meg kell hozzá vizsgálni.  Asztrológus segítségével tehát sokkal pontosabban és személyre szabottan ki lehet elemezni ezek minőségét; tanácsot tud adni abban, hogyan tegyük könnyebbé a vénuszi energiák megélését, illetve azt, hogy mit kell tanulnunk a szerelem, a szexualitás és a szeretet minél mélyebb és örömtelibb megtapasztalásához.

A Vénusz és a többi bolygó

A teljesség igénye nélkül, és kellő önkritikával olvasva az itt felsoroltakat, biztosan magunkra ismerhetünk, részben vagy egészben.

Vénusz-Nap: "A tökéletest keresem" Önmagunk kiegészítését keressük a másik személyben. A férfi (Nap) a vonzó és szép (Vénusz) lányt keresi, a nő pedig az ideális férfit.  Ez a vágy könnyen életcéllá is válhat. Egész életében a tökéletes kapcsolatot keresi, és a probléma abban rejlik, hogy minden létrejövő kapcsolat véget vet a keresésnek. Egy idő után pedig hiányzik a változatosság. A  tökéletesség és a kiegészülés iránti vágyat az ember egyetlen kapcsolatban sem képes megtalálni, ezért aztán hamar kiábrándul.(Jim Carrey, Jamie Le Curtis,Ian Thorpe)

Hold-Vénusz: Gondoskodó szeretet: Örök dilemmája, hogy hogyan legyen egyszerre a gondoskodó anya, feleség és az erotikus, fiatal, szexistennő az ágyban? Az ilyen kapcsolódással rendelkező férfiak olyan nőt keresnek, akiben a két nőtípus egyszerre megvan: a gondoskodó feleség, és a szexi, mindig vonzó lány. Általában nehéz egy személyben megtalálniuk. (Gwyneth Paltrow, Kevin Costner, Slash)

Vénusz-Merkúr: Előnyös kapcsolatok Értelem és érzelem: könnyen teremt kapcsolatot, de meglehetősen számító tud lenni. A szexnek és a szerelemnek a kedvtelésen kívül több előnnyel (pl. üzleti) kell járnia. (Napóleon, Madame de Pompadour, Melanie Griffith)

Vénusz-Mars: Nemek harca Rendkívül vonzónak tűnik az ellenkező nem szemében. Mégis, a nemek harcának mondják e két bolygó kapcsolódását. Ha a két nem találkozik (a Vénusz és a Mars fényszöge esetén szó szerint találkozik egymással a nőiesség és a férfiasság), egyszerre van jelen a vonzerő és taszítás. (Nadal, Tom Jones, Amy Winehouse, Hugh Laurie)

Vénusz-Jupiter: Szellemi csábítás Az érzékiség és a szellemiség összekapcsolódik, és megismerésvággyá alakul. A megismerés nem mindig a szellem területén zajlik le, hanem testi síkon is megjelenhet, például amikor a beteg megpróbálja elcsábítani a terapeutáját vagy a tanfolyamvezető nem tud ellenállni az egyik résztvevő testi vonzerejének. Néha többen vannak egy kapcsolatban, mint kellene. A vonzerőt elsősorban a szellemi értékek fokozásával akarja elérni. Hajlamos a hűtlenségre, illetve szerelmi életében megjelenik egy harmadik. (Madonna, Jennifer Aniston, Vicoria Beckem)

Vénusz-Szaturnusz: A legfontosabb a biztonságMegbízható, tartós kapcsolatok kialakítására képes, ahol a társak felelősséget vállalnak saját magukért és szükségleteikért. Szégyenlős, és nem szereti hangoztatni az igényeit. Hosszú időbe telik, amíg képes megbízni a másikban. Kisebbrendűséggel küzd, és mindig attól retteg, hogy a társa elhagyja. Nagy igénye van a biztonságra, és magas elvárásokat támaszt társával szemben. Nem esik könnyen szerelembe, ha ez sikerül, hűsége töretlen. Sok mindent magába fojt és alig tud örömet érezni. A hagyományokhoz való ragaszkodása miatt hajlamos akkor is kitartani a kapcsolat mellett, amikor az már nem is működik. Vonzódik az idősebb emberekhez. (Pl. Monica Bellucci, Madame de Pompadour, Claude Monet)

Vénusz-Uránusz: Mindig valami újat keres Ez a kombináció aligha képezheti hagyományos szexuális és párkapcsolatok alapját. Állandó késztetést érez a kötöttségek alól való szabadulásra, így sokszor olyan kapcsolatokat alakít ki, amelyekről már a legelején kiderül, hogy nem fognak sokáig tartani. Ez a fényszög-kapcsolat nem csak arra utal, hogy nem szeretne ugyanazzal a társsal megöregedni, hanem arra is, hogy az ilyen embernek egy életre szóló feladatot jelent egy kapcsolaton belül kivívni és megőrizni a szabadságot. (Robbie Williams, Lady Gaga, Mick Jagger, Elvis Presley)

Vénusz-Neptunusz: Kell valami bódulat Előtérbe kerülnek az illúziók és a csábítások is, titkos viszonyok, de elsősorban az önámítás. Elképzel valamit a partneréről és önmagáról. Voltaképpen abban a reményben ringatja magát, hogy eljön érte egy napon a herceg fehér lovon. Mindazonáltal önzetlenül szeret, nagy odaadásra képes, és társát ösztönösen közel engedi lelkéhez. Misztikusan egyesül a partnerével, szavak nélkül is megértik egymást. Gyenge önértékelése miatt gyakran válik kapcsolatai áldozatává, és lehetetlen elvárásai miatt csalódik. (Marcello Mastroianni,  Meg Ryan, Monica Lewinsky)

Vénusz-Plútó: Hatalmi játszmák Ellenállhatatlan a vonzereje, nagyon titokzatos, nehezen értik meg az emberek. Nagyon szoros kapcsolat és szenvedélyes odaadás köti a társához, a válságok ellenére is. Gyakran nagyon romantikus, de nehezen fejezi ki, mit is akar tulajdonképpen. Szexuálisan igen aktív, ám a szex csupán hiábavaló kísérlet arra, hogy kitöltse a kapcsolatban tátongó érzelmi zűrzavart. Emiatt az sem ritka, hogy szerelmi háromszögekben találja magát. (Berlusconi)

Címlapfotó: Michał Grajkowski

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta