Érzéki fantázia és vonzerő: a bolygók és a szex

A szexualitás megélése sokkal több a pillanatnyi érzéki örömök élvezeténél. Az, hogy valaki egészséges vagy eltorzult módon éli-e meg a testi szerelmet, teljes mértékben függ attól, mennyire képes az ezt átható energiaárammal együtt haladni. Asztrológia és szexualitás, 2. rész.

Fotó: Abnel Gonzalez
Fotó: Abnel Gonzalez

1. rész: Sokszor összekeverjük a szexet a szerelemmel

A testi szerelem különféle formákban nyilvánulhat meg az életben, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy itt energiáról van szó. Éppen azért az, hogy valaki egészséges vagy eltorzult módon éli-e meg szexualitását, teljes mértékben függ attól, mennyire képes ezzel az energiaárammal együtt haladni. Az, aki elfut előle, vagy blokkolja szexuális energiáinak áramlását, életének egyéb területein is számíthat problémákra.

Szexuális fantázia és vonzerő

A Neptunusz bolygó nagyon fontos a szexualitás szempontjából, mert a fantáziát szimbolizálja. Kevés olyan ember van, aki nem rendelkezik szexuális fantáziával. Azok, akik nem képesek fantáziaképet gyártani, attól félnek, hogy messzire sodródnának önmaguktól, ismeretlen terület, vagy olyan irány felé vinné őket az – egyébként Plútói erővel rendelkező -áramlat, amitől tartanak. Pedig ha valakinek élénk szexuális fantáziája van, valószínűleg sokakra nagy vonzerőt gyakorol. Ha ez az energia összekapcsolódik az Uránusz által jelképezett a szexuális vonzerővel, az karizmatikus erőt kölcsönöz a személyiségnek. Az emberek azt hiszik, hogy fizikai tulajdonságaik miatt vonzódnak egymáshoz, ám valójában nem erről van szó. Egy gyönyörű nő, vagy jóképű férfi, akinek gyengén álló Uránusza van a horoszkópjában, kisebb szexuális vonzerővel bír, mint azok, akik megjelenésre ugyan kevésbé vonzóak, de aurájukon keresztül uránuszi mágneses erőt sugároznak ki.

A Vénusz és Mars egyensúlya

Amikor a Mars energiái kiáradnak, a szexuális energia megváltozik, hogy magába fogadhassa a szeretet érzését, és ekkor a folyamat működése átkerül a Vénusz hatáskörébe. A Mars nyugtalansága szerető gyöngédségbe olvad, ahogy az energia egyre lágyabb lesz, a megnyilvánulás türelmetlen vágya az adás és a megosztás vágyába szelídül. Ebben a szakaszban a férfi magába fogadja a nő energiáit, a nő pedig magába fogadja a férfi energiáit.

Ez az a pont ahol a férfi sokkal inkább érezheti saját női oldalát, a nő pedig saját férfi oldalát. A szeretetélmény ezáltal egyensúlyt visz a szexuális élménybe, amely ennek hiányában nem lehet teljes. Vannak, akik számára nehéz eddig a szintig eljutni, mivel gátolják az ellentétes szexuális energia befogadását, a Mars szintjénél megállítva ezzel a szexuális élmény folyamatát. Azzal, hogy nem akarják egójukat elengedni, elzárják magukat a szeretettől, és nem élnek annak a rendkívül fontos energiacserének a lehetőségével, amit a Vénuszon keresztül megtapasztalhatnánk.

Fotó: Luca Pedrotti
Fotó: Luca Pedrotti

Sokszor képtelenek vagyunk az érzelmeinkről beszélni

Az emberek között a legnagyobb probléma mindig is a kommunikáció volt. Sok esetben egyszerűen képtelenek arról beszélni, mit jelentenek egymás számára. Megpróbálják elfeledni, megkerülni, logikátlan magyarázatokkal és minden más eszközzel elérni, nehogy elárulják a másiknak mindazokat a dolgokat, amiket valójában nagyon is szeretnének elmondani. Azonban amikor a testi szerelem megélése során a férfi befogadja a nő energiáit, képes megérteni őt. Lényegében ketten eggyé válnak lélekben. Ugyanígy a nő is képes megérteni partnerét azzal, hogy ő is magáévá teszi energiáit. Ez a Merkúr működéséből adódik.

Azzal, hogy a szeretetélményt mindketten befogadják, megszűrődik, megfinomodik, lágyan átalakul mindaz a megértés, amit egymás számára ajándékként hordoznak. Azok, akik a szexuális aktus után arról számolnak be, hogy hosszú ideig mintha a másik hullámhosszán lennének, azt a megértést tapasztalják meg, ami ebből az energiacseréből fakad. A partnerek rezgéshullámai összehangolódnak. Ha a szexuális aktus során eljutnak egészen a Merkúr fázisig, az azonos frekvenciára kerülés akár heteken át is eltartó nagy beteljesülés érzéssel jár. Az az aktus, ami véget ér még az energiák vénuszi cseréjének élménye előtt, sokkal kevésbé lesz kielégítő, és sokkal gyengébb kapcsolatot eredményez a két fél között, így azt gyakrabban, ám sokkal kevesebb jótékony hatással kell ismételniük.

Forrás: Martin Schulman (Asztrológia és szexualitás)

Címlapfotó: Gabriel S. Delgado

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek