Megtudhatod, kivel leszel boldog!

Bármilyen furcsán hangzik, de a horoszkópban látszik, hogy mikor érkezik az életünkbe új partnerkapcsolat vagy szerelem. Tartós lesz, akadályozott, szenvedélyes vagy viharos? Mindez a születési képletből és az aktuális bolygóhatásokból kiderül. A bolygók szerepe a tartós emberi kapcsolatokban, 1. rész

Amikor dolgunk van a másikkal

Az asztrológiai tanácsadói munka során sok ügyféllel találkozom, akik erős összetartozás-érzésről, kölcsönösen erős vonzódásról, megmagyarázhatatlan feszültségről, szorongásról és bizalmatlanságról beszélnek a kapcsolatukban. Mindezek a karmikus kapcsolatok elsődleges ismérvei. De mit is jelent az, hogy karmikus? Fordítsuk ezt most le egyszerűbbre: „dolgom van vele”, vagyis előző életekben már ismertük egymást, azonban jelen életünkben azért kellett találkoznunk, hogy a félbehagyott ügyeinket rendezhessük. A jelentősebb emberi kapcsolatok mindig karmikus feladatot hordoznak.

Elemezni csak akkor érdemes, ha van mit

Párkapcsolati összevetést, vagy más néven szinasztriát csak a kapcsolat létrejöttekor lehet elkészíteni, ugyanis találgatni nincs sok értelme, hogy például jó párost alkotnánk-e Józsival, amíg nem derült ki, hogy egyáltalán van-e létjogosultsága kapcsolatunknak. Sajnos „Józsi” neve nincs megírva a csillagokban.  Viszont ha létrejött a kapcsolat, az asztrológia segíthet választ adni arra, mi ennek az oka, hova fejlődhet, mi a tanulandó feladat. Feltárható a viszony alapvető jellege, a benne rejlő szexualitás, az összeférhetőség, a kapcsolat lényege, ereje.

A Nap és a Hold kapcsolata a legfontosabb

A legtöbb ember a szerelemben a lelki társát akarja megtalálni, vagyis a bennünket kiegészítő, másik felünket. A Nap a férfi, a tudatos énünk, akaratunk, míg a Hold a nő, a tudatalattink, érzelmeink kifejezője. Két ember összeillőségének felismerésében különösen fontosak a Nap és Hold egymással alkotott fényszögei. A Napot és a Holdat egy párnak kell tekinteni, az igazán szoros, intim kapcsolatoknál mindig jelen van. Összetartozást ígér. Nem kell ennek pontos fényszögnek lennie, elég, ha kompatibilisek az elemek. Nap-Hold együttállás, oppozíció nagyon gyakori házasságjelölő. A Szaturnuszi kapcsolódások stabilizálják, tartóssá teszik magát a kapcsolatot, a Jupiter pedig támogatja, segíti az elfogadást két ember között, a kapcsolódásuknak megfelelően könnyebben vagy nehezebben.

Meg kell tanulnunk szeretni

Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben élvezhessük tökéletes és örömteli emberi kapcsolatainkat, gondosan meg kell vizsgálnunk, képesek vagyunk-e szeretetet adni és elfogadni. Születési horoszkópunkban rendszerint a külső bolygók (Szaturnusz, Neptunusz, Uránusz, Plútó) nehéz fényszögei a Holdhoz vagy a Vénuszhoz jelzik azokat a problémákat, amelyek valószínűleg kifejeződnek minden szoros társkapcsolatunkban. A tartósabb emberi kapcsolatok horoszkóp összevetésében az a fél irányítja a kapcsolat menetét, amelyik fél külső bolygói (Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó) fényszöget vetnek a másik fél belső (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars) bolygóira és aszcendensére. Ha mi játsszuk a külső bolygó szerepét, mi őrizzük a másik fél boldogságának a kulcsát, a mi feladatunk megtanítani valamire a szeretettel kapcsolatban, a külső bolygó jelképisége szerint.

A Szaturnusz az igazi tanító

Szaturnuszi kapcsolódás esetén érezzük, hogy a kapcsolatban realitást, rendet, fegyelmet és türelmet kell tanulnunk, továbbá az elkötelezettségről és a nehezen elért megvalósításról is szól. Arra emlékeztet, hogy időnként a szigorú szabályokat is fel kell rúgni, hogy az egyéniség kifejezésre juthasson. Nagyon erős kötődést mutat, ugyanakkor kemény, megoldandó feladatokat.

Az Uránusz fellobbant

Az Uránuszi kapcsolódásokra jellemző, hogy nagyon gyorsan és váratlanul, hatalmas intenzitással alakul ki a kapcsolat. Olyan új és szokatlan dolgokat hozhatnak ki egymásból a felek, amiket korábban nem is gondoltak volna. A „mellette az lehetek, aki vagyok” érzés nagyon gyakori. A szerelem első látásra általában az Uránusznak köszönhető. Ha azonban nincs, ami fékezze ezt a hatalmas lángolást, felfokozottság és szabadságérzetet, az önfeledt felfedezés örömét, akkor sajnos amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen véget is érhet a kapcsolat.

A Neptunusz egységélményt adhat

Neptunuszi kapcsolódásoknál nehezen tud létrejönni a kapcsolat, mert plátói érzelmeket táplálunk a másik iránt, vagyis olyan értékekkel ruházzuk fel, amelyekkel nem rendelkezik a másik, saját vágyaink kivetítése a másikra. Jól kapcsolódó Neptunusznál a valódi egységélményt és az elfogadó szeretetet élhetjük meg, szavak nélkül is érezzük, tudjuk, mit szeretne, mit érez, vagy éppen mit csinál a másik. Nagyon fontos, hogy ne idealizáljuk túl partnerünket, különben súlyos önbecsapás, és csalódás élményével leszünk gazdagabbak.

A Plútó lerántja a leplet

Plútói kapcsolatokat a hatalom és érzelmi intenzitás jellemzi. Személyiségünk árnyoldalával szembesít, amelyet legszívesebben elrejtenénk a világ elől, de erőnk épp abból származik, hogy szembenézünk a mérhetetlen mélységgel.

A 12. ház a karmáról árulkodik

A Neptunusz mellett horoszkópunk (radix) 12. háza látszik még kapcsolódni a karmához. Amikor valakinek a bolygói – főként a Nap, a Szaturnusz, vagy a személyes bolygók, az aszcendens - a 12. házunkba esnek, a körülmények gyakran arra kényszerítenek bennünket, hogy sokat adjunk és átadjuk magunkat annak a személynek, mégpedig oly módon, amelyre korábban nem is gondoltunk volna, sohasem akartuk volna. Ilyenkor előfordulhat részünkről egyfajta aggályoskodó, óvatos viselkedés, amelynek oka, hogy a 12. házunk a titkainkat, a rejtett mozgatórugóinkat jelképezi a tudatalattinkban. És ha valakinek a Napja esik a 12. házunkba, annak megvan a képessége arra, hogy telepatikusan olvasson bennünk, képes megérteni az érzelmeinket, motivációinkat, a bensőnket és mindent, amit inkább szeretnénk titokban tartani.

Kihívások nélkül nincs tartós kapcsolat

Azt be kell látnunk, ahogy nincs tökéletes ember, nincs tökéletes kapcsolat sem. Minden tartós emberi kapcsolatban kell, hogy legyenek kihívások, megoldandó feladatok, amelyeket ha sikerrel veszünk, összekötnek, ám ha elmenekülünk előlük, és megoldatlanok maradnak, talán örökre szétválasztanak bennünket. Minden a szabad akaratunkon múlik, és az, hogy megbecsüljük-e ezeket az eleve elrendelt találkozásokat, teljes egészében rajtunk áll.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek