SPIRIT RÖVIDHÍR

Indiai karnevál lesz a hétvégén Budapesten

2010. július 7., szerda 10:22

A vasárnapi, látványos felvonulás mellett a Krisna-hívők arra is szeretnék felhívni figyelmet, hogy a Vegetáriánus Hétfők kezdeményezéssel védhetjük a környezetünket. A kezdeményezés mögött Paul McCartney, Bryan Adams, és Chris Martin áll.

AKrisna-hívők leglátványosabb rendezvénye, a Szekérfesztivál most hétvégén, július 11-én lesz Budapesten. A hatalmas, feldíszített szekeret a résztvevők kötelekkel húzzák a Hősök terétől egészen a Vörösmarty térig, ahol 14 órától változatos színpadi programok, kirakodóvásár, indiai ételkóstoló, odisszi, bolywoodi táncbemutató, jógabemutató és gyerekprogram várja az érdeklődőket.

Az indiai történelmi hagyomány szerint a hívők évente egyszer színpompás körmenetet tartanak, melyen gyönyörű dalokkal és tánccal kísérve egy díszes szekéren Isten különleges formáját: Dzsagannáthot („az Univerzum Urát") városnézésre invitálják. Azt tartják, ekkor minden élőlény, aki megpillantja Őt, a jószerencse áldásában részesül. A Szekérfesztivál (Rátha-játrá) világszerte hatalmas kulturális fesztivállá nőtte ki magát, és a béke szimbólumává vált.

Immár a 17. alkalommal rendezik meg ezt az ünnepet. Ezzel a Krisna-hívők arra is szeretnék felhívni figyelmet, hogy a Vegetáriánus Hétfők kezdeményez hozzájárulhat környezetünk megóvásához. Paul McCartney, Bryan Adams, Chris Martin és más hírességek állnak az utóbbi években elkezdett húshagyó hétfők kezdeményezés mögött.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta