Átadják hazánk legnagyobb buddhista templomát

Július 3.-án Taron avatják fel az elkészült Szabadító Buddha Anya (Tara) templomot. Az ünnepélyes avatásra és a Tara meghatalmazásra minden tisztulni vágyó lényt várnak. Ilyen alkalom csak egyszer adódik az életben!

A templom az összes lény boldogságáért épült, tekintet nélkül faji, nemzeti, vallási, világnézeti vagy egyéb elkötelezettségre, építése ezért felbecsülhetetlen jótétemény mindazok számára, akik csak részt vettek benne, akár munkával, akár felajánlásokkal. Ilyen alkalom csak egyszer adódik egy életben. Az épület az ősi hun templomok építészeti stílusát követi, melyet Tibetben és Mongóliában őriznek mind a mai napig. Ez az első ilyen templom Magyarországon, megalkotása által egy ősi hagyomány hatalmas fájának élő hajtását telepítik hazánk termőföldjébe az ázsiai őshaza távoli vidékéről.

Az új templom 340 négyzetméter alapterületű, majdnem 800m2 összterületű, három szintes (egy 50 férőhelyes szállásszint, egy templomszint, és egy vendégtanitóknak szállást adó szint), a központi „kupolája” 7 méter magas. Az építés költsége eddig is jelentős volt - ezt mind számtalan adakozó támogatásából sikerült előteremteni. A Szabaditó Buddha Anya a buddhista Belső Ösvény nagy tisztelettel övezett női Buddhája. Őbenne ölt testet a végtelen Bölcsesség, a bensőnkben és világunkban működő, mindent átható legfinomabb és leghatalmasabb teremtő Erő. Ő minden Buddha Szülő Anyja, aki végtelen anyai szeretettel gondoskodik mindazokról, akik megnyitják szívüket felé. Mindig szívünkben lakik, legbensőbb természetünktől elválaszthatatlan. Védelmező anyai ölébe foglal minden lényt, könyörülettel óvja gyermekeit a veszélyektől. Vétkeinket megbocsátja, megtisztítja hibáinkat, karmánkat, számtalan életünkben elkövetett rossztetteinket. Megszabadít minden szenvedéstől, és együttérzőn elvezet az örök boldogság birodalmába, a megvilágosult Buddha állapotba.

Helyszin: Tar, Nógrád megye
Időpont
: július 3. vasárnap, 14:00

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek