SPIRIT RÖVIDHÍR

2012 és a maja naptár egy kutató szemével

2011. április 14., csütörtök 11:34

Ahogy közeledik az időpont, úgy egyre növekszik az érdeklődés 2012 iránt. A maja naptár december 21-én ér véget, és sokan sokféleképpen képzelik el, mi történik utána. Van, aki világméretű katasztrófát, van, aki robbanásszerű változást jósol. De mit mond az a tudós, aki a tudományos világ egyedüli elismert képviselőjeként foglalkozik a témával, a maja naptárral, már több mint 30 éve?

Carl Johan Calleman Svédországban elismert biológusként futott be tudományos karriert, de az elmúlt évtizedben a már korábban meglévő érdeklődése teljesen a maja naptár felé fordult. Három, nemzetközi elismerést kivívott könyvet publikált a témában, amelyek közül a 2004-ben kiadott The Mayan Calendar and The Transformation of  Consciousness (A maja naptár és a tudatosság átalakulása) című kötetet már 15 nyelvre fordították le. Calleman elméletének sarokpontja a maja naptár egyediségének bemutatása, és az ebből leszűrhető következtetések levonása.

A maja naptár a létező hagyományos naptárak - legyen az keresztény, muszlin, zsidó, vagy hindu - csillagászati megfigyeléseken alapuló időszemlélete helyett a természet ciklusainak váltakozásán alapul. A svéd tudós meggyőződése, hogy a maja naptár a régóta keresett hiányzó láncszem, amely megteremti a kapcsolatot a mindenség és a teremtésben résztvevő emberiség között egy nagyszabású evolúciós tervben. Az EsoGuru.com internetes előadásában szemléletesen bemutatja majd a maja naptár sarokpontjainak, és az emberiség szellemi, társadalmi, technikai, művészeti fejlődésének összefüggéseit. Az előadásra 2011. április 21-én, magyar idő szerint 19.00 órakor kerül sor.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta