SPIRIT RÖVIDHÍR

Az ima tényleg segít legyőzni a haragot

2011. március 24., csütörtök 18:47

Számos tanulmány bebizonyította már, hogy az imádkozás jó hatással van az ember lelkiállapotára. A legújabb szerint az ima ereje abban rejlik, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat a körülöttünk lévő világhoz.

Az Ohio Állami Egyetem kommunikáció és pszichológia szakos professzora, Brad Bushman szerint az emberek gyakran fordulnak imádsághoz, amikor negatív érzelmeik vannak, főleg amikor haragosak.

A professzor a társszerzője egy kutatásnak, mely kimutatta, hogy az ima már önmagában átformálja az emberek életszemléletét. Megváltoztatja a kommunikációjukat és érzelmi reakciójukat, ezért nem feltétlenül kell isteni beavatkozásnak történnie ahhoz, hogy jobban menjenek a dolgaik. „Felfedeztük, hogy az imádság valóban segít az embereknek megbirkózni a haragjukkal, mert másképp tekintenek a harag tárgyára, így megtartják a távolságot és könnyebben el tudják fogadni az okot, amely a dühöt kiváltotta” – mondta a professzor.

Ez volt az első kísérleti vizsgálat, mely a düh, az agresszió valamint az imádság összefüggéseit vizsgálta és kimutatható eredményekkel szolgált.

A tanulmány hamarosan a Personality and Social Psychology Bulletin nevű portálon olvasható  és nyomtatott formában is megjelenik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta