Valódi X-akták az UFO-szakértővel

Két előadást is tart Budapesten a nemzetközi hírű UFO-szakértő. Nick Pope a brit Védelmi Minisztérium korábbi tisztviselőjének előadásai felderítetlen esetekről és a földönkívüli élet kutatásának legújabb eredményeiről szólnak majd.

Nick Pope március 7-én este, az ELTE Gólyavárban tart előadást, másnap, március 8-án pedig az EsoGuru.com oldalon az egész világnak számol be tapasztalatairól, élő adásban. A szakértő rövid áttekintést nyújt a brit kormány UFO-jelenséggel kapcsolatos tevékenységéről, mely az 1950-es években vette kezdetét, amikor a Védelmi Minisztérium felállította néhány fős bizottságát, az úgynevezett Flying Saucer Working Party-t (Repülő Csészealj Munkabizottság) a jelenség tanulmányozására. Több esetet ismertet részletesen, elsősorban a felderítetlen eseteket, illetve azokat az eseményeket, ahol katonák voltak a jelenségek tanúi. Beszél a Rendlesham Forest esetről, az Egyesült Királyság legismertebb és legérdekesebb UFO-ügyéről is: az 1980-ban történt eset 30. évfordulója jelentős média- és közönségérdeklődést váltott ki.

Beszámol arról a két megbeszélésről, melyeket a Royal Society (Királyi Társaság) tartott 2010- ben, ahol a földönkívüli élet tanulmányozásának tudományos és társadalmi hatásairól esett szó. Nick Pope mindkét megbeszélésen részt vett és mélyreható beszélgetéseket folytatott a kulcsszereplőkkel. Meggyőződése szerint az emberiség egyik legégetőbb kérdése, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban, vagy sem. Csak két lehetséges válasz adható a kérdésre, ám mindkét válasz súlyos és felkavaró következményeket hordoz magában. Ha valaha is szembesülünk a földönkívüli élettel, legyen szó mikrobiológiai életjelekről a Marson vagy más civilizációktól érkezett rádiójelekről, mindenképpen újra kell gondolni saját életünket. Miközben megpróbálunk minél többet megtudni a földönkívüli életről, végső soron önmagunkról szerzünk új ismereteket.

Március 7-én személyesen, élőben is találkozhatunk a földönkívüli civilizációk egyik legismertebb szakértőjével! Szemtől szemben teheti fel kérdéseit bárki, az UFO-król és más megmagyarázhatatlan jelenségekről.

Az előadások pontos időpontjai magyar idő szerint

Előadás az ELTE Gólyavárban:

2011, március 7. 19.00

Internetes előadás az EsoGuru.com oldalon

Élő: Március 8. 19.00

Ismétlések: Március 9. 01.00

Március 9. 04.00, Március 9. 09.00

Oszd meg másokkal is!
Mustra