SPIRIT RÖVIDHÍR

Valódi X-akták az UFO-szakértővel

2011. február 22., kedd 15:47 |

Két előadást is tart Budapesten a nemzetközi hírű UFO-szakértő. Nick Pope a brit Védelmi Minisztérium korábbi tisztviselőjének előadásai felderítetlen esetekről és a földönkívüli élet kutatásának legújabb eredményeiről szólnak majd.

Nick Pope március 7-én este, az ELTE Gólyavárban tart előadást, másnap, március 8-án pedig az EsoGuru.com oldalon az egész világnak számol be tapasztalatairól, élő adásban. A szakértő rövid áttekintést nyújt a brit kormány UFO-jelenséggel kapcsolatos tevékenységéről, mely az 1950-es években vette kezdetét, amikor a Védelmi Minisztérium felállította néhány fős bizottságát, az úgynevezett Flying Saucer Working Party-t (Repülő Csészealj Munkabizottság) a jelenség tanulmányozására. Több esetet ismertet részletesen, elsősorban a felderítetlen eseteket, illetve azokat az eseményeket, ahol katonák voltak a jelenségek tanúi. Beszél a Rendlesham Forest esetről, az Egyesült Királyság legismertebb és legérdekesebb UFO-ügyéről is: az 1980-ban történt eset 30. évfordulója jelentős média- és közönségérdeklődést váltott ki.

Beszámol arról a két megbeszélésről, melyeket a Royal Society (Királyi Társaság) tartott 2010- ben, ahol a földönkívüli élet tanulmányozásának tudományos és társadalmi hatásairól esett szó. Nick Pope mindkét megbeszélésen részt vett és mélyreható beszélgetéseket folytatott a kulcsszereplőkkel. Meggyőződése szerint az emberiség egyik legégetőbb kérdése, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban, vagy sem. Csak két lehetséges válasz adható a kérdésre, ám mindkét válasz súlyos és felkavaró következményeket hordoz magában. Ha valaha is szembesülünk a földönkívüli élettel, legyen szó mikrobiológiai életjelekről a Marson vagy más civilizációktól érkezett rádiójelekről, mindenképpen újra kell gondolni saját életünket. Miközben megpróbálunk minél többet megtudni a földönkívüli életről, végső soron önmagunkról szerzünk új ismereteket.

Március 7-én személyesen, élőben is találkozhatunk a földönkívüli civilizációk egyik legismertebb szakértőjével! Szemtől szemben teheti fel kérdéseit bárki, az UFO-król és más megmagyarázhatatlan jelenségekről.

Az előadások pontos időpontjai magyar idő szerint

Előadás az ELTE Gólyavárban:

2011, március 7. 19.00

Internetes előadás az EsoGuru.com oldalon

Élő: Március 8. 19.00

Ismétlések: Március 9. 01.00

Március 9. 04.00, Március 9. 09.00

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta