6 film, ami után muszáj inni

A boros filmválogatásunkban vagy valóban a bor körül forog minden, vagy csak egy jelenet annyira meghatározó benne, hogy nem hagyhattuk ki a felsorolásból. Melyik mellé esik a legjobban egy pohár bor? Szavazzatok!

A bárányok hallgatnak

Ha valakivel nem szeretnénk soha szép chianti-król és a gasztronómia más gyönyörűségeiről beszélgetni, akkor az Hannibal Lecter. Inkább vizet iszunk és rossz babkonzerven élünk. Nézzük meg, közben igyuk le magunkat, hogy el tudjunk aludni.

Bor, mámor, Provence

A Peter Mayle regényéből készült film minden perce a bor és persze a szerelem körül forog. Romantikus limonádé, mégis, a besértődött franciák kivételével mindenki imádja. Olyannyira, hogy az író, Mayle azóta is minden évben megjelentet egy Provance-os könyvet, amit visznek, mint a cukrot. Azért a fim sikeréhez sokat tett hozzá Ridley Scott rendező és Russel Crowe is.

Bottle Shock

Randall Miller filmje egy megtörtént esemény alapján készült. 1976-ban a párizsi borbajnokságon, mindenki nagy meglepetésére egy kaliforniai chardonnay vitte el a fődíjat francia vetélytársai elől. Ezzel egy csapásra meg is alapozva a kaliforniai bortermesztés hírnevét Európában. A filmben Alan Rickman és Bill Pullman néz a pohár fenekére folyamatosan. Milyen jó nekik.

Francia csók

Nem igazi boros film, de annyira kedves benne a jelenet, amikor Kevin Kline borszakértőt farag Meg Ryan-ből, hogy mindenképp itt a helye. Na, és hol máshol kóstolnák meg azt a vöröset, mint Párizsban? Romantikus film, igen.

Kerülőutak

Két régi barát borkóstoló körútra indul, amolyan legénybúcsú túrára. Van itt minden, szerelem, barátság, pinot noir és cabernet közötti háború. Miles - akit Paul Giamatti alakít - egy válásába belerokkant, borfüggő irodalmi tehetség, aki barátját, Jacket (Thomas Haden Church) megajándékozza egy kirándulással a Santa Ynez-völgybeli borászatokba.

Pár lépés a mennyország

Keanu Reeves fiatal katonaként házasságot hazudik egy ismeretlen nő kedvéért, aki egy másik férfitől terhes. Ez nem is lenne baj, de hősünk is egy másik nő férje. Romantikus szerelem borral, szürettel, szőlőtaposással. Esti borozgatáshoz kitűnő.

Érdekességek