6 isteni koktélrecept nyárra

Idén nyáron is nagyszerű program az alkoholfogyasztás, de már az ital készítése is izgalmakat jelenthet! Hat igazán nyári koktélrecept.

Végre újra 30 feletti fokokkal kell számolni, mi lehet ilyenkor a megoldás? Naná, hogy az alkohol! Természetesen az sem mindegy, mit fogyasztunk. Fontos, hogy ne legyen túl erős az ital, hiszen itt nem csak a berúgásról van szó, és a hűsítő hatásra is figyelni kell. Ha eltekintünk a teljesen adekvát megoldásnak számító sörtől, akkor talán a koktélok a legalkalmasabbak a nyári iszogatásra. A Mother Nature Network most összeírt hat viszonylag könnyen elkészíthető koktélt, melyekkel nem lehet hibázni a fülledt melegben sem.

Ave Maria

A mexikói eredetű koktél nem csak az alkoholtartalma miatt lehet aljas, hanem a benne lévő chili és Tabasco miatt is.

Hozzávalók 2 fő részére

0,3 dl paradicsomlé
9 cent vodka
Fél teáskanálnyi chiliőrölmény
Gondolatnyi Tabasco
1 pácolt jalapeño bors
Fekete bors és tengeri só, ízlés szerint

Elkészítés: Tégy bele minden hozzávalót a mixerbe, kivéve a borsot és a sót, utána keverd össze!
Tedd bele a megmaradt hozzávalókat, majd tálald két személyre!

Ginger Beer Cooler

Ideális tikkasztó nyári délutánokra. Nem túl erős, de mégis van benne annyi löket, hogy megbizsergesse az ízlelőbimbókat.

Hozzávalók 2 fő részére:

1 csészényi barna nádcukor
3 csésze víz
2 lime héja
9 g friss gyömbér, apróra vágva vagy reszelve
0,35 l sör, lehetőleg pilsner vagy lager

Elkészítés: Első lépésként a nádcukorszirupot készítsd el! Forrald fel a három csésze vizet, add hozzá a nádcukrot! Keverd, amíg fel nem oldódik, majd vedd le a tűzről, és várd meg, hogy kihűljön! Közben hámozd meg a lime-ot, és aprítsd fel a gyömbért! Keverd őket össze a kihűlt sziruppal, jó nagy pohárban (korsóban), majd a végén öntsd le ezt hideg sörrel!

Limoncello

A limoncello egy üvegnyi alkímia. 80 fokos vodka, átitatva a citromhéj aromájával. Lehet belőle édes italokat keverni, ráönthetjük vaníliafagyira, vagy akár meg is ihatjuk magában! Időigényes, de nem bonyolult.

Hozzávalók 2 fő részére:

2 csésze víz
1 csésze fehér cukor
4 vastag héjú citrom
2 pohár vodka

Elkészítés: Forrald fel a két csésze vizet, majd add hozzá a cukrot, és keverd, amíg fel nem oldódik! Hámozd meg a citromot, tanácsos krumplihámozót használni hozzá! Tedd a héjakat egy nagy üvegbe, és öntsd rájuk a vodkát, majd hagyd állni egy sötét helyen 72 óráig. Utána öntsd hozzá a szirupot, és hagyd állni további 36 óráig, aztán már fogyasztható is!

Mentás Lemon-cello

A koktél tulajdonképpen a limoncello és a limonádé szerelemgyereke. A szirup, a citrus, és a menta együttes hatása különlegesen hűsítő!

Hozzávalók 4-6 fő részére:

Egy csésze cukorszirup (ugyanaz, mint a limoncello esetében)
3-4 csésze víz
4-6 nagy citrom
10 mentalevél
jégkockák
1 öntet limoncello poharanként

Elkészítés: Csavard ki a citromokat és vágd szét a mentaleveleket! Dobd őket a szirupba, majd öntsd hozzá a vizet, és keverd el lassan. A jéggel bélelt poharakba töltsd ki, majd add hozzá a limoncellót!

Narancs margarita

A jól ismert koktél narancsos változatát anno főiskolákon kezdték el felszolgálni. Leginkább beszélgetős ivásra való, nem az asztalon táncolásra, de persze lehet ezen a sztereotípián alakítani.

Hozzávalók 2 fő részére:

12 cent silver tequila, a jobbik fajta
6 cent narancslikőr
2,5 deci narancslé
6 cent lime juice
6 cent cukorszirup
fél narancs
evőkanálnyi tengeri só
törtjég

Elkészítés: Keverd össze a tequilát, a likőrt, a narancslevet, a lime-ot és a szirupot egy kannában! Hagyd összeállni 30 percig! A poharak szélét kend be a naranccsal, majd szórj rá egy kis sót, és tegyél bele jeget!

Sangria Blanca

Édes, pezsgő, tele gyümölccsel!

Hozzávalók 4 fő részére:

2 narancs
2 citrom
2 lime
1 mangó
3 kiwi
6 cent narancslikőr
1 liter cider

Elkészítés: Vágd a gyümölcsöket tetszőleges formákra! Tedd őket a kannába, majd szórd meg finoman cukorral, és hagyd fél óráig állni! Öntsd a likőrt és a cidert hozzá, és keverd el óvatosan. Fogyaszd jéggel!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra