SPICC

Sör az első amerikai elnök receptjéből

2011. július 3., vasárnap 10:40

George Washington receptje alapján készít sört a Coney Island Brewing Company sörfőző cég Brooklynban.

George Washington, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke (1789–1797), a függetlenségi háború (1775–1783) főparancsnoka és győztes hadvezére. Mielőtt elnökké választották, közreműködött az Egyesült Államok alkotmányának megírásában, majd később az elsők között írta alá a dokumentumot. Nem véletlenül hívják az Amerikai Egyesült Államokban a Nemzet Atyjának, és az ország fővárosa, Washington DC, róla kapta a nevét. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy egy sörreceptet is készített, amit sokak örömére mai napig egy könyvtárban őriznek. A kézzel írt receptet az idén száz éves New York Public Library őrzi.

Mindössze 25 gallonnal főztek a “Fortitude's Founding Father Brew,” nevű italból, amit kereskedelmi forgalomba nem hoztak. A közönség május 18-án kaphatott kóstolót belőle a Rattle N Hum nevű közép-manhattani bárban, illetve rá egy hétre, május 23-án, a könyvtár 100. születésnapján. Mondhatni, elkészült a nemzet itala.

A május 14-én nyíló centenáriumi kiállításon több mint 250 történelmi darabot – köztük Washington búcsúbeszédét, Virginia Woolf sétapálcáját, Malcolm X aktatáskáját és Jack Kerouac harmonikáját is kiállítják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta