SPICC

Cidert a magyar kocsmába, mert megérdemeljük

2011. június 27., hétfő 14:06

Egy biztos csak, a szárazakra ciderekre szavazunk, és inkább szeretjük, mint nem. Jó lenne, ha olcsóbban is hozzá tudnánk jutni, de olyat szeretnénk, amiben nem csak töredék része az italnak az almalé. A magyar orrnak még szoknia kell az erjedt alma illatát, de van olyan cider, amit mindenki bármikor szívesen meginna. Az Old Rosie-nak 7,3% az alkohol tartalma, úgyhogy hamar fejbe vág, de örömmel vállaljuk a kockázatot, és nem csak a cuki címke miatt. Szerkesztőségünk követelése: cidert minden magyar kocsmában lehessen kapni!

Black Thorn 4,7% 0,5l, 399 Ft.

Viki szerint erős indítás - egy korty Nyugat-Európa. Juli is örült neki, mert nem túl édes, az édesítőszer (ha van benne), nem érezhető, és pont olyan az íze, mint a doboz dizájnja. Ez pedig igazi előny, lássuk be. Judit is inkább a doboz fogta meg, mert ami benne volt, az már nem ízlett neki. A kellemetlen utóízt pedig határozottan utálta. Hajni viszont már az illatát is pusztítónak ítélte, igaz nem volt tisztában azzal, hogy egy jó cidernél az istállószag nem hátrány, hanem előny. Szerinte olyan íze van, mint amikor almaszüretnél belerohad a ládába az alma, és aztán almalevet csinálnak belőle - legalábbis ilyennek képzeli.

A szerkesztőség ítélete: 4,75/10 pont

Frosty Jack's 7,5% 0,5l, 449 Ft.

Erről elhangzott olyan vélemény, ami szerint ebben semmi cideres nem volt, inkább egy rossz pezsgőre emlékeztetett, és mivel még a "jó minőségű" édes pezsgőtől is undorodik a tesztelő, nem kifejezetten örült az ízélménynek. Juli ismét odavolt a szép doboztól, az íze viszont inkább a pezsgőre emlékeztette, de sajnos a rossz, fejfájós pezsgőére. Ez ízlett neki a legkevésbé, ha ez lett volna az első találkozása a cider intézményével, soha többé nem próbálkozott volna. Judit szerint egyszerűen jellegtelen, de fejbeütős itallal volt dolgunk. Viki szerint szép a doboza, de a tartalma pezsgőre emlékeztető, ezért olyan mint a bélelt bakancs nyáron: hanyagolni kell.

A szerkesztőség ítélete: 2/10 pont

K 8,4% 0,5l, 409 Ft.

Juli szerint nagyon finom, és nagyon csúszik, és mivel magas az alkoholtartalma, vélhetően iszonyú gyorsan be lehet rúgni tőle, különösen, ha hőségben isszuk. Még a maradékot is megitta a teszt után, annyira ízlett neki. Akkor már tudjuk, mit gondol Viki Juliról, szerinte ugyanis ez a cider elkeserítően alkeszízű. Viszont Judit szerint is finom, főleg a kellemes almaíz miatt. Hajni elismerte, hogy ez legalább igazán cider feeling, ettől függetlenül nem jött be neki annyira. Elmondhatjuk, hogy erősen megosztó.

A szerkesztőség ítélete: 7/10 pont

Olde English 5,5% 0,5l, 409 Ft.

Hajni rögtön bedobta az olajos-halkonzerv szagot, ezután már nehéz volt túl sok jót kiérezni belőle. Valami hasonló fogalmazódott meg Vikiben is: Ha ilyen ízű és illatú testápolóm lenne, soha nem nyúlna senki hozzám. Juditot egy rossz pezsgőre emlékeztette az illata, és a véleménye a kortyolás után se változott. Ennek a cidernek a legnagyobb pozitívuma, hogy nincs agyonédesítve. Fura, savanyú mellékíze volt, ez is inkább romlott pezsgőre emlékeztette a legtöbbünket. Julit sem hatotta meg különösebben, de azért gyakorló ciderrajongóként simán meginná bármikor, így pl. ha vendégségben ezzel kínálnák, örömmel elfogadná, de ha ő választana a boltban, inkább mást venne le a polcról.

A szerkesztőség ítélete: 4,5/10 pont

Stowford dry 4,5%, 0,33l, 399 Ft.

Abban egyetértettünk, hogy szeretjük. Kellemesen visszafogott íze van, érezhető gyümölcsízzel, jól behűtve simán elkortyolgatnánk egy kánikulai napon. Na, de milyen gyümölcs? Annak ellenére, hogy almából és körtéből készül, van aki határozott körteízt, van aki pedig határozott ananászízt érzett ki belőle. Nem is nagyon volt hozzáfűzni valónk, töltögethetik bátran a poharainkba.

A szerkesztőség ítélete: 7/10 pont

Westons 4,5%, 0,33l, 399 Ft.

Szinte mindnyájan birsalma illatúnak éreztük, úgyhogy már az első korty előtt szerettük. Köszönjük, finom volt! Hajninak ez volt az első cider, ami igazán ízlett, birsalmaillata volt, ami pluszpontot ért, így nála megkapta a maximumot. Juli is szerette, főleg a nagyon gyümölcsös ízét. Judit viszont érzett valami nem odavaló mellékízt, ennek ellenére hét ponttal díjazta.

A szerkesztőség ítélete: 8,5/10 pont

Somersby 4,5%, 0,33l, 274 Ft.

Nagyon megosztó cider volt. Ha azt nézzük, hogy mindössze 15% benne az almalé, a többi kitudja mi, akkor ezen nem is lehet csodálkozni. Inkább kezdő cider fogyasztóknak ajánljuk, akik még inkább a dobozos almalét keresik az üvegben, mint a bort. Ennek ellenére vigyázni kell az édes íz 4,5% alkoholtartalmat takar. Plusz pontot ér, hogy úgy tűnik, egy csomó budapesti közért forgalmazza.

Hajni úgy véli, hogy ha nem cidernek issza, hanem üdítőnek, akkor igencsak kellemes ez a  cukrozott almaíz. Vagy egy kis erjedt mellékíze, de hát az alkoholtartalom miatt ez nem meglepő. Arra emlékeztet, amikor buli után másnap az asztalon a pohárban maradt almalevet lehajtja az ember. Eszter szerint pedig ihatatlanul édes, összeragasztja a szájat. Leginkább tini lányok leitatására tartja alkalmasnak, de tizenhat fölött büntet. Ezzel Viki is tökéletesen egyet ért: szerinte egyértelműen azoknak való, akik a húst hússal helyett, csokit tejszínhabbal iskola lelkes követői. Úgy tűnik, Jutka nem ilyen, szerinte ugyanis nagyon klassz, csak neki túl édes. Egy üvegnél többet képtelen lenne meginni belőle. Judit viszont kiborult tőle. Azt mondta, hogy annyira édes, hogy még a hajhagymái is megfeszültek tőle. Valószínű ez tényleg az édesszájúaknak való, nem neki. Mindössze egy pontot adott rá, és hozzáfűzte, hogy ezt is csak azért, mert jó szívű. Ezzel Eszter is egyetértett, azt mondta, hogy képtelen lenne egy decinél többet meginni belőle, viszont biztos benne, hogy a hétéves fia imádná, ha ihatna belőle.

A szerkesztőség ítélete: 3,5/10 pont

Stowford félszáraz 4,5% 0,33l, 399 Ft.

Hajni szerint csak elvileg ez édesebb mint a száraz Stowford, ízben szinte alig érezhető.  A fanyar mellékíz hatására csukott szemmel úgy érzete, mintha egy romantikus kis angol falucska fogadójában ülne, ami egy cider esetében nem is olyan rossz teljesítmény. Viki szerint jó ez, csak meg kell szokni. Juli viszont olyan mellékízt érzett, amitől azonnal beindult az a bizonyos adalékanyagokra érzékeny mirigye, ami a fejfájást pumpálja a halántéka körül. Fél korty ment csak le, de nem akar szigorú lenni, ez lehet egyéni érzékenység is, így négy pontra értékelte a félszáraz Stowfordot. Juditnak se jött be, őt a gyerek köptetőkre emlékeztette, annak viszont örült, hogy nem túl édes.

A szerkesztőség ítélete: 6/10 pont

Strongbow 5,3%, 0,275l, 369 Ft.

Judit ennek se bírta a szagát, de jónak találta az ízét. Hajni erre ezt mondta: Na, ez aztán istállószag a javából, bár először ipari vegyszerre gyanakodtam, de aztán valaki benyögte, hogy lótrágya és akkor kigyúlt a kis lámpa a fejemben. Ehhez képest tök jó íze volt, igaz ezen a ponton már nem vagyok teljesen józan én sem. Lehet, hogy Viki sem, mert Lady Gagás hasonlattal állt elő: a ciderek Lady Gagája, jobb élőben, mint amire számítani lehetett. Juli itt egy kicsit elgondolkodott, és arra jutott, hogy nagyon nagy melegben mégis ezt választaná a K rovására is, mert ez a legfrissítőbb hatású, és az alkoholtartalma is alacsonyabb, így nem kellene attól félnie, hogy 5 perc alatt részeg lesz a nagy napozásban. Elfogadható érv, meg kell hagyni.

A szerkesztőség ítélete: 7/10 pont

Old Rosie 7,3%, 05l, 690 Ft.

Álló taps és ováció! Annyira szerettük ezt a cidert, hogy volt, aki 11 pontot adott rá a tízből. Bármikor, bárhol meginnánk, sőt szeretnénk, ha ezt ihatnánk! Bezzeg Viki szerint akárki is követte el, olyan mintha a Borsodi ízvilágát valaki kicsempészte volna nyugatra, mert ott is élnek kelet-európaiak, nekik is kell egy kis hazai íz, no meg nosztalgia. Hajni szerint ez végre egy cider, ami egyáltalán nem büdös, viszont finom, és ez bizony remek kombináció. A kellemesen fanyar almás íz neki jöhet bármikor. Juli ismét díjazta a dizájnt: messze a legszebb üveg és címke, és ami azt illeti, ez volt a legfinomabb is. Mindent visz. Tizenegy pontot neki!

A szerkesztőség ítélete: 10/10 pont

Magners 4,5% 0,33l 575 Ft.

Na, ez is egy nagy megosztó. Hajni azt mondta erről a ciderről, hogy a színe és a szaga is ütős, úgyhogy ha nem egy „kötelező ciderteszten” ülne, akkor bele se kortyolna. Viszont így nem volt más választása és kellemesen csalódott. Jó az íze, de a kedvence soha nem lesz. Julit a tablettás marakuja üdítőre emlékeztető szín kicsit aggasztotta, de az íze alapján már nem látta annyira rossznak a helyzetet, mert az ízére egy határozott semlegessel szavazott. Azért azt is számításba vette, hogy a kóstolás végefelé már nem működnek olyan jól az ízlelőbimbók, vagy még az is megeshet, hogy ő már becsípett. Judit már megint büdösnek érezte, úgyhogy elmondhatjuk, hogy ő nem az erjedt almaszag nagy barátnője. Viki szerint pedig ez a cider olyannyira jó, hogyha nem ital, hanem nő lenne, akkor minden kommentelő azt írná róla, hogy sunázná.

A szerkesztőség ítélete: 6/10 pont

A teszt végén a maradékok keverékét, amit nem mertünk cuveé-nek nevezni, csak ketten mertük megkóstolni, és meglepve tapasztaltuk, hogy bár kevés édes cider volt a szettben, a domináns íz mégis ez lett. Ennek ellenére mi ezt is abszolút meginnánk bármikor.

Ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó anyagok:

Van az a meleg, amikor rákattanunk - gyümölcsös sör teszt 
Megvettük az összes citromos sört, amit találtunk. Volt, amit imádtunk, de volt, amit csak a szomjhalál előtti utolsó percben innánk meg újra. A citromoson kívül jöhet az almás és a grapefruitos is, de a mangósat látni se akarjuk többet. Teszt.

KOMMENTEK

 • 2011.06.27 14:32:57borzash

  Cora-ban, Match-ban lehet kapni Cora márkájút, Lidl-ben meg valami X márkájút, igaz, azok normandiai "cidre"-ek (gyak. ugyanaz),de - az árukhoz képest különösen - egészen ihatóak. ill. a cora édes az kölyökpezsgő, de a zöldcímkés száraz nem rossz.

 • 2011.06.27 14:36:05borzash

  ja, a Somersby szerintem kínzóeszköznek való.

 • 2011.06.27 14:41:25káosz

  Sokat ittam ezek közül, de nem mindet. Hol vettétek őket?

 • 2011.06.27 15:01:06Holva

  Ha jól emlékszem a Jelenben és a Mostban frissen, csapról vásárolható elfogadható áron.

 • 2011.06.27 15:09:41world2.0

  francia ital nem is került a listába? a cidre (az igazi) nem almalé, nincs vizezve cukrozva almalével felhúzva, ízesítve stb. almamust spotán fermentálása állítja elő, se élesztő, se kénezés. 3% alatt édes, 3-5% a száraz verzió, afölött nevezik traditionnel-nek. ekkorra az egyik term. élesztő majdnem teljesen lebontja a cukrot, savasabb és erősebb végeredménnyel. ugyanakkor az enyhe "rohadtalma- és tehénszag" is ennek köszönhető. nem sznobulni akarok, de ez kicsit olyan, mint az apátsági söröket és a citromos gössert egy lapra hozni. kocsmákba persze kellene, de talán pl a strongbownál egy fokkal természetesebb variáció,az ugyanis cider és sűritmény almalé valamint aromák keveréke. az angolok kjözülviszont pl.a westons (ami egyébként a stowfordot is gyártja) csinál néhány "vintage" cidert, ezek hoznak a tényleges "cider-feeling"ből, amit emlegettek.

 • 2011.06.27 15:11:09William Kidd

  En itt kint Angliaban a Strongbowt vedelem, de eleg egzotikus a Bulmers korte is, nagyon fincsi. :-)

 • 2011.06.27 15:11:25a katona fehérben

  Pont a Bulmers maradt ki, pedig sztem az a legjobb. És a Tescoban is kapni, igaz, elrettentő áron (800/pint).

 • 2011.06.27 15:22:40mr.sixpack

  Én valahogy nem tudtam megbarátkozni a ciderekkel. Mindig a pezsgőt érzem benne, amit viszont utálok. Sörösöknek melyiket ajánlanátok?

 • 2011.06.27 15:29:28Otto von Bolschewich

  Westons Organic miért nem volt a tesztben? Abban sokkal kevesebb a többire sajnos jellemző mindenféle egyéb adalékanyag.

 • 2011.06.27 15:33:26Terézágyú

  Nincs ennek a sz*rnak magyar neve? Vagy direkt nem használ magyar szót ilyenre a tisztelt magyar szerkesztőség?

 • 2011.06.27 15:37:31campobaszo

  Almabor.

 • 2011.06.27 15:41:35a katona fehérben

  Terézágyú: tényleg, ez felháborító, ezen kívül nincs többek között a vodkának, whisk(e)ynek, tequilának, ouzonak, becherovkának, ginnek, jägernek se! Valaki már igazán tehetne valamit!!!

 • 2011.06.27 15:41:53Cirus

  Almasör, vagy almapezsgő. A borhoz köze nincs.

 • 2011.06.27 15:42:24babyface1

  Öreg hiba, hogy kimaradt a Bulmers, ami régi motoros, és főként a Kopparberg (svéd), ami itt is tarolhatott volna. Több ízben, igazi műremek...

  Amúgy éppen a Kopparberget készítik körtéből, erdei gyümölcsből, stb, szóval még az almabor sem állja meg a helyét definícióként.

  Ciderre fel!

 • 2011.06.27 15:48:27Patek

  Arról nem is beszélve, hogy az "almabor" kifejezés azt a szutykot juttatja az emberek eszébe, amit régen a maradék, semmi másra nem jó almából csináltak itthon.
  Képzeld kedves terézágyú: egy csomó szavunk van ám, ami eredetileg egy másik nyelvből származik. Szerintem csinálj róluk egy listát és a továbbiakban kerüld a használatukat. Jó móka lesz.

 • 2011.06.27 15:50:48mrsomeonenoone

  Én is hiányolom a Bulmers-t (mostmár van körtés is!) a listából, és ha valakinek nem jön be az elég "erjedt" almaillat, akkor tuti a Kopparberg lesz neki a jó. Az kevésbé savas, nem marja az ember gyomrát rögtön az első után. Abból is a körtés a kedvencem!

 • 2011.06.27 15:55:11divany_admin

  @mr.sixpack
  hello, én sörös vagyok, részt vettem a teszten is, a K-t és az Old Rosie-t ajánlom, utóbbit egyébként bárkinek, nem csak a sörködvelőknek :)

 • 2011.06.27 15:58:24Pierr Kardán

  Mifelénk annak idején az almuska kifejezést használták erre az italra.

  Amikor Skóciában dolgoztam, akkor ittam sokfélét, bűn rossznak találtam. Aztán győzött a nosztalgia, itthon szívesen elkortyolgatom és visszaemlékszem, hogy kint meg se bírtam inni :-))

 • 2011.06.27 16:03:57qtyus

  A Bulmers és a Kopparberg mellett én még a Brothers-t is odatenném az első háromba,de ez persze egyéni ízlés kérdése,kinek ez,kinek az ízlik :)
  Terézágyú ezt az italt(és nem szart) a világ egy jelentős része fogyasztja,főképpen azért mert finom,hűsítő ital és nem azért,hogy az asztal alá igya magát ebből,így azt gondolom,h már csak ezért is jó lenne meghonosítani Magyarországon az italt és a fogyasztási kultúráját is.
  Különben meg mit szólnál hozzá,ha az eredeti magyar gyümölcspálinkát is valami jól,rosszul lefordított idióta néven emlegetnék a világban(persze már ahol ismerik,mert ez meglepően kis része a világnak,sajnos)
  Ahol ezt az italt fogyasztják ilyen néven ismert,miért kellene magyar nevet adni neki,főleg,hogy az almaborról mindenkinek az az olcsó lőre jutna eszébe amit régen az alkeszok toltak a kisbolt mögötti bokrosban :)

 • 2011.06.27 16:05:18salfordlad

  Én a British Store-ban veszem (XIII. Tátra u. 30/B), szerintem ott a legnagyobb választék ráadásul mindig van akciójuk is. Most Magners 2=4 akció, akárhogy is nézzük ez még a Tesco áraihoz képest is félár!

 • 2011.06.27 16:17:12Serkoptató

  Cirus: pont annyi köze van a sörhöz is, mint a borhoz.
  Nem bor, nem sör. Cider. Nincs ezen mit ragozni.

 • 2011.06.27 16:30:44stikasz_1

  Nem gondolnám, hogy a Fűszeresre bármilyen írnivalót kéne bízni. Gyengécskék a cikkei...

 • 2011.06.27 16:35:46ikrab

  a magners a bulmers brit piacra gyártott verziója, tartalma ugyanaz. tehát voltaképpen részt vett a teszten. persze van még csomó más, amit nem válogattak be a vizsgálatba, de hát 10 példány szükségszerűen nem fedheti le a teljes kínálatot

 • 2011.06.27 16:38:10Cirus

  Serkoptató: ez így van, leginkább a pezsgőhöz hasonlít a készítés módja, bár Pierre Kardán almuskája nekem speciel nagyon tetszik :)

 • 2011.06.27 17:04:09kozvelemeny

  nem kell ám mindent meginni... mer reklámozzák

 • 2011.06.27 17:08:51Nyersike

  vám szempontból analízis után Egyéb bor kategóriába helyezik a cidereket, nincsen még külön cider kategória, és mivel a jófajta cidert alma levéből erjesztéssel, hordóban készítik, így nagyon hasonlít a borhoz, gondolom ezért Egyéb bor

 • 2011.06.27 17:15:01Eastbay1

  Az itt tesztelt Magners tök ugyanaz, mint a Bulmers.
  Bulmersből amúgy van még körtés (10/10) és ilyen-olyan berry-s is (ótvar egy lötty).

 • 2011.06.27 17:25:30Nyersike

  egyébként meg Cider Budapest... legnagyobb választék

 • 2011.06.27 17:26:36Laca79

  Pár hete ittam először Bulmers Cidert Londonban, először azt hittem sör az üvege alapján, de mondom megkóstolom, nagyon ízlett :) Körtés verziót még nem próbáltam

 • 2011.06.27 17:39:28Dexter007

  Én ciderből csak Blackthorne-t ittam, az nem volt rossz, bár hamar a fejembe szállt :)

 • 2011.06.27 17:47:33IGNORANCE IS STRENGTH

  a K 7 pontot kapott? én masszív alkoholista vagyok de a ká az konkrétan szar.

 • 2011.06.27 18:17:38Junction

  Az angolok szőlőtermesztés híján a gabonafélékből készített sörön és viszkin kívüli csupán almából voltak képesek alkoholos tömeg-italt erjeszteni.Angliában a napfénytartam nem igazán kedvez(ett) a szárazanyag tartalom illetve cukor kialakulásában az almatermésű növényeknél.
  A hosszabb tenyészidejű almák szinte be sem tudnak érni a fán,a szupermarketekben nagy büszkén hirdetik az apró,félzöld nyári almát és szilvát,amit a hazai ültetvényeiken termelnek.
  A magyar ember,aki hagyományosan gyümölcsből készült szeszes italokat fogyaszt SOHA nem fogja minőségként, értékként kezelni az ALMABORT még ha az szénsavas is és puccos üvegben kínálják neki.A skandináv országok egyfajta fröccse ez.
  (off:a németeknél évtizedek óta isszák a sör és egyéb szörpök keverékét,illetve a gyümölcsös söröket.Nálunk most szarja ki ezt a spanyol viaszt a két legnagyobb (külföldi tulajdonú)sörgyárunk.
  Kvázi azt kapjuk,amit ránk tukmálnak és erőltetnek a reklámokkal.Lehet,hogy ezzel is bepróbálkoznak.....

 • 2011.06.27 18:25:36Junction

  Néhányan biztosan emlékeztek még erre a 80-as évekből: Durbints sógor asztali almabor 28 Ft + üveg.Rokkerek itala volt.

 • 2011.06.27 18:51:20tutti

  Én Kopparberget szeretnék - az svéd és nagyon finom :)

 • 2011.06.27 18:55:07tildy:)

  Bulmers, Magners, Strongbow, es Somersby no es persze Kopparberg. Ezeket mind szeretem. Kicsit erdekes, hogy a MAgners es a Strongbow ennyire nem jon be nektek....

  Jahm, magyar vagyok, angliaban, es ertekkent, minosegkent kezelem az almabort. Pont az en szajizemnek valo az edeskes izevel, ellenben sem a bor sema sor amugy nem a kedvencem.
  Somersby igaz , hogy edesebb az atlag cidernel, de nekem bejott.

 • 2011.06.27 19:01:02tildy:)

  "ikrab

  a magners a bulmers brit piacra gyártott verziója, tartalma ugyanaz. tehát voltaképpen részt vett a teszten. "

  Tevedes! A brit piacon van kulon magners, es van kulon bulmers is. :P
  Es meg rengereg fele.

  Bar elobb rosszul irtam, nem almabor ez, szimplan csak cider, otthon horror aron, itt 1-2 font/ 1 pint a boltban .

 • 2011.06.27 19:30:45Nyersike

  itthon is 1-2 fontnyi forintba kerül mind ;)

  itthon nem lehet fonttal fizetni, azért tűnik soknak, mert ami ott 1, az itt 320 ;)

 • 2011.06.27 19:33:57tildy:)

  297-302 inkabb mostanaban. En magnerst lattam odahaza 999Ftert a tescoban.Az kicsit szivenutott.

 • 2011.06.27 19:35:26Nyersike

  [link]

  itt 1.95 GBP az Old Rosie is, tehát kb. 585-624 Ft, tehát durván 600Ft, és nem a szomszédban van Anglia, plusz jövedéki adó, stb.

 • 2011.06.27 19:39:49salfordlad

  tutti: Kopparberg is kapható itthon a British Store-ban (www.britishstore.hu), 5 féle ízben. Bár ebben a tesztben csak alma ciderekről volt szó, pl. a Kopparberg körte már a briteknél is tarol, nem véletlenül.

 • 2011.06.27 21:19:52tutti

  salfordlad: köszi :) lehet rendelek párat, de kár hogy csak a 4.5-est árulják annyiért mint a systembolagetben a 7%-os, de sebaj, örülök ennek is :D

 • 2011.06.27 21:55:16goldblum

  Gaymers. Legjobb. Alma, körte.

 • 2011.06.27 23:54:46wowerman

  sznobok :D

 • 2011.06.28 12:12:04Nyersike

  egyébként most 500 Ft egy pintes üveg Magners pl. itt:[link]

  azért az nem rossz ár, sok akció van itthon is, csak figyelni kell hol...

 • 2011.06.28 12:26:48sm33

  Az még eszetekbe sem jutott, hogy igazi cidre-t teszteljetek? Pl. a Cora-ban lehet kapni, csak 7,5 decisben.

 • 2011.06.28 15:35:11Fűszer és Lélek

  De eszünkbe jutott, de csak a Cora-ban és alkalmanként a Lidl-ben kapható. Háromféle cidre-ből nehéz tesztet csinálni. Forgalmazók jelentkezzenek jeligére.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta