SPICC

A Cosmopolitanen túl is van koktélélet

2011. május 1., vasárnap 18:42

Izgalmas koktélokat kerestünk, amelyekkel a nyarat idézzük és otthon is könnyen előállíthatók. Az sem utolsó szempont, hogy finomak legyenek. Négy kiváló recept a tökéletes szalonspiccért. Védekezz a hőség ellen zöldalma-legyezővel.

Egyik szombat este elhívtak bulizni, de mivel délután rossz hírt kaptam, nem voltam túlságosan a topon – kezdi Bea (29). Két barátnőm beállított, és kitaláltuk, hogy Appleberry-zzünk. Ez a kedvenc koktélunk, mert általában mind a három alkotóelemét tartom itthon. Ennek a koktélnak az a veszélye, hogy iszonyúan jó ízű és itatja magát. Kissé megfeledkeztem erről és hármat is elfogyasztottam. Mivel nem azonnal ütött, tovább készülődtem, majd hirtelen nagyon jó kedvem támadt. Többször is feltettem a lányoknak a kérdést, hogy ne maradjunk-e inkább itthon és iszogassunk tovább ebből a nedűből, de végül csak elindultunk.”

Appleberry

Frissítő nyári ital, amit bármely napszakban lehet fogyasztani. A zöldalma Kiss-Szécsényi Antal koktélguru egyik kedvenc íze - ő volt az, aki elsőként kezdte versenyeken használni és teremtett vele divatot. Ezért is örült, amikor a Bacardi behozta Magyarországra az Apple ízt.

Hozzávalók
Bacardi Apple rum, 4cl
Friss lime juice, 1cl
Végül töltsük fel áfonyalével!
Elkészítés: Az összetevőket töltsük a kiválasztott, jéggel teli long drink pohárba, majd keverjük meg.
Díszítés: zöldalma-legyező.

Jótékonysági koktélcsodák

A recepteket Kiss-Szécsényi Antal, a Bacardi Planet vezető oktatója készítette. Április 6-án, az újonnan nyílt Bacardi Planet-ben zajlott egy jótékonysági VIP party, ahol elkerülhetetlen volt a közelebbi találkozás a koktélcsodákkal. A Bacardi Planet a Flair Világszövetség magyar képviselete, és ezzel az estével azoknak a japán rászorulóknak kívántak segíteni, akik elvesztették szeretteiket, otthonaikat a természeti katasztrófa következtében. A kellemes bárhangulatú est igazi autentikus japán miliőben zajlott: gésaruhás hoszteszekkel, sminkesekkel, akik pillanatok alatt gésát vagy szamurájt varázsoltak a vendégekből.

Az est keretében Magyarország legjobb flair bártenderei keverték a látványos italokat és a vendégeket apró trükkökre is megtanították. Az est egyik legizgalmasabb koktélja a Cherry Blossom koktél volt, amely egy igazi japán italkülönlegesség. A cseresznyevirág (sakura) a Japán kultúrában a reményt, az újrakezdést szimbolizálja. A fa a napokban kezdett virágozni Tokióban. Ezért választották ezt az italt az alkalomra, melynek alapja a Bacardi Torched Cherry, amely a magyar piacon újdonságnak számít. Az est félidejében látványos flair akrobatikus koktélshow is zajlott. A most bemutatott koktélok is jelen voltak az eseményen.

Itt az idő a Razziára

„Először a nevébe szerettünk bele, így gyakran, amikor fellövöm a javaslatot, hogy ideje razziázni, akkor már mindenki tudja, mi következik – meséli Adrienn (41). Nem kell megrémülni az idegenül csengő összetevőktől, bár tény, hogy nem mindenhol kapni. Viszont be lehet szerezni, és megéri utána caplatni, mert az eredmény nagyon finom. Szerintem a nyarat idézi, és nem csak a málna, hanem a hatása miatt is, ugyanis hamar meleged lesz tőle.”

Razzia

Bacardi Razz, 4cl
De Kuyper Raspberry likőr, 2cl
Friss lime juice, 1cl
Monin Raspberry püré, 1cl
Friss málnaszemek, 5-6 db.

Elkészítés: turmixgépben az összetevőket zúzott jéggel összeturmixoljuk, majd szervírozzuk. Forró nyári napokon a legjobb választás egy hűsítő jégkása.

Díszítés: Friss málna, mentalevél, kékáfonya

Figo-val könnyebb a szakítás

"A Figo koktélt akkor ismertem meg, amikor éppen egy szakításból lábadoztam. Sokat segített, persze nem napi szinten ittam, csak alkalmanként terveztük be, amikor hétvégén összeültem a lányokkal egy csevegésre. Azóta szereztem receptet és hozzávalókat, így a saját konyhámban is össze tudom rakni. Ha feljönnek hozzám, vagy tőlem indulunk valahova, mindig ez az indító italunk.”

Figo

Hozzávalók:

Bacardi Superior rum, 4cl
Passoá likőr, 2cl
Rose's ime juice, 1cl
Grenadin, 1cl
Frissen facsart almalé a feltöltéshez

Díszítés: Kumquat, eper és ananászlevél kompozíció

Az összetevőket az almalé kivételével shaker-ben összerázzuk, majd a jéggel teli pohárba szűrjük. Feltöltjük az almalével, és megkeverjük. 2004-ben Portugáliában ezzel az itallal nyerte meg Antal az Európai Uniós országok versenyét. A névválasztás frappáns volt, abban az évben Portugáliában tartották a labdarúgó- Európa-bajnokságot.

Fruit Rain: egy bajnok ital

„Egy barátomtól lestem el a trükköt, akit egy igazi bármixer avatott be - meséli Tamás (29). Eleinte nem akartam itthon szerencsétlenkedni vele, meg az alapanyagok is macerásak, nem is olcsók, a felszerelésről nem is beszélve – de aztán a születésnapomra kaptam tőle egy shakert és néhány egyszerű receptet.

Tapasztalatom szerint az egyszerű, pár összetevőből álló koktél is koktél. Most már magam keverek itthon egy-egy italt, de az arányokat néha szándékosan átlépem. A Fruit Rain tényleg nyárias ital, bár én ritkán készítem csak magamnak.”





Fruit Rain

Hozzávalók
Bacardi Superior rum, 4cl
Fabbri Green Apple szirup, 2cl
Friss lime juice, 1cl
Bacardi Breezer Lime a feltöltéshez

Elkészítés: Az összetevőket a Bacardi Breezer Lime kivételével shaker-ben összerázzuk, majd a jéggel teli pohárba szűrjük. Feltöltjük a Breezer-rel, és megkeverjük. Beletesszük a gyümölcsöket.

Díszítés: zöldalma és eper szeletek, bele az italba.

2004-ben ezzel a kreációval lett Kiss-Szécsényi Antal Bacardi-Martini Grand Prix bajnok Olaszországban. Ez az ital adott ihletet sok bartender-nek, hogy a zöldalma ízzel próbálkozzon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2011.05.01 19:27:13Elstron

    "Tapasztalatom szerint az egyszerű, pár összetevőből álló koktél is koktél." - a legtöbb koktél (90+%) nem tartalmaz olyan sokféle összetevőt...

  • 2011.05.01 19:38:11levi7777

    Ahogy látom a cikk a Bacardi támogatásával készült... :-)

  • 2011.05.01 19:54:14qwertzuiop05

    Hiányolom a bákárdival készülő koktélokat a zírásból...

  • 2011.05.01 19:56:35ecpec

    az alapanyag a fenti egyszerű koktélokhoz kb 30k.

  • 2011.05.01 20:02:22Mrs. Jackman

    Ó, valóban milyen remek és könnyen előállítható koktélok is ezek, nálunk is lehet kapni a kisboltban Monin málnapürét...

  • 2011.05.01 20:35:08Pierr Kardán

    "Kicsit" lepadlóztam, amikor a címben jelzett könnyen előállíthatóság helyett az összetevőknél csupa olyat találtam, ami gyakorlatilag csak a mixerek számára beszerezhető :-(((((((

    Öreg alkesz vagyok, biztosan van itthon 40 féle alkohol és 10 féle koktél alapanyag, de ezekből a legegyszerűbb appleberry is kifog rajtam, már áfonyalével sem rendelkezem :-(((

    Hogy fogom így a kozmó lányokat elcsábítani :-(((

    (Bár imádom a Bacardi friss, gyümölcsös fehérrumjait és a De Kuyper likőröket, ezek a koktélok, mint egyszerű, de finom italok túl ritka összetevőket tartalmaznak, ez így túlzás!!!)

  • 2011.05.01 20:47:54Desiderata

    Ahhe,mind itt van a polcomon, ennel eccerubb man csak a csapviz.

  • 2011.05.01 20:48:52belestamas

    A BARbár Caféban vannak egyszerű koktélok, csak Ök limonádénak hivják alkohollal.
    Bármelyik házttartásban előállithatóak.
    Pl: Gindián: gin, citrom, narancsm lime, ribizli, menta, tonik vagy
    Erdei: Fűszeres rum, Yo erdei szirup (kb. 700 ft/ 7dl), citrom, lime, narancs, erdei gyümölcsök, szóda

  • 2011.05.01 21:08:19Pista bá

    bacardi reklám

  • 2011.05.01 21:21:19Zsozé_

    Dejó tanácsokat kaptam megint. Öööö... ja igen! Megvan mi a gond! Ki ad nekem pénzt hogy ilyen egyszerű kis koktélocskákat csináljak?!

  • 2011.05.01 22:23:31dark future

    "zajlott egy jótékonysági VIP party, ahol elkerülhetetlen volt a közelebbi találkozás a koktélcsodákkal"

    akkor ez egy jótékony bebaszás volt?

  • 2011.05.01 23:05:28hastáncos

    ezek helyettesíthetőek sió almával, hajós rummal és olympossal?

  • 2011.05.02 00:17:31Scala

    László,
    Kimaradt egy fontos összetevő!
    A cikk tetejéről.
    "Promóció".

  • 2011.05.02 00:55:10Berkut

    lime
    Passoá likőr
    De Kuyper Raspberry likőr
    Monin Raspberry
    Grenadin
    Fabbri Green Apple szirup

    ....ezek minden háztartásban alapfelszereltség??.........

    -.-

  • 2011.05.02 00:57:28Berkut

    Bacardi meg nagyon agresszív kampányozó... az emberek nagy része szerintem nem is tudja, hogy van más belépő kategóriás rum is :/

  • 2011.05.02 02:14:19bazd meg

    A nagy magyar mentalitas a szar eszi a szatokat, este meg eszitek a zsiroskenyeret, persze azert mert olyan retros hihihihi Magyarul baszki magyarul irjatok a cikkeket, ne eroltessetek az angolt, csak leegetitek magatokat;^)

  • 2011.05.02 07:49:37magyar bucó

    A Bacardi reklámját olvastuk...

  • 2011.05.02 08:08:00HUN_Sector

    ja, sütőrumot a népnek, az 'occsó' :)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta