Nyerj belépőjegyet az ország legnagyobb boros eseményére

Szeretnéd 120 borászat borait kóstolni, vagy igazi Master of Wine-ok véleményét meghallgatni egy-egy borról? Esetleg pont a „Borélmény, savkészlet, szép bor” kifejezések tartanak távol a bor igazi élvezetétől? Nyerj a Dívánnyal egy kétnapos belépőt az ország legnagyobb boros eseményére, a VinCe 2011-re!

Pocsék idő lesz hétvégén, szabadtéri programot szervezni nem érdemes, de egy kétnapos boros rendezvényen nem is kell, hogy a nap süssön. Nyerj a Dívánnyal egy kétnapos belépőt a VinCe 2011-re, válaszolj a cikk végén olvasható kérdésre.

120 borászat borait kóstolhatod, de ha kezdő borkóstoló vagy, érdemes előtte részt venned a kezdőknek szánt mini borkurzuson, ahol bevezetnek a borkóstolásba, reduktív és oxidative borok közötti különbségekbe, de lesz pezsgő-, barrique-, tannin-, és savszerkezet-ismeret is. A tapasztalt oktatók először világosságot gyújtanak a fejekben, aztán a sikeres “végzősöket” a 120 borász közé bocsájtják!

A nagy cégek borbeszerzői elárulják, hogyan vásárolnak, de meg lehet hallgatni egy tokaji előadást is. Ha lábrázást kapsz a „Borélmény, savkészlet, szép bor” kifejezésektől, talán hallasz helyette jobbakat Grecsó Krisztián és Kőrizs Imre nyelvészektől, akik a magyar bornyelv megújításán fáradoznak.

Fotó: Robert S. Donovan
Fotó: Robert S. Donovan

Kihagyhatatlannak tűnik a Cognac a bőrre, parfüm a pohárba című előadás is. A Frapin cognacház parfümösüvegcsékben meséli el a cognackészítés titkait a szőlő virágzásától a távoli tájakon zötykölődő cognacot szállító szekerekig. Aki ízt és illatot összehoz, az Magyarország egyetlen „orra”, Zólyomi Zsolt.

Természetesen lesz champagne és pálinka kóstoló is, és akinek ez mind kevés, igazi bor jedikkel, vagyis Master of Wine-okkal kóstolhatja együtt a borokat.

Kérdésünk: Minek a rövidítése a VinCe?

A megfejtéseket spicc.divany@gmail.com címre várjuk ma éjfélig.

Kérjük, hogy csak akkor válaszoljatok, ha valóban el szeretnétek menni az eseményre!

Oszd meg másokkal is!
Címkék

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek