Részeg-e vagy? - Videóválogatás szondáztató rendőrökkel

Soha ne vezess, ha ittál! De amíg balesetet nem okoznak azok, akiket épp ezeken a videókon tesztelnek a rendőrök, addig határozottan vidám perceket okoznak. De mi van akkor, ha a rendőr a részegebb? Videóválogatás.

Köztudott, hogy minél nagyobb valakinek a testsúlya, annál több alkoholt tud elfogyasztani. Egy átlagos férfi körülbelül másfélszer-kétszer annyi alkoholt ihat meg, mint egy azonos súlyú nő, ugyanis másképp működnek májenzimeik.  A női máj kevesebb alkoholt képes lebontani, és azt is lassabban teszi, mint egy férfi mája. Egy kis közszolgálat, mielőtt kinevetjük az alkoholt fogyasztó sofőröket.

Az alkoholfogyasztás négy fázisa

Az alkoholfogyasztásnak négy fázisát írták le a kutatók. Mind a négy fázisnak különbözőek a tünetei, reméljük, a második fázisnál egyik olvasónk se jutott még tovább.

Izgalmi fázis (0,2-1,50 ezrelék véralkohol):

Fokozott vérátáramlás, vagyis arcpír észlelhető, de jellemző a fokozott mozgástevékenység, nem véletlenül táncolunk spiccesen olyan lelkesen. Ilyenkor már felbukkan a gátlástalanság, vagyis könnyebben kaphatóak vagyunk akár egy csókra, akár valami meggondolatlan cselekedetre, legyen az mondjuk egy rúd szalámi zsebre rakása. Fokozódik az önértékelésünk, de hirtelen agresszívakká is válhatunk. (Mit nézel?!)

Aluszékonysági fázis (1,50-2,50 ezrelék véralkohol)

Ez már a kábultság időszaka. Könnyen elalszunk, de könnyen fel is ébredünk. Zavart felfogás, lassú reagálás a jellemző: nem véletlenül tilos vezetni. Észrevehetőek az úgynevezett kiesési tünetek: beszédben, járásban, és emlékezetben is (kínos!).

Narkotikus fázis (2,50-3,50 ezrelék véralkohol)

Itt már a mély alvás jellemző, sőt, gyakori az öntudatlanság, eszméletvesztés. Jellegzetes tünete a felületes, zavart légzés, a tág pupillák, és a reflexek elvesztése. Ha ilyen részeget látunk, mindenképp hívjunk hozzá mentőt!

Asfixiás fázis (3,50-4 ezrelék véralkohol)

Ez már akár halálos is lehet, leesik a vérnyomás, akár a pulzus is nullára csökkenhet pár pillanatra, teljesen felborul a hőszabályozás, és a vége légzésbénulás lehet.

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetőkkel szemben, de érdekes lehet kiszámolni, vajon az Egyesült Államokban volán mögé ülhetnénk-e?

Részegek

Első versenyzőnk egy bácsi, aki nem nagyon tudja, mit is kezdjen a szondával. Szerencsére ezt a rendőr is nagyon mulatságosnak találja.

Az amerikában szokásos protokoll szerint indul a józansági teszt. De miért nem volt jó a felfestett csík?

Lesz nagy megrökönyödés, pár másodperces hatásszünet...

A műsor jó, lehet, hogy hazavitték hálából a bácsit?

Végül, de nem utolsó sorban a részeg rendőr:

Oszd meg másokkal is!
Mustra