SPICC

A G-pontot kadarkaként is meg lehet venni

2011. január 31., hétfő 16:18

A Nagy-Eged hegyen termő kadarkából készült még 2007-ben az a bor, amelynek Gróf Buttler Pincészet a G-pont@grófbuttler.húú nevet adta. Kellemes savas, és Valentin napra szerelmes üzenetnek kiváló.

Kicsit féltünk a bortól, aminek g-pont@grófbuttler.húú a neve, rózsaszín tüllbe van csomagolva, tizenötezer forintba kerül, és még félédes is. Tiniknek nem készülhetett, ahhoz túlságosan drága, és mi tagadás, meglehetősen elegáns a csomagolása. Akkor ki és mikor fogja megvásárolni? Nos, megkóstoltuk, és már tudjuk, kinek ajánljuk: szerelmes üzenetként Valentin napra.

Kellemesen savas, nem bántó benne a cukor

A Nagy-Eged hegyen Európa-szerte kivételesnek számító gondos kialakításban 501 méter magasságig kúszik fel a szőlőültetvény. Ezen a szenzációs termőterületen az alacsonyra beállított terméshozam (kevesebb mint 1 kg/tőke) csúcsminőséget produkál – ebből készülnek a prémiumminőségű borok. A G-pont@grófbuttler.húú is a Nagy Eged-hegyen termő kadarkából készült 2007-ben, amikor gyilkosan forró nyár volt, és a szőlőszemek szinte meg aszúsodtak. Ebből az alapanyagból egy magas maradékcukorral rendelkező bort készítettek, így már nem meglepő, hogy félédesen palackozták. Nem az a tipikus kadarka, sőt, az az igazság, hogy soha rá nem jöttem volna, ha nincs a palackra írva. Kellemesen savas, így egyáltalán nem bántó benne a cukor.


Tökéletesen egyet kell értsünk Kovács Antallal, a Kogart ház sommelier-jével, a borhoz rozéra sütött kacsamellet, vagy növendék birkát készítenénk. Úgy tűnik, vetélytársa termett a csajozós bor kategóriában a sárga muskotálynak. Mit gondoltok, milyen itallal lehet a nőt levenni a lábáról Valentin napon?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2011.01.31 23:28:19J.Wolfram

    egy nőt a lábáról levenni legkönnyebben egy jól irányzott ütéssel lehet. rövid távon. a másik véglet a porsche egykori marketingigazgatójának szavai mögött bújik meg: egy P-t nem azért vesz az ember, hogy eljusson a-ból b-be, mint ahogy bundát sem azért, hogy melegen tartsa a feleségét. hanem, hogy nyugton.

    hogy borral sikerül-e mindez, azt nője, (férfija), bora és alkalma válogatja. valentin napon talán minden egyszerűbb.

  • 2011.01.31 23:50:31J.Wolfram

    a cikk információértéke mindenestre konvergál a zéróhoz, ami vagy a cég pr-osát minősíti (talán keveset adnak el, ha nem tudnak egy jót megfizetni), vagy pedig -ha nem kampány része-, a szerzőt, akinek nem jutott eszébe semmi tartalmasabb, a kapott karton borok ellenére sem, ami szintén nem jó ómen.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta