Egy év a pincében: A kétgyerekes informatikus kettős élete

A Spicc rovatban egy olyan család mindennapjait kísérjük majd figyelemmel havonta egyszer, akik most kezdtek borászkodásba, épp csak megvették az első hordóikat. Csite Norbert története így kezdődött: a kétgyerekes informatikus a feleségével közösen vett egy szőlőt Erdőbényén.

Tokaj-hegyalján jártunk megnézni, milyen is lesz idén a termés. Akkor még azt mondták ritka rossz év sajnos az idei, de ha valami csoda történik, akkor még az édes borokból lehet valami. Szerencsére száraz volt az október, úgy tűnik, mégis nagyon szép édes bort készíthetnek a borászok.

Külön a figyelmetekbe ajánljuk Csite Norbertet, aki tavaly szüretelte első borát, és minden hónapban megosztja majd velünk egy kezdő kis családi borászat örömeit, bánatait, terveit, álmait, és reméljük ritkán, de a kudarcait is.

Úgy kezdődött, hogy vettek egy szőlőt

A videóból megtudhatod, milyennek is kell lennie egy pohár tokajinak, és hogy néz ki egy fürt szőlő, amikor el kezd aszúsodni, és akkor amikor már szép aszúszemek is vannak rajta.

Csite Norbi főállásban informatikus, Budapesten él feleségével és két kisfiával. Vettek egy szőlőt és házat Erdőbényén, hogy idővel olyan bort tehessenek az asztalukra, amiről csak álmodtak. Persze a bor iránti szerelem nem újkeletű  a Csite családban, Norbi pár éve a Művelt Alkoholistában írta le gondolatait egy-egy borról. Lássuk milyen az, amikor a hóhért akasztják.

Hétfőn folytatjuk!

További Tokaj-hegyaljai vidékhez kapcsolódó beszámolók a Spiccben:

Miért drága a tokaji aszú? - szüreteltünk

A legjobb tokaji borozók

Címlapfotó: Jenny Downing

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek