SHOPAHOLIC

A hajgöndörítő, amit nem teszteltek Bambin

Tuna Judit 2012. április 27., péntek 08:48

A minap drogériákat mustráztam és benéztem a drogerie marktba is, ahol megpróbáltam találni egy jó kis hajgöndörítőt. A Naked Body Care terméke volt az első amin megakadt a szemem. Hogy miért? Mert a cég logója fölött ez olvasható: 97% natural.

IMAG3605
Távolról sincs vége, olvasson még »

A filteres gyógytea pénzkidobás

Tuna Judit 2012. április 25., szerda 19:16

Vannak gyógynövények, melyekből hideg áztatással lehet kinyerni a hatóanyagot, másokat forrázással kell elkészíteni. A filteres teákban sokszor mégis olyan, össze nem férhető keverékek vannak, amelyek alkotóelemeit egymással ellentétes módon kellene elkészíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leszámolás a szőrrel: 6 hideggyantát próbáltunk

Tuna Judit 2012. április 24., kedd 19:19

Eléggé kétkedve álltam a gyanták teszteléséhez, mert utoljára tinikoromban próbáltam eltüntetni velük a szőrömet – nem sok sikerrel. Persze, azóta eltelt minimum 15 év, és nyilván fejlődtek ezek a termékek is, ezért a Dívány csapata összeállt, és kipróbáltuk, hogy melyik a legjobb hideggyanta a piacon. Minden gyantát kipróbáltunk erős, gyenge, hosszú és félhosszú szőrszálakon, érzékeny és nem érzékeny bőrön.

RDA 3454
Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse el saját fogkrémét!

Tuna Judit 2012. április 23., hétfő 16:38

Finomra őrölt dörzsanyagok és gyógynövények: ezek a saját készítésű fogkrém leglényegesebb elemei. Csak habzani nem fog, viszont minden eleme természetes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jól vizsgáztak a bankok ügyfélszolgálatai

Tuna Judit 2012. április 22., vasárnap 19:33

Öt nagy bankot teszteltünk, arra voltunk kíváncsiak, első látásra milyen az internetes felületük, könnyen megtalálható-e a telefonos ügyintézés száma; milyen a telefonos ügyintézés, mennyi időt kell várakozni, míg egy ügyfélszolgálatos felveszi a kagylót, mennyire udvarias, és lehet-e tőle választ kapni a bennünket érdeklő kérdésre. Az öt bank közül az FHB ügyfélszolgálata volt a leggyorsabb, a K&H-é a legtürelmesebb, az OTP-é a legidegesítőbb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó áron van a tőkehús - A hét ajánlatai egyben

Tuna Judit 2012. április 22., vasárnap 14:08

A múlt heti ajánlatokat sajnos nem tudták felülmúlni a hiperek, az egyetlen, amiből érdemes többet venni, a tőkehús: a sertéstarja 999 forint/kg, pecsenye csirkecomb farrésszel 499 forint/kg. A Tescóban és az Auchanban megint nagyobb a kínálat, mint a Sparban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megkerestük a tökéletes habspray-t

Tuna Judit 2012. április 18., szerda 11:24

A tejszínhab a csokitortának, a gyümölcssalátának, de még a kávénak is fontos kelléke, és mivel macerás házilag készíteni, sokan a flakonos habspray mellett döntenek. A kínálat óriási, mi kilenc különböző flakonos tejszínhabot próbáltunk ki szerkesztőségi vaktesztünkön, hogy segítsünk a választásban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázzon, a gazdaságosabb kiszerelés nem mindig olcsóbb!

Tuna Judit 2012. április 16., hétfő 13:51

Ha ön vásárláskor hajlamos a nagyobb kiszerelést választani, mert úgy gondolja, így olcsóbban jön ki, figyeljen oda jobban az árcédula bal alsó sarkára! Az áruházak és a gyártók ugyanis szívesen élnek vissza a vásárlók eme beidegződésével, és adják jóval drágábban az olcsóbbnak vélt kiszerelést. Most a három nagy hipermarketben, a Corában, az Auchanban és a Tescoban kerestünk és találtunk ilyen trükkös árazású termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spóroljon az üzemanyagon

Tuna Judit 2012. április 15., vasárnap 18:46

Korábban már írtunk a téli autózás alapszabályairól. Közeleg a tavasz, és ilyenkor sokan vesszük elő autónkat a garázsból. Minthogy a benzin ára az utóbbi egy-két hónapban jelentősen növekedett, most különösen érdemes bevetni a benzintakarékos trükköket és vezetési technikákat.

stockfresh 594791 fuel-indicator-of-a-car sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó a marhahús és az eper - A hét ajánlatai egyben

Tuna Judit 2012. április 15., vasárnap 09:19

Ezen a héten nem erőltették meg magukat a hiperek, egyáltalán nem bővelkednek akciós ajánlatokban. Amit érdemes beszerezni az a sajt, marhahús és eper és várni hátha a jövő héten több terméket kínálnak olcsóbban. Egy jó hír viszont van, végre a Spar összekapta magát és nem a mezőny végén kullog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kipróbáltuk, mit bírnak a tisztasági betétek

Tuna Judit 2012. április 14., szombat 18:27

Rengeteg tisztasági betét van a piacon: szárnyas, illatos, szárny nélküli, illatmentes, fekete, fehér, tangaformájú és még sorolhatnánk. Olyan viszont, amelyik jól funkcionál, olcsó, és kellemes a viselete is, nem fordul elő minden drogériában. A Dívány csapata kilencfélét szemlézett, hogy megtalálja a legjobbat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse el saját mosószerét, megéri

Tuna Judit 2012. április 9., hétfő 09:19

Egyre drágábbak a folyékony mosószerek, így van, aki felvizezi, van aki kevesebbet használ a megszokottnál. A házilag készült mosószer nemcsak olcsó, de működik iszéssel, van, aki az előírtnál kevesebbet használva próbál spórolni velük. Ezek is jó ötletek, de van még olyan olcsóbb és környezetkímélőbb megoldás, amit bevethet.

stockfresh 515153 preparation-for-washing sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem is olyan drága a Body Shop

Tuna Judit 2012. április 7., szombat 09:55

Megnyitotta első magyarországi márkaboltját Budapesten az angol The Body Shop kizárólagos hazai képviselete az Aréna Plaza bevásárlóközpontban. A jó hír: a hasonló profilú boltok mezőnyében nem is tűnik olyan drágának, úgyhogy akinek fontos, hogy community trade alapanyagokból, környezettudatos módon készült, állatokon nem tesztelt termékeket vásároljon, annak itt a lehetőség váltani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rákkeltő anyaggal szennyezett biotojásokat találtak Németországban

Divany.hu 2012. április 6., péntek 20:16

A PCB-vel szennyezett tojások március végén kerültek forgalomba Németország területén, a fogyasztóvédelem visszavonta őket az üzletekből. A poliklórbifenil (PCB) többek között: mérgező, rákkeltő, mutagén és allergén. A minisztérium szóvivője nem kívánta megnevezni, hogy pontosan honnan származnak a tojások, de az biztos, hogy mindegyik a legnagyobb megengedett határérték hatszorosát tartalmazta.

egg1
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha teheti, igyon házi tejet

Tuna Judit 2012. április 6., péntek 09:52

A szervezet tápanyag- és vitaminszükséglete elengedhetetlenné teszi a tej fogyasztását. Nem elhanyagolható a tej ásványi anyag tartalma sem, például a kalcium, ami építőköve a csontvázunknak. A tej különösen gyermekkorban kell a szervezet fejlődéséhez, de felnőttkorban is fontos az egészség megőrzéséhez.

tk3s 30816
Távolról sincs vége, olvasson még »

Házikölnitől kevésbé lesz büdös Húsvétkor

Tuna Judit 2012. április 3., kedd 06:52

Sok nő inkább elbujdokol a világ elől, csak hogy ne kelljen az egymásra fújt pacsuliktól és parfümöktől bűzölögve töltenie a Húsvétot. Adunk pár tippet, hogyan tud felkészülni, hogy idén ne csak egy rossz emlék legyen a tavasz köszöntése, és akár bátran otthon is maradhat, várva az ilyenkor elmaradhatatlan férfilátogatókat.

stockfresh 672674 spa sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Figyelem: veszélyes csecsemő- és gyermekruhákat vontak be

Tuna Judit 2012. április 2., hétfő 18:10

Az ellenőrzések során a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a megyében nyolc kereskedelmi egységben, összesen tizenegyféle, 74 darab veszélyes csecsemő- és kisgyermek ruházati terméket talált és vont ki a forgalomból, mivel a nem megfelelően alkalmazott húzózsinórok, illetve húzózsinór-végződések miatt a termékek nem teljesítették az alapvető termékbiztonsági követelményeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tankoljon fel kristálycukorból - A hét ajánlatai egyben

Tuna Judit 2012. április 1., vasárnap 09:31

Érdekes, hogy ezen a héten a Spar és a Cora nem rukkolt elő semmi jó akcióval, jóllehet vészesen közeledünk a Húsvéthoz. A Tesco és az Auchan sem kényezteti kifejezetten a vásárlóit, de azért cserben sem hagyja őket: a Koronás kristálycukor 270 forint/kg, a Füstölt hálós lapocka pedig 695 forint/kg.

auchan2
Távolról sincs vége, olvasson még »

Robban az időzített szörp

Tuna Judit 2012. március 30., péntek 11:10

Az Aldi visszahívta az általa forgalmazott Spitz GmbH-szörpöt, mert az bármikor felrobbanhat a belső nyomás megnövekedése miatt, amit élesztőcsíra okoz.

szorp
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz tojás, de csak egy nyerhetett

Tuna Judit 2012. március 30., péntek 10:05

Közeledik a Húsvét. A hús és a tojás ára szépen kúszik felfelé. A múlt héten az óbudai piacon 46 forint volt egy tojás, ugyanannál az árusnál tegnap 48 forintba került. Kíváncsi vagyok, hogy az elkövetkező három hétben meddig emelkedik az áruk, és hogy ne érje csalódás, le is teszteltük a piaci árut három hiper kilenc fajta termékével együtt. Szerencsére az egyik olcsóbb tojás nyert, a kérdés csak az, hogy ugyanez mennyibe kerül majd közvetlen Húsvét előtt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Futócipőkörkép - Mizuno, Asics, Adidas és a többiek

Tuna Judit 2012. március 28., szerda 08:03

Ha már az első tavaszi ruhadarab felpróbálása után is fájdalmasan nyög fel, hogy „már megint meghíztam!", ne aggódjon. Nem kell lemondania az édességről és szörnyű diétákba kezdenie, elég ha elkezd futni járni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtaláltuk a legjobb tormát!

Tuna Judit 2012. március 27., kedd 14:05

A húsvéti asztalon a sonka és a tojás mellett a torma is mindig helyet kap – persze, nem mindegy, hogy milyet, mert hiába a díszes csomagolás, ha egyszer a termék benne ehetetlen. Nem árt tudni, hogy mennyire csípős, ecetes, tejszínes, majonézes vagy éppen keserű a sonka mellé adott torma, így a Dívány csapata tesztelte. Feltérképeztük, hogy mennyire számít a külcsín, és hogy a piaci, kimért, vagy az üveges bolti a menőbb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvétkor mindenki részeg lesz - A hét legolcsóbb ajánlatai

Tuna Judit 2012. március 26., hétfő 11:19

Húsvét közeledtével a hiperek rendre olcsóbban kínálják portékájukak és ez alól nem kivételek az alkoholok sem! Ha a borokat részesíti előnyben az Auchant keresse fel, de ha szereti az égetett szeszeket feltétlenül nézzen el a Corába, ahol a Rézangyal Pálinkák 2999 forintért kaphatóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvét előtti piacmustra

Tuna Judit 2012. március 24., szombat 14:11

A hónap végén várhatóan emelkedik a piacokon a hús és a tojás ára: rövidesen megkezdődik a szokásos húsvéti készülődés. Javasoljuk, előzze meg a többletkiadást; már most szerezze be mindazt, amire szüksége lehet.

IMAG3112
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tescós saját márkás termék a legjobb frissentartó fólia

Tuna Judit 2012. március 23., péntek 15:08

Annyi élelmiszert néztünk már küllem, íz és ár szempontjából; épp itt az ideje, hogy azt is vizsgálgassuk, mibe célszerű csomagolni, ha a hűtőbe akarjuk tenni a megmaradt kaját. A műanyag- és alumíniumfólia közül most az előbbit teszteltük, szempont volt a gusztusosság, a használhatóság és természetesen az ár. Pontoztunk is, persze a szubjektíven.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés