SHOPAHOLIC

Naptejteszt: van, amelyiknél az UV-sugárzás is egészségesebb

Tuna Judit 2012. június 29., péntek 21:04

Azt tudjuk, hogy fokozatosan kell szoktatnunk bőrünket a barnasághoz, mert ha azonnal egy brazil szambatáncos színére gyúrunk, abból csak leégés lesz, és még bőrrák kockázatát is növeljük. Ezért, ezek kivédésére is kell mindenképp valamilyen fényvédő krémet használnunk napozáshoz. Ugyanakkor az se jó, ha negyvenes-ötvenes faktorszámú krémeket kenünk magunkra, mert amellett, hogy barnulni nem fogunk, még a napsugárzás jótékony hatásait is megvonjuk magunktól. Az egészséges tehát az arany középút – gondolhatnánk, de persze a dolog nem ennyire egyszerű. Mert mi van a naptejekben? Hát vegyi anyagok.

tk3s 19790707 dlp h95 387


„A ma kapható naptejekben általában kémiai fényvédő anyagokat használnak. Ezek afféle „kamikaze”-molekulák, amik maguk nyelik el az UV-sugarakat, és ennek hatására átalakulnak. A bomlástermékeik viszont gyakran olyan anyagok, amik nem feltétlenül tesznek jót a bőrünknek/szervezetünknek" – figyelmeztet dr. Torma Viktória vegyész, házikozmetikus. Ezért nem mindegy, milyen összetételű (és árú) terméket vesz le a polcról vásárlásnál: most ebben próbáltunk meg segíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi LOL: Csóválja a farkát alsónadrágban!

Tuna Judit 2012. június 25., hétfő 13:49

Amikor a teltkarcsú csajoknak kutattuk fel, hogy honnan és mennyiért tudnak beszerezni csinos ruhákat, megakadt a szemünk az Intimissimi kirakatán: egy férfitorzóra egészen elképesztő alsónadrágot húztak. A fehérnemű egy kutyát próbál szimbolizálni úgy, hogy az alsógatya elejére rányomtak egy kölyöklabrador-szerű kutyust, amelyik vigyél-haza-szemekkel néz vissza ránk, miközben hosszú nyelvét kinyújtja. A fehérnemű hátsó részére egy kunkorodó fekete farkat varrtak fel. A látvány elég bizarr és igaz, hogy állatbarátok vagyunk, de ha ebben a cuccban pózolna a pasink: fetrengenénk a röhögéstől, szánalmasan és lenézően mosolyognánk, munkára hivatkozva eltűnnénk a szobából vagy egyszerűen csak megkérnénk, hogy ezt a förmedvényt azonnal vegye le magáról! Lehet, hogy pont ez volt a célja a tervezőnek?!


Ez valószínűleg nem fog kiderülni, de abban biztosak vagyunk, hogy fölöslegesen ad ki 3990 forintot ezért a gyönyörűségért, mert csak a kutyus farka fog rendületlenül állni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Főzzön lecsót - A hét ajánlatai

Tuna Judit 2012. június 23., szombat 15:14

Végre itt a nyár és lehet főzni lecsót: étkezési paprika 369 forint/kg, paradicsom 379 forint/kg, lecsókolbász 495 forint/kg. Ezeken kívül a fagyasztott készételeket adják kedvező áron a hipermarketek és a dobozos jégkrémek még mindig akciósan kaphatóak az Auchanban, illetve a Corában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kuponos nyaralás: olcsó, mégse biztos, hogy megéri

zezse , ermiz 2012. június 23., szombat 13:08

Az elmúlt két évben terjedtek el a kuponos ajánlatokat kínáló oldalak. Jelenleg három nagy cég van a piacon, akiknél a legnagyobb forgalmat az utazási bónok adják, ezt követi a szépségápolás és az egészségre vonatkozó ajánlatok. Az utazás népszerűsége érthető, hisz ez a legdrágább tétel a három közül, és elsőre valóban vonzónak tűnnek az ajánlatok, hisz kinek ne volna kedve mondjuk 120.000 Ft helyett 30.000-ért nyaralni menni?

stockfresh 46832 young-man-resting-by-the-beach-on-a-deck-chair-
Távolról sincs vége, olvasson még »

A teltkarcsú nőknek drágábbak a ruhák

Tuna Judit 2012. június 22., péntek 18:08

Sok teltkarcsú barátnőm panaszkodott, hogy nem tudnak annyira színesen és sokoldalúan öltözködni, mint a vékony csajok. Ha meg véletlenül találnak is olyat, aminek a számozása nem áll meg harmincnyolcnál, annak vagy a szabása szörnyű, vagy az anyaga, vagy mindkettő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb folttisztító a kávéval is megküzd

Tuna Judit 2012. június 22., péntek 11:20

Mindig is voltak kétségeim, hogy a folttisztítók tényleg vannak-e annyira hatásosak, mint amilyennek a reklámok ígérik. Eddig csak a Vanish-t próbáltam, több-kevesebb sikerrel (a reklám alapján ugye, itt meg is kellett volna álljak, hiszen nincs, amivel a Vanish ne küzdene meg). Én azonban kíváncsi voltam, találok-e olyat, amelyik tényleg hatékony.

Két fehér pamutatlétát négyfelé vágtam, és az anyagdarabokat este bekentem ugyanannyi mennyiségű meggyel, ribizlivel, kávéval és vörösborral. Egész éjjel pihentek a mosogató szélén, és másnap vettem őket kezelésbe. Mindegyiket egyenként bedörzsöltem egy-egy fajta folttisztítóval. Körülbelül tíz-tizenöt percet hagytam az anyagokon a folyadékokat/porokat, majd mosógépben a kézimosás programon átmostam őket. Az eredmény alább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kemény legyen, de kicsi: ilyen a jó kézipoggyász

Tuna Judit 2012. június 20., szerda 15:28

Ha ön mostanában tervez nyaralást, és fapados járattal utazna, nem mindegy, melyik légitársaságot választja: a fedélzetre vihető kézipoggyász súlya és mérete ugyanis társaságonként eltérő lehet. Önnek azonban már nem kell nekiállni ezután nyomozgatni, táblázatunkból kiderül, melyik társaság mekkora kézipoggyászt engedélyez. Ha pedig otthon épp nem akkora van, még nem késő venni: körülnéztünk, hol kaphatóak olyan a bőröndök, amelyek mindegyik légitársaságnál megfelelnek a kritériumoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hét ajánlatai: olcsó a jégkrém

Tuna Judit 2012. június 18., hétfő 11:44

A kánikulában egyenesen ideális elmenni vásárolni, mert a hiperekben mindig jó hűvös a levegő. Azért ha ön vízpart közelében van, ne rohanjon túlzottan, mert ezen a héten elég karcsú az akciós felhozatal. Ha viszont az ebédi utáni pihenés előtt szívesen elszopogatna egy kis fagylaltot, térjen be az Auchanba, mert hihetetlenül olcsón megveheti: a két literes Soft Ice jégkrém csak 399 forint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spóroljon mobilszámláján

Tuna Judit 2012. június 17., vasárnap 16:43

Tíz-tizenöt évvel ezelőtt, ha valaki kettő, esetleg három mobiltelefont hordott magánál, az vagy elviselhetetlenül nagyképű, fontosnak mutatkozó ember volt, vagy az oltári gazdagságával dicsekedett. Ma, ha valakinek több mobil lapul a retiküljében/zsebeiben, épp az ellenkezője mondható el: simán lehet, hogy  egyszerűen csak gazdasági megfontolásból döntött úgy, hogy minden szolgáltatónál fenntart egy-egy számot, és azt használja, amelyik épp a legjobban megéri.

tk3s 11920013
Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy vattapamacs-teszt: tökéletes nincs, de ideális van

Tuna Judit 2012. június 17., vasárnap 11:18

Kilenc különböző gyártmányú vattakorongot vizsgáltunk meg aszerint, hogy a különböző gyártmányok hogyan viselkednek szemfesték eltávolítása, illetve körömlakk lemosása során, hogyan morzsolódnak, mennyire vizezhetők, és természetesen, hogy mennyibe kerülnek. A tökéletes az lett volna, amelyik nem bolyhozódik, a rétegei nem válnak szét, többször fel lehet használni és természetesen olcsó is. Mint kiderült, ilyen nincs, ezzel szemben van olyan, ami kifejezetten praktikus a körömlakk lemosásához, és olyan, ami pedig a szemfesték leszedésére a legtökéletesebb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reklamálni csak határozottan, blokkal, lehetőleg három napon belül!

Tuna Judit 2012. június 17., vasárnap 10:39

A múlt héten az óbudai Auchanban vásároltam, amikor megakadt a szemem a labdarúgó Európa-bajnokság jegyében piacra dobott termékcsomagon, köztük is egy spanyol zászlós törülközőn. Mivel nagy spanyol-drukker vagyok, nem bírtam ki, hogy ne vegyem meg. Nem is volt túl drága: 1490 forint.

IMAG4432
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem bírnak a cégek a rengeteg visszaküldött áruval

aa 2012. június 11., hétfő 16:03

A gombamód szaporodó online boltok kezdenek szembesülni az előre be nem kalkulált hibákkal. A regisztrációs problémák, koordinációs nehézségek után a visszaküldési lehetőség, mint opció is fejtörést okoz az internetes áruházat üzemeltető cégeknek.

Ingyen kiszállítással kecsegtetnek az online áruházak
Ingyen kiszállítással kecsegtetnek az online áruházak
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sajnáljuk a barnítókrémek eltűnését?

Lavati Anett , Tuna Judit 2012. június 11., hétfő 14:51

Azt hittem könnyű feladat lesz pár barnítókrémet beszerezni, de amikor elindultam vásárolni, szembesültem vele, hogy a régi termékek a Dove kivételével teljesen eltűntek a hipermarketek és drogériák polcairól. Helyettük van – a jóval drágább, napozó- és szoláriumkrémeiről ismert – Hawaiian Tropic, a dm-ben pedig saját márkás barnító termékek.

Megpróbáltunk utánajárni, miért nem kaphatóak már a hiperekben ezek a termékek, és ha már úgyis foglalkoztunk velük, kozmetikus-vegyész szakemberünk segítségével egyúttal elemeztük azt is, mit kenünk magunkra, amikor úgy döntünk, napozás helyett így barnulunk.

08-topart-IMG 7138
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tej 129 forintért - A hét ajánlatai

Tuna Judit 2012. június 11., hétfő 13:49

Most érdemes tejet és fagyasztott árut vásárolni, mert ezen a héten nagyon jó áron kínálják őket a hipermarketek: Farmer tej 1,5% 129 forint/l,  Winny Sajttal töltött panírozott pulykamell érme 699 forint/900g. Most a Tescóban találni a legtöbb akciót, a Spar meg sajnos ismét nagyon le van maradva...

auchan juni
Fotó: Auchan
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek voltak a Shopaholic kedvenc termékei

Tuna Judit 2012. június 10., vasárnap 16:06

Rengeteg tesztet és kóstoltót készítettünk az elmúlt pár hónapban, és most elhatároztuk, hogy egy csokorba gyűjtjük az eddigi nyerteseket. Így önnek egyszerűbb dolga lesz, ha nem tudja eldönteni, hogy melyik terméket válassza. A teszteléssel persze továbbra sem hagyunk fel, így ez a lista is bővülni fog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik jó és olcsó papírzsebkendő?

Tuna Judit 2012. június 7., csütörtök 09:07

Sokan választanak úgy papírzsebkendőt, hogy a doboza egyfajta dísze legyen a szobának. Emiatt nem mindegy az sem, hogy milyen a csomagolása, de azért a legfontosabb szempont persze az volt, hogy milyen használni Ennek objektív felmérésére saját könnycsatornáinkat áldoztuk be: a  teszteléshez 1 kiló vöröshagymát szeleteltünk fel. A teszthez közismert, többségében illatmentes és háromrétegű zsebkendőket válogattunk össze (olyanokat, amik bármelyik hiperben is kaphatók).

tk3s 1176135
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabaduljon meg egyszerűen a lábszagtól

Tuna Judit 2012. június 4., hétfő 18:21

Végre újra itt a meleg, aminek nem örülnek őszintén azok, akik hajlamosak az izzadásra. Arról már egy korábbi cikkünkben írtunk, hogyan kerülhető el a fokozott izzadás, most viszont arra adunk tippeket, hogyan szabadulhat meg a roppant kellemetlen lábszagtól. Azt persze már mindenki kívülről fújja, hogy cseréljen cipőt naponta, használjon méregdrága lábizzadásgátlókat, cipődezodort, mosson rendszeresen lábat, és esténként vegyen lábfürdőt. Ha mindez nem használ, itt van pár tényleg jól bevált, olcsó, és – nem mellékesen – egyáltalán nem időigényes csodarecept.

Fotó: Swns.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sajtdömping - A hét ajánlatai

Tuna Judit 2012. június 2., szombat 12:59

Ezen a héten érdemes odafigyelni a hiperek akcióira, különösen a sajtakciók és a fagyasztott élelmiszerek nagyon csábítók. A Trappista sajt még mindig nagyon jó áron van: mindössze 999 forint/kg, a kristálycukor meg 249 forint/kg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tej- és cukormentes menü Budán 990 forintért

Tuna Judit 2012. június 1., péntek 15:46

A Majomkenyér.hu és egy budai kávézó, a SzendZso összefogtak és közös projektet indítanak június 4-től azoknak, akik laktóz- és gluténérzékenyek. A bisztróban az eddig megszokott ételeken felül most egy hónapig dietetikus által összeállított tej- és cukormentes menüt is felsorakoztatnak 990 forintért, ami egy levest és egy főételt tartalmaz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megdöbbentő végeredmény: a jó esernyő drága!

Dívány 2012. június 1., péntek 08:12

A prognózis szerint egész júniusban olyan szeszélyes lesz az időjárás, mint eddig volt, ezért nem árt felkészülni az esősebb napokra is. Körülnéztünk, hol lehet venni jó áron esernyőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spóroljon a bevásárláson!

Tuna Judit 2012. május 30., szerda 19:57

Amikor a múlt heti akciós listát készítettem, felvetődött bennem:   azon kívül, hogy olcsóbb termékeket vásárolunk, hogyan lehetne még lefaragni egy átlagos bevásárlás összegéből? Íme 10+1 hasznos tanács, hogy az elkerülhetetlen pénzköltéskor is spórolhasson!

stockfresh 282288 save-money sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismét 999 forint a trappista - A hét ajánlatai

Tuna Judit 2012. május 28., hétfő 17:25

Igaz, hogy ezen a héten nincsen túl sok akció, de érdemes most beszerezni a kristálycukrot és a trappista sajtot. Utóbbit le is lehet fagyasztani, úgyhogy akár több kilót is vehet jutányos áron: 999 forint/kg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindent kiárusít a Cora!

Tuna Judit 2012. május 27., vasárnap 08:44

Most érdemes a Corában vásárolni, ugyanis az átállás miatt a legtöbb terméket akciósan lehet beszerezni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

175 forinttal drágább a nagyobb kiszerelés az Auchanban

Tuna Judit 2012. május 25., péntek 18:15

Nem tud eltelni úgy pár nap, hogy ne kerülne a szemem elé egy-egy érdekesség valamelyik hipermarketben!  Az Auchanban kicsit túlárazták az Arielt.

ariel
Távolról sincs vége, olvasson még »

Áramütést okozhat a tölthető kézilámpa

Tuna Judit 2012. május 25., péntek 07:52

Az Energofish Kft. az Energoteam 19+18LED akkumulátoros, tölthető kézilámpa termékét - cikkszáma: 74990028 - áramütés és sérülés okozásának veszélye miatt azonnali hatállyal visszavonja a forgalomból. A fenti terméket a vásárlás helyén visszaveszik és annak ellenértékét ugyanott adják vissza.

Forrás: hbi.hu

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés