SHOPAHOLIC

Kihalt a Premier Outlet

Tuna Judit 2012. augusztus 2., csütörtök 14:20

Amikor a plázák kínálatát feltérképezzük, rendszerint megnézzük azt is, hogy a Biatorbágyon lévő Premier Outlets Center üzletei miben tudnak többet-jobbat-olcsóbbat kínálni az előbbiektől. Eddig nem volt arra példa, hogy ne találtunk volna valamit, de most nagyon csalódottan hagytuk el a terepet, anélkül, hogy bármibe is beleszerettünk volna.

A nagy leárazásos körkép után, egy hétköznap indultunk a Premierbe, hogy körülnézzünk, mivel járunk jobban: ha páran összeállunk, és közösen fizetjük a benzint az „outlet faluig”, vagy ha felszállunk a 4-6 villamosra, és elgurulunk a WestEndig, ahol éppen leárazások vannak. Meg voltunk győződve, hogyha máshol nem is, de az outlet Mango üzletében biztosan találunk szuper cuccokat. Amekkora volt a várakozás, olyan csalódottan jöttünk vissza a városba: a boltok felhozatala nagyon gyér, és szinte panganak az ürességtől, se áru, se vásárló. A jelek szerint a boltok nem igazán törekednek arra, hogy valamivel odacsalogassák a vásárlókat, de még arra sem, hogy feltöltsék hiányos árukészletüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kütyük, amikkel átvészelhetjük a nyarat

Dívány 2012. július 31., kedd 10:32

Kütyük nélkül lehet élni, de az igazán hasznosakat megéri megvenni. Összegyűjtöttünk pár darabot, amelyek praktikusak, olcsók és bizonyos esetekben jól is mutatnak!

stockfresh 119524 picture-of-friends sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Édesség és alkohol - a hét ajánlatai

Divany.hu 2012. július 30., hétfő 14:26

Végre ismét itt a jó idő! Ebben a hőségben a legjobb ha az árnyékban húzza meg magát egy jégkrémmel vagy egy hideg sörrel a kezében! Hűsítő árnyékkal nem tudunk szolgálni, de azt megnéztük, hol, melyik terméket tudja a legjobb áron beszerezni: Ricco pálcikás jégkrém 69 forint/95 ml, Steffl dobozos sör 169 forint/0,5 l.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem létezik egyszerre jó és olcsó szemfestéklemosó

Tuna Judit 2012. július 30., hétfő 10:47

Mindig nagy dilemma, hogy melyik szemfestéklemosót vegyem: nyilván elsődleges szempont, hogy jó minőségű és hatékony legyen, de az is nagyon fontos, hogy mennyibe kerül. Most ráadásul nyár is van, akár a strandolás, akár az izzadás miatt csak a vízálló smink jöhet szóba, ezért a cél az volt, hogy olyan jó lemosót találjak, amelyik mind a hagyományos, mind a vízálló szempillafestéket is eltávolítja. Négy bolt kínálatában összesen hat szemfestéklemosót találtunk, mindet megvettük és leteszteltük vízálló és sima szempillaspirállal egyaránt.

Festésre a Max Factor 2000 Calorie szempillaspirál vízálló és a nem vízálló verzióját használtam: mindkét esetben két rétegben kentem fel, és megvártam, míg rendesen megszárad. Ezután az egyes lemosókból hasonló mennyiséget oszlattam el a vattán, és különböző technikákkal próbáltam levarázsolni a festéket a szempilláimról. Az eredmény egészen meglepő lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen trendi a strandon tízezer forintból!

Tuna Judit 2012. július 29., vasárnap 10:07

Igaz, hogy egy pár napra meglátogatott minket az ősz, de most újra itt a nyár. Éppen ezért ha eddig nem tette, még mindig érdemes megvenni a trendi strandkiegészítőket: a jó hír, hogy most olcsón teheti, ugyanis mindenhol megkezdődtek a leárazások.

tk3s 481phb00144

Strandra a flip flop papucs alap, azt már tudja, hol és mennyiért lehet venni ilyet, vagy hogyan tud saját kezűleg készíteni menőbb darabokat. Most körbenéztünk, hogy mennyibe kerül az összes többi kiegészítő, ami jól jön, ha igazán divatos szeretne lenni a parton.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tisztítson ablakot gyorsan és olcsón!

Tuna Judit 2012. július 24., kedd 11:44

Általában az ablakpucolás marad a nagytakarítások legvégére, mert borzasztó macerás feladat – sokan legalábbis ezt hiszik… Anyáink még a régi, jól bevált újságpapíros módszerrel tisztították az ablakokat, aminek nem csak a hangja volt elviselhetetlen, de mint kiderült, ha rossz újságpapírt választott valaki, a vegyszerek/savak hatására kioldódott a festék, és itt-ott apró kis tintanyomokat hagyott az ablakon, amiket csak körömlakklemosóval vagy kapargatással lehet csak eltávolítani. Az alábbi házi praktikáknál viszont nincs ilyen veszély, és annyira egyszerű ez a feladat, hogy akár hetente letakaríthatja az ablakait. Ha nincs jobb dolga, persze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hét ajánlata: a Cora kiárusítja saját márkás termékeit

Tuna Judit 2012. július 23., hétfő 16:20

Megnéztük a hiperek kínálatát, hogy mit érdemes hazavinni ezen a héten. Sajnos nagyon gyér a felhozatal tejtermékek terén, de annál több édesség és húsáru került ki most a polcokra. A megszűnőfélben lévő (az Auchannal összeolvadó) Cora viszont elkezdte kiárusítani a saját márkás termékeit, nagyon jó áron hozzá lehet most jutni: szemeteszsákhoz, mobiltelefonhoz, vagy akár szeszesitalhoz is, érdemes benézni, ha arra jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kulát árul a CBA

Tuna Judit 2012. július 23., hétfő 15:37

Egy ismerősöm éppen az Erzsébet téri CBA üzletében vásárolt, amikor felfigyelt a kihagyhatatlan ajánlatra: Porcelán szat.szilva kula - hirdette a felirat. Alaposabb szemrevételezéssel kiderült, a bolt nem önkritikát gyakorol, mindössze terjedelmi okokból született a felirat: a kulacs szó már nem fért ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyibe fáj egy jófajta leánybúcsú?

liz 2012. július 21., szombat 15:31

Tele van a Facebook lánybúcsús képekkel: parti a Balatonon, buli a hajón, limuzinos vagánykodás, minden van, mi szem-szájnak ingere. De mégis, mibe kerül egy ilyen óriási hepajt összeszervezni? Van, aki félmilliót vagy még többet is rákölt, de nem túlzás ez? Ha egy kicsit kreatívkodunk, jóval olcsóbban is megúszhatjuk – és az élmény ettől még ugyanolyan felejthetetlen lesz. Lássuk, hogyan!

tk3s ji00358
Fotó: . / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek az esküvő, ha válni drágább?

Tuna Judit 2012. július 18., szerda 12:17

Nagyon sokan élnek rossz házasságban: vagy azért, mert úgy gondolják így jobb a gyereknek, vagy azért, mert borzasztóan kényelmes, ugyanis nem kis procedúra elválni. Előfordul az is, hogy egy házasság azért nem bomlik fel, mert a felek nincsenek tisztában a válás jogi hátterével: ki-ki mennyit vitt be a közös tulajdonba, és – ami ilyenkor nyilván a legfontosabb –, hogy ki mennyit kap vissza.
 
stockfresh 735822 young-couple-in-separation sizeM

 
Pedig nem ez az egyetlen anyagi vonzata egy válópernek: már az első lépésnél harmincezer forintot kell fizetni eljárási illetékként, csak azért, hogy elindulhasson a folyamat. És ez még csak a kezdet…
Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó és természetes sütőtisztítók

Tuna Judit 2012. július 16., hétfő 12:16

Minden nő rémálma a sütőt kitisztítani, főleg ha több napos/hetes leégett zsírfoltok, megszenesedett húscafatok és zöldségek is tarkítják a terepet. Ilyenkor jön a halogatás, de eljön az a pont, amikor már nem lehet tovább húzni a dolgot, és ilyenkor jön a kétségbeesés, no meg rendszerint a hideg zsíroldó. Ezzel viszont csak az a probléma, hogy borzasztóan egészségtelen a szervezetre, nagyon-nagyon büdös, és kesztyű nélkül elképzelhetetlen a használata. Ráadásul bennem mindig olyan érzetet kelt, mintha mindig maradna valamennyi kosz a sütőben tisztítás után. Hiába sikálom ki többször, és indítom be a sütőt mielőtt ételt tennék bele, mégis ott motoszkál bennem a gondolat, hogy beissza majd magába az ételt a sok mérget, ami az erős tisztítószerekben van.

Fotó: Stockfresh

Emiatt döntöttem úgy, hogy olyan természetes tisztítószerek, módszerek után nézek, amik nemcsak, hogy nem veszélyeztetik a környezetet, de jóval olcsóbbak is a vegyipar termékeinél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Auchanban hetven forint egy addag

Tuna Judit 2012. július 16., hétfő 11:23

Már az is elég bizarr, hogy az óbudai Auchanban a Grill osztályon árulják a fagylaltot, de az még meglepőbb, hogy hatalmas betűkkel hirdetik: 70 forint egy addag fagyi.

Fotó: divany
Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyár híre: létezik finom alkoholmentes sör!

Tuna Judit 2012. július 13., péntek 22:13

Alkoholmentes söröket teszteltünk íz, szag és esetenként habzás szerint: próbáltuk megtalálni azt, amelyik ebben a hőségben maradéktalanul oltja a szomjat, és még az íze is jó. Hogy teljes legyen a kép, az alkoholmentesek közé becsempésztem két alkoholosat is, továbbá az egyik fajtából véletlenül kettőt is sikerült venni, így két különböző számmal ugyanaz a sör kétszer is megfordult a kóstolók szájában. A kiértékelés közben meglepően nagy volt az egyetértés: az ízlelők nagyon hasonlóan értékelték a különböző fajtájú (márkájú) söröket. A sörteszt meglepetése: a nem jó alkoholmentes sörök májkrémszagúak (?!).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen naptejet ötszáz forintból!

Tuna Judit 2012. július 12., csütörtök 14:36

Négyszázhatvan forintból és körülbelül harminc perc ráfordítással lehet elkészíteni a házi naptejet – ami egy húsz faktoros napvédőkrémnek felel meg. Nézze meg a videónkat!

kremfoto

A Creativiky műhelyében jártunk, hogy megtanuljunk naptejet készíteni, és megmutathassuk önnek is. Az elkészült krémeket a Shopaholic Facebook oldalán hamarosan kisorsoljuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jeges alkoholos koktélok legfeljebb 400 forintból

Tuna Judit 2012. július 11., szerda 10:42

Azt már tudja, hogy nap közben, az irodában hogyan tud kétszáz forintból koktélozva józannak maradni, most azt is eláruljuk, munkaidő után milyen alkoholos változatot keverhet magának. Bónusz: nem meglepő, de sokkal olcsóbban fog kijönni, mintha beülne a kedvenc helyére.

stockfresh 159430 woman-sunbathing-and-drinking-a-cocktail-on-th
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello Kitty joghurt: émelyítő, kevés, értelmetlen

Tuna Judit 2012. július 10., kedd 10:55

Amikor a jégkrémkörképhez gyűjtöttük a fagylaltokat, megakadt a szemünk egy régi ismerősön: Hello Kitty nézett velünk farkasszemet a hűtő egyik polcáról. A vízfejű macska képe rózsaszín pohárkába zárt eper ízesítésű joghurtot takart, persze nem bírtuk megállni, hogy ne vigyük haza.

SAM 2952
Fotó: Divany
Távolról sincs vége, olvasson még »

Medencekörkép a lavór méretűtől a felfújható élménymedencéig

Tuna Judit 2012. július 8., vasárnap 11:34

A kisebbek éppúgy szenvednek ebben a hőségben mint a felnőttek, azzal a különbséggel, hogy a szülők eldönthetik, gyerekük a medencében vagy az árnyékos homokozóban hűsöljön-e. Rendszerint az előbbire szavaznak, mert  sokkal egyszerűbb (és kevesebb kosszal jár) otthon egy felfújható medencét megtölteni  vízzel, mint egy házi homokozót gyártani, majd a használata után eltüntetni a nyomait. Ez utóbbi egy társasház teraszán ráadásul nehezebben is kivitelezhető, a lakásba bevitt homokról meg már ne is beszéljünk… A felfújható medence viszont nagyon hálás találmány, mert a gyerekek általában imádják a vizet, és ahol medence van, ott nyugalom van. Hiszti meg legfeljebb akkor, mikor este ki kell szállni belőle.

stockfresh 381785 child-in-inflatable-pool sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Finom és olcsó jégkrém márpedig nincs

Tuna Judit 2012. július 6., péntek 18:57

Úgy tűnik, a hiperek felkészültek a szokatlan, már-már távol-keleti hőségre. Kellemes időtöltés ilyen perzselő forróságban elbújni a légkondicionált hodályokban; sétálni, nézelődni, pakolni a bevásárlókocsiba (ha valamiért nem mehet strandra, javasolom, húzódjon be hűsölni a legközelebbi hiperbe). Ebben a tekintetben különösen gondos az Auchan és Lidl, hihetetlen élvezetes klímát teremtettek. A kellemes hűsölés viszont még mindig csak bónusz volt az eddigi legélvezetesebb munkánk felvezetéséhez: jégkrémeket kóstoltunk.

stockfresh 1768220 isolated-ice-cream sizeM

Szempont volt, hogy ne a legismertebb, borsos árú termékek kerüljenek terítékre, amelyek általában finomak, de megfizethetetlenek. Így maradt ki például a Carte d’Or, a Häagen-Dazs és a Milka. Kettő drágább azért így is  bekerült a repertoárba, megingásunk oka, hogy ezeket nem ismertük, és kíváncsiak voltunk, mit tudnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem is olyan drága a vízálló smink

Tuna Judit 2012. július 6., péntek 14:38

Ebben a hőségben nehéz elkerülni, hogy ne izzadjuk rommá a ruhánkat, hát még azt, hogy az otthon tökéletesen felvitt smink ne végezze csúfosan, szem alá kenődve, ráncokban, galléron. Nagyon nehéz ilyen melegben megfelelő sminkeket használni, a kozmetikus szerint nem is kifejezetten ajánlott, de vannak fanatikusok, akik csak így mernek megjelenni, és vannak olyan szerencsétlenek is, akiknek kötelező, mert mondjuk a munkájuk megkívánja. Körbenéztünk tehát, hol és mennyiért találni vízálló sminket, hogy legalább ezzel megkönnyítsük elviselni az időjárást.

stockfresh 1645837 eyeshadow-and-makeup-brushes sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Jeges gyümölcskoktélok 200 forint alatt

Tuna Judit 2012. július 4., szerda 18:48

Ki ne vágyna egy hűsítő koktélra ebben az elviselhetetlen hőségben? A baj csak ott kezdődik, hogy nincs se idő, se pénz, hogy kiugorjunk a sarki kiülősbe szusszanni egyet, vagy ha az esti haveri összejövetelre kellene valami olcsó és finom hűsítő… Ne adja fel, több recept van mint gondolná.

stockfresh 157824 red-cocktail-with-orange sizeM

Ajánlunk pár receptet, amit olcsón, gyorsan, sőt még az irodában is összedobhat magának!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Házi praktikák: a legjobb természetes és olcsó vízkőoldók

Tuna Judit 2012. július 2., hétfő 12:52

Köztudott, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz, és a kalcium-, valamint a magnézium-karbonát kiválik és lerakódik vízkő formájában. Igaz, tucatszámra lehet kapni tisztítószereket a probléma megoldására, de ezek többnyire vagy nem csinálnak semmit, vagy foltokat, elszíneződéseket okoznak a csempén, ráadásul elég drágák. Ezért is próbáltunk ki minél több olcsó és természetes anyagot: íme néhány filléres, házilag is gyártható csodaszer.

stockfresh 557273 olive-oil-vinegar-healing-herbs-and-lemon size
Távolról sincs vége, olvasson még »

A divat lakókocsin érkezik

Tuna Judit 2012. július 1., vasárnap 19:58

A portlandiak elsőre nem értették, hogy mit keres egy ruhával és kiegészítőkkel teli furgon a mozgóbüfék közt, de aztán rákaptak. A lakókocsibutikok azóta egyre menőbbek az Egyesült Államokban – számolt be egy új jelenségről az USA Today.

fash
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sajt- és tejdömping - a hét ajánlatai

Tuna Judit 2012. július 1., vasárnap 17:19

A héten is érdemes lesz elindulni a hétvége előtt vásárolni, hogy ne nagy melegben kelljen ezt elintézni. Állítólag jövő szombaton ismét akár 35 fok is lehet! Amit most érdemes venni: Edami, Gouda, Trappista sajt 999 forint/kg, Alföldi UHT tej 129 forint/l, Sof-ice jégkrém 399 forint/2l, Kristálycukor 269 forint/kg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen házilag naptejet!

Tuna Judit 2012. július 1., vasárnap 09:56

Ha lehet hinni a prognózisnak, a hétvégén megint kánikula lesz hazánkban és eléggé úgy néz ki, hogy ez így is marad még legalább két hétig. Ilyenkor a legtöbben kiköltöznek a hétvégére egy közeli strandra/tóhoz, és odakozmálnak a partjára. Feltéve persze, ha nem használnak megfelelő naptejet.

94603010
Fotó: Bloomberg

Azt már megírtuk, hogy a piacon lévő krémek nem is annyira jók, de semmi gond, itt van pár tuti recept arra, hogyan készítsen otthon tartósítószer és mesterséges illatanyag nélküli naptejet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak 400 forinttal olcsóbb: leárazás a Bershkában

nemoszi 2012. június 30., szombat 12:14

Elmentünk nézelődni a leárazásokra, csak úgy hobbiból, péntek este, és a Bershkában érdekes jelenségre lettünk figyelmesek. Bár a legtöbb ruha 1000-2000 forinttal olcsóbb, mint eredetileg, több olyan holmit találtunk, ami csak pár száz forinttal kerül kevesebbe, mint eredeti áron, és volt olyan szoknya is, ami a normál ár mellé kapott egy narancssárga matricát, akárcsak az akciós cuccok, miközben az ára változatlan maradt.

Van értelme a 4-600 forintos leárazásnak?

  • 383
    Igen
  • 1567
    Nem

A Bershka honlapján 15-50%-os akciót ígér: ehhez a legtöbb esetben tartja is magát, mivel egy 3595 forintos póló körülbelül 15%-kal olcsóbb, ha csak 2995 forintba kerül, a 2595 forintos top pedig körülbelül 20%-kal olcsóbb, ha 1995 forintot kóstál. Egy 4995 forintos nadrág viszont csak 8%-kal olcsóbb, ha 4595 forint az új ára. Százalékok ide vagy oda, a különbség az akció és a normál ár között előbbi esetben 600 forint, utóbbiban mindössze 400. Nem a boltot akarjuk ekézni (hiszen nem csak a Bershka él ezzel a módszerrel, egy kedves ismerősünk jóvoltából például ezen a Zara akción röhöghettünk egész délután), hanem arra lennénk kíváncsiak, önök szerint van-e értelme 400 forinttal leárazni valamit? Az már tényleg egy olyan összeg, ami átlendít a megveszem/nem veszem meg határán? Szavazzon, és ha van hasonló tapasztalata a leárazásokon, írja meg nekünk és/vagy küldjön képet! Köszönjük!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés