SHOPAHOLIC

Így vegyen időt magának egyszerűen!

Tuna Judit 2012. augusztus 12., vasárnap 19:33

Sok olyan dolog van, amit a nők szeretnek halogatni. Ilyen például a takarítás, mosógép-kipakolás, vasalás, mosogatás, porszívózás, ablaktisztítás, de bármelyik házimunkát ide lehet sorolni. Pedig annyi mindent lehetne csinálni ezek helyett, nem?

stockfresh 1639332 fed-up-of-housework sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Igyon, mielőtt iszik a Szigeten!

Tuna Judit 2012. augusztus 11., szombat 09:44

Ismét itt a hétvége, és végre lehet egy kicsit lazítani, azonban ha a Szigeten szeretné ezt megtenni, nem árt, ha előre felkészül a költségekre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most hatezerből megúszhat egy jó bikinit

Tuna Judit 2012. augusztus 9., csütörtök 22:05

Szerencsére így augusztus végére megszánt minket a nyár és újra harminc fok körüli hőmérséklettel sokkolja a népet. Egy mázli azért van, általában hétvégén is kitart a jó idő és ilyenkor előlehet kapni a fürdőruhákat és ejtőzni valamelyik vízparton. Ahhoz meg, hogy trendi bikiniben feszíthessen nem kell mást tennie, mint a klimatizált plázában császkálni pár percet és a leárazáson kiválasztani egy vagy több jobb darabot. Mert fürdőruha jócskán akad...

Talán nem meglepő, a leárazások többségükben ötven százalékosak. Van, ahol elég nagy a választék, ám olyan bolt is akad, ahol csak egy-két (felvehetetlen) fürdőruhának engedték le az árát. Ezúttal a WestEndben   néztük a boltok kedvező ajánlatait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Abortusztabletta = hat nap kényszerszabi!

Dívány 2012. augusztus 9., csütörtök 13:04

Rengeteg rémhír terjeng a világhálón az abortusztablettával és annak mellékhatásaival kapcsolatban, és soha nem lehet tudni, hogy éppen kinek/minek higgyen az ember. Nyilván már az is óriási teher egy nőnek, ha ezt a megoldást kénytelen választani, és ha ezt a leghumánusabban szeretné intézni, körbenéz, hogy mik a lehetőségei. Persze az normális, hogy ilyen kérdésekről – különösen egy egyelőre nem túl ismert eljárás esetében – mindenki először tájékozódni szeretne, és erre bevált módszer az internet. Nemrégiben felröppent a hír, hogy hazánkban is engedélyezik az abortusztablettátde aztán szinte azonnal jött is a válasz, hogy nem, nem lesz forgalomban még jó pár évig. A tilalommal kapcsolatban csak hazánk ilyen konzervatív, hiszen Európa más országaiban már évek óta bevált módszer a tablettás terhességmegszakítás: Franciaországban például 1988 óta létezik.

1308067
Fotó: Bill Greenblatt
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tárolja kutyája szarát Hello Kittyben!

Tuna Judit 2012. augusztus 8., szerda 19:13

Szerencsére nem kellett sokat várni, hogy megjelenjen a rózsaszín cicuska az állatboltok polcain is. Az teljesen rendben van, hogy gondoltak a Hello Kitty-őrült gazdikra, és lehet kapni etető- meg itatótálkát, fekhelyet, plédet, ruhácskát, pórázt- és még sorolhatnám a csecsebecséket, de hogy a kutyaürülék-gyűjtője is trendi Kittys legyen, na, ez már kiveri a biztosítékot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Filléres ötletek szőnyegtisztításhoz

Tuna Judit 2012. augusztus 7., kedd 14:09

Szőnyeget és kárpitot tisztítani macerás, unalmas és drága dolog. A boltokban kapható tisztítószerek vagy hozzák a várt eredményt, vagy nem, ráadásul nem is filléres termékekről beszélünk. Ember legyen a talpán, aki egy drogéria polcai előtt habozás nélkül el tudja dönteni, hogy mi micsoda, és neki éppen melyikre van szüksége: mert van száraz tisztító, és van olyan is, amit vizesen kell a szőnyegbe súrolni. Egy darabig úgy vélekedtem, a száraztisztítás egyszerűbb, mert csak bele kell kicsit dolgozni az anyagba majd leporszívózni az egészet, de ha nincs egy bejárónő, aki hetente minimum egyszer rendesen átmegy a szőnyegen, nem ér semmit ez a megoldás. Főleg akkor van igazi katasztrófahelyzet, ha háziállat is van a lakásban, aki felmehet a kanapéra, és alhat akár a legszebb szőnyegen is, és ha mindezt mondjuk, még egy kisgyerek is tetézi… Azzal pedig ne is áltassuk magunkat, hogy az állatszőr és a foltok csak attól eltűnnek, ha ráöntünk egy kis kemikáliát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

22 forintért már lehet biztonságos egészségügyi betétje

Tuna Judit 2012. augusztus 6., hétfő 20:04

Sokszor előfordul, hogy a hipermarketek/drogériák saját márkás termékei messze túlszárnyalják a drágább kategóriás cuccokat, ezért is döntöttünk úgy, hogy folytatjuk a menstruációs betétek tesztjét azokkal a termékekkel, amelyek kimaradtak az előző cikkből, ráadásul egy teljesen noname, ám gyanúsan olcsó, százhatvan forintos kínai terméket is bevettünk a csapatba. Az gyorsan kiderült, hogy technikailag, érintésre és árban az olcsóbb versenyzők egyaránt verik a nagy nevek drága termékeit, és hogy nincsen olyan saját márkás egészségügyi betét, amelyik ne tartalmazna folyadékelcsurgást akadályozó peremet. A tesztnél minden betéthez 1 cl málnaszörpöt használtunk.

Bár nem egészségügyi betét, de +1 versenyzőként a tesztbe bekerült egy saját márkás applikátoros tampon is, mert még nem találkoztunk vele, és kíváncsiak voltunk, mit tud.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyorslevest csak végszükségben

LS 2012. augusztus 2., csütörtök 20:06

Nem is tudtuk, milyen megdöbbenést fog okozni, amikor a céges konyhát telepakoltuk gyorslevesekkel, majd azokat az előírás szerint fogyasztásra alkalmas állapotba hoztuk. Ehhez nem kellett más, mint egy edény és forró víz, na meg hatalmas elszántság a kóstoláshoz. Becserkésztük a többi rovat dolgozóit is, volt köztük vega és húsevő, nő és férfi, de abban mindenki egyetértett, hogy ezek az ételek csak a végszükség esetén kategóriába kerülhetnek. Tesztelőink többször jelezték is, hogy a pontszámok ehhez a kiinduló értékhez vannak viszonyítva. A maximum 20 pont lett volna, de ennek közelében sem járt semelyik versenyző.15 levest néztünk meg, volt köztük tejszínes és húsos, zöldséges és tésztás, sőt ezek kombinációi is. Vakteszt révén senkit nem befolyásolt a reklám és a márkahűség, sem a sznobizmusa. Íme az eredmények.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen cipőt kap 250 forintért

Tuna Judit 2012. augusztus 2., csütörtök 15:54

Trendi, fiatalos, legújabb divat, elérhető árakon rengeteg plussz (sic!) kedvezménnyel" – így hirdeti magát az Invázió nevű bolt az internetes oldalán. Sajnos ezeken az információkon és az ötven százalékos lábbeliakción kívül semmit nem lehet megtudni a honlapról. Nemrég azonban az egyik üzletük előtt sétáltunk el, ahol egészen vicces bizonyítékát találtuk annak, hogy valóban komolyan gondolják a féláras cipőket: ezért az egyébként is viccesen olcsó, 495 forintos műanyag csótányroppantóért csak 250 forintot kellett fizetni! Persze, értjük, így akarnak megszabadulni ezektől a daraboktól, de ha már a tényleg röhejes, ötszáz forint alatti áron se vitték el, miért gondolják, hogy feleannyiért elviszik?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kihalt a Premier Outlet

Tuna Judit 2012. augusztus 2., csütörtök 14:20

Amikor a plázák kínálatát feltérképezzük, rendszerint megnézzük azt is, hogy a Biatorbágyon lévő Premier Outlets Center üzletei miben tudnak többet-jobbat-olcsóbbat kínálni az előbbiektől. Eddig nem volt arra példa, hogy ne találtunk volna valamit, de most nagyon csalódottan hagytuk el a terepet, anélkül, hogy bármibe is beleszerettünk volna.

A nagy leárazásos körkép után, egy hétköznap indultunk a Premierbe, hogy körülnézzünk, mivel járunk jobban: ha páran összeállunk, és közösen fizetjük a benzint az „outlet faluig”, vagy ha felszállunk a 4-6 villamosra, és elgurulunk a WestEndig, ahol éppen leárazások vannak. Meg voltunk győződve, hogyha máshol nem is, de az outlet Mango üzletében biztosan találunk szuper cuccokat. Amekkora volt a várakozás, olyan csalódottan jöttünk vissza a városba: a boltok felhozatala nagyon gyér, és szinte panganak az ürességtől, se áru, se vásárló. A jelek szerint a boltok nem igazán törekednek arra, hogy valamivel odacsalogassák a vásárlókat, de még arra sem, hogy feltöltsék hiányos árukészletüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kütyük, amikkel átvészelhetjük a nyarat

Dívány 2012. július 31., kedd 10:32

Kütyük nélkül lehet élni, de az igazán hasznosakat megéri megvenni. Összegyűjtöttünk pár darabot, amelyek praktikusak, olcsók és bizonyos esetekben jól is mutatnak!

stockfresh 119524 picture-of-friends sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Édesség és alkohol - a hét ajánlatai

Divany.hu 2012. július 30., hétfő 14:26

Végre ismét itt a jó idő! Ebben a hőségben a legjobb ha az árnyékban húzza meg magát egy jégkrémmel vagy egy hideg sörrel a kezében! Hűsítő árnyékkal nem tudunk szolgálni, de azt megnéztük, hol, melyik terméket tudja a legjobb áron beszerezni: Ricco pálcikás jégkrém 69 forint/95 ml, Steffl dobozos sör 169 forint/0,5 l.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem létezik egyszerre jó és olcsó szemfestéklemosó

Tuna Judit 2012. július 30., hétfő 10:47

Mindig nagy dilemma, hogy melyik szemfestéklemosót vegyem: nyilván elsődleges szempont, hogy jó minőségű és hatékony legyen, de az is nagyon fontos, hogy mennyibe kerül. Most ráadásul nyár is van, akár a strandolás, akár az izzadás miatt csak a vízálló smink jöhet szóba, ezért a cél az volt, hogy olyan jó lemosót találjak, amelyik mind a hagyományos, mind a vízálló szempillafestéket is eltávolítja. Négy bolt kínálatában összesen hat szemfestéklemosót találtunk, mindet megvettük és leteszteltük vízálló és sima szempillaspirállal egyaránt.

Festésre a Max Factor 2000 Calorie szempillaspirál vízálló és a nem vízálló verzióját használtam: mindkét esetben két rétegben kentem fel, és megvártam, míg rendesen megszárad. Ezután az egyes lemosókból hasonló mennyiséget oszlattam el a vattán, és különböző technikákkal próbáltam levarázsolni a festéket a szempilláimról. Az eredmény egészen meglepő lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen trendi a strandon tízezer forintból!

Tuna Judit 2012. július 29., vasárnap 10:07

Igaz, hogy egy pár napra meglátogatott minket az ősz, de most újra itt a nyár. Éppen ezért ha eddig nem tette, még mindig érdemes megvenni a trendi strandkiegészítőket: a jó hír, hogy most olcsón teheti, ugyanis mindenhol megkezdődtek a leárazások.

tk3s 481phb00144

Strandra a flip flop papucs alap, azt már tudja, hol és mennyiért lehet venni ilyet, vagy hogyan tud saját kezűleg készíteni menőbb darabokat. Most körbenéztünk, hogy mennyibe kerül az összes többi kiegészítő, ami jól jön, ha igazán divatos szeretne lenni a parton.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tisztítson ablakot gyorsan és olcsón!

Tuna Judit 2012. július 24., kedd 11:44

Általában az ablakpucolás marad a nagytakarítások legvégére, mert borzasztó macerás feladat – sokan legalábbis ezt hiszik… Anyáink még a régi, jól bevált újságpapíros módszerrel tisztították az ablakokat, aminek nem csak a hangja volt elviselhetetlen, de mint kiderült, ha rossz újságpapírt választott valaki, a vegyszerek/savak hatására kioldódott a festék, és itt-ott apró kis tintanyomokat hagyott az ablakon, amiket csak körömlakklemosóval vagy kapargatással lehet csak eltávolítani. Az alábbi házi praktikáknál viszont nincs ilyen veszély, és annyira egyszerű ez a feladat, hogy akár hetente letakaríthatja az ablakait. Ha nincs jobb dolga, persze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hét ajánlata: a Cora kiárusítja saját márkás termékeit

Tuna Judit 2012. július 23., hétfő 16:20

Megnéztük a hiperek kínálatát, hogy mit érdemes hazavinni ezen a héten. Sajnos nagyon gyér a felhozatal tejtermékek terén, de annál több édesség és húsáru került ki most a polcokra. A megszűnőfélben lévő (az Auchannal összeolvadó) Cora viszont elkezdte kiárusítani a saját márkás termékeit, nagyon jó áron hozzá lehet most jutni: szemeteszsákhoz, mobiltelefonhoz, vagy akár szeszesitalhoz is, érdemes benézni, ha arra jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kulát árul a CBA

Tuna Judit 2012. július 23., hétfő 15:37

Egy ismerősöm éppen az Erzsébet téri CBA üzletében vásárolt, amikor felfigyelt a kihagyhatatlan ajánlatra: Porcelán szat.szilva kula - hirdette a felirat. Alaposabb szemrevételezéssel kiderült, a bolt nem önkritikát gyakorol, mindössze terjedelmi okokból született a felirat: a kulacs szó már nem fért ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyibe fáj egy jófajta leánybúcsú?

liz 2012. július 21., szombat 15:31

Tele van a Facebook lánybúcsús képekkel: parti a Balatonon, buli a hajón, limuzinos vagánykodás, minden van, mi szem-szájnak ingere. De mégis, mibe kerül egy ilyen óriási hepajt összeszervezni? Van, aki félmilliót vagy még többet is rákölt, de nem túlzás ez? Ha egy kicsit kreatívkodunk, jóval olcsóbban is megúszhatjuk – és az élmény ettől még ugyanolyan felejthetetlen lesz. Lássuk, hogyan!

tk3s ji00358
Fotó: . / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek az esküvő, ha válni drágább?

Tuna Judit 2012. július 18., szerda 12:17

Nagyon sokan élnek rossz házasságban: vagy azért, mert úgy gondolják így jobb a gyereknek, vagy azért, mert borzasztóan kényelmes, ugyanis nem kis procedúra elválni. Előfordul az is, hogy egy házasság azért nem bomlik fel, mert a felek nincsenek tisztában a válás jogi hátterével: ki-ki mennyit vitt be a közös tulajdonba, és – ami ilyenkor nyilván a legfontosabb –, hogy ki mennyit kap vissza.
 
stockfresh 735822 young-couple-in-separation sizeM

 
Pedig nem ez az egyetlen anyagi vonzata egy válópernek: már az első lépésnél harmincezer forintot kell fizetni eljárási illetékként, csak azért, hogy elindulhasson a folyamat. És ez még csak a kezdet…
Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó és természetes sütőtisztítók

Tuna Judit 2012. július 16., hétfő 12:16

Minden nő rémálma a sütőt kitisztítani, főleg ha több napos/hetes leégett zsírfoltok, megszenesedett húscafatok és zöldségek is tarkítják a terepet. Ilyenkor jön a halogatás, de eljön az a pont, amikor már nem lehet tovább húzni a dolgot, és ilyenkor jön a kétségbeesés, no meg rendszerint a hideg zsíroldó. Ezzel viszont csak az a probléma, hogy borzasztóan egészségtelen a szervezetre, nagyon-nagyon büdös, és kesztyű nélkül elképzelhetetlen a használata. Ráadásul bennem mindig olyan érzetet kelt, mintha mindig maradna valamennyi kosz a sütőben tisztítás után. Hiába sikálom ki többször, és indítom be a sütőt mielőtt ételt tennék bele, mégis ott motoszkál bennem a gondolat, hogy beissza majd magába az ételt a sok mérget, ami az erős tisztítószerekben van.

Fotó: Stockfresh

Emiatt döntöttem úgy, hogy olyan természetes tisztítószerek, módszerek után nézek, amik nemcsak, hogy nem veszélyeztetik a környezetet, de jóval olcsóbbak is a vegyipar termékeinél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Auchanban hetven forint egy addag

Tuna Judit 2012. július 16., hétfő 11:23

Már az is elég bizarr, hogy az óbudai Auchanban a Grill osztályon árulják a fagylaltot, de az még meglepőbb, hogy hatalmas betűkkel hirdetik: 70 forint egy addag fagyi.

Fotó: divany
Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyár híre: létezik finom alkoholmentes sör!

Tuna Judit 2012. július 13., péntek 22:13

Alkoholmentes söröket teszteltünk íz, szag és esetenként habzás szerint: próbáltuk megtalálni azt, amelyik ebben a hőségben maradéktalanul oltja a szomjat, és még az íze is jó. Hogy teljes legyen a kép, az alkoholmentesek közé becsempésztem két alkoholosat is, továbbá az egyik fajtából véletlenül kettőt is sikerült venni, így két különböző számmal ugyanaz a sör kétszer is megfordult a kóstolók szájában. A kiértékelés közben meglepően nagy volt az egyetértés: az ízlelők nagyon hasonlóan értékelték a különböző fajtájú (márkájú) söröket. A sörteszt meglepetése: a nem jó alkoholmentes sörök májkrémszagúak (?!).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen naptejet ötszáz forintból!

Tuna Judit 2012. július 12., csütörtök 14:36

Négyszázhatvan forintból és körülbelül harminc perc ráfordítással lehet elkészíteni a házi naptejet – ami egy húsz faktoros napvédőkrémnek felel meg. Nézze meg a videónkat!

kremfoto

A Creativiky műhelyében jártunk, hogy megtanuljunk naptejet készíteni, és megmutathassuk önnek is. Az elkészült krémeket a Shopaholic Facebook oldalán hamarosan kisorsoljuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jeges alkoholos koktélok legfeljebb 400 forintból

Tuna Judit 2012. július 11., szerda 10:42

Azt már tudja, hogy nap közben, az irodában hogyan tud kétszáz forintból koktélozva józannak maradni, most azt is eláruljuk, munkaidő után milyen alkoholos változatot keverhet magának. Bónusz: nem meglepő, de sokkal olcsóbban fog kijönni, mintha beülne a kedvenc helyére.

stockfresh 159430 woman-sunbathing-and-drinking-a-cocktail-on-th
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello Kitty joghurt: émelyítő, kevés, értelmetlen

Tuna Judit 2012. július 10., kedd 10:55

Amikor a jégkrémkörképhez gyűjtöttük a fagylaltokat, megakadt a szemünk egy régi ismerősön: Hello Kitty nézett velünk farkasszemet a hűtő egyik polcáról. A vízfejű macska képe rózsaszín pohárkába zárt eper ízesítésű joghurtot takart, persze nem bírtuk megállni, hogy ne vigyük haza.

SAM 2952
Fotó: Divany
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

  • Oszd meg élményeidet!
    Oszd meg élményeidet! Oszd meg más utazókkal is élményeidet, tölts fel beszámolót, fotókat!...
  • Kenya Pár napos szafari...
  • Barcelona Kihagyhatatlan látnivalója a Boqueria...

Hirdetés