SHOPAHOLIC

A héten az Auchanban éri meg vásárolni

bry 2013. január 19., szombat 14:15

Ritkán fordul elő, hogy az aktuális akciós újságok áttanulmányozása után ne legyen kiegyenlített a hipermarketek kínálata. Általában megoszlanak az akciós termékek, hol a húsárut kínálja kedvezőbb áron az egyik üzletlánc, míg a másik a tejtermékeket, ezen a héten nem így történt. Az Auchan akciói, főleg az alapvető élelmiszerekre vonatkozó kínálata lényegesen kiemelkedik a mezőnyből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhamarkodta a Tesco az online vásárlás beharangozását

bry 2013. január 18., péntek 17:34

A Tesco megtette az első lépést az online piacra lépéssel kapcsolatban, és meghirdette az előregisztrációt az online vásárlás eléréséhez. A harangok megkongatása azonban korai volt, mert az áruház honlapja jelenleg követhetetlen, és tele van ellentmondásokkal.

A cég Online bevásárlás oldala hirdeti a lehetőséget, mely szerint hamarosan otthonról is kényelmesen vásárolhatunk. Ugyanakkor a gyanútlan felhasználók kedve hamar elmehet ennek a vásárlási lehetőségnek az alaposabb tanulmányozásától. Az csupán kis probléma, hogy az oldal nyelve félig magyar, félig angol.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önt érdekelné a kukacos cseresznyés szőlőcukor?

Tuna Judit 2013. január 18., péntek 10:29

Elég extrém ajánlatnak tűnt a kisbolt ajtajára tacepaózott ajánlat a kukacos cseresznye ízesítésű Pez szőlőcukorról. Megvettem, kipróbáltam és nem kápráztatott el. Pedig a szőlőcukrot nagyon is kedvelem.

Ezért költünk többet, mint szeretnénk

Dívány 2013. január 17., csütörtök 20:43

Akárhogy is próbálunk spórolni, a legjobbakkal is előfordulhat, hogy elindulnak egy konkrét listával a fejünkben – esetleg a kezükben – bevásárolni, majd a pénztárhoz érve esik le nekik, hogy mégis kétszer annyit pakoltak a kocsiba, mint azt eredetileg tervezték- így az a tervük, hogy kevesebbet költenek az idén, gyorsan elbukik. Persze, aki csakis célirányosan száguld végig a sorok közt, nem pillantva semmi másra, egyedül a kötelező termékekre, az mindig nehezebben dől be a boltok trükkös manipulációs technikáinak – de jó tudni, hogy vannak ilyenek, és akik nézelődni akarnak, könnyen áldozatul is eshetnek. Mik ezek, hogyan működnek, és hogyan lehet elkerülni, hogy manipulálhassanak bennünket?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Rimmel vs. Maybelline

etelka 2013. január 17., csütörtök 12:27

Mivel minden hülyeségnek bedőlök, és valami akció is volt a DM-ben, ezért lecsaptam a Maybelline Colossal Volum'express Smoky Eyes szempillaspiráljára, mert a nők spirál nélkül nem tudnak élni. Az ígéretek szerint a spirál használatával kilencszer!!! dúsabb pilláim lesznek, melyeket a különleges kollagén összetételnek köszönhetek majd (az intenzív szénfekete hatásról már nem is beszélve). Persze már akkor is gyanús volt, mitől varázsolna füstös szemet egy spirál, de betudtam a pillanatnyi elborulásomnak, hiába tudom, hogy a reklámokban szereplő pillák annyira nem igaziak,hogy néha be is tiltják őket.

Nincsenek nagy elvárásaim a spirálokkal, legyen fekete, hangsúlyozza a szemem, ne ragadjanak össze a pilláim, legyen eltávolítható, de ugyanakkor ne peregjen le napközben. Az meg tényleg nem igazán érdekel, hogy milyen a külcsín, lehet végletesen randa, mint a neonsárga-fekete Rimmel, a hatásossága a lényeg. Mindkét spirál 2000 forint körül kapható, mindkettő a feketéségét hangsúlyozta, ezért összehasonlítottam őket.

A másik szememen a Rimmel Scandal Eyes Extreme Black szempillaspirálját próbáltam ki, amit meglepő módon szintén akciósan lehetett beszerezni. Ez a szempillaspirál az eredeti Rimmel Scandal Eyes szempillaspirál továbbfejlesztett változata, mely értelemszerűen nagyon fekete szempillákat varázsol. "Extra fekete és háromszor annyi kollagént és keratint tartalmaz, mint az átlagos spirálok. A kollagén megemeli a pillákat és dússá varázsolja, amíg a keratin erősíti és elősegíti a növekedését" - szól a PR szöveg.

A képeken jól látszik, hogy mindkét spirál összetapasztotta a szempillákat, egyiktől sem nőttek meg extrém méretűre, és mindkettő erőteljesen képes kopni 8 óra hordás után. A Rimmel keféje ráadásul nagyon nagy, ettől nehezebb vele dolgozni, főleg az alsó pillákon – ez jól látszik is a képeken –, de a kefe elfordításával a probléma orvosolható, csak le kell húzni a végéről a felhalmozódott festéket, különben úgy jár, mint akinek bevertek egyet.

Ennek ellenére számomra a Rimmel az abszolút győztes, a Maybelline spiráljától nem ájultam el, sőt  a füstös hatás is elmaradt. Nem rossz ez a spirál, elég ha annak mutatja magát, ami valójában.

Így költsön kevesebbet 2013-ban

Tuna Judit 2013. január 13., vasárnap 18:38

Néhány pénztárcakímélő ötlettel akár havi tízezer forintot is megtakaríthat. Semmi ördöngösség nincs a dologban, csak oda kell figyelni, hogy mire ad ki pénzt. Az sem árt, ha listát készít a havi kiadásairól, így könnyebben áttekintheti, hogy ténylegesen mennyit  és mire költ. Sokszor írtunk már arról, hogyan tudja a rezsit csökkenteni, most más jellegű kiadásokról beszélünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 alkalmazás az új tabletjéhez

bry 2013. január 4., péntek 16:36

A karácsonyi ajándékok legnagyobb slágerei idén az okostelefonok mellett a tabletek voltak. Aki azonban még csak most ismerkedik ezekkel, nem biztos, hogy tudja, hol érdemes ezekhez használható és/vagy érdekes alkalmazásokat keresgélni. Az androidos készülékek esetén legegyszerűbb a Google Play áruházban körülnézni. A szerkesztők ajánlatai között leginkább játékok találhatók, holott számos egyéb programra szükségünk lehet a természetesnek vett Facebookon és Angry Birdsön kívül is. Most azokat ingyenesen elérhető alkalmazásokat gyűjtöttük össze, amelyek jobban kezelhetőek tableten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 ok, amiért utáljuk az online boltok honlapjait

bry 2012. december 23., vasárnap 09:40

Az ajándéklistánk összeállítása közben szembesültünk azzal, hogy a legtöbb online áruház oldala még erősen küzd a kihívással, hogyan is tálalja a választékot. A kereskedők odáig eljutottak, hogy a Google a találati listák élén hozza a virtuális áruházukat, de a honlapok felépítése sok esetben átláthatatlan, az egyes kategóriákba tartózó termékek nem feltétlenül oda tartoznak, és a keresési lehetőségek is eléggé behatároltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hiperek nyerik a karácsonyi árversenyt

bry 2012. december 22., szombat 09:19

Míg a hónap elején több kedvező ajánlatot találtunk a kisebb üzletláncok kínálatában, az ünnepek közeledtével beerősítettek a nagyok, az Auchan és a Tesco. Az árverseny erős, jó áron vehetünk halat, tejtermékeket, a Vénusz olaj 5 literes kiszerelésének ára pedig forintra egyezik a két nagy üzletláncnál.

tesco
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ajándék síbérlet Aspenbe egy síkabátért

bry 2012. december 21., péntek 16:50

A Helly Hansen tovább erősített a Ski Free kampányán: minden vásárló, aki egy kabátot vagy egy nadrágot vásárol a sí és az outdoor kollekcióból, egynapos síbérletet kap Chamonix-ba, a Mont Blanc-ra, vagy Aspenbe. Az akció vonzónak tűnik, de ingünk-(sí)gatyánk rámegy, ha be is akarjuk váltani a kupont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az 5-7 ezres árkategóriájú játékok a legnépszerűbbek

Divany.hu 2012. december 20., csütörtök 18:16

A játékokra költött összegek csökkentek,  a vásárlási időszak lerövidült, derül ki a Formatex Kft. közleményéből. Úgy tűnik viszont, hogy a tradicionális játékok szerepe újra felértékelődik az idényjellegűekkel szemben. Magyarországon a játékpiac forgalomcsökkenése 15-25%-osra becsülhető, piaci szereplőnként eltérő mértékben, de mindenképpen csökkentek az eladások az elmúlt két évben.

A játékforgalmazó cég tapasztalatai szerint az utóbbi években a családok egyre kevesebbet költenek játékra karácsonykor. A válság előtti időszakhoz képest az árpontok megfeleződtek: míg korábban a 20 ezer forint fölötti játék számított drágának, ma már a 10-12 ezer forint feletti játékot is annak tekintik a vásárlók.  Jelenleg az 5-7 ezer forint közötti darabok a legkelendőbbek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgok, amiket egy pasi se szeretne látni a fa alatt

Tuna Judit 2012. december 18., kedd 19:48

Most már tényleg csak pár nap van karácsonyig, és ha eddig nem sikerült beszereznie az ajándékokat barátjának, segítünk – abban, mit ne vegyen neki, mert szerelmes pillantások helyett legfeljebb csak kényszeredett mosolyt kap.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két gyerekbarát karácsonyi vásár, nem csak gyerekeknek

Tuna Judit 2012. december 18., kedd 10:17

Amióta ilyen elképesztően hideg van, és már nem lehet bőrdzsekiben karácsonyi vásárra járni, nem is akkora buli ez az egész. Nagy a tömeg, mindenki lökdösődik, a kaja és a pia kihűl, mire végre felszabadul egy asztal, és amúgy is lefagy a kéz meg az orr a nagy nézelődés közben. Arról már nem is beszélve, hogy ezek a vásárok igazából családi programként is funkcionálnának, de az előbb felsorolt kellemetlenségek miatt már csak kevés gyerek rázza önfeledten a színpadok előtt. Ma viszont találtunk két olyan helyet Budapesten, ahol egyáltalán nincs nyüzsgés, olcsóbb a bor és a tea, mint például a Vörösmarty téren, és még a     Mennyből az angyal    sem üvölt a hangszórókból. Ettünk, ittunk és nagyon jól éreztük magunkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bevásárlólista burzsujoknak: 1,1 milliárdos óra, arany iPhone, hátrakéta

bry 2012. december 17., hétfő 13:09

Idén is vásárolhat eszelősen drága ajándékokat karácsonyra, kedves milliárdos, de fantáziaszegény olvasóink, mindenképp olvassák el ezt a cikket, adunk pár tippet!

Ha úgy érzi, a szeretett nő nem örülne eléggé egy luxustyúkólnak, gondolkodjon el a Victoria's Secret Fantasy Bra névre keresztelt, gyakorlatilag csak ékkövekből álló fehérneműjén, vagy maradjon a drága kiegészítőknél és ékszereknél. A férfiaknak sem kell aggódniuk, felírhatják a kívánságlistájukra az 5 millió dolláros órát, az arany borítású hangfalakat, vagy James Bond hátra szerelhető rakétáját.

hub640
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi értelme a nem vízálló hótaposónak?

bry 2012. december 16., vasárnap 18:49

A hirtelen beköszönő tartós hideg és a hó hatására rá kellett döbbennünk, szükségünk lehet egy vastagabb talpú, strapabíró, hétköznapi használatra alkalmas hótaposóra. A keresés során belefutottunk a Deichmann akciós ajánlatába, mely szerint 8-10 ezer forintért már egész jó csizmákat vehetünk. A fotón vidám modell szalad a hóban, igen jóképű hótaposókat ajánlva. Csakhogy a cég honlapján lévő kommentekből kiderült, ezek a hótaposók, bár valóban kedvező árúak – egyáltalán nem vízállóak.

61384 439381622795514 1417933867 n

Jó, a hirdetés nem volt félrevezető, hiszen egyáltalán nem állították azt, hogy vízálló csizmákat kínálnak. Csak azt, hogy lehet velük hóban futni, ugye. Egy gyanútlan vásárló viszont ezek alapján azzal a feltételezéssel indul el megvenni az akcióban látott csizmát, hogy az némi hóban futkározás után sem ázik latyakra a lábán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel lepje meg kedvencét karácsonyra!

ermiz 2012. december 16., vasárnap 10:13

Évről-évre képesek vagyunk rácsodálkozni, hogy valakik képesek ajándékot venni állataiknak karácsonyra, hanukára vagy akár születésnapra. Ennek ellenére örömmel nyújtunk ötleteket, mit vegyen kedvencének az, aki úgy érzi, nem teljes a karácsony anélkül, hogy Fifike kapott volna egy logikai játékot, vagy legalább egy jó nagy velőscsontot.

Megdöbbenésünkre a Fressnapf annyira komolyan veszi a dolgot, hogy még külön ajándékkatalógust is készített , amire persze rávetettük magunkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen minden problémát orvosló gépet kuponnal!

bry 2012. december 10., hétfő 11:50

A kuponok kínálata, különösen a karácsonyi akciók, gyorsan lejárnak, de ne csüggedjenek azok, akik lemaradtak a múlt heti kínálatról, mert ezen a héten is összegyűjtjük az érdekesebbeket. Két dolog biztos: az ünnepek közeledtével egyre gyakoribbak a valódi engedményt nem tartalmazó ajánlatok, és a valótlant ígérő termékajánlók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kütyük, amik nélkül nem tél a tél

Tuna Judit 2012. december 8., szombat 19:47

Nem árt tisztában lenni a ténnyel, hogy kicsivel több, mint két hét múlva már december 24-ét írunk. Ilyenkor, ahogy ez már lenni szokott, feltérképezzük az idei év újdonságait, és hogy ezek közül mit hol, mennyiért lehet beszerezni. Most a jópofa, bár szinte teljesen haszontalan meglepetések közt néztünk körül, és úgy tűnik, idén télen a kesztyűké a főszerep. Persze, ezen annyira nem is csodálkozunk…

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ajándéktippek ezer forint alatt

bry 2012. december 7., péntek 17:21

Nem kell mondanunk, még mindig tart a válság, a pénzünk kevés. Éppen ezért összegyűjtöttünk pár olyan ajándékötletet, amit meg lehet valósítani ezer forintból. Azért azok se legyenek restek elolvasni az alábbiakat, akik nagyobb összeget szánnak szerettük megajándékozására: egy nagyobb ajándék mellett jól mutat néhány kisebb is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen színházjegyet aznap, akár féláron!

Dívány 2012. december 4., kedd 18:05

A színház nem mozi, ezt tudjuk, több szempontból sem az. Az egyik fő különbség a jegyár, ami miatt sokan boldogan járnának színházba, mégse engedhetik meg maguknak. A másik, hogy hetekkel-hónapokkal előre be kell biztosítani magunkat a jegyvásárlással, így a spontaneitásnak csak akkor van esélye, ha többhavi rákészülés után épp a színházas napon leszünk betegek.

A Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila által létrehozott, last minute színházjegyeket forgalmazó honlap, a Ma Este Színház azonban minden ilyen kifogást kilő: akár pár órával az előadás előtt, aznap délután, és akár féláron is hozzájuthatunk az esti belépőkhöz.

A szolgáltatás Budapesten kívül egyelőre csak pár más városban, Budaörsön, Szegeden, Veszprémben és Kecskeméten érhető el, az alapítók célja azonban az, hogy az egész országból csatlakozzanak hozzájuk színházak. A 2011. december óta működő holnap népszerűsége egyre csak növekszik, Facebook-profiljuk pedig már több mint 30 ezer rajongót számlál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vámoltasson okosan és gyorsan!

bry 2012. december 4., kedd 10:49

Az ünnepek ugyan még távolinak tűnnek, és a karácsonyi dekorációk megjelenése is korainak tűnik a bevásárlóközpontokban, mégis itt az ideje, hogy elkezdjük beszerezni a fa alá szánt ajándékokat. Legalábbis akkor, ha neten szeretnénk rendelni, és főleg, ha külföldről.

Mivel sokan járatlanok a külföldről történő vásárlásban, összeszedtük, hogyan is zajlik és mire érdemes odafigyelni ennek a folyamatnak a legkérdőjelesebb részénél, azaz vámolásnál. Bár magát vámoltatást nem nekünk kell intéznünk, viszont érdemes előre felkészülni a megfelelő dokumentumokkal, és az sem árt, ha előre ki tudjuk számolni, hogy milyen vám- vagy adóterhet kell fizetnünk a rendelt árunk után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Parndorfban idén minden vagy drága, vagy ócska

Tuna Judit 2012. december 3., hétfő 21:28

Minden évben felmérjük a parndorfi dizájner outlet kínálatát , hogy képet tudjunk adni az árairól, az év végi akciókról, és hogy milyen új boltok nyíltak. Eddig általában össze is kötöttük a kellemeset a hasznossal, és beszereztünk pár nagyon olcsó (2-10 eurós) terméket magunknak, de idén ezt sajnos már nem tudtuk megtenni: ami tetszett, rohadt drága volt, ami olcsó volt, az meg ócska is.

Parndorf előnye, hogy közel van: reggeln indultunk, délelőtt tizenegyre már ott is voltunk. A pozitívumok nagyjából itt véget is érnek: bár évről évre egyre több üzlet képviselteti magát itt, most mégsem találtunk semmi igazán jó cuccot elfogadható áron.

A több mint százhetven dizájnerboltnak helyt adó Parndorf Designer Outlet óriási, hiszen 37 000 négyzetméteren terül el. A luxusmárkáktól a köznép által is megfizethetőkig minden van itt, parkolóhely viszont annál kevesebb. Fura volt, hogy bár úgy tűnt, kevés a vásárló, a parkolóhelyért viszont ölni kellett. Az is illúzióromboló volt, hogy míg tavaly ilyenkor már egészen karácsonyi hangulatú volt a parndorfi pénznyelő, idén ebből semmit nem éreztünk: talán ha egy fa fel volt díszítve,  és sehonnan sem szólt az „O Tannenbaum”. Mondjuk, utóbbit annyira nem is bántuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhaberendezés és világítós nyakkendő az eladási listák élén

bry 2012. december 3., hétfő 13:58

A hazai üzletláncok eladásai alapján az ünnepek előtt mindenki elektronikai termékeket és mobiltelefonokat vesz, ez annyira nem meglepő. A lakberendezési üzletláncoknál azonban egész megdöbbentő dolgokat vásárolnak ilyenkor: az Ikeában sokan komplett konyhát vesznek karácsonyra, míg a Jyskben előkelő helyen szerepel az éneklő-zenélő nyakkendő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bécsi karácsonyi vásár gyönyörű, a Vörösmarty téri meg legalább közel van

Tuna Judit 2012. december 1., szombat 20:00

Lassan minden üzletben berakják a karácsonyi cédét, az utcákon is egyre több a karácsonyi díszkivilágítás. Egyre több a karácsonyi vásár is, lehet egy rakat pénzt otthagyni a kézműves és ilyen-olyan termékekre, de legalább forralt borozni is. Nem csak emiatt mentünk el a bécsi vásárba, de ha már ott voltunk, természetesen azt is megkóstoltuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti akciók: a kisebb üzletláncokat se hanyagolja

bry 2012. december 1., szombat 16:05

Az ünnepek közeledtével egyre lelkesebben figyeljük az üzletek akciós kínálatát. Élelmiszerek terén a legtöbben leragadunk a nagyobb üzletláncok kínálatánál, pedig érdemes szétnézni a bolthálózatoknál is. Lassan ideje megvásárolni a karácsonyi menühöz szükséges tartós alapanyagokat, és jövő héten már nem halogathatjuk tovább a Mikulás-csomagok összeállítását sem.

tejter
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés