SHOPAHOLIC

Sonkakörkép: igazi kötözött sonka nincs, a rossz viszont drága

Tuna Judit 2013. március 28., csütörtök 11:06

Már csak pár nap van húsvétig, ami sajnos az időjáráson egyáltalán nem látszik. A meteorológiai tavaszt meghazudtolva szakadatlanul esik a hó, hideg van, és még mindig nincs értelme elővenni a tavaszi ruháinkat.

Pár napja még bőrdzsekiben próbáltunk dacolni a tél ellen, jelentjük: ezt ma feladtuk! A kötözöttsonka-körképnek télikabátban és hótaposóban indultunk neki. Bejártuk fél Budapestet, hogy megtaláljuk a tökéletes, gyerekkort idéző húsvéti sonkát. Nos, a választék igen csekély, a hagyományos kötözött sonka pedig olyan, mint a GAP bolt az Árkád kettőben. Létezni létezik, csak még nem leltünk rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne büntessen csokinak álcázott bevonóval

Edicsek 2013. március 25., hétfő 11:40

A Mikulás után a húsvét az az alkalom, amikor a csokoládé fontos szerepet kap a gyerekek és a felnőttek életében is. Ennek megfelelően az áruházak és a csokoládé forgalmazók is kiemelten kezelik ezt az ünnepet. De mi alapján válasszunk?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dekoráljon húsvétkor babakocsit toló tyúkkal!

Edicsek 2013. március 24., vasárnap 10:40

Úgy tűnik, a tavasz hírnöke már nem a hóvirág, hanem a boltokban megjelenő húsvéti dekoráció- és giccsözön. Az idei év slágertermékei a kertésznadrágos állatok, de láttunk nyúlnak öltözött medvét, babakocsit tologató kacsát és pózoló birkát is. Húsvéti dekoráció-körképünk következik, bizarr kilengésekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Táblagép életképtelen nőknek

Edicsek 2013. március 23., szombat 21:01

Az Eurostar nevű cég a piacra dobott egy kifejezetten nőknek szánt táblagépet. Ezzel nem is lenne semmi gond, elsőre hihetnénk azt is, hogy menő divattervezők gondolták ki a dizájnt, vagy sokkal könnyebb, mint a versenytársai, esetleg adnak hozzá egy táska/cipő/ruha kupont. De nem: az ePad Femme gyártásakor berendelték azokat a fejlesztőket, akik eddig csak képről láttak bárkit a másik nemből, kiraktak a tárgyalóba egy képügynökségtől lopott, 25-45 közötti nő fotóját, majd megpróbálták közösen kitalálni, mi az álma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenhol csak a sonka és az alkohol megy

Edicsek 2013. március 23., szombat 12:25

Ezen a héten az akciók már szinte csak a sonkákról, csokikról és alkoholos italokról szólnak. Jövő hétre várjuk a tetőzést, de nem biztos, hogy jobban jár, aki kivár az utolsó pillanatig. A húsvéti bevásárlások elmaradhatatlan kelléke, a bevásárlókosarak liszttel és cukorral, néha akár kabáttal körülbástyázott, legféltetebb kincse, a tálcás tojás még csak a Sparnál jelent meg, de valószínüleg jövő hétvégén mindent eláraszt.

Auchan

Főszerepben a húsvét, de akciós az iPhone 5 is. Ha agyonvernek sem látom magam előtt azt a bevásárlólistát, ahol a sonka, a tej, meg a kenyér mellé felkerül az iPhone 5 is (még úgy se, ha most ráadásul kamatmentes részletre meg tudja vásárolni), de ne mondják, hogy nem szóltunk.

Auchan bevásárlólista
 Termék megnevezése  Kiszerelés  Ár
Füstölt, főtt tarja 1 kg 969 Ft
Füstölt, kötözött lapocka 1 kg 949 Ft
Sertés darálthús 1 kg 890 Ft
Előhűtött csirkemellfilé 1 kg 1285 Ft
Banán 1 kg 298 Ft
Linco family kockamargarin 250 g 99 Ft
Gouda / Eidami sajt 1 kg 1095 Ft
     
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Tesco mindenkit lever, vagy nem

Edicsek 2013. március 21., csütörtök 21:22

Megnyílt az online Tesco, ami átalakítja az eddigi vásárlási szokásokat. Hogy milyen a minőség házhoz hozva, hamarosan kiderül, mert kipróbájuk, de hogy mit tudnak a hazai versenytársak online-ban, kiderül most.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alufóliával pénzt és energiát is spórol

Tuna Judit 2013. március 21., csütörtök 07:32

Tavaly azt taglaltuk, hogy melyik a legjobb alumínium fólia, most azt vesézzük ki, hogy a csomagoláson kívül mire lehet még felhasználni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tömeggel, akciókkal, zárt Gap bolttal nyitott az Árkád 2

Tuna Judit 2013. március 20., szerda 12:59

Ma reggel 10 órakor nyitotta meg az Örs Vezér téren lévő bevásárlóközpont, az Árkád az új, második részlegét. A nagy beharangozással ellentétben ez valójában nem egy óriási hely, fast fashion boltok tömkelegét nem láttuk; tömeget, Spart, iStyle-t, New Yorkert és meg nem nyitott Gapet viszont igen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kínai piacozzon a nappaliból

Edicsek 2013. március 18., hétfő 09:59

Folytatódik az online vásárlás körképünk, ahol olyan oldalakat ajánlunk, ahol nem kell a szállítási költség miatt aggódni, mert ingyenesen küldik a megvásárolt árukat. Ez azért jó, mert olcsóbban kaphat levelet Hong Kongból, mint Gyomaendrődről, és ebben még ajándék is lesz. A most összegyűjtött helyek már gyűjtőoldalként funkcionálnak, így előfordulhat, hogy ugyanazt a terméket egy másik eladónál olcsóbban találja meg, de az is, hogy egyes eladók felszámítanak postaköltséget, mások viszont nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciós borok szabadságharc alkalmából

Edicsek 2013. március 16., szombat 10:00

Március 15-én a boltok zárva tartanak, pedig néhány üzletlánc külön forradalmi ajánlatokkal készült. Szombattól viszont újra hétvégi nyitvatartással várnak mindenkit, megmutatjuk mit hol érdemes vásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3000 forintot ad ajándékba ma este 9-ig az új, óbudai H&M

Tuna Judit 2013. március 14., csütörtök 18:55

Ma délelőtt 11-kor nyitott meg a svéd tulajdonban lévő H&M legújabb üzlete az óbudai Stop Shop üzletkomplexumban. A korábbi Deichmann helyére költöztek és a fölötte lévő hatalmas területet is elfoglalták (a cipőbolt is megmaradt, csak eggyel arrébb költözött). A bolt induló választéka nagyon klassz, és ami a lényeg: ebben az egy boltban már lehet kapni a tavaszi-nyári kollekciót, ami a többi üzletbe csak március 21-e után érkezik meg. Divatőrülteknek tehát egyenesen kötelező volt ma ott lenni, de mindenképp jó, ha siet, mert a nyitás alkalmából ma este kilencig még háromezres vouchert is szerezhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Forradalmi varróiskola

Edicsek 2013. március 12., kedd 17:07

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetét jelentő pesti forradalom évfordulóján szokás kokárdát viselni. Rövidáru boltokban lehet kapni már kész kokárdákat, viszont nagyjából tíz perc alatt, egy teljesen kezdő is elkészítheti sajátját a hosszú hétvége előtti unalmas perceiben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rá se ismerne az 1951-es Ikeára

meju 2013. március 11., hétfő 19:10

A divattal nem csak az emberek öltözködése, hanem a lakásuk is folyamatosan változik, így a múlt század közepén is teljesen más volt a trend még a legkommerszebb bútoráruházban, az Ikeában is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az EU felgyorsítaná a veszélyes áruk kivonását a forgalomból

Edicsek 2013. március 11., hétfő 09:39

Az Európai Unió Bizottsága kidolgozott egy új fogyasztóvédelmi javaslatcsomagot, amelynek célja, hogy megvédje a vásárlókat a veszélyes termékektől.

Egyes kritikák szerint kissé megkésve jelentette be a Bizottság azokat a pontokat, amelyekben változni illetve fejlődni kellene a fogyasztóvédelmi politikának. A cél, hogy minél inkább vissza lehessen szorítani az egész Európát érintő problémát, és a veszélyes cikkeket sokkal hatékonyabban és gyorsabban lehessen kivonni a forgalomból. Gondoljunk csak a közelmúlt lóhúsbotrányára, vagy a cseh tömény alkohol problémára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Spar szerint jön az armageddon

Edicsek 2013. március 9., szombat 15:06

Sokkal jobban jár, ha már most végiggondolja a húsvéti menüt, mert a boltok többségében már ki lehet fogni nagyon jó akciós árakat, ráadásul az ünnep előtti rohamot is megspórolhatja magának.

Auchan, Penny Market, Spar/Interspar, Tesco listák a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nőnapi virágkörkép: hol és mit vegyen?

Dívány 2013. március 7., csütörtök 17:43

Tesztelje le, mennyire ismeri a virágokat, és akkor se essen kétségbe ha nagyon rossz eredményt ért el, mert most megtudhatja, melyik virág mit szimbolizál, azaz miért ne vegyen a menyasszonyának nárciszt vagy sárga rózsát, a pénzügyes Gizikének meg, akitől a bére pontos utalásán kívül nem remél mást, miért ne tulipánnal kedveskedjen. Új tudásával felvértezve azután bátran indulhat beszerezni, mert abban is segítünk, mit hol érdemes megvásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyanús baktérium-szennyezés miatt nem kapható csokitorta az IKEA-ban

Dívány 2013. március 5., kedd 20:25


Felfüggesztették az IKEA mandulás csokitortájának árusítását 23 országban - írja a hvg.hu az AFP cikke nyomán. A kínai hatóságok mutatták ki egy baktériumfajta jelenlétét a tortában, melyet általában a fekáliával hoznak összefüggésbe.
 
A hvg megkeresésére az IKEA közölte, hogy Magyarországra nem került a szállítmányból, így nálunk továbbra is kapható lesz a torta. A hírügynökség közlése szerint a minőségellenőrzési hatóság vizsgálta, és coliform baktériumot találtak a süteményben. Az IKEA szóvivője szerint két szállítmány mandulás csokoládétortában találtak coliform baktériumot, mely svédországi beszállítótól származott.
"A tesztek során semmilyen egészségre káros kórokozót nem találtak" – nyilatkozta a szóvivő.
 
Nem ez az első eset, hogy valami nem stimmelt a tortákkal. Decemberben 1800 darab Taarta Chokladkrokant került a szemétbe, ezeket a kínai vámosok nem engedték be az országba. Az AFP megszólaltatta a svéd élelmiszer-biztonsági ügynökség munkatársát,Mats Lindblatot, aki szerint a baktérium jelenléte a fekáliával való fertőzésre is utalhat, de nem minden esetben. Az azért megnyugtató, hogy a biológus szerint mindez nem jelent veszélyt a vásárlókra.

Az IKEA nem először kényszerült élelmiszerkészítményt visszahívni. A napokban a lóhús botrány miatt szüntették be a darált marha- és sertéshúskészítmények forgalmazását Magyarországon.

"Elővigyázatossági okokból az IKEA felfüggeszti a darált sertés- és marhahúst tartalmazó termékeinek árusítását Magyarországon. A már folyamatban lévő, választékunk import hústermékeit érintő laboratóriumi vizsgálatok mellett, úgy határoztunk, hogy elővigyázatossági okokból a hazai beszállítóktól származó, minden darált sertés- és marhahúst tartalmazó termékünket is tesztelésnek vetjük alá. A teszteredmények megérkezéséig beszüntetjük a szóban forgó termékek magyarországi árusítását" – írták sajtóközleményükben.

25 millió forintos büntetés az Aldinak

Edicsek 2013. március 4., hétfő 16:33

A Gazdasági Versenyhivatal 25 millió forintra bírságolta az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt-t, fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

Néhány csoki, és nyerhet kétmillió forintot

Edicsek 2013. március 4., hétfő 12:16

Ezen a héten két millió forintot, telefont, utazást és parfümöt is nyerhet. Folytatjuk múlt héten elindított nyereményjáték-ajánló rovatunkat.

Douglas parfüméria

Ha március 3-ig legalább 50 ml kiszerélésű EDP vagy EDT parfümöt vásárol a Douglas üzleteiben a játékleírásban megjelölt márkákból, és regisztrálja a vásárláskor kapott blokkját a játék oldalán, akkor nyerhet egy azonos márkájú, 50 ml kiszerelésű, tetszőlegesen kiválasztható illatot. Mindezt akkor, ha ön a tizedik regisztráló.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyen megy házhoz a napelemes csótány

Edicsek 2013. március 3., vasárnap 12:05

Az internetes vásárlásban a nemzetközi átlagtól kissé le vagyunk maradva, de azért egyre jobban terjed itthon is, hiszen sokszor olcsóbb, kényelmesebb, és olyan dolgokhoz is hozzá lehet jutni, amiket nem kap meg a boltban. Ha azonban kellő körültekintéssel rendel, PayPal-t használ a fizetéshez, és utánanéz az esetleges vámköltségeknek is, akkor nyugodtan vásárolgathat a neten. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget olyan oldalakkal ahol a szállítási költséget megspórolhatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hétvégi bevásárlólista takarításhoz, vodkázáshoz

Edicsek 2013. március 2., szombat 08:23

Ezen a hétvégén is segítünk, ha a bevásárlást hiper- vagy szupermarketekben tervezi. Az üzletláncok kiemelt ajánlatai közül válogattuk ki azokat, amelyek egy nagyobb családi bevásárlás során előfordulnak a legtöbb listán.

bevar

Auchan, Penny Market, Spar/Interspar, Tesco bevásárlólisták a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milliókba kerülhet, ha bunkó a sípályán

Toma 2013. március 1., péntek 10:34

Bár már mindjárt itt a tavasz, a magyarok közel 35 százaléka állítólag még csak a következő hetekben fogja felcsatolni a léceit és látogatja meg Európa kedvelt sípályáit. Bár az egyik legnépszerűbb téli sportról van szó, mégis évről évre számtalan baleset származik belőle, pontosabban abból, hogy sokan nem veszik figyelembe a sípályákon betartandó biztonsági előírásokat, és nem tartják be a közlekedési szabályokat sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétmilliárd forint hever szerteszét

Edicsek 2013. február 28., csütörtök 07:55

Már csak ma lehet beváltani a forgalomból kivont egy- és kétforintos érméket, a határidő lejárta után erre már egyáltalán nem lesz lehetőség.

Az egy- és kétforintos érméket 2008. március 1-jén vonták ki a forgalomból, és már csak a kijelölt helyeken váltották át törvényes fizetőeszközre. Idén február 28-án azonban lejár a törvény által biztosított 5 éves átváltási időszak is, így a nálunk maradt érméknek már csak alternatív felhasználási módszereket kereshetünk, névértéken nem tudjuk őket visszaváltani.

Érdemes tehát áttúrni a fiókokat, hiszen a Magyar Nemzeti Bank Sajtó Osztályának tájékoztatása szerint a bevonás bejelentése, azaz 2007 szeptember 30. óta mindössze 198 millió darab egyforintos és 233 millió kétforintos érme került vissza a bankba. Viszont az egyforintosokból még 843 millió darab van a lakosságnál, a kétforintosokból pedig 660 millió darab maradt kint. Úgy kalkulálnak, hogy ezek többsége már nem is fog visszaérkezni a jegybankba, mert az utóbbi hónapokban már csak átlag 100-200 ezer érmét váltottak vissza.

A Magyar Nemzeti Bank 2009-ben már értékesítette az addig hozzá visszaérkezett érmék alapanyagát, ebből 1,2 milliárd forintnyi bevétele volt a banknak. Márciusban is ez a sors vár az azóta összegyűlt 55 tonna egy- és kétforintosra.

Ha valaki eddig várt a pénzérmék beváltásával, az ma még megteheti az MNB lakossági pénztárában, ahol névértéken váltják be forgalomból kivont fizetőeszközt.

Hogy mihez kezdjen, ha március idusán mégis talál otthon több kiló pénzérmét, ahhoz adunk néhány ötletet alább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vizsgálják a SPAR vödrös narancs akcióját

Edicsek 2013. február 27., szerda 11:31

Nemrég ért véget a Sparban a vödrös narancs akció, tudják, amiben választ magának egy vödröt, telepakolja gyümölccsel, óvatosan elsétál vele a pénztárhoz, és ott búcsút inthet annak a narancsnak, ami az olykor akadozó futószalagon mégis kiesik a vödörből. Ez a fajta akció annyira népszerű, hogy az Auchan, a CBA és Lidl is rendszeresítette, de mindig vannak elégedetlenek: most újra egy Spar-narancsos akcióval kapcsolatos panasz terjed futótűzként a Facebookon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spóroljon a külföldi nyaraláson

Edicsek 2013. február 26., kedd 14:05

Idén kezdje el időben tervezni a külföldi nyaralását, így rengeteg pénzt tud megspórolni magának és a családjának. A különböző utazási irodák last minute ajánlatai általában kedvezőek, főleg ha a nyaralási terv kimerül annyiban, hogy mindegy hol, csak legyen tenger, ingyen koktél és napsütés. Ha azonban ön másfajta nyaralásra vágyik, akkor itt az ideje elkezdeni gondolkodni.

Most még van idő, mindent meg tud szervezni magának, így egyrészt rengeteg pénzt tud spórolni, másrészt biztos lehet benne, hogy hazahozzák, harmadrészt azzal utazik, akivel akar. Tippek hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés