SHOPAHOLIC

Húst és zsömlét rendeltünk a netről

Edicsek 2013. április 28., vasárnap 18:01

Megígértük, le is teszteltük a webáruházakat. A koncepció az volt, hogy megnézzük, mennyire egyszerűen kezelhető a felület, milyen a kiszolgálás, mikor érkezik meg az áru. Összevetettük a boltok kínálatát aszerint, hogy hol mennyivel tér majd el a megrendelt mennyiség, és hogy a húsok hogyan fognak kinézni. A zöldség-gyümölcs felhozatalból a banánt választottuk, mert azon túl, hogy egyedül abból tudunk megenni több kilót, azt reméltük, ezeken látszik majd a legjobban, mennyire érett, vagy mennyire zöld a kiszállított áru. Tejből ugyanolyan típust próbáltunk ki, így megnézhettük, hogy ki szállítja ki a legközelebbi lejárati idővel rendelkező árut (és persze hogy mennyiért). Teszteltük a betonkemény, vagy épphogy friss zsömléket is. Ahol lehetett, bankkártyával fizettünk, hogy azt is megnézzük hogyan oldják meg a boltok ezt a kérdést a nem pontos mértékegységekkel operáló termékek esetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen gitárt, esetleg fazekat vagy barkácskészletet!

Edicsek 2013. április 27., szombat 15:57

A hétvégi bevásárlás alkalmával gyakran nem is gondolja, milyen kincsekről marad le, ha nem kanyarodik be például a műszaki osztály felé, hanem célirányosan csak az élelmiszerek sorába megy a kocsijával. Mi viszont összegyűjtöttük, hogy a nagyobb áruházakban mi mindent érdemes venni ezen a hétvégén az akciós étolajon kívül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vezetéket is hamisítják

Edicsek 2013. április 27., szombat 11:23

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Szellemi Tulajdon Világnapján. A helyszín az Áru- és Bűnjelkezelő Hivatal telephelye volt, ami tele van lefoglalt termékekkel. Javarészt hamis áruk találhatóak itt, de rengeteg nagy értékű autót is láttunk, amik különféle gazdasági bűncselekmények és adócsalás miatt porosodnak a telephelyen. Egyébként a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések összesített elkövetési értéke 2012-ben meghaladta a 6,7 milliárd forintot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a kerti buli alapjai

Edicsek 2013. április 26., péntek 17:19

Most, hogy végre tényleg itt a jó idő, hivatalosan is elindult a kerti partyk évszaka.  Íme,, néhány egyszerű tipp, hogyan készüljön arra ha vendégeket fogad.

Szervezés kezdete, meghívás

Bárhogy is hívja meg barátait, a szokásos tudnivalók mellett tegyen bele olyan infókat is a meghívóba, ami mindenkinek nagy segítség. Például írja meg mikorra várható a vacsora, így a vendégei is tudják hogyan készüljenek, és önnek sem kell egész este újra és újra a grillrács mellett állnia a késők miatt. Térjen ki arra is, hogy rossz idő esetén is megrendezi-e a bulit, hiszen ha néhány barátot hív csak, a kerti party egyszerűen transzformálható társasjáték bulivá. Itt lehet megemlíteni azt is, ha fürdőruhát is érdemes vinni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kis kütyükézikönyv nőknek, szőkéknek

Edicsek 2013. április 24., szerda 20:57

Szüksége van egy új laptopra, venne egy tabletet, mert nyáron már azon olvasná a strandon a kedvenc könyvét, vagy televíziót vásárolna? Ha kinyit egy akciós újságot, vagy a neten keresgél, ön sem tudja mit jelentenek az ott egymás mögé halmozott betűszavak? Fogalma sincs az ott feltüntetett a számokról sem? Ha megkérdezi a boltban, teljesen hülyének nézik?

Ne aggódjon, mi nyugodt szívvel csináltunk magunkból hülyét egy szakértő előtt, aki cserébe elmondta, mi mit jelent a teljesség igénye nélkül, felhasználóbarát módon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt hozza magát formába

Edicsek 2013. április 21., vasárnap 08:42

Tavasszal sok nő kezd el azon pánikolni, hogyan tud naponta 5 kilót fogyni, miközben chipset eszik a TV előtt. Nos, ezt a módszert még nem találták fel, egy azonban biztos, a testmozgás nemcsak fogyaszt, de formál, feszesít, és ami a legfontosabb, egészségessé tesz. Ha kiolvasta az összes fitneszmagazint a csodadiétákért és pszichológiai tippekért, esetleg már ki is találta, hogy milyen mozgásformával fogja átszabni a testét, akkor segítünk, hol érdemes elkezdeni.

Olyan népszerű budapesti edzőtermeket válogattunk össze, amelyek vagy könnyen megközelíthető helyen vannak, ezért senkinek sem lehet az a kifogása, hogy nem jut el oda; vagy a wellness részlegük miatt tűnhet jó ötletnek megjutalmazni magunkat edzés után egy kis szaunával vagy pezsgőfürdőzéssel. Kimondottan olyan helyeket is kerestünk, ahol díjazzák a kezdeti lelkesedést, így akár végigjárhat több edzőtermet is kedvező áron, amíg megtalálja az igazit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Otthonról dolgozva is kereshet jól

Toma 2013. április 16., kedd 11:09

Az otthonról végezhető munkák nem csak külföldön, de hazánkban is egyre kezdenek teret hódítani maguknak. A Forbes gazdasági magazin érdekes listát tett közzé azokról a szakmákról, melyeket érdemes, sőt igen kifizetődő otthonról végezni. A magazin felsorolása értelemszerűen az USA munkaerőpiacára vonatkozik, de kellőképp érdekes ahhoz, hogy utánanézzünk, hazánkban hogy áll a helyzet. Azért a Forbes első öt helyezettjét is eláruljuk, összehasonlításnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rattanmintás műanyagszék, eukaliptusz asztal a kert dísze idén

Edicsek 2013. április 15., hétfő 14:56

Hiába, hogy a kertje még sosem volt ennyire sivár áprilisban, mint az idén, már most gondolkozhat azon, hogy milyen bútorokkal rakja tele. A lakberendezés- és barkácsáruházak erre számtalan alternatívát nyújtanak, de még a hiperek is beszálltak a versenybbe. Mindegy, hogy a frissen épített tava mellé szeretne egy mélabús padot, vagy a valami olyan helyet szeretne kialakítani, ahol megpihenhet gyereke a kiadós kertészkedés után.

Összeállításunkban a bútorok stílusa szerint vesszük sorba a legnagyobb barkácsáruházak és hiperek kínálatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: megtaláltuk a legjobb instant kávét!

etelka 2013. április 13., szombat 08:06

Kávét mindenki iszik, és ha nincs lehetőség frisset főzni, akkor előkerülnek az instant kávés üvegek. Kiváncsiak voltunk, hogy a porkávék "atyjának" tartott Nescafé minőségben valóban viszi-e el a prímet, vagy simán megelőzi valamelyik sajátmárkás? Tesztünkben az alapkávékat vizsgáltuk meg, a jó erős feketéket. Ebből is 12 darabot, melyeket hiper- és szupermarketekben szereztünk be. Belekerült egy biokávé is, de találni a mezőnyben még olcsó sajátmárkást és jónevű prémiumot is.

Mi az instant kávé?

Olyan termék, amelyeket a pörkölt kávéból kizárólag vizes extrakcióval, különböző koncentrációban nyernek, kizárva mindenféle savas vagy lúgos hidrolízises eljárást. A kivonat tartalmazza a kávé oldódó és aromatikus összetevőit, de tartalmazhat a kávéból származó oldhatatlan olajokat és nyomokban egyéb oldhatatlan anyagokat, amelyeket technikailag lehetetlen eltávolítani.
 
forrás: Magyar élelmiszerkönyv

A teszt szokás szerint vakon zajlott, mindegyik kávéból az előírásának megfelelő mennyiséget használtuk, és azt forró vízzel öntöttük fel. A kávékat csak feketén itattuk a tesztelőkkel, semmi cukros és tejes elhajlás. Bár több tesztelő attól félt, hogy infarktust kap, és többen a felénél feladták a harcot, de végül kiderült, melyik a legjobb kávé. Ha utálja az instant kávékat, de szívesen kipróbálná a kapszulás főzőket, akkor olvassa el körképünket, ha az eggyel környezetbarátabb, párnácskás verzió érdekli, akkor kattinson ide.

A 12 tesztelt kávé közül többször is holtverseny alakult ki, ezért lett a 10-es az utolsó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kertészfelszerelést is a listára!

Edicsek 2013. április 12., péntek 15:01

A nagy áruházak többségénél most a kertészkedés, és a kerti felszerelésé a főszerep. Mikor bevásárolni megy, gondolja végig kell-e esetleg muskátliföld a tej mellé, mert most a legtöbb helyen akciósan juthat hozzá.

kert

A magyarok szerint a Tesco árul a legjobb áron

Dívány 2013. április 10., szerda 14:51

Kihirdették az első magyaroszági Best Buy Award (legjobb vétel) eredményeit. A felmérés arról kérdezte a magyar internetfelhasználókat, hogy mennyire elégedettek adott termékek és szolgáltatások ár-minőség arányával. A magyarországi kutatás során 56 különböző gazdasági kategóriát vizsgáltak mint például: kereskedelem, élelmiszer-, cipő-, ruházati-, kozmetikai ipar, háztartási készülékek, távközlés, pénzügyi szektor stb. A felmérésben a válaszadók szabadon megadhatták a cégeket, és nem egy listából kellett választaniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak a hülye fizet fesztiváljegyért teljes árat!

Edicsek 2013. április 10., szerda 12:11

Minek fizetne teljes árat a fesztiválozásért, ha olcsóbban is megteheti? Bár még korántsem fordult tavaszra az idő, ha már most tudja, hogy a nyáron szeretne elmenni egyik-másik fesztiválra, akkor érdemes átnéznie listánkat: összeszedtük időrendi sorrendben a legnagyobb hazai bulikat, amelyekre most még kedvezményesen tud jegyet vásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a trappista sajt és a hitelek hétvégéje

Edicsek 2013. április 6., szombat 08:58

A hét kérdése: vajon miért árulja ki a Tolle a trappista sajt készleteit? Ezen a héten ugyanis minden nagyobb üzletláncban akciós, egyébként a Sparban a legolcsóbb. Ha műszaki cikkeket szeretne vásárolni hitelre, akkor az Auchan és a Tesco ajánlatai között nézzen szét, mert most kamatmentes akciókkal várják.

giga
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az ingyenes felsőoktatás!

Edicsek 2013. április 5., péntek 11:10

Akár a barátai előtt szeretne okoskodni, vagy az önéletrajzát turbózná fel kicsit, esetleg szimplán csillapítaná a tudásszomját, tanuljon a legmenőbb külföldi egyetemeken. Jól hangzik, ugye? Most ingyen is megteheti, ráadásul távoktatásban.

Minden amerikai filmben a gyerek álma, vagy a zsíros állás, illetve a szakértelem alaptétele, hogy jó nevű egyetemről legyen diplomája. A filmek miatt már mi is tudjuk, hogy minimum egy Yale vagy egy Stanford kell ahhoz, hogy ne legyen az illető teljesen hülye, ha pedig mérnököt keresnek akkor az MIT az alapkitétel. Nos, az a hírünk, hogy ezek az egyetemek indítanak online képzéseket is teljesen ingyen, ráadásul néhány kurzus elvégzéséről hivatalos igazolást is adnak, úgyhogy már indulhat is az Ikeába, hogy keretet vegyen a menő papírjainak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvétozzon olcsón!

Edicsek 2013. március 29., péntek 18:46

Hiába, hogy idén a húsvét hóvégére esik, nem pedig fizetés utánra, sokakkal így is elszalad a ló a költekezést illetően. Néhányan a dekorációra áldoznak vagyonokat, mások annyi ételt vásárolnak, hogy abból az egész utcát is vendégül láthatnák. Azoknak viszont, akik ésszerű keretek között szeretnék letudni a húsvétot, íme néhány tanács, hogyan tudnak kevesebbet költeni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute akciók húsvétra

Edicsek 2013. március 29., péntek 13:15

A sonkákat már leteszteltük a héten, és végre megérkeztek a boltokba a várva-várt tálcás tojások is, melynek árversenyében az Auchan nyert. Az üzletláncok megkezdték az utolsó nagy, kimondottan húsvétra szóló akciókat. Sőt, a legtöbb külön játékkal is készült a weboldalon, ha esetleg unatkozna húsvétkor.

auchan

Sonkakörkép: igazi kötözött sonka nincs, a rossz viszont drága

Tuna Judit 2013. március 28., csütörtök 11:06

Már csak pár nap van húsvétig, ami sajnos az időjáráson egyáltalán nem látszik. A meteorológiai tavaszt meghazudtolva szakadatlanul esik a hó, hideg van, és még mindig nincs értelme elővenni a tavaszi ruháinkat.

Pár napja még bőrdzsekiben próbáltunk dacolni a tél ellen, jelentjük: ezt ma feladtuk! A kötözöttsonka-körképnek télikabátban és hótaposóban indultunk neki. Bejártuk fél Budapestet, hogy megtaláljuk a tökéletes, gyerekkort idéző húsvéti sonkát. Nos, a választék igen csekély, a hagyományos kötözött sonka pedig olyan, mint a GAP bolt az Árkád kettőben. Létezni létezik, csak még nem leltünk rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne büntessen csokinak álcázott bevonóval

Edicsek 2013. március 25., hétfő 11:40

A Mikulás után a húsvét az az alkalom, amikor a csokoládé fontos szerepet kap a gyerekek és a felnőttek életében is. Ennek megfelelően az áruházak és a csokoládé forgalmazók is kiemelten kezelik ezt az ünnepet. De mi alapján válasszunk?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dekoráljon húsvétkor babakocsit toló tyúkkal!

Edicsek 2013. március 24., vasárnap 10:40

Úgy tűnik, a tavasz hírnöke már nem a hóvirág, hanem a boltokban megjelenő húsvéti dekoráció- és giccsözön. Az idei év slágertermékei a kertésznadrágos állatok, de láttunk nyúlnak öltözött medvét, babakocsit tologató kacsát és pózoló birkát is. Húsvéti dekoráció-körképünk következik, bizarr kilengésekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Táblagép életképtelen nőknek

Edicsek 2013. március 23., szombat 21:01

Az Eurostar nevű cég a piacra dobott egy kifejezetten nőknek szánt táblagépet. Ezzel nem is lenne semmi gond, elsőre hihetnénk azt is, hogy menő divattervezők gondolták ki a dizájnt, vagy sokkal könnyebb, mint a versenytársai, esetleg adnak hozzá egy táska/cipő/ruha kupont. De nem: az ePad Femme gyártásakor berendelték azokat a fejlesztőket, akik eddig csak képről láttak bárkit a másik nemből, kiraktak a tárgyalóba egy képügynökségtől lopott, 25-45 közötti nő fotóját, majd megpróbálták közösen kitalálni, mi az álma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenhol csak a sonka és az alkohol megy

Edicsek 2013. március 23., szombat 12:25

Ezen a héten az akciók már szinte csak a sonkákról, csokikról és alkoholos italokról szólnak. Jövő hétre várjuk a tetőzést, de nem biztos, hogy jobban jár, aki kivár az utolsó pillanatig. A húsvéti bevásárlások elmaradhatatlan kelléke, a bevásárlókosarak liszttel és cukorral, néha akár kabáttal körülbástyázott, legféltetebb kincse, a tálcás tojás még csak a Sparnál jelent meg, de valószínüleg jövő hétvégén mindent eláraszt.

Auchan

Főszerepben a húsvét, de akciós az iPhone 5 is. Ha agyonvernek sem látom magam előtt azt a bevásárlólistát, ahol a sonka, a tej, meg a kenyér mellé felkerül az iPhone 5 is (még úgy se, ha most ráadásul kamatmentes részletre meg tudja vásárolni), de ne mondják, hogy nem szóltunk.

Auchan bevásárlólista
 Termék megnevezése  Kiszerelés  Ár
Füstölt, főtt tarja 1 kg 969 Ft
Füstölt, kötözött lapocka 1 kg 949 Ft
Sertés darálthús 1 kg 890 Ft
Előhűtött csirkemellfilé 1 kg 1285 Ft
Banán 1 kg 298 Ft
Linco family kockamargarin 250 g 99 Ft
Gouda / Eidami sajt 1 kg 1095 Ft
     
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Tesco mindenkit lever, vagy nem

Edicsek 2013. március 21., csütörtök 21:22

Megnyílt az online Tesco, ami átalakítja az eddigi vásárlási szokásokat. Hogy milyen a minőség házhoz hozva, hamarosan kiderül, mert kipróbájuk, de hogy mit tudnak a hazai versenytársak online-ban, kiderül most.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alufóliával pénzt és energiát is spórol

Tuna Judit 2013. március 21., csütörtök 07:32

Tavaly azt taglaltuk, hogy melyik a legjobb alumínium fólia, most azt vesézzük ki, hogy a csomagoláson kívül mire lehet még felhasználni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tömeggel, akciókkal, zárt Gap bolttal nyitott az Árkád 2

Tuna Judit 2013. március 20., szerda 12:59

Ma reggel 10 órakor nyitotta meg az Örs Vezér téren lévő bevásárlóközpont, az Árkád az új, második részlegét. A nagy beharangozással ellentétben ez valójában nem egy óriási hely, fast fashion boltok tömkelegét nem láttuk; tömeget, Spart, iStyle-t, New Yorkert és meg nem nyitott Gapet viszont igen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kínai piacozzon a nappaliból

Edicsek 2013. március 18., hétfő 09:59

Folytatódik az online vásárlás körképünk, ahol olyan oldalakat ajánlunk, ahol nem kell a szállítási költség miatt aggódni, mert ingyenesen küldik a megvásárolt árukat. Ez azért jó, mert olcsóbban kaphat levelet Hong Kongból, mint Gyomaendrődről, és ebben még ajándék is lesz. A most összegyűjtött helyek már gyűjtőoldalként funkcionálnak, így előfordulhat, hogy ugyanazt a terméket egy másik eladónál olcsóbban találja meg, de az is, hogy egyes eladók felszámítanak postaköltséget, mások viszont nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés