SHOPAHOLIC

Rezsicsökkentés mobilszámlával

Edicsek 2013. május 16., csütörtök 17:52

Megnéztük, hogy mit kapunk a pénzünkért a mobiltelefonszolgáltatóknál. Ha ön is az alapján választ a tarifacsomagok között, hogy havonta mennyit tud a számlára szánni, akkor segítünk megtalálni önnek a legideálisabb havidíjas csomagot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kalandozzon Bécsbe!

Edicsek 2013. május 15., szerda 10:39

A legtöbben, ha Bécsbe készülnek, fogják magukat, bepattannak az autóba és Budapestről néhány óra alatt elérik úti céljukat az autópályán. Mi most azt mutatjuk be, milyen kalandosabb, vagy egyszerűen érdekesebb útvonalakon közelíthetjük meg, gondolva azokra is, akiknek nincsen autójuk, vagy egyszerűen nem szeretnék azt használni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Epret vett? Átverték

Edicsek 2013. május 12., vasárnap 08:07

A piacokat, de a nagy bevásárlóközpontokat is elárasztja az eper. Mindegy, hogy magyar vagy külföldi, mézédes vagy csak szimplán édes, és hogy szór-e rá cukrot. Egy biztos, eddig hazugságban élt, mert nem epret eszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

600 forintból kijön az éjszakai nyugalom

Tuna Judit 2013. május 10., péntek 18:36

Mivel trappoló szomszédok költöztek a fölöttem lévő lakásba, a szemben lévőbe állandóan egymást meggyilkolni vágyó szerelmespár, huszonéves egyetemisták pedig harmadikra, ráadásul a Margit szigetről simán átszűrődik a basszus a budai oldalra, úgy döntöttem, tesztelem a patikákban kapható olcsóbb füldugókat. Ez természetesen nem egy technikai poszt, csak próbáltam megtalálni a megoldást a különböző éjszakai (vagy nem éjszakai) zavaró hangokra.

Az összes versenyzőt egy éjszaka alatt – minimum 30 perces terminusokban – próbáltam ki, és igen alaposan rákészültem, a Totalcarosoktól kölcsönkértem egy decibelmérőt, naivan azt gondolván, biztos lesz mérhető különbség a dugók hatékonysága között. Nem volt. Azért annyit legalább sikerült megmérnem, hogy 52 és 58 decibel közötti tartományon próbáltam őket ki.

A teszt tudományos módszertana: lefeküdtem a kanapéra, bekapcsoltam a televíziót, és hármas fokozatra állítottam a hangerőt, ami pont annyira halk, hogy még simán lehet élvezni a filmet, de nem kell rátapadni a képernyőre, hogy értsem is, miről beszélnek. A laptopot az ölembe vettem és szöveget gépeltem be, mindezt nyitva hagyott teraszajtó mellett. Átfutotta a fejemen, hogy megkérem a szemben lakókat, ugyan próbálnák meg egy kicsit ölni egymást, ahogy szokták, de nem nyitottak ajtót. Így be kellett érnem a kintről beszűrődő zajjal, a tévével és a számítógéppel.

A tesztelt füldugók közül akadt olyan, amelyik tökéletesen tompította a fenti zajokat, de sajnos elég kényelmetlen, de volt hasonlóan jó, amelyiket egész jól bírtam. További előnye, hogy még feszültséglevezetőnek is lehet ezeket használni, legalábbis a szilikonos változatot: tömködje be a fülét kettővel, a maradékból meg kedvére formázgasson figurákat, míg el nem alszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trutymószett, Nexus 7 és a grillsütő is akciós

Edicsek 2013. május 10., péntek 16:24

Nemcsak az élelmiszerek akciósak a legnagyobb boltok kínálatában. Ezen a hétvégén nagy engedménnyel vásárolhat műszaki cikkeket, a gyereknapra készülve játékokat, de a hétvégi grillezéshez szükséges eszközöket is talál a kínálatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen grillsütőt, de milyet?

Edicsek 2013. május 8., szerda 20:08

Elkezdődött a nyár, előkerültek a tavalyi (sok esetben kellő tisztítás nélkül elrakott) grilleszközök. Ha rájött, hogy semmi kedve nincs nekiállni lekaparni a rácsra kövült zsírt, vagy egyébként is új sütő vásárlásán gondolkozik, akkor elmondjuk, milyen lehetőségei vannak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fagyasztószekrény, bogrács, virágcsokor akciók

Edicsek 2013. május 5., vasárnap 13:48

Ezen a héten is megnéztük mi akciós az élelmiszereken túl a nagyobb üzletláncoknál. Vehet cikis szandált, hitelre TV-t vagy fagyasztót, kerti medencét vagy bográcsot is akciósan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elfelejtette anyák napját?

Edicsek 2013. május 5., vasárnap 08:56

Vasárnap anyák napja, aki készült, valami apró figyelmességgel, ajándékkal kedveskedhet édesanyjának, nagymamájának. Az igazán profik akár saját gyártású ajándékot is készíthettek, hisz tudjuk, egy anyuka mindig annak örül a legjobban, mindegy hogy ön már felnőtt. De mit tegyen az, akinek a kézügyessége egyenlő a nullával, vagy nagyon elfoglalt volt, vagy épp le van égve, vagy egyszerűen csak most eszmélt, hogy nem készült semmivel? Az alábbi tippek közt remélhetőleg mindenki talál alkalmas ajándékötletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ajándékozzon ruhát, cserébe olcsóbban vehet újakat!

Tuna Judit 2013. április 29., hétfő 11:32

Adományozásra hívja fel a figyelmet a biatorbágyon lévő Premier Outlet Center és az országos lefedettségű Ökumenikus Segélyszervezet a nélkülöző gyermekek és családok megsegítésére. Ruhákat és cipőket várnak, melyekért cserébe mindenki kap egy kupongyűjteményt, amely további kedvezményekre jogosít a Premier Outlet egyes üzleteiben. Az adományokat április 27-től két hétig fogadják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húst és zsömlét rendeltünk a netről

Edicsek 2013. április 28., vasárnap 18:01

Megígértük, le is teszteltük a webáruházakat. A koncepció az volt, hogy megnézzük, mennyire egyszerűen kezelhető a felület, milyen a kiszolgálás, mikor érkezik meg az áru. Összevetettük a boltok kínálatát aszerint, hogy hol mennyivel tér majd el a megrendelt mennyiség, és hogy a húsok hogyan fognak kinézni. A zöldség-gyümölcs felhozatalból a banánt választottuk, mert azon túl, hogy egyedül abból tudunk megenni több kilót, azt reméltük, ezeken látszik majd a legjobban, mennyire érett, vagy mennyire zöld a kiszállított áru. Tejből ugyanolyan típust próbáltunk ki, így megnézhettük, hogy ki szállítja ki a legközelebbi lejárati idővel rendelkező árut (és persze hogy mennyiért). Teszteltük a betonkemény, vagy épphogy friss zsömléket is. Ahol lehetett, bankkártyával fizettünk, hogy azt is megnézzük hogyan oldják meg a boltok ezt a kérdést a nem pontos mértékegységekkel operáló termékek esetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen gitárt, esetleg fazekat vagy barkácskészletet!

Edicsek 2013. április 27., szombat 15:57

A hétvégi bevásárlás alkalmával gyakran nem is gondolja, milyen kincsekről marad le, ha nem kanyarodik be például a műszaki osztály felé, hanem célirányosan csak az élelmiszerek sorába megy a kocsijával. Mi viszont összegyűjtöttük, hogy a nagyobb áruházakban mi mindent érdemes venni ezen a hétvégén az akciós étolajon kívül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vezetéket is hamisítják

Edicsek 2013. április 27., szombat 11:23

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Szellemi Tulajdon Világnapján. A helyszín az Áru- és Bűnjelkezelő Hivatal telephelye volt, ami tele van lefoglalt termékekkel. Javarészt hamis áruk találhatóak itt, de rengeteg nagy értékű autót is láttunk, amik különféle gazdasági bűncselekmények és adócsalás miatt porosodnak a telephelyen. Egyébként a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések összesített elkövetési értéke 2012-ben meghaladta a 6,7 milliárd forintot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a kerti buli alapjai

Edicsek 2013. április 26., péntek 17:19

Most, hogy végre tényleg itt a jó idő, hivatalosan is elindult a kerti partyk évszaka.  Íme,, néhány egyszerű tipp, hogyan készüljön arra ha vendégeket fogad.

Szervezés kezdete, meghívás

Bárhogy is hívja meg barátait, a szokásos tudnivalók mellett tegyen bele olyan infókat is a meghívóba, ami mindenkinek nagy segítség. Például írja meg mikorra várható a vacsora, így a vendégei is tudják hogyan készüljenek, és önnek sem kell egész este újra és újra a grillrács mellett állnia a késők miatt. Térjen ki arra is, hogy rossz idő esetén is megrendezi-e a bulit, hiszen ha néhány barátot hív csak, a kerti party egyszerűen transzformálható társasjáték bulivá. Itt lehet megemlíteni azt is, ha fürdőruhát is érdemes vinni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kis kütyükézikönyv nőknek, szőkéknek

Edicsek 2013. április 24., szerda 20:57

Szüksége van egy új laptopra, venne egy tabletet, mert nyáron már azon olvasná a strandon a kedvenc könyvét, vagy televíziót vásárolna? Ha kinyit egy akciós újságot, vagy a neten keresgél, ön sem tudja mit jelentenek az ott egymás mögé halmozott betűszavak? Fogalma sincs az ott feltüntetett a számokról sem? Ha megkérdezi a boltban, teljesen hülyének nézik?

Ne aggódjon, mi nyugodt szívvel csináltunk magunkból hülyét egy szakértő előtt, aki cserébe elmondta, mi mit jelent a teljesség igénye nélkül, felhasználóbarát módon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt hozza magát formába

Edicsek 2013. április 21., vasárnap 08:42

Tavasszal sok nő kezd el azon pánikolni, hogyan tud naponta 5 kilót fogyni, miközben chipset eszik a TV előtt. Nos, ezt a módszert még nem találták fel, egy azonban biztos, a testmozgás nemcsak fogyaszt, de formál, feszesít, és ami a legfontosabb, egészségessé tesz. Ha kiolvasta az összes fitneszmagazint a csodadiétákért és pszichológiai tippekért, esetleg már ki is találta, hogy milyen mozgásformával fogja átszabni a testét, akkor segítünk, hol érdemes elkezdeni.

Olyan népszerű budapesti edzőtermeket válogattunk össze, amelyek vagy könnyen megközelíthető helyen vannak, ezért senkinek sem lehet az a kifogása, hogy nem jut el oda; vagy a wellness részlegük miatt tűnhet jó ötletnek megjutalmazni magunkat edzés után egy kis szaunával vagy pezsgőfürdőzéssel. Kimondottan olyan helyeket is kerestünk, ahol díjazzák a kezdeti lelkesedést, így akár végigjárhat több edzőtermet is kedvező áron, amíg megtalálja az igazit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Otthonról dolgozva is kereshet jól

Toma 2013. április 16., kedd 11:09

Az otthonról végezhető munkák nem csak külföldön, de hazánkban is egyre kezdenek teret hódítani maguknak. A Forbes gazdasági magazin érdekes listát tett közzé azokról a szakmákról, melyeket érdemes, sőt igen kifizetődő otthonról végezni. A magazin felsorolása értelemszerűen az USA munkaerőpiacára vonatkozik, de kellőképp érdekes ahhoz, hogy utánanézzünk, hazánkban hogy áll a helyzet. Azért a Forbes első öt helyezettjét is eláruljuk, összehasonlításnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rattanmintás műanyagszék, eukaliptusz asztal a kert dísze idén

Edicsek 2013. április 15., hétfő 14:56

Hiába, hogy a kertje még sosem volt ennyire sivár áprilisban, mint az idén, már most gondolkozhat azon, hogy milyen bútorokkal rakja tele. A lakberendezés- és barkácsáruházak erre számtalan alternatívát nyújtanak, de még a hiperek is beszálltak a versenybbe. Mindegy, hogy a frissen épített tava mellé szeretne egy mélabús padot, vagy a valami olyan helyet szeretne kialakítani, ahol megpihenhet gyereke a kiadós kertészkedés után.

Összeállításunkban a bútorok stílusa szerint vesszük sorba a legnagyobb barkácsáruházak és hiperek kínálatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: megtaláltuk a legjobb instant kávét!

etelka 2013. április 13., szombat 08:06

Kávét mindenki iszik, és ha nincs lehetőség frisset főzni, akkor előkerülnek az instant kávés üvegek. Kiváncsiak voltunk, hogy a porkávék "atyjának" tartott Nescafé minőségben valóban viszi-e el a prímet, vagy simán megelőzi valamelyik sajátmárkás? Tesztünkben az alapkávékat vizsgáltuk meg, a jó erős feketéket. Ebből is 12 darabot, melyeket hiper- és szupermarketekben szereztünk be. Belekerült egy biokávé is, de találni a mezőnyben még olcsó sajátmárkást és jónevű prémiumot is.

Mi az instant kávé?

Olyan termék, amelyeket a pörkölt kávéból kizárólag vizes extrakcióval, különböző koncentrációban nyernek, kizárva mindenféle savas vagy lúgos hidrolízises eljárást. A kivonat tartalmazza a kávé oldódó és aromatikus összetevőit, de tartalmazhat a kávéból származó oldhatatlan olajokat és nyomokban egyéb oldhatatlan anyagokat, amelyeket technikailag lehetetlen eltávolítani.
 
forrás: Magyar élelmiszerkönyv

A teszt szokás szerint vakon zajlott, mindegyik kávéból az előírásának megfelelő mennyiséget használtuk, és azt forró vízzel öntöttük fel. A kávékat csak feketén itattuk a tesztelőkkel, semmi cukros és tejes elhajlás. Bár több tesztelő attól félt, hogy infarktust kap, és többen a felénél feladták a harcot, de végül kiderült, melyik a legjobb kávé. Ha utálja az instant kávékat, de szívesen kipróbálná a kapszulás főzőket, akkor olvassa el körképünket, ha az eggyel környezetbarátabb, párnácskás verzió érdekli, akkor kattinson ide.

A 12 tesztelt kávé közül többször is holtverseny alakult ki, ezért lett a 10-es az utolsó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kertészfelszerelést is a listára!

Edicsek 2013. április 12., péntek 15:01

A nagy áruházak többségénél most a kertészkedés, és a kerti felszerelésé a főszerep. Mikor bevásárolni megy, gondolja végig kell-e esetleg muskátliföld a tej mellé, mert most a legtöbb helyen akciósan juthat hozzá.

kert

A magyarok szerint a Tesco árul a legjobb áron

Dívány 2013. április 10., szerda 14:51

Kihirdették az első magyaroszági Best Buy Award (legjobb vétel) eredményeit. A felmérés arról kérdezte a magyar internetfelhasználókat, hogy mennyire elégedettek adott termékek és szolgáltatások ár-minőség arányával. A magyarországi kutatás során 56 különböző gazdasági kategóriát vizsgáltak mint például: kereskedelem, élelmiszer-, cipő-, ruházati-, kozmetikai ipar, háztartási készülékek, távközlés, pénzügyi szektor stb. A felmérésben a válaszadók szabadon megadhatták a cégeket, és nem egy listából kellett választaniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak a hülye fizet fesztiváljegyért teljes árat!

Edicsek 2013. április 10., szerda 12:11

Minek fizetne teljes árat a fesztiválozásért, ha olcsóbban is megteheti? Bár még korántsem fordult tavaszra az idő, ha már most tudja, hogy a nyáron szeretne elmenni egyik-másik fesztiválra, akkor érdemes átnéznie listánkat: összeszedtük időrendi sorrendben a legnagyobb hazai bulikat, amelyekre most még kedvezményesen tud jegyet vásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a trappista sajt és a hitelek hétvégéje

Edicsek 2013. április 6., szombat 08:58

A hét kérdése: vajon miért árulja ki a Tolle a trappista sajt készleteit? Ezen a héten ugyanis minden nagyobb üzletláncban akciós, egyébként a Sparban a legolcsóbb. Ha műszaki cikkeket szeretne vásárolni hitelre, akkor az Auchan és a Tesco ajánlatai között nézzen szét, mert most kamatmentes akciókkal várják.

giga
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az ingyenes felsőoktatás!

Edicsek 2013. április 5., péntek 11:10

Akár a barátai előtt szeretne okoskodni, vagy az önéletrajzát turbózná fel kicsit, esetleg szimplán csillapítaná a tudásszomját, tanuljon a legmenőbb külföldi egyetemeken. Jól hangzik, ugye? Most ingyen is megteheti, ráadásul távoktatásban.

Minden amerikai filmben a gyerek álma, vagy a zsíros állás, illetve a szakértelem alaptétele, hogy jó nevű egyetemről legyen diplomája. A filmek miatt már mi is tudjuk, hogy minimum egy Yale vagy egy Stanford kell ahhoz, hogy ne legyen az illető teljesen hülye, ha pedig mérnököt keresnek akkor az MIT az alapkitétel. Nos, az a hírünk, hogy ezek az egyetemek indítanak online képzéseket is teljesen ingyen, ráadásul néhány kurzus elvégzéséről hivatalos igazolást is adnak, úgyhogy már indulhat is az Ikeába, hogy keretet vegyen a menő papírjainak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvétozzon olcsón!

Edicsek 2013. március 29., péntek 18:46

Hiába, hogy idén a húsvét hóvégére esik, nem pedig fizetés utánra, sokakkal így is elszalad a ló a költekezést illetően. Néhányan a dekorációra áldoznak vagyonokat, mások annyi ételt vásárolnak, hogy abból az egész utcát is vendégül láthatnák. Azoknak viszont, akik ésszerű keretek között szeretnék letudni a húsvétot, íme néhány tanács, hogyan tudnak kevesebbet költeni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute akciók húsvétra

Edicsek 2013. március 29., péntek 13:15

A sonkákat már leteszteltük a héten, és végre megérkeztek a boltokba a várva-várt tálcás tojások is, melynek árversenyében az Auchan nyert. Az üzletláncok megkezdték az utolsó nagy, kimondottan húsvétra szóló akciókat. Sőt, a legtöbb külön játékkal is készült a weboldalon, ha esetleg unatkozna húsvétkor.

auchan
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés