SHOPAHOLIC

Légkondi nélkül is van élet!

Edicsek 2013. július 18., csütörtök 16:51

Ezen a nyáron egymást váltják a kánikulai napok és az ősziesen borongósak, utóbbiakat akkor nehéz elviselni, ha mi épp akkor nyaralnánk, előbbieket akkor, ha a városban ragadtunk. A kánikulát kivédendő tippek közt arról már volt szó, mit tegyen az irodában, és arról is, milyen kütyükkel terelje el a figyelmét a melegről. Most abban segítünk  hogyan tudja kicsivel elviselhetőbbé tenni az otthoni létet méregdrága légkondik nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétévente be kell dobni a törülközőt

Edicsek 2013. július 17., szerda 18:45

A háztartási dolgok többségét az ember akkor cseréli le, ha már nem működik, és nem is lehet megszerelni, vagy lejárt a szavatossági ideje. Viszont mi van azokkal a dolgokkal, amik lejárati ideje nem ennyire egyértelmű? Azokat vajon milyen gyakran kell lecserélni? Összeszedtük, meddig húzhatja az új dolgok vásárlását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen kacsafarmja, hűtője, vagy kukkoljon!

Edicsek 2013. július 12., péntek 13:38

Ezen a hétvégén olyan dolgokat lehet megvásárolni a teljesen átlagos üzletekben, amikre ha szükségem lenne, ha agyonvernének, se gondolnám, hogy a legközelebbi boltban megtalálom őket. Például gondolta, hogy már az Aldiban is lehet venni bukósisakot? Mit szól, hogy a kínai boltos strandpapucs betört az Intersparba? És a Tescós tojáskeltető gépet vajon a mikróknál, vagy a babaosztályon kell keresni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz időben is lehet nyaralni

Edicsek 2013. július 11., csütörtök 13:34

Ha nyaralása alatt éppen rossz idő van, akkor sem kell elkeseredni, mert van egy csomó dolog, amit akkor is csinálhat, ha éppen nem süt hét ágra a nap.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drága játékok hülyegyerekeknek

Edicsek 2013. július 8., hétfő 13:46

Ma már nem olyan nagy kunszt iPhone vagy iPad tulajdonosnak lenni. Akár kamatmentes részletre is vehet telefont vagy táblagépet, és a mobilszolgáltatóknál is kedvező ajánlatokba futhat bele. Kell még hozzájuk egy-egy szép tok, vagy akár egy szép táska, és persze menő fülhallgató is, de ezek tulajdonképpen teljesen hasznos dolgok, és akár olcsón beszerezhetőek. Mi viszont összeválogattuk a teljesen idióta, ellenben drága kiegészítőket, amiket az Apple boltokban be lehet szerezni. Persze nem állítjuk, hogy mind 100%-ig haszontalanok, de azért egyikre sem kezdenénk el azonnal spórolni (nem is keveset).

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb ajándékok fesztiválozóknak

Edicsek 2013. július 5., péntek 19:57

Kezdődik a fesztiválszezon, ahol a különböző támogató cégek a promócióik során szórják a reklámajándékokat: ezek többsége teljesen életszerűtlen, hiszen senki sem hajt egy fesztiválon csúnya férfipólóra (a férfiak többsége sem), vagy passtartóra, tollra, szórólapra meg végképp. Az eddigi felhozatalokból talán a napszemüveg, a szalmakalap és az esőkabát az, ami tényleg jó ajándék, úgyhogy mi inkább összegyűjtöttünk ezeken felül még pár olyat, amiket sokkal szívesebben kapnánk. A cégeknek se volna haszontalan, hisz ettől még talán tényleg rokonszervesnek is éreznénk őket, ráadásul nem is feltétlen drágábbak, mint a hasznavehetetlen társaik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többé nem kell söröskorsót lopni

Edicsek 2013. július 5., péntek 15:12

Az Auchanban ezen a hétvégén mindent kerekítenek, azaz rengeteg termékük kapható pár száz forintért, és nem végződik mindegyiknek kilencre a vége. A Penny Market meg, úgy gyanítjuk, hosszútávú együttműködést írt alá Hello Kittyvel, legalábbis nem tudjuk máshogy magyarázni, hogy a múlt heti porcelánkészlet után most strandszerekkel támadnak. Az Aldiban telefont lehet venni, az Intersparban óvszert, és végre legálisan gyűjthet be söröskorsó szettet, bár személyes kedvencünk, a Hoegarden korsó sajnos még így sem beszerezhető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hol vehet majd dohányt a dohányboltból?

Edicsek 2013. július 2., kedd 09:09

Július közepétől kizárólag a nemzeti dohányboltban lehet dohányterméket vásárolni. Ha eddig nem fedezett fel magának a környéken egyet sem, akkor itt az ideje, hogy okostelefonját vagy az internetet hívja segítségül. A piaci rést megtalálva egyre több mobilalkalmazás és weblap szakosodik arra, hogy összegyűjti a trafikokat, akár nyitva tartás alapján is. Többségük folyamatosan bővül, és nemcsak a vásárlók, de a trafiktulajdonosok is feltölthetik az információkat, ráadásul ingyen. Egyelőre a legtöbb ugyanazt a funkciót látja el, csak más színek dominálnak a grafikában, de lássuk, mik a lehetőségek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A benzinen is lehet spórolni

Edicsek 2013. július 1., hétfő 19:42

Ha saját autóval megy nyaralni, annyi csomagot visz, amennyit csak akar, akkor indul, amikor akar, olyan tempóban megy és annyiszor áll meg, ahogy csak kedve tartja. Pontosan ezért egyre népszerűbb, hogy a belföldi, vagy a viszonylag közeli tengerparti nyaralásokhoz sokan a saját autójukat használják. Ha már a szállás olcsó, vagy kempingezni készül, akkor spóroljon a benzinen is, íme néhány tippünk, hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koktélok, sárkányeregetés és akciós medence kell az igazi nyárhoz

Edicsek 2013. június 28., péntek 15:02

Elmúlt a nyár leghosszabb napja, ezzel együtt elindultak a nyári kiárusítások a hipermarketekben is, úgyhogy nézzen szét a textilosztályon. Ha MacBookot venne, akkor menjen az Auchanba, fagyigépet két helyen is vásárolhat, kerti medence pedig a Tescoban lesz akciós.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Superman a Lidlbe megy

Edicsek 2013. június 22., szombat 23:17

Ezen a hétvégén szinte minden akció a nyaralásról és a strandolásról szól, de ki lehet fogni olyan dolgokat is, amiket egész évben boldogan használhat. Akciósak lesznek a kerti medencék, de akár munkahelyi íróasztalát is feldobhatja színes kiegészítőkkel, ha már nem megy sehova nyaralni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Ízesített vízből az olcsó is jó, a jól marketingelt elbukott

ermiz 2013. június 21., péntek 14:43

Itt a nyár, a hipermarketben üres polcok mutatják az ásványvizek hűlt helyét. A gyártók - felismerve az igényeket - nyitottak az ízesített ásványvizek felé. Ezekből néztünk meg kilencet, a szokásos vakteszttel, az elv mindössze annyi volt, hogy citrom vagy citrusféle ízesítése legyen. Nem is gondoltuk, hogy már ezzel is feladtuk magunkak a leckét: probléma már a vásárlásnál kezdődött, mert volt olyan termék, amiről azt sem sikerült elsőre eldönteni, üdítő vagy ízesített víz. A NaturAqua Emotion körte- és citromfűízű szénsavas üdítőital ezért is maradt a polcon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakásbiztosítási tudnivalók árvíz után

Edicsek 2013. június 19., szerda 07:46

Az ország jelentős része küzdött napokig az árvíz ellen, a Duna rekord méretű áradása még a rengeteg önkéntes és hivatásos segítsége mellett is jelentős károkat okozott. A legtöbb biztosító felkészült a helyzetre, mi pedig abban segítünk, hogy ha még nem tette, hova fordulhat, mit kell tennie és mire figyeljen most vagy akár a jövőben, hogy a lehető leghamarabb állíthassa helyre otthonát ilyen esetekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megéri 45 ezer forintért a hajvasaló? Nem.

Edicsek 2013. június 17., hétfő 10:21

Az ember azt hihetné, hogy hajszárító vagy hajformázó vásárlásakor nem ütközik nehézségekbe, hiszen nem a legbonyolultabb számítástechnikai eszközökről van szó. Ugyanakkor az elektronikai boltok hatalmas kínálata és ezek árfekvése miatt mégis könnyen elbizonytalanodik bárki, ezért egy fodrászt hívtunk segítségül, mondja el, mire figyeljünk oda, mikor ideális hajformázó eszközt szeretnénk vásárolni. A galériában azt is megmutatjuk melyek azok a termékek, amiket a profi fodrász is jóváhagyott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciók lakásfelújításhoz, nyaraláshoz, vagy konyhaturbózáshoz

Edicsek 2013. június 14., péntek 17:44

Gondolt már arra, milyen jó lenne otthon egy vattacukor? Vagy éppen festés előtt áll? Esetleg szeretné pontosan tudni, mennyibe kerül egy mosás? Ezek mindegyikéhez van tippünk, sőt ezeken kívül még számtalan más dolgot is leakcióznak a hétvégén a boltok. Lássuk miket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hosszú hétvégézzen külföldön kettesben, maximum 100 000 forintból!

Tuna Judit 2013. június 13., csütörtök 20:25

Sajnos, az időjárás sokáig egyáltalán nem tükrözte, hogy már igencsak a nyárban vagyunk: az eső egyre csak esett, és még tényleg hideg is volt. Igaz, most úgy tűnik, végül magára talált az időjárás, de ha hihetünk a prognózisnak, egész nyáron(?) hasonló időben lehet részünk. Hogy mégse csüggedjen, feltérképeztük hova lehet Európában olcsón elutazni, és egy kicsit kikapcsolódni: hiszen új környezetben még fázni is más. Az árakat két személyre számoltuk, nyilván ezek a kiránduló személyek száma szerint és a repülőtársaságok árai függvényében változhatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldön tényleg olcsóbb az élet?

Edicsek 2013. június 9., vasárnap 09:41

Időről-időre felbukkannak azok a vélemények miszerint külföldön még a hipermarketekben is alacsonyabb az árszínvonal, mint itthon, arról persze nem is beszélve, hogy a minimálbér is magasabb. Azt, hogy a kerítés azért nincs kolbászból ott sem, nemrég Bécs példáján láthattuk: bár az osztrák főváros élelmiszerboltjaiban a választék sokkal nagyobb, az árak is magasabbak (még ha a különbség nem is igazán kirívó). De mi a helyzet a többi európai országban?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciók már vannak, nyár viszont sehol

Edicsek 2013. június 7., péntek 11:37

Még el sem kezdődött a nyár, de néhány helyen máris akciósak a nyári kerti kiegészítők, vagy akár a ruhaneműk is. Olcsóbbak a szerszámok, a kaspók, de még a kempingfelszerelések és kerti bútorok is. Kánikulára is készültek néhány akcióval, de most legyen előrelátó, lesz még nyár, legkésőbb jövőre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz idő helyett menjen vásárolni!

Edicsek 2013. május 31., péntek 13:55

Ezen a hétvégén a rossz idő és a hideg garantált, és mivel szabadtéri programját úgyis elmossa az eső, nyugodtan bóklászhat hosszasan a hétvégi bevásárlás alatt. Elmondjuk, miért lesz érdemes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szemüvegeseknek is lehet divatos napszemüvegük

Edicsek 2013. május 29., szerda 16:47

Nemrég már megmutattuk, milyen napszemüvegekkel rukkoltak elő idén a legnagyobb divatházak, mi lesz a nyár slágere. Igen ám, de mit csináljanak azok, akiknek rossz a látása, és mondjuk a kontaktlencsét se bírják, így egész évben szemüveget hordanak? A jó hír az, hogy nekik sem kell lemondaniuk arról, hogy divatosak legyenek, csak kicsit többet kell érte tenni. Nézzük mik a szemműtétnél kevésbé drasztikus (és jóval olcsóbb) lehetőségek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pizzát rendelni okostelefonról?

Edicsek 2013. május 25., szombat 17:03

Ahhoz, hogy ételt rendeljen valaki, már rég nem kell a rengeteg bedobált szórólapot gyűjtögetni, hanem egyszerűen, az interneten keresztül is megteheti. Az okostelefonok elterjedésével viszont már a gépet sem kell bekapcsolni hozzá. Nemrég a Foodpanda jelentette be, hogy 20 millió dollárt, azaz 4,5 milliárd forintot kapott befektetőitől, amivel leginkább a feltörekvő piacokra koncentrál. De lássuk, kiket kell lekörözni az itthoni felhozatalból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyereknap vagy befőzés a sláger a hétvégén

Edicsek 2013. május 24., péntek 16:17

Hétvégén gyereknap van, talál is hozzá rengeteg akciós ajándékot a nagyobb üzletek kínálatában. De nem csak a játék részlegen érdemes szétnézni, hanem a többi osztályon is talál kedvezményes ajánlatokat. Ezekből szemezgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Buktak a drágák a folyékony- és finommosószerek tesztjén

etelka 2013. május 21., kedd 18:14

A színes ruhák mosása mindig izgalmas: mi mit fog össze, milyen színű lesz a kedvenc sárga blúz, ha együtt mossuk a sötétkép nadrágunkkal? És akkor még szó sem esett a fekete cuccokról, melyek – legalábbis nálam – néhány hónap alatt fakó szürkévé válnak.

"Erre a problémára nyújt megoldást az új Perwoll Black Magic folyékony mosószer, mely különleges feketeség-megújító formulájának köszönhetően védi a textileket a fakulástól" - győzköd minket a Henkell.

A valóság teljesen más - írja a legnagyobb német fogyasztóvédelmi magazin, a Test. A csapat 10 színes ruhákra, 5 finom anyagokra, és 4 direkt fekete ruhákhoz kifejlesztett mosószert vizsgált meg.

A metódus

Értékelés:

A teszt során azt vizsgálták, egy termék milyen eredményt tud felmutatni a szennyeződésekkel szemben (40%), mennyire tartják a textilek a színüket 10 és 20 mosás után (15%), és számításba jött még az elszíneződés, a textil károsodása (10%), és a használati útmutató(5%).

Tesztelés: 57 háztartásban trikókat és törülközőket használtak egy héten át. A laborban került sor a vizsgálatra, itt is mosták ki a koszos darabokat. A színes mosáshoz ajánlott mosószereket 40 fokon mosták ki, úgy hogy 4,5 kiló ruhát pakoltak a gépbe. A többi mosószer esetében mindössze 2,5 kiló került bele. Ezután 5 szakértő vizsgálta meg a textileket és az eredményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kilós üzletté változik az Auchan, a Pennyben meg fluoreszkálnak a gyíkok

Edicsek 2013. május 17., péntek 14:31

A hosszú hétvége alkalmából a legtöbb ember úgyis felkeresi valamelyik közelben lévő hipermarketet, ami nemcsak étel akciókkal készül. Már most készülhet a gyereknapra, de ha kerti bulit tervezett, ahhoz is talál kiegészítőket. Mi pedig segítünk, mik lesznek még akciósak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kempingfelszerelések kezdőknek

Edicsek 2013. május 17., péntek 11:16

Kempingezni, főleg gyerekekkel nagyon kalandos dolog. Már a jó helyszín kiválasztása is nehéz, de az egész sikeressége általában a felszereléseken múlik, főleg ha a természet nem kegyes, és kifog pár esős napot. Összegyűjtöttük az elengedhetetlen kellékeket egy kellemes sátrazós nyaraláshoz, és megnéztük mi mennyibe kerül. Ha kezdő kempingező, a Decathlonba menjen, ha profi szintre akarja a sátrazást emelni, akkor a Mountexbe, ha pedig a legolcsóbb áron akar hozzájutni a felszereléséhez, a hiperek kínálata közül válogassa össze a szettet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés