SHOPAHOLIC

Virsliért ne a piacra menjen!

ddme , Edicsek 2013. december 31., kedd 08:57

Szilveszterkor az egyik legkelendőbb étel a virsli, ami ma már mindenfajta méretben, kiszerelésben, árban és minőségben elérhető, a glutén-, laktóz-, színezék-, szója-, ízfokozó- és egyéb műanyagmentes termékekről nem is beszélve. A legolcsóbb a baromfivirsli, ha azonban babonás, jó, ha tudja, hogy ilyenkor tilos baromfihúst enni, a néphagyományok szerint ugyanis ezzel egész jövő évre oda a szerencséjének. Ha mégis szereti kísérteni a sorsot, akkor viszont azt tudja a legolcsóbban beszerezni. 

A mostani körképen kizárólag a virslik árait mustráztuk, az összetételt csak abból a szemszögből néztük, hogy hány százalék bennük a hús. Legalábbis, ahol nem titkolták el ezt a nüansznyi kis információt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csaknem 10 milliárd forintnyi bírság a Gazdasági Versenyhivataltól 2013-ban

Edicsek 2013. december 30., hétfő 11:29

Azt már megírtuk, hogy az élelmiszeripar hogyan vert át minket az idén, most viszont következzenek azok a szereplők, akik nem beazonosíthatatlan helyről származó, rossz minőségű húsokat vagy gyümölcsöket akartak ránk sózni, hanem szimplán megtévesztettek, elhallgattak részleteket, kicsit furfangosabban fogalmaztak, vagy szimplán valótlant állítottak. Vagyis összefoglalva, íme a lista, kik néztek minket teljesen hülyének 2013-ban:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így verte át az élelmiszeripar az idén

etelka , Edicsek 2013. december 28., szombat 16:07

 A 2013-as esztendőben az élelmiszeripai cégeknek sikerült jó sok galibát okozniuk. Volt itt marhaként értékesített lóhús, manipulált gesztenye, laktózos tej, és még sok más izgalom. Legalábbis amikről tudunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utálja a karácsonyi ajándékát? Semmi gond!

Edicsek 2013. december 26., csütörtök 12:31

Bizonyára már mindenki kapott olyan ajándékot, amivel sajnos egyáltalán nem sikerült eltalálni sem a tárgyat, sem a stílust, ezért teljesen a múlt feledésébe merült. Azt már elmondtuk, mit tehet akkor, ha megvan a blokk, és vissza tudja vinni, de az esetek többségében sajnos ez nem ennyire egyszerű. A blokkot megszerezni az ajándékozótól általában csak valami orbitális mellébeszélés árán tudja megkapni úgy, hogy abból ne legyen sértődés ("izé, nem jó a méret", "jaj, van már egy pont ugyanilyenem") de bizonyára ismerős az a típus is, aki annyira kedves, hogy inkább elmegy önnel kicserélni, vagy visszaviszi ő, és kér egy számmal nagyobbat vagy kisebbet, mintsem kiadja az árat is tartalmazó blokkot a kezéből. Ez pedig annyira aranyos dolog, hogy kinek lenne szíve ezek után bevallani, hogy valójában utálja az ajándékát? De akkor mit tegyen vele?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja már, hova megy síelni? Segítünk!

Becca , Edicsek 2013. december 24., kedd 17:50

A téli utazások mi másról is szólhatnának, mint a síelésről. Sokaknak megvan a jól bejáratott helyük, ahova évek óta visszajáró vendégként mennek ilyenkor, de szemezgettünk az ismert és az eldugodtabb síparadicsomok kínálatából is, hogy segítsünk azoknak, akik még nem tudják, merre induljanak. Olyan alternatívákat kerestünk, amelyek a lehető legtöbbeknek megfelelnek: a legolcsóbbtól egész a luxuskategóriás szállásokig feltérképeztük, mennyibe kerül egy hét a legjobb sípályák mellett. Kattintson, ha érdekli, hogyan jöhet ki a legolcsóbban, illetve - ha pénztárcája engedi -, hol pihenheti ki burzsuj körülmények között az egész napos siklást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kérjen porszívót karácsonyra!

Edicsek 2013. december 23., hétfő 10:56

A karácsonyi ajándéklistát sok háziasszony arra használja, hogy olyan háztartási berendezést kérjen, amivel egyszerűbbé teszi a mindennapjait és hamarabb letudja a házimunkát. Az egyik ilyen lehet a porszívó, amit a családtagok mellett gyakran a szomszédok is a pokolba kívánnak a zaj miatt, így hát körbenéztünk, vannak-e kímélő változatok. Ki is próbáltunk néhányat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elment a net? Megszívta

Edicsek 2013. december 22., vasárnap 20:27

Az elmúlt hetek egyik legtöbbet ismételgetett és visszatérő kérdése a „Nálad megy a net?” volt. Rengeteg UPC előfizető észlelt kimaradásokat, amik több nap is megkeserítették nemcsak azoknak az életét, akik az egész napos munka után akartak egy kicsit kikapcsolódni, de azokét is, akik esetleg dolgozni szerettek volna, vagy csak szimplán beszélgetni egyet a rég nem látott ismerőssel vagy családtaggal. Nem ez volt egyébként az első ilyen eset, és mivel valószínűleg nem is az utolsó, ezért megkérdeztük az érintett feleket, mit tehet ilyenkor a fogyasztó. Illetve kérdeztük volna - ha a UPC az e-mail-, telefonos és faxon át történő, valamint személyes megkeresésünkre (=több napig tartó ostromunkra) bárhogyan reagált volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan vegyen androidos tabletet karácsonyra!

etelka 2013. december 19., csütörtök 18:39

Bár nem olyan régen már elárultuk a megoldást, hogyan lehet akár telefonja, tabletje, fényképezőgépe vagy szórakoztató centere is egyetlen készülékben, most azoknak, akik inkább a hagyományos megoldásokban gondolkodnak, mutatunk néhány tabletet, amelyeken érdemes elgondolkodnia így karácsony előtt. Akár venné, akár kérné.

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 millió forintra bírságolt a GVH egy étrend-kiegészítő miatt

.syl. 2013. december 18., szerda 16:15

14 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a TVBrands Kft.-re, amiért 2011 novembere és 2013 júniusa között a cég gyógyhatást tulajdonítva népszerűsítette a Medosan Kurkuma Plus nevű termékét, írja közleményében a Gazdasági Versenyhivatal. A kurkuma-port tartalmazó termékről úgy állították, hogy gyógyhatású, és hatással van az egészségre és az emberi szervezetre, hogy ezt közben nem tudták igazolni a megfelelő dokumentumokkal.

"Egyes reklámeszközein továbbá a jogszabályi tilalom ellenére olyan egészségre vonatkozó állításokat alkalmazott, amelyek egy orvos ajánlásaira hivatkoztak. A vonatkozó szabályozás értelmében azonban élelmiszernek, így étrend-kiegészítőnek nem tulajdonítható gyógyító hatás, valamint nem lehet – a fogyasztói bizalmat alaptalanul megnövelve – orvosi ajánlásra hivatkozni az egyes állítások kapcsán" – áll a közelményben, amiben azt is megjegyzik, hogy a vállalkozás nem tudta igazolni, hogy jogszerűen használta-e más, az egészséggel kapcsolatos állításait. 

A GVH megítélése szerint a jogsértő tájékoztatások közül a legnagyobb hatása a vásárlási műsorablakban megjelenő tévés reklámfilmeknek lehetett. "Ezen reklámeszköz különösen alkalmas lehet a fogyasztói döntések befolyásolására egyrészt a műsorablakok szerkezetének, tartalmának együttes hatása, másrészt az érintett műsorsávok nézőinek jellemzői miatt" – írják. A bírság kiszabásakor a GVH több enyhítő és súlyosbító körülményt is figyelembe vett. Súlyosbító körülményként értékelték, hogy bizalmi termékről van szó és a gyógyhatás állításokra az egészségi problémákkal küzdő fogyasztók különösen érzékenyek. Az viszont enyhítő körülménynek számított, hogy a vállalkozás a jogsértést elismerte és kommunikációs gyakorlatát igazolt módon módosította.

Megéri elmenni a Shopping City Südig

Becca 2013. december 13., péntek 08:32

Miután Parndorfot körbejártuk és rájöttünk, hogy egy-két üzleten kívül egyáltalán nem éri meg kijönni Ausztriába vásárolni – legalábbis ami a fast fashion-üzleteket illeti –, úgy döntöttünk, körülnézünk egy közeli bevásárlóközpontban is, hátha nagyobb sikerrel járunk. A  Shopping City Südre (SCS) azért esett a választásunk, mert utoljára itt huszonpár éve voltunk, és már régóta fontolgatjuk, hogy el kéne menni megnézni. Utólag visszagondolva mi sem értjük, miért nem előbb mentünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rögzítse a falhoz a fulladásveszélyes IKEA gyereklámpa zsinórját!

Edicsek 2013. december 11., szerda 15:05

A svéd bútoráruház közleménye szerint nemrég értesült egy tragikus halálesetről, melyben egy rácsos ágyban fekvő csecsemő fulladt meg úgy, hogy belegabalyodott a Smila fali lámpa zsinórjába Skóciában. A cég most felhívásban kér mindenkit aki ilyen lámpát vásárolt, győzödjön meg róla, hogy a gyermek nem éri el a lámpát és a vezetéket, és ellenőrizze azt is, hogy a vezeték biztonságosan a falhoz van-e rögzítve. A lazán rögzített vezetékek ugyanis a csecsemőkre és kisgyermekekre fulladásveszélyt jelenthetnek. 

ikea
Fotó: ikea.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért költ többet a boltokban, mint szeretne

Toma 2013. december 10., kedd 09:39

Ha máshonnan nem, tavalyi cikkünk óta már ön is tisztában van azzal, hogy a bevásárlóközpontok minden eszközt bevetnek, hogy minél nagyobb költekezésre csábítsák a vásárlókat - kiváltképp karácsonykor. Ezért hát az andalító karácsonyi zene, az illatok, az ünnepi dekoráció. De ne higgye, hogy ez csak a különleges alkalmakkor van így, minden vásárlásnál kísértéseket kell kivédenünk: nem véletlenül vannak a próbafülkék az üzletek leghátuljában, vagy az apró csokik a kasszánál. Ezek azonban még csak a legátlátszóbb praktikák, mutatunk néhány igazán ügyes trükköt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden háziasszony álma: önkeverős lábas

Edicsek 2013. december 9., hétfő 18:50

Kávét vagy teát kevergetni még hagyján, de levest, mártást, pudingot készíteni, esetleg tejet forralni tényleg annyira embert próbáló feladat, hogy sikerült is fejleszteni két olyan készüléket, amivel ez a probléma is megoldódik. Itt az önkeverő bögre és lábas.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a gesztenyemasszákat kerüljék!

zezse , nsz 2013. december 5., csütörtök 17:39

A Gelato Italiano Logisztikai Kft. és a Massa Bajnai Gesztenye Feldolgozó Kft. gyártotta azokat a fagyasztott gesztenyemasszákat, amiket visszarendelt az áruházak polcairól a Nemzeti Élelmiszelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), miután laboratóriumi vizsgálatok során a Massa termékeiben rizslisztet, a Gelatóéban pedig burgonyát találtak az összetevők között. A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján a cégek mellett a kifogásolt termékeket is közölte: a listában a 250 grammos gyorsfagyasztott Coop Gesztenyepüré is megtalálható. Habár a NÉBIH úgy tájékoztatott, hogy összesen 13 terméket találtak jogsértőnek (de 14-et rendeltek vissza), a hivatalos listában mindössze 11 termék szerepelt a cikk publikálásakor.

Nem látott ilyen jegyzőkönyvet

A Coopnál nem kivánták kommentálni a termékvisszahívást, pedig az ő saját márkás gesztenyemasszájuk is érintett (Coop Gesztenyepüré Gyorsfagyasztott (250g-os) – minőség-megőrzési idő: 2014.11.21.) A Gelato Italino egyik munkatársával is beszéltünk, ő kérdésünkre azt állította, nem is hallott arról, hogy a termékeikkel baj lett volna, pedig a NÉBIH közlése szerint három termékben is burgonyát észleltek. A hölgy csak annyit tudott mondani, hogy sokkolta a hír.

Távolról sincs vége, olvasson még »

14-féle gesztenyemasszát rendeltek vissza

.syl. 2013. december 5., csütörtök 12:06

A fagyasztott gesztenyemasszákat vizsgálták az elmúlt hetekben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai, és találtak is közöttük problémásakat bőven a laboratóriumi vizsgálatok során, közölte a hírt a hivatal csütörtökön, a honlapján. A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága össszesen két gesztenyemassza gyártó 14 termékének azonnali visszahívását rendelte el, miután kiderült, hogy 11 tétel rizslisztet, 3 pedig burgonyát tartalmaz. A közelményből kiderül, hogy a kifogásolt termékek száma eléri a több tízezer darabot, értékük pedig milliós nagyságrendű. A gyártók bírságra is készülhetnek, ám ennek pontos összegét csak később, a vizsgálat lezárása után állapítják meg. Kerestük az ügyben eljáró NÉBIH-et, hogy mely gyártók termékeiről van szó, kérdéseinkre egyelőre várjuk a válaszukat.

Márciusban a laktózmentes termékekkel akadtak problémák: akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal osztott bírságot Sole- és Naszálytej-termékek miatt.

Megtaláltuk a legjobb karácsonyi vásárt Bécsben!

Becca 2013. december 3., kedd 19:15

Úgy döntöttünk, idén a szokásos  bécsi karácsonyi vásár-háromszögünk  helyett új vásárokat fedezünk fel, ahol jókat lehet enni, inni és szintén nincsenek bóvli „kézműves” ajándékok. Bécsben élőket kérdeztünk, melyeket ajánlják, ezekbe látogattunk el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenki konzolra és ronda csizmára vágyott a Fekete Pénteken

Edicsek 2013. december 3., kedd 08:06

A Google keresési adatok alapján a Huffington Post összeszedte, hogy a 2013-as Black Friday kapcsán mit szerettek volna az emberek leginkább megvásárolni akciós áron. A technikai kütyük még érthetőek is, de a dobogóról éppen hogy lecsúszott Ugg csizmával például nem tudunk mit kezdeni. Jó régen megírtuk, hogy nem áll jól senkinek, mégis - talán amiatt hogy kényelmes és meleg - ez lett a legkeresetebb divatkiegészítő a 2013-as Black Friday alatt. Nézzük, mi volt a többi kilenc!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt vannak a korlátozottan korlátlan mobiltarifák

Edicsek 2013. november 25., hétfő 18:14

Az összes nagy mobilszolgáltatónál megjelentek végre a korlátlan csomagok, amik belföldre annyi telefonálást és SMS-t ígérnek, amennyit csak az ember bír. Ha azonban jobban megnézi őket, hamar kiderül, hogy a három nagy szolgáltató még csak a látszatát sem akarja fenntartani, hogy vérre menő háborút vívnának az előfizetőkért, hiszen kísértetiesen hasonló, mondjuk ki, ugyanazokat a csomagokat árulják nagyjából ugyanazon az áron. Akik okostelefonnal szeretnék igénybe venni, azok egyáltalán nem járnak jól, mert a mobiladatforgalom nemhogy nem korlátlan, de ha nem fizet rengeteget, még csak nem is sok, ráadásul ha körbenéz, gyakorlatilag hasonló csomagokat találhat akár olcsóbban is. Arról nem is beszélve, hogy az összes szolgáltatónál többféle "korlátlan" csomag közül lehet választani, pedig logikusan végiggondolva mi lehet korlátlanabb a korlátlannál? Ezt néztük meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csodakazán nincs, csak átverés

Edicsek 2013. november 23., szombat 15:49

Most, hogy itt a fűtési szezon, sokan szeretnék csökkenteni a költségekeit, ami rendben is van, mi is adtunk erre pár tippet. Úgy tűnik azonban, a fűtéskorszerűsítésnek is megvan a maga ezoterikus-átverős vonulata, úgyhogy jó, ha észnél van: a különféle, nagyon jól hangzó nevű csodakazánok jobb esetben nem fogyasztanak többet, mint a társaik, rosszabb esetben kimondottan veszélyesek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsóbban is megúszhatja a betegséget

Toma 2013. november 19., kedd 20:50

Ha már úgyis mindenki megpróbál ott spórolni, ahol csak tud, miért ne vonatkozna ez a gyógykezelésekre is? Bár sokan gondolják, hogy ha valamin, akkor ezeken nem kéne, sőt, nem is lehet takarékoskodni, hiszen az orvos csak tudja, mit ír fel, a helyzet ezzel szemben az, hogy de, sok esetben igenis van olcsóbb megoldás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ma óriási kedvezményekkel és akciókkal vásárolhat a neten

Edicsek 2013. november 8., péntek 15:31

Ma van a Dotcommerce Day, azaz az Internetes Vásárlás Napja, melynek kapcsán itthon 2011-ben indult mozgalom. Célja, hogy az emberekkel megismertessék és megszerettessék az online vásárlást, felhívják figyelmüket az előnyökre, kedvezményekre és a tudatos vásárlásra, valamint november 8-án, azaz ma hatalmas kedvezményeket biztosítsanak azoknak, akik a számítógép előtt ülve szeretnének venni valamit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyenes hívás a feltöltőkártyásoknak is járhat

Edicsek 2013. november 3., vasárnap 11:52

Mivel egyre több a feltöltőkártyás mobilszolgáltatást nyújtó cégek száma, ezért szétnéztünk, ki milyen ajánlatokkal és percdíjakkal csábítaná magához az ügyfeleket. A feltöltés összegében és a rendelkezésre álló időben is vannak eltérések, ezért arra külön is kitérünk, de átlagosan 3000 forint körüli összegből már egy évig lehet elérhető telefonon. Amire figyeljen: a kedvezőbb percdíjak esetleg magasabb kapcsolási díjjal vagy kiegészítő havidíjjal járnak; hogy hívandó ismerősei többségével azonos hálózatot használ-e, és hogy internetezéshez mindenképpen vegyen igénybe valamilyen csomagot. Ugyanakkor számos költségcsökkentő szolgáltatás közül választhat, amikre szintén kitérünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt kaphat olcsón sportcuccokat!

LS 2013. október 30., szerda 11:00

Ha sportolni kezd a gyerek, akkor tuti, hogy a második vízilabdaedzésen kiderül, hogy nem csak úszónadrág és sapka kell az edzésre, hanem további tízezrekbe kerülő papucs és köpeny, vagy éppen speckó fürdőnadrág. Ezeket azonban teljesen felesleges megvenni, ha fél évvel azelőtt még dzsúdózni járt a gyerek, és azóta sem sikerült senkire rátukmálni a ruháját.

A Sportbizományik eltűnésével a helyzet nem javult, a Pecsában sem rendeznek már síbörzét, így marad a netes hirdetés és a megszokott aukciós oldalak. 

Ezt ismerte fel a Decathlon, akik jó érzékkel bevezették a Trocathlon nevű szolgáltatást, melynek lényege, hogy a használt sporteszközöket beveszik, majd eladás után - nem meglepő módon - Decathlon utalványban fizetik ki az árát az eladónak. Persze lehet dühöngeni a röghöz kötésen, de egyrészt az áruház is pénzből él, másrészt ha ön a vevői oldalon áll, úgy már nem is jön rosszul a dolog. Sajnos ez csak időszakos akció, viszont az utolsó napon 20 százalék kedvezménnyel lehet majd az összes ott maradt sportcuccot megvásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minél drágább a temetői mécses, annál rondább

Edicsek 2013. október 29., kedd 20:15

Mindenszentekkor mindenki megemlékezik azokról a szeretteiről, akiket elveszített. Sokan ezen hétvégék valamelyikén akár egész napot utaznak, csak hogy egy szál gyertyával vagy mécsessel és néhány virággal emlékezzenek elhunyt hozzátartozójukra, ismerősükre. Ugyanakkor ilyenkor lehet a lehető leggiccsesebb temetői mécseseket is látni, holott visszafogott, letisztultabb verziót is bőven lehet találni a boltokban, sőt általában ezek olcsóbbak is, mint az ízléstelen társaik. Hisz ne felejtse el: ez nem verseny, a megemlékezés nem a külvilágnak szól, úgyhogy nem kell túllicitálni a szomszédot azzal, hogy az ön mécsesén több az angyal, vagy műanyagból készült kovácsoltvas rózsa. Körbenéztünk hol lehet normális mécseseket vásárolni, és megmutatjuk az elrettentő példákat is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén ősszel biztosan nem veszünk melltartót

Divany.hu 2013. október 22., kedd 20:23

Többször megpróbáltunk már szép és egyben kényelmes fehérneműt találni – legalábbis, ami a nagyobb méreteket illeti –, de eddig sajnos kevés sikerrel jártunk. A mostani körképen arra voltunk kíváncsiak, hogy milyenek lesznek az őszi színek, illetve, hogy akad-e az új kollekciókban igazán dögös darab. Sajnos, egyelőre siralmas a helyzet fehérneműtéren, reméljük a téli felhozatal sokkal jobb lesz!

Az Intimissimi–Tesco–Tezenis–Triumph–women’secret-ötszöget jártuk be, és a végeredményen csaknem elsírtuk magunkat: az egyik nagy kedvencünkben az Intimissimiben oltárit csalódtunk, de a kistestvére a Tezenis is kitett magáért a „borzalmas felhozatal” kategóriában. A Triumph nem okozott akkora örömöt; a women’secret hozta a kislányos imázst, de legalább megjelentek végre náluk a D-s melltartók; a Tescóban meg kiárusítják a fehérneműket, emiatt alig akadt egy-két valamirevalóbb darab. (Reméljük ez nem azt jelenti, hogy megszűnik ez a részleg a hiperben.) Nagyobb méretekben még mindig katasztrofális a helyzet, kisebb méretekben a hatalmas szivacsokkal ellátott melltartókból persze még mindig több van, ezekről is talál fotókat a galériában. Az őszi színek pedig még mindig a sötétkék, a bordó és a mályva, melyek nekünk már elég unalmasak…

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés