SHOPAHOLIC

Villantottunk és tükröt fejeltünk a próbafülkékben

.syl. 2014. február 15., szombat 09:08

Sokak számára kész kínszenvedés a vásárlás, órák mennek el vele teljesen fölöslegesen, ráadásul legalább egy tucatszor át kell öltözni, mire megtaláljuk a megfelelő darabot. Ha megtaláljuk. A helyzeten valamelyest javíthatna a környezet, de a boltok csak ritkán figyelnek kiemelten a próbafülkékre. Ezért aztán azok javarészt sötétek, mértékkel tiszták és kicsik is, sok helyen pedig be lehet látni a függöny mellett. Ezúttal a WestEndben néztünk próbafülkéket, akadt néhány pozitív élményünk is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik a legcikibb ajándék Valentin-napra?

Edicsek 2014. február 14., péntek 09:24

Ön eléggé gyűlöli már a Valentin-napot? Ha még nem, mutatunk egy adag olyan holmit, ami után jó eséllyel fogja.

Tényleg spórolhat a MOL Fiskars-akciójával

.syl. 2014. február 12., szerda 17:12

Nemcsak a kisebb-nagyobb áruházláncok próbálják megfogni a vásárlóikat a pontgyűjtő füzetekkel, hanem a benzinkutak is. A MOL a téli kampányában például Fiskars- és Gerber-termékeket kínál matricáért (és persze némi pénzért/hűségpontért) cserébe, és azt írják, ezzel a módszerrel akár ötven százalékkal olcsóbban megkaphatjuk ezeket a termékeket, sőt, még multipontokat is adnak érte. A cég azért óvatos: az ötven százalékot megcsillagozták, és megjegyzésben elárulták: ez a MOL által alkalmazott kiskereskedelmi árhoz viszonyítva igaz. 

A játékszabályzat értelmében tavaly október végétől idén március elejéig minden (tetszőleges termékre vagy szolgáltatásra) elköltött kétezer forint után (ez kb. öt liter benzin ára) egy matricát adnak a pénztárnál (egy vásárlás alkalmával legfeljebb harminc darab matrica kapható). A pontokat 2013 novemberétől 2014 márciusáig lehet beváltani, termékenként változó mennyiségű (5, 10 vagy 15) matricára van szükség a kedvezmény igénybevételéhez. Na de megéri vagy sem? A Fiskarsnak biztosan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hol veheti meg legolcsóbban a konyhai tisztítószereket?

Becca 2014. február 11., kedd 19:08

Mostani körképünk alkalmával a konyhai tisztítószereket vettük célba: arra voltunk kíváncsiak, hol lehet legolcsóbban beszerezni őket, ezért végigjártuk az Auchan, Aldi, dm, Interspar, Lidl, Penny, Rossmann, Tesco nyolcszöget és kigyűjtöttük a termékek adatait, árait*. A tisztálkodószerekkel ellentétben most nem a Tesco nyert, a Lidl viszont tudta tartani a második helyet. Ebben az összehasonlításban kizárólag az árakat szemléztük, a termékek minősége nem volt szempont.

 

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jelmez a boltból = anyagi csőd

Edicsek 2014. február 11., kedd 10:24

Elkezdődött a farsangi szezon, amikor az aktívabb, illetve kreatívabb szülők és gyermekeik együtt készítenek jelmezt, hogy azt a bálban bemutassák. A többiek viszont pénzt nem sajnálva kutatnak megfelelő, már előre elkészített jelmez után, hogy minél kevesebbet kelljen foglalkozni vele. Ha a lehető legkevesebb utánajárást szeretné, akkor rendeljen az internetről, ha szeretné nyakába venni a várost, akkor a játékboltokban vagy a Müllerben nézzen szét. Alternatív megoldásként jöhetnek a turkálók, amikkel hamarosan külön cikkben foglalkozunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen patkós idomszert és halott madarakat akciósan!

bh 2014. február 10., hétfő 14:39

Bár a virtuális bolhapiacokon pörög a retró és az antikvitás, két Zsolnay között a kitömött állatok vagy akár a láncfűrészek fetisisztái is páratlan darabokra bukkanhatnak. Sőt, a Jófogás.hu kínálatát böngészve akár arra is rájöhet, hogy eddig nem a megfelelő tárgyakat gyűjtögette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Honnan jobb sífelszerelést kölcsönözni?

Edicsek 2014. február 9., vasárnap 09:06

Míg a síelők egy része ragaszkodik ahhoz, hogy saját felszerelése legyen, mások inkább a kölcsönzésre esküsznek, mert úgyis költenek pont eleget a szállásra, kajára, egyebekre. Oké, akkor bérlés, de honnan, milyet, mennyiért? A többség szerint jobban járunk anyagilag, ha nem a sípályánál bérlünk, viszont mennyire éri meg úgy, hogy azt a felszerelést még el is kell juttatni valahogy a síterepig? Tényleg annyival olcsóbb így ez a már egyébként is drága sport

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így találja meg a legolcsóbb mosószert!

etelka , pk 2014. február 6., csütörtök 20:11

A marketingesek nem aprózzák el a dolgot, ha a vásárlók szokásainak kutatásáról van szó. A GfK Hungária a Nemzetközi Mosószer Szövetséghez (A.I.S.E) tartozó Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (KOZMOS) megbízásából 2013 novemberében szemkamerás kvalitatív kutatást végzett arról, hogyan vásárolnak mosószert az emberek. A kutatás arra irányult, hogy kiderítsék, mi befolyásolja a fogyasztók döntését, mennyire fontos az ár, és mennyire figyelik a csomagoláson feltüntetett mosási számot a vásárlók. A kutatáshoz egy ún. okosszemüveget használtak fel, mely azt figyeli, hová fókuszál a vásárló.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Síruhakörkép: még jó, hogy eddig nem volt tél, minden akciós!

Tuna Judit 2014. február 5., szerda 09:22

Januárban általában körülnézünk síruhafronton, ahogy tavaly is megtettük, úgy természetesen idén sem hagyhattuk ki, hogy felmérjük, most mennyiért és mit kaphatunk. A mostani síruhakörképnél természetesen az árak mellett azt is figyeltük, hogy melyik ruhának milyen a vízállósága, mennyire kényelmes, és persze, hogy felvéve hogy néz ki. A bemutatott ruhák között vannak olcsóbb és drágább kategóriások is, ezért nem összehasonlítani szeretnénk őket, csak képet adni arról, hogy milyen az idei felhozatal, és hogy mennyiért szerezhetők be mostanság a sícuccok. Aláöltözetet, síkabátot és sínadrágot kerestünk, és azt kell mondjuk, most egészen normális áron lehet már nagyon klassz márkás dolgokhoz is jutni – viszont a méretválaszték elég csekély, úgyhogy siessen, ha nem akar lemaradni az akciókról!

Az alábbi hat bolt mindegyikében összeállítottunk egy „legolcsóbb szettet”, hogy ezzel is könnyítsük az önök dolgát. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyes ruhák hasonló tulajdonsággal is bírnak, ha több infóra kíváncsi a kiválasztott darabról, nézze meg, hogy a képgalériában mit írunk róla!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most vegyen olcsó futóbugyit! Vagy soha!

Becca 2014. február 3., hétfő 22:49

Amióta divat lett a sportolás, a sportruházatgyártók arra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, hogy ne csak kényelmes és praktikus legyen a ruha, de jól is nézzen ki. Ez utóbbi abszolút ösztönzőleg hat a rendszeres testmozgásra – sokkal jobb egy általunk favorizált cuccban izzadni, mint egy sima száz éves melegítőben. Nem hiszi? Nézze meg a fotókat a képgalériában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már kétszáz forintból kijön a házi sampon

Tuna Judit 2014. január 29., szerda 08:23

Sokszor taglaltuk már a boltban vásárolható samponok előnyeit és hátrányait. Szóval minek költené a sok pénzt káros kemikáliákra, amikor könnyen, gyorsan és fillérekért készíthet magának igazán natúr sampont?

A haj ápolására legalább kétféle kozmetikai készítményt használunk: sampont tisztításra, balzsamot ápolásra. A neten rengeteg natúr- és biokozmetikumról szóló cikk ajánlja, hogy a boltban kapható sampon helyett vegyünk olcsó, de kizárólag bőr- és környezetbarát tenzideket tartalmazó alapsampont, és illatosítsuk saját ízlésünk szerint. Ez mind szép és jó, de ezek a samponok nem éppen az olcsó kategóriát képezik, ráadásul hazánkban az igazán bőrbarát tenzidkeverékek nem is kaphatóak. Ráadásul azt is tudjuk már, hogy nem minden bio, ami annak látszik, még akkor sem, ha az van ráírva… Többféle olcsó és natúr eljárás létezik azonban, amik segítségével ön is könnyedén elkészítheti magának a valóban bőrkímélő samponját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs több trendi pénztárca

Edicsek 2014. január 24., péntek 18:45

Képzelje el, milyen lenne, ha nem kellene magánál hordania az összes kártyáját. Hogy mikor táskát cserél, nem kell azon stresszelnie, vajon a bérletét, vagy a bankkártyáját elfelejtette-e átpakolni. Elég lenne csak a telefonját magánál tartani (aminek hiányát egyébként is állítólag átlagosan 20 perc alatt észrevesszük, míg a pénztárcánkét 150 perc alatt. Elvileg ezt hamarosan meg is tapasztalhatja, mert jön a mobiltárca, ami telefonba épített NFC chip segítségével forradalmasítja a fizetést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ér 60.990 forintot egy Angry Birds plüss?

Edicsek 2014. január 24., péntek 14:13

A pontgyűjtős hűségakciók azok, amikre mindig sokan rákattannak, mert olyan kedvezményes árakat hirdetnek, amiért kár lenne kihagyni mondjuk egy Fila-táskát, vagy egy Tefal-serpenyőt. Ilyenkor szoktak a legtöbben megőrülni a kedvezmény mértékét látva, és boldogan vásárolnak rendszeresen az adott üzletláncban, hogy aztán annyiért vegyenek meg egy evőeszközkészletet, amennyiért (vagy jóval kevesebbért akár) bárhol máshol is kapnának hasonlót. Most éppen Angry Birds figura láz dühöng a Tescoban, nézzük tényleg olyan jól jár-e, és tényleg megéri-e havi 30 ezer forintért vásárolni csak azért, hogy megvehessen valamit olcsóbban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tablettartó lustáknak

Edicsek 2014. január 22., szerda 19:34

Vannak olyan dolgok, amik sosem hiányoztak az életéből, egészen addig, amíg meg nem látta őket. Attól kezdve viszont rájön, hogy bár nem létszükséglet, de azért mégiscsak jól jönne egy ilyen a háztartásban. Például ez:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt hiba, amit elkövethet bevásárlásnál

Becca 2014. január 22., szerda 08:49

Azt már tudja, hogyan  spórolhat a bevásárlásonmiért is költ többet, mint amennyit szeretne, és hogy miképpen veszik rá az áruházak a költekezésre. A  Huffington Post újabb öt hibát mutat, amiket valószínűleg ön is elkövet egy-egy bevásárlás alkalmával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Whisky ízű vodka #minekvan

Becca 2014. január 20., hétfő 17:53

Bár arról már lekésett, hogy a szilveszteri buliban ezzel a csodálatos italkülönlegességgel villogjon, ha kellően gyorsan szervez egy házibulit, még lehet alkalma rá. Igen, jól látja, ez egy valóban kihagyhatatlan ajánlat, ráadásul még díszdoboz is jár hozzá, a hülyének is megéri! Mi is csak azért nem vásároltuk fel rekeszszámra, mert nem tudtuk megtalálni hozzá az áruházban a hozzáillő ételt, de mivel nem akadtunk rá a téliszalámi ízű párizsira, végül hagytuk a francba az egészet.

Ha ön ennél vállalkozókedvűbb, siessen, a Szentendrei úti Auchanban még mindig van készleten! Ha megízlelte, okvetlenül írja meg nekünk élményeit, semmiképpen sem szeretnénk erről lemaradni.

1 ok   

Hol vásárolhatja meg legolcsóbban a tisztálkodószereket?

Becca 2014. január 19., vasárnap 19:27

Egy korábbi cikkünkben már felmértük, három kereskedelmi lánc közül melyikben érdemes beszerezni a háztartásban legjobban fogyó termékeket. Ezúttal célirányosan szűkítettük a termékek körét, bővítettük a boltok számát, és annak jártunk utána, hogy a fürdőszobából elmaradhatatlan dolgokat hol tudjuk a legjutányosabban beszerezni. Túránk során kizárólag a legolcsóbb, saját márkás cuccokat szemléztük: szappant, folyékony szappant, tusfürdőt, sampont és hajbalzsamot. 

Hat üzletben sikerült teljesen telerakni virtuális kosarunkat, az Intersparban és az Auchanban viszont voltak foghíjak. (Előbbiben kifejezetten sajnáltuk, hogy szappant és hajbalzsamot sem találtunk, mert az áraikat elnézve fölényesen nyerhették volna ezt az árversenyt.) Az értékelhetetlenségük miatt e két boltot nem soroltuk be a végső, összehasonlító táblázatba, mert az egyik versenyeztetettel szemben sem lett volna tisztességes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tavaly mindenki traktort, Simson motort vagy lovat akart a netről

Edicsek 2014. január 19., vasárnap 16:58

Meglepő top 10-es listát tett közzé a Jófogás.hu internetes hirdetési oldal 2013-as keresési statisztikáik alapján. A 10. helyen például a ló szerepel, és ez még csak az első meglepetés. Segítünk, a következő 9 sem mind kütyü, nem is vadi új holmik, és még csak nem is olyanok, amik minden háztartásban előfordulnának. Kattintson, eláruljuk a többit!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Összesen 2,3 milliós bírsággal megúszták a liszttel csaló cégek

Zimre Zsuzsa , Tuna Judit 2014. január 17., péntek 21:31

Alapélelmiszerek (rizs, liszt, zsemlemorzsa, porcukor, stb.) nettó tömegét vizsgálta 2013-ban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, hogy kiszűrjék azokat a termékeket, amiknél helytelenül tüntették fel a tényleges tömeget. Az Aldiból, Auchanból, CBA-ból, Coopból, Intersparból, Lidlből, Metróból, Penny Marketből és Tescóból származó termékek közül több is elbukott a vizsgálat során, sőt, legtöbbször egyetlen gyártó több termékénél is megállapították: átverték a fogyasztókat. 

AZ NFH most sajtóközleményben hozta nyilvánosságra a tavaly március-áprilisban elvégzett vizsgálat eredményeit, igaz, tájékoztatásuk szerint a jogsértések azóta megszűntek, a termékek az üzletekben már nem találhatóak meg. Az NFH közlése szerint 8 esetben került sor a fogyasztóvédelmi bírság kiszabására, összesen 2 300 000 Ft értékben, és az érintett cégeknek az eljárás költségeit is ki kellett fizetniük. Egyes, ebben az ügyben érintett cégeket már 2009-ben megbüntettek, igaz, akkor kartellezésért. Kerestünk több céget is a megbírságoltak közül, de cikkünk megjelenéséig nem értük el képviselőiket telefonon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bökdöső matrac és üzengető hűtő - ez a jövő

Edicsek 2014. január 17., péntek 16:36

A CES, vagyis Consumer Electronic Show nevű szórakoztatóelektronikai kiállítás minden évben olyan újításokkal rukkol elő, amik nagyban megkönnyítik majd a jövőben a fogyasztók életét és mindennapjait, legyen szó új mobilkészülékekről, vagy teljesen agyament kütyükről. Összeszedtünk néhányat azokból az újításokból, amik a jövő háztartásából nem hiányozhatnak. Van már okos fogkeféje? Azt hitte, nem kell fejpánt a futáshoz? Matraca sem beszélget önnel? Nézze meg mi a jövő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért lesz ideges, ha kibontja, amit vett

LS 2014. január 13., hétfő 20:12

Az élelmiszergyártók szeretnek minél több árut eladni, ráadásul még haszonra is szert tenni, és ezzel nincs is semmi baj, ezt hívják kereskedelemnek. Néha azonban nagy csalódások érhetik az embert, ha levesz a polcról egy terméket, amiről azt hiszi, hogy a csomagolás mérete összefüggést mutat a beltartalom mennyiségével, majd kiderül, hogy a kettő köszönőviszonyban sincs egymással. 

Persze, a csomagoláson rajta van, hogy pontosan milyen mennyiségű az adott termék, ezt a jogszabályok szerint fel is kell tüntetni. Ennek ellenére sokat számít egy döntésben, hogy mekkora méretű(nek látszik) az adott élelmiszer, hiszen sokan ez alapján döntenek. Na, ők megszívhatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit tudhat egy mikró 94 ezerért?

Edicsek 2014. január 9., csütörtök 18:42

Okostelefont használni ma már teljesen megszokott dolog. Egyre inkább kezdenek terjedni az okostévék is, és már nem csak a szórakoztató elektronika, de a háztartási eszközök piacán is sorra jelennek meg az olyan készülékek, amik elé illik odarakni, hogy okos. Ilyen például az okosmikró, amit kipróbáltunk. Életünk legkalandosabb hete volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A McDonald's 15 milliós csirkéi közül csak a grillezettben van bőr

Dívány 2014. január 8., szerda 15:39

Összesen 15 millió forintos bírságot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal a McDonald's-ra, mert a gyorsétterem-hálózat 2012. január 1. és 2013. február 12. között a csirkehús felhasználásával készült egyes termékei népszerűsítése során megtévesztette a fogyasztókat – közölte honlapján a versenyhivatal. Az indoklásban azt írják: a McDonald's egyes, csirkehúst tartalmazó termékeit népszerűsítő reklámokban valótlan tájékoztatást adott a termék csirkehús tartalmával és az elkészítés során alkalmazott technológiával kapcsolatban.

e5b18fe5b995e5bfabe785a7-2013-08-28-e4b88ae58d8810-38-38.png
Távolról sincs vége, olvasson még »

Még úgy is olcsó a UPC, ha kimaradozik

Edicsek 2014. január 8., szerda 12:56

Azt már elmondtuk, hogy ha elmegy a net, akkor 72 óráig gyakorlatilag egy szava sem lehet, az viszont nem mindegy, hogy mindezt mennyiért kapja. Szétnéztünk, hol mennyit fizetne, és mindehhez milyen gyorsaságú internetet kap. Legjobban akkor jár, ha csomagban rendeli – tehát tévét és vezetékes telefonvonalat is kér, és még hűségidőt is vállal –, de azért vannak alternatívák azon kívül is, hogy némi kedvező havidíjért cserébe egy életre hozzáláncolná magát valamelyik szolgáltatóhoz. Néhányuk diszkrét pszichikai terrorral (belépési díj, jóval magasabb havidíj, egyéb költségek) azért csak rákényszeríti az ügyfelekre az akaratát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szilveszteri buli 3000 forintból? Simán!

Becca , Edicsek 2013. december 31., kedd 09:29

Elmentünk az összes hiper-, és szupermarketbe, hogy felderítsük, melyik milyen áron kínálja a szilveszteri buli elmaradhatatlan kellékeit. A koncepció az volt, hogy a legolcsóbbat* vagy kicsit ismertebb márka éppen akciós termékét keressük meg az alábbiakból**:

  • ropi
  • chips
  • üdítő
  • pezsgő
  • bor
  • tömény
  • sör

A végeredményben a CBA jó árain lepődtünk meg, valamint azon, hogy az Aldit az összes bolt lenyomta. Olyannyira elgondolkoztunk ezen, hogy el is terveztük, jövőre megcsináljuk ugyanezt a körképet az alapvető élelmiszerekkel - ahogyan a drogériákkal is tettük. Vigyázat, indul a Dívány kommandó!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés