SHOPAHOLIC

A német sörgyárakat a berliniek mosdóhasználati szokásai érdeklik

Edicsek 2014. július 12., szombat 16:44

A világtörténelmet író német-brazil meccs után mindenki kiadott ilyen-olyan elemzéseket, összefoglalókat és véleményeket, de az egyik legkülönlegesebb aspektus, elég meglepő megközelítésből a német vízműveké. Vajon megmenekül-e a német söripar és mi minden derül még ki abból ha tudják mikor mennek a berliniek WC-re? Most kiderül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A héten még spórolhat a foci világbajnokságon

Edicsek 2014. július 11., péntek 12:33

Hamarosan itt a 2014-es foci VB vége és  hamarosan talán már egyre kevesebb focis hülyeséget próbálnak meg az emberekre sózni csak azért, mert a fél világ épp arra kíváncsi, hogy ki tudja jobban védeni a kapuját. Egy haszna viszont még mindig van ennek az egésznek, és ezek pedig az akciók. Megmutatjuk, miket érdemes még most vásárolni, mielőtt kiderül, ki is nyeri az egészet és ezzel végetérnek a vébés kiárusítások!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így manipulálják vásárlásra a reklámok

Sáfár Zsófia 2014. július 10., csütörtök 19:44

Bár a legtöbb marketingszakember végzettségét tekintve nem pszichológus, a reklámpszichológia azért nem megy a szomszédba módszerekért a vásárlók meggyőzésére. A Fastcompany.com összegyűjtött öt olyan sikeres és legális üzleti stratégiát, amit a hirdetők nagy sikerrel használnak a célközönség kísértésbe ejtésére.

shutterstock 132437816
Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldről is netezhet és telefonálhat olcsón

Edicsek 2014. július 9., szerda 11:28

Az Nemzeti Média – és Hírközlési Hatóság tájékoztatása szerint 2014. júliusától olcsóbban telefonálhatnak haza az előfizetők, és a jelenlegi díjak feléért használhatják a mobilinternetet külföldön, ami egyrészt klassz, másrészt sajna még így sem kevés.

Az unión belüli barangolás esetén a kezdeményezett hívásindítás díja majdnem 18 százalékkal, a fogadott hívásoké megközelítőleg 27 százalékkal, az SMS-küldéseké 23 százalékkal csökken. A legnagyobb mértékben a külföldről bonyolított adatforgalom kiskereskedelmi ára csökken az Európai Unióban és három másik európai országban (Norvégia, Lichtenstein, Izland): egy megabájtnyi adatforgalomért a jelenlegi 171,5 forint helyett 78,3 forintot kell majd fizetni. A mobiltelefonról indított hívások percenként 91,4 forint helyett 74,4 forintba, a fogadott hívások percenként 26,6 forint helyett 19,5 forintba kerülnek majd, a küldött SMS-ek darabára pedig 30,4 forintról 23,5 forintra csökken. Július 1-től újdonságként az előfizetők igénybe vehetik a külföldi célország alternatív szolgáltatóinak szolgáltatásait is adatroaming céljából (bár erről bővebben még egyik szolgáltatónál sem találtunk infót), sőt beállíthatnak egy limitet is, amivel akkor sem fizetnek többet, ha elfelejtik kikapcsolni az okoskészülékek külföldi adatforgalmát, és véletlenül feltévedenek a világhálóra. De nézzük mivel csökkentheti még a díjait akár már itthonról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Késik a repülő? Nem indul a vonat? Megmondjuk, mit tegyen!

etelka 2014. július 7., hétfő 17:16

Ugye ismeri azt az érzést, amikor sérülten érkezik a bőröndje, tizenórát vár a reptéren, mert törölték a járatát, vagy egyszerűen lekési a csatlakozást? A Homáron gyakran lehet ilyen rémtörténeteket találni. Persze nemcsak a repülőn élheti át ezeket, a vonat vagy a busz is hajlamos meglepetéseket okozni.

Az Európai Bizottság Mobilitási és Közlekedési Főigazgatósága (DG MOVE)  kidolgozott egy minden közlekedési eszközre érvényes utasjogi szabályozást. A kérdés csak az, hogy mindez, hogyan működik a valóságban? Hová fordulhat az, akit az utazása során valamilyen előre nem látható esemény ért?

shutterstock 155529899
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszteljen ön is pénzért!

Sáfár Zsófia 2014. július 4., péntek 12:27

Szeretne pénzt keresni vásárlással, mozizással, vagy azzal, hogy megebédel, netán egy szállodában pihen? Tesztvásárlóként izgalmas és változatos feladatokkal juthat mellékkeresethez, ráadásul ön döntheti el, mikor és hol szeretne munkát vállalni.

Az Amerikában már negyven éve elterjedt piackutatási módszer, az ún. mystery shopping, azaz a próbavásárlás hazánkban még igen friss, de annál kedveltebb mellékes pénzkereseti lehetőség. Nagyvárosokban (Szeged, Miskolc, Debrecen, Győr) is egyre több alkalom nyílik különböző szolgáltatások inkognitóban való kipróbálására, de a Budapesten élők számíthatnak a legtöbb és legváltozatosabb munkafeladatokra.

A próbavásárlókat általában a cégek kérik fel a fogyasztói reakciók felmérésére és saját alkalmazottaik munkájának tesztelésére. A mystery shopper teljesen átlagos, hétköznapi fogyasztó, akinek segítségével a piackutató cégek hitelesen közvetíthetik a vásárlói tapasztalatokat, benyomásokat megrendelőik felé.

shutterstock 145598800
Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár tízezer forintot is spórolhat, ha jól vált bankot

ZZs 2014. július 2., szerda 11:47

A Citibank pár hónapja elkezdte kirugdosni azon ügyfeleit, akik túl jól jártak a 0 forintos csomagjukkal, és az MKB is bejelentette, hogy megszünteti régi csomagjaik forgalmazását és szeptembertől áremelésre lehet számítani.

Az egy dolog, hogy az embert miért is rúgja ki a bankja, ám nem egyszerű kiválasztani, melyik legyen a következő bank, ahová átviszi spórolt vagyonát. Mi alapján lehet választani? Az érzelmi döntésen túl ("OTP soha!", "a Raiffeisen borzalmas!", "never again Erste!") érdemes átgondolni, mik is pontosan a bankolási szokásaink, szükségünk van-e nyomtatott számlakivonatra, vagy mennyire használnánk külföldön a kártyánkat.

Megnéztük az online kalkulátorokat, melyek elvileg az általunk megadott adatok alapján a számunkra legmegfelelőbb bankszámlát keresik meg. A BankRáció.hu szakértője, Gergely Péter sorolta fel, hogy az ő kalkulátorukat felkereső ügyfelek milyen adatokat adtak meg. Ezt vettük alapnak, és ez alapján vizsgáltuk meg a kalkulátorokat.

Az esetünkben átlagosnak vett bankszámlatulajdonos havi 150.000 forintot ír jóvá a számláján. Mindössze egy eseti átutalást indít bankon kívülre 10.000 Ft értékben, és 3-4 csoportos beszedése van 30.000 Ft értékben. Kétszer vesz ki pénzt ATM-ből, és mindkétszer 30.000 forintot. Bankkártyájával 10 alkalommal fizet, 50.000 forint értékben.

A vásárlóknak elég az elektronikus bankkártya (80 százalékuk ezt választja), aki viszont internetbankol, az többnyire szereti tudni, mi történik a pénzével, ezért kér SMS szolgáltatást is mellé. Gergely Péter véleménye szerint egy rossz bankszámlaválasztással akár 20.000 Ft-nál is többet fizethetünk évente a számlavezetőnknek, ugyanakkor simán előfordulhat, hogy ezt az összeget akár csak egy sima csomagváltással is drasztikusan lefaraghatjuk.

Ugyanis a banki rendszerek megvizsgálják az ügyfeleket, és a különböző élethelyzetekben élőknek készítenek számlákat. Egy egyetemista, vagy egy nyugdíjas teljesen más banki magatartással rendelkezik, mint egy aktívan dolgozó. „Itt jön a gond - nagyon passzívak vagyunk és ha anno még ennek megfelelően is választottunk bankszámlát , akkor is előfordulhat, hogy az évek alatt jelentősen megváltoztak a szokásaink, jövedelmünk, és a régi számlacsomag már szinte biztos nem illeszkedik olyan jól a megváltozott körülményeinkhez. Ha hozzávesszük, hogy a legtöbb ügyfélnek olyan régi számlája van, amit már nem is lehet igényelni (csak éppen a bank nem szól, hogy van azóta olcsóbb!), akkor látszik, hogy ha rászánnánk pár órát, akkor az egész bankváltást-kalkulálást meg lehetne oldani. A régi számlák akár sokkal drágábbak is lehetnek, mint a fenti értékek!" - figyelmeztet Gergely.

Ha valaki nem mozdulna meg évi 10-15.000 forint miatt, annak is érdemes utánaszámolnia, hogy ha csak öt éve van a rossz csomagban, mennyit bukhatott azon, hogy nem váltott. Azt is érdemes tudni bankváltás előtt, hogy többszáz fajta számlacsomag létezik, és akkor még nem beszéltünk a takarékszövetkezetekről. Egy számlához akár 120 féle költség is tartozhat, és akár 15 féle bankkártyát társíthatunk egy számlához, így a számlavezetési díjon felül egy csomó más tétel is rakódik a számlára. Nézzük mit mutatnak a kalkulátorok.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napszemüveget venne? Mutatjuk, mire figyeljen.

Sáfár Zsófia 2014. június 30., hétfő 16:28

Bár most néhány napig nem lesz rá szüksége, napsütésben különösen fontos a szem védelme, és, ugye, mit sem ér a trendi kiegészítő, ha semmit sem véd a káros környezeti hatások ellen. Azért ne rohanjon rögtön egy harmincezres napszemüvegért, ugyanis a méregdrága termékek sem feltétlenül tudnak többet olcsóbb társaiknál. Megmondjuk, mire figyeljen, amikor napszemüveget vásárol.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel a grillezést fölösleges kiegészítőkkel!

Edicsek 2014. június 29., vasárnap 18:25

Itt a nyár, amikor a hétvégét sokan vagy strandolással vagy fesztiválozással töltik, akinek meg kertje van, igyekszik kihasználni azt, és grillezni. A jó végeredményhez a pác, a megfelelő sütési és párolási technika elengedhetetlen, de a műveletekhez grilleszközökre is szükség van. Összegyűjtöttünk néhány igazán fölösleges dolgot, amire tényleg csak akkor költsön, ha már nagyon unja az alap húsforgatókat és spatulákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Majd most kiderül, hogy nem drága a gyerek tábora

Edicsek 2014. június 28., szombat 18:56

Ismerős az érzés, amikor gyereke hazaállít azzal, hogy vásároljon meg neki valami elképesztően haszontalan dolgot méregdrágán, mert a szomszéd gyereknek is olyan van? És az megesett már, hogy a gyerek olyan tábort nézett ki magának, aminek ön szerint egyáltalán nincs haszna, viszont legalább irreálisan drága is? Mutattunk már hasznos alternatívákat, most pedig olyan gyerektáborokat gyűjtöttünk a világból, amiket látva hamar ráébred majd, nem is olyan drága az a budapesti lovastábor, amit a gyerek kinézett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Baromi sokat kell dolgozni itthon egy iPhone-ért

Edicsek 2014. június 27., péntek 16:55

Érdekes számítást végzett a Business Insider nemrég: megnézték, melyik országban mennyit kell dolgoznia egy átlag gyári munkásnak ahhoz, hogy egész keresetét beforgatva meg tudjon venni egy független, hűségidőtől, szerződésektől mentes 16 GB-os iPhone 5s készüléket. A helyzet nem túl szívderítő: még a környező országokban is kevesebbet kell melózni a telefonért, mint Magyarországon, ahol 198 munkaórát kalkulált a lap az Apple boltokban 220 990 forintért kapható készülékre. Persze, lehetne rosszabb is: Kínában két és félszer ennyi munkával (499 óra) jutnak csak hozzá a telefonhoz, míg Ausztráliában elég három napot dolgozni, és már a miénk az iPhone 5s.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello, tourist, gagyi szuvenírekkel vár Budapest

Edicsek 2014. június 26., csütörtök 09:51

Tegye a szívére a kezét: ha nyaralni megy, akkor ön is felkeresi a szuvenírboltokat egy-egy hűtőmágnesért, képeslapért, ugye? Ha igen, akkor biztosan megesett már, hogy elborzadt azon, milyen nevetségesen ócska és gagyi dolgokat próbálnak rátukmálni önre az eladók. Hát mi most megnéztük, mit kapnak Magyarországon az idelátogató külföldi turisták. Voltak pozitív élményeink is, de azért az is kiderült, hogy a gagyi még mindig fut, bizonyára van rá kereslet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz kérdés, amit tegyen fel magának vásárlás előtt

Becca 2014. június 25., szerda 17:30

Önnel is előfordult már, hogy csak állt a szoba közepén összetörten, és nézegette azt a hatszáznyolcvankettedik pólót/szoknyát/akármit, amit nemrég vásárolt, és azon morfondírozott, mégis mi a francnak vette meg? Mert hát valójában nem is volt rá szüksége, hiszen van egy már ebben a színben, ráadásul nem is tudja mihez felvenni. Hogy elkerülje a fölösleges vásárlást, összegyűjtöttünk pár szempontot, érdemes fontolóra vennie ezeket, mielőtt első lendületből tízezreket dobna ki az ablakon, főleg ruhaneműre.

shutterstock 162908114
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egri kistermelő pestója okozhatott botulizmust

.syl. 2014. június 21., szombat 13:23

Vizsgálja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy egri kistermelő termékeit, erős ugyanis a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botulizmusban (azaz ún. kolbászmérgezésben, mely halálos is lehet) négyen is, földrajzilag különböző helyszíneken, írja honlapján a Nébih. A vizsgálat idejére a NÉBIH azt kéri a lakosságtól, hogy ne vásároljanak a gourmand company márkajelzésű termékekből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egész családot lekötheti nyáron ingyenes fesztiválokkal

Edicsek 2014. június 20., péntek 15:49

Azt már tudjuk, milyen zenei fesztiválokra mennyiért mehetünk el itthon a nyáron, de hát ezeken kisebb gyerekkel nem feltétlenül ajánlott részt venni. Szerencsére azonban akadnak olyan több napos rendezvények is, ahová akár az egész család ellátogathat, és miközben zenét hallgat, számos egyéb programmal lekötheti magát, meg a gyereket. Ráadásul a legtöbb esetben ezért még fizetni sem kell. Most olyan helyeket mutatunk, ahol a gyerekek mellett a szülők is tudnak lazulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja már, hol, milyen sátrat mennyiért kap?

Becca 2014. június 19., csütörtök 11:12

Arról már volt szó, hogy mik azok a dolgok, amik feltétlenül kellenek egy kempingezéshez, most meg annak jártunk utána, hogy sima, kempingezéshez ideális, kétszemélyes alapsátrat hol, mennyiért lehet beszerezni. Jó hír: már hétezer forinttól lehet kapni olyat, ami jó minőségű, abszolút vízálló, könnyű cipelni, és jó kicsire összepréselhető (pár évvel ezelőtt egyébként egy hasonló sátorral trollkodtak az indexesek a Szigeten). 

A Decathlon, Hervis, Intersport, Tesco, a The North Face és a Mountex kínálatából szemléztünk. Ha több évre tervez, ajánljuk, hogy a pénzt se sajnálja a sátorra; ha csak szezonális túrázó, nyugodtan megveheti a legolcsóbbat is.

Íme a választék kétszemélyes sátrakból:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szedje meg magát nyáron!

Edicsek 2014. június 17., kedd 16:05

Hivatalosan is itt a nyári szünet, és azok a gyerekek, akik elmúltak 15 évesek, most megalapozhatják az egész évi költőpénzüket, vagy kiegészíthetik a zsebpénzt egy kis saját keresettel. A nyári munka és a különböző iskolaszövetkezetek egyre elterjedtebbek, sokan mégsincsenek tisztában, mire figyeljenek, mikor a gyerek munkába áll. Ezért most a Szociális és Munkaügyi Minisztérium  és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat segítségével összegyűjtöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tutira ez az 5 leghülyébb kiegészítő a foci vb-re

Edicsek 2014. június 14., szombat 18:46

Itt a 2014-es foci világbajnokság, ami az egyik legnagyobb világesemény, akár érdekli az embert a foci, akár nem. Tudják ezt a kereskedők is, így ez az az időszak, amikor a legnyakatekertebb árukapcsolásokat tudják a fociláz és a múló kánikula miatt a reklámszakemberek összehozni. Szemezgettünk a legütősebb együttállásokból, mert higgyék el, vannak olyanok, amikhez képest a focis chips vagy sör már smafu.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre a fesztiválokra akciós még a jegy!

Edicsek 2014. június 11., szerda 09:37

Lassan ideje lesz eldönteni, milyen nyári fesztiválra megy, főleg azért, mert kezd lejárni az idő, hogy kedvezményesen vehessen jegyet. Persze még így is jobban jár, mintha aznap találná ki, hogy mégis inkább bulizna egyet, és a helyszínen szembesül vele, hogy a jegyek már rég elfogytak - ahogy az az elmúlt években többször is előfordult a balatoni fesztiválokon. Szóval nézzük, hova lehet menni a nyáron bulizni, és mennyibe kerül mindez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár kétszer is nyaralhat, ha okosan foglal!

Edicsek 2014. június 5., csütörtök 12:47

Itt a nyár, lassan el kell kezdeni a nyaralások szervezését, amiknél az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol és mennyiért kap szállást. Az is szempont, hogy megtalálja a legszimpatikusabb szállodát, de hogy mindezt mennyiért tudja lefoglalni az sem egy utolsó szempont. Megnéztük ezért, hogy találomra kiválasztott, de közkedvelt belföldi nyaralóhelyek találomra kiválasztott szállodái mennyibe kerülnek a különböző oldalakon és a szálloda honlapján ugyanarra az időszakra, ugyanazokkal a feltételekkel. Majd megmutatjuk azt is mennyi az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább hely között, azaz mennyit tud spórolni az egyhetes nyaralásán, ha ügyesen foglal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új határidők és egyéb változások a csere- és garancia jogszabályokban

zezse 2014. június 4., szerda 10:13

Május 14-én lépett hatályba egy rendelet, mely többek közt a szavatossági és jótállási igények új szabályait írja részben újra. Ezt azt jelenti, hogy az ezután vásárolt termékekre már új csere- és garanciális szabályok vonatkoznak (de van a rendeletnek egy olyan része is, ami csak 2014. szeptember 15-ével lép majd életbe). Mivel fogyasztó legyen a talpán, aki egy jogi szakszöveget képes köznapi nyelvre fordítani, megpróbálkoztunk vele mi – természetesen szakértői segítséggel –, hogy önöknek ne ez legyen a legnagyobb baja, mikor épp reklamálniuk kell. 

A változások elég sok területet érintenek, nézzük sorban. 

 
 
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egérpiszok és meztelen csiga mellett gyártottak tofut

Edicsek 2014. június 2., hétfő 11:08

Nem a legújabb gourmet tofuról van most szó, hanem a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának legutóbbi fogásáról, ahol két budapesti tofu előállító üzemre csapak le az ellenőrök. Kosz, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga – a közlemény szerint többek között ez fogadta az ellenőröket a két budapesti üzemben, amelyek működését azonnali hatállyal felfüggesztették, és több mint 10 tonna alapanyagot és készterméket foglaltak le. Az árut távol-keleti vendéglátóhelyeken értékesítették volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan rendelhet a neten is zöldséget és gyümölcsöt!

Edicsek 2014. június 1., vasárnap 15:51

A Mohamed és a hegy kapcsolatát firtató mondást teszteltük zöldség-gyümölcsre vonatkozóan, azaz igaz-e, ha ön a nem megy piacra, akkor a piac megy önhöz. Sokan nem merik megkockáztatni, hogy gyümölcsöt vagy zöldséget rendeljenek az internetről, de mi szívesen kísérleteztük ki magunkon, hogy honnan érdemes beszerezni a piaci árukat, ha végképp semmi kedve piacra menni. Aztán persze elmentünk a piacra is, még vidéken is, hogy megnézzük, mennyire ég és föld a különbség. Kapaszkodjon meg: semennyire.

A lehetőségekhez mérten próbáltuk mindenhonnan ugyanazt beszerezni és elfogulatlanul tesztelni, azaz otthon csak azt vették észre, hogy minden nap van friss gyümölcs és zöldség, de azt nem mondtuk meg, ezt most épp honnan szereztük. Azt persze tudjuk, hogy ez a műfaj kicsit olyan, mint a tőzsde- vagy a valutaárfolyam, vagyis folyamatosan változnak az árak, sőt még a színvonal is, de próbáltuk a lehető leggyorsabban végezni a tesztelést, hogy a lehető legegységesebb képet kapjuk. 

Budapest

A fővárosban a Fény utcai piacot próbáltuk ki, abból az egyszerű okból, hogy az esik útba. Paradicsomot, epret, paprikát, újhagymát és cseresznyét vettünk. Jó áron akartunk venni szépnek tűnő termékeket, de sajnos a legtöbb helyen nem lehetett válogatni, így - a paprika és paradicsom kivételével - hibásak is bekerültek a válogatásba. Ennek megfelelően a cseresznyéből majdnem a fele volt rohadt (na, ezért ajánljuk mindenkinek a szedd magad akciókat, ott aztán kiélheti a válogatási késztetését!), és a zamatát se mondanánk emlékezetesnek, az eperből viszont meglepő módon csak két szemet kellett kidobni, ráadásul az íze is nagyon édes és finom. A paradicsom itt lett kedvenc, régen kóstoltunk ennyire finom és édes paradicsomot.

Eper 990 ft / kg
Cseresznye 870 ft / kg
Paradicsom 700 ft / kg
Paprika 120 ft  / db
Újhagyma 250 ft / csomó

Vidéki piac

Gyöngyösön is voltunk piacon, ahol szintén ezt a kosarat vettük meg. Sajnos válogatni itt sem lehetett, de ennek ellenére az eperben nem találtunk rossz szemet, talán egy volt határeset. A cseresznye összességében szebb volt, mint a fővárosban, ízre viszont mindkettő elég gyenge eresztés, bár Gyöngyösön azért többségében volt legalább íze, míg ugyanezt a Budapesten vásároltnál nem tapasztaltuk. Az újhagyma viszont pontosan olyan, amit gyerekkorunk óta sírtunk vissza: egy darabot megeszik az ember, és mindegy, hányszor mos fogat, annyira erős, hogy még másnap is mindennek hagymaíze lesz.

Eper 800 ft / kg
Cseresznye 900 ft / kg
Paprika 790 ft / kg
Paradicsom 600 ft / kg
Újhagyma 180 ft / csomó

Tesco

A Tesco két szempontból is érdekesnek bizonyult: egyrészt, mert nem klasszikus piacról vagy zöldségtermelő vállalkozásról van szó, másrészt mert van kiszállítás, így önnek nem kell kimozdulnia akár a gép elől sem, a lakásig viszik a zöldséget-gyümölcsöt a többi megrendelt áruval együtt. Tavaly, a szolgáltatás megjelenése után nem sokkal már teszteltük, milyen a kiszállítás. Most örömmel tapasztaltuk, hogy a szállítási díj csökkent (vasárnap délután kevesebb mint 700 forintért hozták ki az árut), ráadásul elég sok olyan dolgot is találtunk a webáruházban, ami a boltban még sosem jött velünk szembe. Jó, mondjuk a saját márkás szemeteszsák, mint a galériában látható is, nem bizonyult épp főnyeremény választásnak (annak idején olyat teszteltünk, aminek volt alja!), de nézzük szigorúan a zöldségeket és gyümölcsöket. Az epernél minden szem szép volt, egyet sem dobtunk ki, ízre is finom volt, a tesztalanyok szerint a második legjobb a sorban. Cseresznyét sajnos nem találtunk, de a paprika kicsit fonnyadásnak indult, a paradicsomnak pedig annyira vízíze volt, hogy paradicsomlé helyett legfeljebb paradicsom ízesítésű vitamin watert tudtunk volna belőle facsarni.

Eper   349 ft / 250g
Paradicsom  499 ft / kg 
Paprika  799 ft / kg
Újhagyma   139 ft / csomó
Távolról sincs vége, olvasson még »

Időutazó PEZ-cukorkát fogtunk el a COOP-ban

Divany.hu 2014. május 30., péntek 14:45

A PEZ cukorka örök életű – legalábbis így vélik a COOP-ban. Hétfőn reggel sikerült szert tennünk egy 5 vitaminnal dúsított Vita Pez típusú cukorkára (tutti-frutti ízben), melynek a lejárati ideje 2011 volt - legalábbis a fóliára ragasztott, láthatóan nem professzionális körülmények közt nyomtatott, erősen kopott cédula szerint. Már ettől is zavarba jöttünk kicsit, de a fóliát kibontva egy teljesen más határidővel szembesültünk, az pedig 2014 február 16. A mesterséges öregítésen átesett termék mindenesetre egyik dátum esetén sem szerepelhetett volna május 26-án a polcon, akkor sem, ha - lévén szinte csak szőlőcukrot tartalmaz - valószínűleg nincs semmi baja.

A cukorkát az Ed Haas Hungária kft. forgalmazza, a gyártója pedig a PEZ Production Europe Kft, akik Jánossomorján készítik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Termékvisszahívás a dm-ben: mégse véd eléggé a 20-as Alverde napozó spray

Edicsek 2014. május 29., csütörtök 09:34

A múlt héten már írtunk róla, melyik az a három naptej, amit kerüljön, sőt elmentünk megnézni azt is, hogy hol, milyet és mennyiért kap. Most a Drogerie Markt belső minőségbiztosítási vizsgálata során merült fel a gyanú, hogy a kimondottan natúrkozmetikumként ismert és érzékeny bőrűeknek is ajánlott Alverde termékcsaládjuk 200 ml-es kiszerelésű napozó sprayének csomagolásán feltüntetett 20-as fényvédő faktor "nem minden esetben biztosított". A drogéria ezért arra kér mindenkit, aki ilyen terméket vásárolt, hogy ne használja fel, hanem vigye vissza bármelyik üzletükbe. 

alverde-visszahivas-data
Fotó: Drogerie Markt
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés