SHOPAHOLIC

Szedje meg magát nyáron!

Edicsek 2014. június 17., kedd 16:05

Hivatalosan is itt a nyári szünet, és azok a gyerekek, akik elmúltak 15 évesek, most megalapozhatják az egész évi költőpénzüket, vagy kiegészíthetik a zsebpénzt egy kis saját keresettel. A nyári munka és a különböző iskolaszövetkezetek egyre elterjedtebbek, sokan mégsincsenek tisztában, mire figyeljenek, mikor a gyerek munkába áll. Ezért most a Szociális és Munkaügyi Minisztérium  és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat segítségével összegyűjtöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tutira ez az 5 leghülyébb kiegészítő a foci vb-re

Edicsek 2014. június 14., szombat 18:46

Itt a 2014-es foci világbajnokság, ami az egyik legnagyobb világesemény, akár érdekli az embert a foci, akár nem. Tudják ezt a kereskedők is, így ez az az időszak, amikor a legnyakatekertebb árukapcsolásokat tudják a fociláz és a múló kánikula miatt a reklámszakemberek összehozni. Szemezgettünk a legütősebb együttállásokból, mert higgyék el, vannak olyanok, amikhez képest a focis chips vagy sör már smafu.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre a fesztiválokra akciós még a jegy!

Edicsek 2014. június 11., szerda 09:37

Lassan ideje lesz eldönteni, milyen nyári fesztiválra megy, főleg azért, mert kezd lejárni az idő, hogy kedvezményesen vehessen jegyet. Persze még így is jobban jár, mintha aznap találná ki, hogy mégis inkább bulizna egyet, és a helyszínen szembesül vele, hogy a jegyek már rég elfogytak - ahogy az az elmúlt években többször is előfordult a balatoni fesztiválokon. Szóval nézzük, hova lehet menni a nyáron bulizni, és mennyibe kerül mindez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár kétszer is nyaralhat, ha okosan foglal!

Edicsek 2014. június 5., csütörtök 12:47

Itt a nyár, lassan el kell kezdeni a nyaralások szervezését, amiknél az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol és mennyiért kap szállást. Az is szempont, hogy megtalálja a legszimpatikusabb szállodát, de hogy mindezt mennyiért tudja lefoglalni az sem egy utolsó szempont. Megnéztük ezért, hogy találomra kiválasztott, de közkedvelt belföldi nyaralóhelyek találomra kiválasztott szállodái mennyibe kerülnek a különböző oldalakon és a szálloda honlapján ugyanarra az időszakra, ugyanazokkal a feltételekkel. Majd megmutatjuk azt is mennyi az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább hely között, azaz mennyit tud spórolni az egyhetes nyaralásán, ha ügyesen foglal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új határidők és egyéb változások a csere- és garancia jogszabályokban

zezse 2014. június 4., szerda 10:13

Május 14-én lépett hatályba egy rendelet, mely többek közt a szavatossági és jótállási igények új szabályait írja részben újra. Ezt azt jelenti, hogy az ezután vásárolt termékekre már új csere- és garanciális szabályok vonatkoznak (de van a rendeletnek egy olyan része is, ami csak 2014. szeptember 15-ével lép majd életbe). Mivel fogyasztó legyen a talpán, aki egy jogi szakszöveget képes köznapi nyelvre fordítani, megpróbálkoztunk vele mi – természetesen szakértői segítséggel –, hogy önöknek ne ez legyen a legnagyobb baja, mikor épp reklamálniuk kell. 

A változások elég sok területet érintenek, nézzük sorban. 

 
 
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egérpiszok és meztelen csiga mellett gyártottak tofut

Edicsek 2014. június 2., hétfő 11:08

Nem a legújabb gourmet tofuról van most szó, hanem a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának legutóbbi fogásáról, ahol két budapesti tofu előállító üzemre csapak le az ellenőrök. Kosz, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga – a közlemény szerint többek között ez fogadta az ellenőröket a két budapesti üzemben, amelyek működését azonnali hatállyal felfüggesztették, és több mint 10 tonna alapanyagot és készterméket foglaltak le. Az árut távol-keleti vendéglátóhelyeken értékesítették volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan rendelhet a neten is zöldséget és gyümölcsöt!

Edicsek 2014. június 1., vasárnap 15:51

A Mohamed és a hegy kapcsolatát firtató mondást teszteltük zöldség-gyümölcsre vonatkozóan, azaz igaz-e, ha ön a nem megy piacra, akkor a piac megy önhöz. Sokan nem merik megkockáztatni, hogy gyümölcsöt vagy zöldséget rendeljenek az internetről, de mi szívesen kísérleteztük ki magunkon, hogy honnan érdemes beszerezni a piaci árukat, ha végképp semmi kedve piacra menni. Aztán persze elmentünk a piacra is, még vidéken is, hogy megnézzük, mennyire ég és föld a különbség. Kapaszkodjon meg: semennyire.

A lehetőségekhez mérten próbáltuk mindenhonnan ugyanazt beszerezni és elfogulatlanul tesztelni, azaz otthon csak azt vették észre, hogy minden nap van friss gyümölcs és zöldség, de azt nem mondtuk meg, ezt most épp honnan szereztük. Azt persze tudjuk, hogy ez a műfaj kicsit olyan, mint a tőzsde- vagy a valutaárfolyam, vagyis folyamatosan változnak az árak, sőt még a színvonal is, de próbáltuk a lehető leggyorsabban végezni a tesztelést, hogy a lehető legegységesebb képet kapjuk. 

Budapest

A fővárosban a Fény utcai piacot próbáltuk ki, abból az egyszerű okból, hogy az esik útba. Paradicsomot, epret, paprikát, újhagymát és cseresznyét vettünk. Jó áron akartunk venni szépnek tűnő termékeket, de sajnos a legtöbb helyen nem lehetett válogatni, így - a paprika és paradicsom kivételével - hibásak is bekerültek a válogatásba. Ennek megfelelően a cseresznyéből majdnem a fele volt rohadt (na, ezért ajánljuk mindenkinek a szedd magad akciókat, ott aztán kiélheti a válogatási késztetését!), és a zamatát se mondanánk emlékezetesnek, az eperből viszont meglepő módon csak két szemet kellett kidobni, ráadásul az íze is nagyon édes és finom. A paradicsom itt lett kedvenc, régen kóstoltunk ennyire finom és édes paradicsomot.

Eper 990 ft / kg
Cseresznye 870 ft / kg
Paradicsom 700 ft / kg
Paprika 120 ft  / db
Újhagyma 250 ft / csomó

Vidéki piac

Gyöngyösön is voltunk piacon, ahol szintén ezt a kosarat vettük meg. Sajnos válogatni itt sem lehetett, de ennek ellenére az eperben nem találtunk rossz szemet, talán egy volt határeset. A cseresznye összességében szebb volt, mint a fővárosban, ízre viszont mindkettő elég gyenge eresztés, bár Gyöngyösön azért többségében volt legalább íze, míg ugyanezt a Budapesten vásároltnál nem tapasztaltuk. Az újhagyma viszont pontosan olyan, amit gyerekkorunk óta sírtunk vissza: egy darabot megeszik az ember, és mindegy, hányszor mos fogat, annyira erős, hogy még másnap is mindennek hagymaíze lesz.

Eper 800 ft / kg
Cseresznye 900 ft / kg
Paprika 790 ft / kg
Paradicsom 600 ft / kg
Újhagyma 180 ft / csomó

Tesco

A Tesco két szempontból is érdekesnek bizonyult: egyrészt, mert nem klasszikus piacról vagy zöldségtermelő vállalkozásról van szó, másrészt mert van kiszállítás, így önnek nem kell kimozdulnia akár a gép elől sem, a lakásig viszik a zöldséget-gyümölcsöt a többi megrendelt áruval együtt. Tavaly, a szolgáltatás megjelenése után nem sokkal már teszteltük, milyen a kiszállítás. Most örömmel tapasztaltuk, hogy a szállítási díj csökkent (vasárnap délután kevesebb mint 700 forintért hozták ki az árut), ráadásul elég sok olyan dolgot is találtunk a webáruházban, ami a boltban még sosem jött velünk szembe. Jó, mondjuk a saját márkás szemeteszsák, mint a galériában látható is, nem bizonyult épp főnyeremény választásnak (annak idején olyat teszteltünk, aminek volt alja!), de nézzük szigorúan a zöldségeket és gyümölcsöket. Az epernél minden szem szép volt, egyet sem dobtunk ki, ízre is finom volt, a tesztalanyok szerint a második legjobb a sorban. Cseresznyét sajnos nem találtunk, de a paprika kicsit fonnyadásnak indult, a paradicsomnak pedig annyira vízíze volt, hogy paradicsomlé helyett legfeljebb paradicsom ízesítésű vitamin watert tudtunk volna belőle facsarni.

Eper   349 ft / 250g
Paradicsom  499 ft / kg 
Paprika  799 ft / kg
Újhagyma   139 ft / csomó
Távolról sincs vége, olvasson még »

Időutazó PEZ-cukorkát fogtunk el a COOP-ban

Divany.hu 2014. május 30., péntek 14:45

A PEZ cukorka örök életű – legalábbis így vélik a COOP-ban. Hétfőn reggel sikerült szert tennünk egy 5 vitaminnal dúsított Vita Pez típusú cukorkára (tutti-frutti ízben), melynek a lejárati ideje 2011 volt - legalábbis a fóliára ragasztott, láthatóan nem professzionális körülmények közt nyomtatott, erősen kopott cédula szerint. Már ettől is zavarba jöttünk kicsit, de a fóliát kibontva egy teljesen más határidővel szembesültünk, az pedig 2014 február 16. A mesterséges öregítésen átesett termék mindenesetre egyik dátum esetén sem szerepelhetett volna május 26-án a polcon, akkor sem, ha - lévén szinte csak szőlőcukrot tartalmaz - valószínűleg nincs semmi baja.

A cukorkát az Ed Haas Hungária kft. forgalmazza, a gyártója pedig a PEZ Production Europe Kft, akik Jánossomorján készítik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Termékvisszahívás a dm-ben: mégse véd eléggé a 20-as Alverde napozó spray

Edicsek 2014. május 29., csütörtök 09:34

A múlt héten már írtunk róla, melyik az a három naptej, amit kerüljön, sőt elmentünk megnézni azt is, hogy hol, milyet és mennyiért kap. Most a Drogerie Markt belső minőségbiztosítási vizsgálata során merült fel a gyanú, hogy a kimondottan natúrkozmetikumként ismert és érzékeny bőrűeknek is ajánlott Alverde termékcsaládjuk 200 ml-es kiszerelésű napozó sprayének csomagolásán feltüntetett 20-as fényvédő faktor "nem minden esetben biztosított". A drogéria ezért arra kér mindenkit, aki ilyen terméket vásárolt, hogy ne használja fel, hanem vigye vissza bármelyik üzletükbe. 

alverde-visszahivas-data
Fotó: Drogerie Markt
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Úri passzió lett a Hold utcai piac

etelka 2014. május 26., hétfő 13:30

Május 17-én nyitott meg újra a Hold utcai piac, mely Belvárosi Piac néven működik tovább, és fő célja, hogy az őstermelőket megmozgassa. Tavaly novemberben nagy port vert fel, hogy Rogán Antal kerülete kapta a tanyafejlesztési programból a legtöbb pénzt, 226 millió forintot, azért, hogy elősegítse a tanyai termékek piacra jutását. Az elnyert összegen felül 10 % önrésszel járult hozzá az V. kerületi önkormányzat a projekthez. A pályázatot többek közt „tanyai termékek értékesítését biztosító, önkormányzati fenntartású, helyi, termelői piacok létesítése, fejlesztése” témában írták ki - tájékoztatta lapunkat a piacot felügyelő V. kerülei önkormányzat sajtóosztálya.

Kíváncsiak voltunk, mi is van a piacon, ám néhány szomorkás őstermelőn kívül csak kongó boltokat és a megszokott zöldségeseket találtuk, ráadásul az emeleti galérián egy üzlet sincs (állítólag egy büfé majd lesz - legalábbis egy helyen ezt láttuk kiragasztva), de az egész piacot belengi a kihasználatlanság nyomasztó szaga.

Pedig a korszerűsítés célja pont az volt, „hogy elősegítsük a vidéki és tanyasi termelők termékeinek piacra jutását, valamint hogy a kerületi lakosok friss, garantáltan jó minőségű, magyar termékekhez juthassanak Belváros szívében, közvetlenül a termelőktől" - írta a sajtóosztály.

A piac tényleg szép, a frissen felújított kő ragyog, látássérültek még terelőcsíkot is találnak, nem is beszélve arról, hogy Braille-írással készült térképet és információs táblákat is kihelyeztek nekik. A hallássérültekre is gondoltak, ha például a piacfelügyelőkkel szeretnének beszélni, jeltolmács segítségére is számíthatnak - legalábbis a kitett piktogram szerint.

A csarnok közepén két, egyenként 100 négyzetméteres termelői piacot alakítottak ki, ahol összesen 50 termelő tudja egyszerre bemutatni termékeit - mármint tudnák, ha itt volnának. A piac területén szociális bolt is helyet kapott, így a kerület szegényebb lakói is bevásárolhatnak itt.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint jelenleg 21 állandó bérlő van  a csarnokban, ebből azonban öten vendéglátás profilt visznek majd. Ők a galériára költöznek, ahol kifejezetten melegkonyhás helyiségeket alakítottak ki, így szegmentálódhatnak a szolgáltatók: a felső szinten – nyugat-európai mintára - az éttermek helyezkednek el, az alsó szint pedig megőrizheti a piaci hangulatot. A termelők ugyanúgy fizetnek mint a többi bérlő, napi átlagosan napi 2000-2500 Ft költséggel számolhatnak asztalonként. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A piaci ár töredékéért is kaphat gyümölcsöt

Edicsek 2014. május 24., szombat 09:35

Nincs gyümölcsöskertje, de kimenne, hogy barnuljon egy kicsit, és otthonra is vigyen valamit? Ön is leginkább a fáról frissen szedett cseresznyét szereti, de a harmadik emeleti lakásban ezt nem lehet megtapasztalni? Akkor irány valamelyik közeli szedd magad akció, ahol a piaci ár töredékéért juthat gyümölcshöz (kolleganőnk például 395 forintos kilónkénti áron jutott így eperhez Pomázon), ráadásul friss levegőn is van, barnulhat is közben, és ami a legjobb: addig válogathat, amíg össze nem gyűjti a legtökéletesebb szemeket. Nézze meg hol teheti meg mindezt!

shutterstock 105039689
Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtaláltuk legolcsóbb saját márkás naptejet és a napozás utáni krémet

Becca 2014. május 23., péntek 18:07

A hirtelen jött kánikulában nekivetkőzve remélhetőleg senki nem felejti el elővigyázatosan bekenni a szabadjára került bőrfelületeket. Pár napja már megírtuk, mit ne kenjen magára, most azt kerestük, melyek azok a naptejek és napozás után bőrnyugtató szerek, melyekkel olcsón megúszható az egészségvédelem. A felmérés máris kellemes meglepetéssel indult: mikor elindultunk feltérképezni a boltokat a naptejek után, nem gondoltuk volna, hogy ilyen óriási a harc saját márkások terén. A Spar nagyon bekeményített, a dm felhozatala meg egyszerűen zseniális! 

Összesen hat bolt termékeit szemléztük ár szerint*, de hamarosan ki is fogjuk próbálni a termékeket – szóval, ha nem tud dönteni, melyiket vegye meg a nyárra, ebben is segítünk hamarosan!

Az üzletek között ábécésorrendben haladunk; az pedig a poszt végén, az összesítő táblázatból derül ki, melyik bolt kínálja legjobb áron a naptejeket és napozás utáni krémeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A három naptej, amit inkább ne vegyen meg

.syl. 2014. május 21., szerda 11:20

Hétvégére harminc fokot ígérnek, úgyhogy épp ideje beszerezni a naptejet, annak pedig, aki hamar leég, különösen fontos, hogy magas faktorszámú termékkel próbálja megelőzni a bőrrák kialakulásának esélyét. A szezonra a brit Which? fogyasztóvédelmi magazin is készül, gyorsan le is tesztelték 15 ismert márka 30-as faktorú védelmet ígérő termékét, hogy kiderüljön, azt nyújták-e, amit a csomagolásra írtak. A teszten három naptej megbukott, jól nézze meg őket, mert több közülük itthon is kapható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megosztásért ingyen ebéd jöhetne?

Edicsek 2014. május 20., kedd 14:53

Aki Instragrammot használ pontosan tudja, hogy az emberek nagy része teljesen rá van kattanva arra, hogy kiposztolja ország-világ elé mit eszik ebédre, vacsorára vagy csak úgy. Ha ön is a tárta már valaha a világ elé azt, amit eszik, akkor örülni fog az új marketingfogásnak.

shutterstock 172218011
Távolról sincs vége, olvasson még »

Diákigazolvánnyal nem csak utazáson lehet spórolni

Edicsek 2014. május 19., hétfő 20:15

Lassan itt a nyári szünet és ezzel együtt a hirtelen jött rengeteg szabadidő, amikor is jól be kell osztani a zsebpénzt. Pedig iskolába járni jó üzlet, és rengeteget lehet spórolni vele még a nyári szünet ideje alatt is. Nézzük, hol kaphat kedvezményeket az, akinek van diákigazolványa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csináljon edzőtermet a nappaliból!

Edicsek 2014. május 16., péntek 11:03

Ha nem sikerült megfelelő edzőtermet választani, hanem inkább otthon, a nappalijában szeretné erősíteni magát, ahhoz a legtöbb esetben kellenek eszközök. Mindegy, hogy okostelefonja segítségével edz, vagy valamilyen erősítő DVD-t próbál ki, vagy csak egyszerűen már annyira tudja az edzőtermi stepaerobic koreográfiákat, hogy ezért nem akar pénzt kiadni, megmutatjuk honnan és milyen áron tudja a legkelendőbb kiegészítőket beszerezni. A legtöbb helyen a házhoz szállítást is választhatja, így nem kell a boltban bemelegíteni, hogy sérülésmentesen tudja hazacipelni a súlyzószettet a metrón.

shutterstock 115587907
Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: itt a legolcsóbb a sajtkrém, a vajkrém és a mascarpone

Becca 2014. május 12., hétfő 12:39

Mostani körképünkön a sajtkrémek, vajkrémek és mascarponék árait szemrevételeztük, és feltűnt, hogy az olasz krémes sajtot, a mascarponét, már bármelyik hiperben vagy szuperben megveheti – ráadásul mindenhol létezik saját márkás termékként. Ez azért nagyon jó hír, mert árban szépen verik a már bevezetett Szarvasi vagy a Goldsteig mascarponét, a méregdrága Brazzale mascarponéról már nem is beszélve. Már csak azt kellene kideríteni, hogy ízben milyen különbség van közöttük, de ahogy ismerem magunkat, erre is sort fogunk keríteni. 

Ezúttal az Aldi–Auchan–Interspar–Lidl–Penny Market–Tesco-hatszöget jártuk be, hogy felderítsük, hol a legolcsóbb a sajtkrém, a vajkrém és a mascarpone*.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Villamosról is intézheti a bevásárlást

Edicsek 2014. május 9., péntek 13:56

Manapság már mindenre van valamilyen applikáció, amivel az okostelefonja még több okosságot tud biztosítani, sőt egy ideje akár az internetről is rendelheti a kenyeret. Mióta már a Tescoban is ingyen wifi van, azóta tényleg nem kell elszakadnia az okostelefonjától még bevásárlás közben sem, de hogy a kedvenc boltjától se kelljen elszakadnia telefonypötyögés közben, megnéztük, hogy a nagyobb áruházak milyen alkalmazásokat fejlesztettek, hogy megkönnyítsék életét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, amikor fagyit vesz

.syl. 2014. május 8., csütörtök 17:28

Már nem sok van hátra a Fagylalt Napjából, május nyolcadikából, amikor országszerte számtalan cukrászdában féláron kapjuk meg a hideg desszertet, de a szezon ezzel még nem ért véget, sőt. Csak most jön a java. Már készül rá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is, össze is gyűjtötték a fagylaltfogyasztás legfontosabb élelmiszerbiztonsági szabályait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt nézi, amit kap... drágán

Edicsek 2014. május 6., kedd 15:12

Az internetszolgáltatók ajánlatait nemrég már megnéztük, sőt azt is elmondtuk, hogy mi a helyzet akkor ha kimarad a szolgáltatás. Akkor marad a TV, ahol meg általában az a baj, hogy egyrészt sosincs benne semmi értelmes adás, másrészt van egy rakat olyan csatornája, amit még soha egy percet sem nézett (és nem is fog), meg egy csomó olyan, amit nézne ugyan, de nem tud, mert a drágább csomagban vannak (olyanok mellett, amiket szintén soha egy percig sem fog nézni). Úgyhogy most megnéztük, melyik szolgáltatónál milyen csomagokat talál.

shutterstock 184721102
Távolról sincs vége, olvasson még »

Spórolós tippek, avagy tavasszal úgyis könnyebb takarékoskodni

Becca 2014. május 5., hétfő 10:27

Szerencsére vége a télnek és a nagy rezsiszámláknak (még ha elmúlt tél azért nem is volt olyan vészes), most végre fel lehet egy kicsit lélegezni, és el lehet kezdeni megtakarítani nyaralásra, vagy amit csak kitalált magának. A legfontosabb szabály, hogy mindig legyen pontos célja, amire gyűjt, ami lehetőleg legyen konkrét, kézzelfogható dolog; és azzal sem árt tisztában lenni, hogy nagyjából mikorra állhat össze a szükséges összeg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Torrentezni ciki, ha egyszer ingyen is hallgathat zenét legálisan

TS 2014. május 3., szombat 14:39

A zeneipar hanyatlásáról már sokan, sok helyen megemlékeztek. Ma már senki nem vesz CD-t, ami igazából azért nem meglepő, mert a zenehallgatási szokások is megváltoztak, a legtöbben számítógépről, telefonjukról vagy MP3 lejátszójukról hallgatnak zenét. CD-t leginkább még a rajongók vásárolnak, abból is a limitált kiadások vagy valamilyen extra tartalommal rendelkezők a népszerűbbek. Egyre nő viszont az online értékesítés, és szerencsére már itthon sem kell sokat áldozni arra, hogy legálisan tudjon zenét hallgatni, ezzel is támogatva legkedvesebb előadóját vagy zenekarát. Meg persze saját magát, ha a későbbiekben is szeretne újabb lemezeket kedvencétől.

Azt már tudjuk, hogy az online rádiókból kedvenc előadói megélni sem fognak, nemhogy új lemezt készíteni; és azt is, hogy a torrentezés már egyáltalán nem menő, úgyhogy itt az ideje fizetni a zenészeknek. Ne aggódjon senki, mert mindezt már egész minimális havi összegből is megúszhatja. 

Sajnos a magyar zeneletöltő oldalak többsége nem igazán felhasználóbarát, hiszen semmilyen plusz szolgáltatást nem nyújtanak, pedig a digitális zeneletöltésnek pont a kényelem lenne a lényege. Például az, hogy ha már egyszer megveszi legálisan, akkor azt tényleg birtokolhassa, ugyanúgy, ahogy egy CD-t is elő tud venni 5 év távlatából a polc mélyéről. Itt is elvárható lenne egy "virtuális polc", azaz hogy az egyszer megvásárolt zenéjét tudja hol tárolni, ne kelljen az például CD-re kiírni. Ehelyett most kifizeti, van két napja, hogy letöltse, majd vegyen még hozzá CD-t/winchestert/pendrive-ot/DVD-t, arra másolja, és azon tárolja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hol vegyen utángyártott túrórudit és tejszeletet?

Becca 2014. május 1., csütörtök 10:49

Itthon a Pöttyös Túró Rudi neve fogalom, és miután ez „az igazi” retróédességként is befutott, megindult a hasonló túródesszertek utángyártásának korszaka. A legtöbb hiper és szuper piacra dobta saját márkás verzióját - amit ugye, azért nem lehetett ugyanazzal a névvel illetni, mint a védett márkanevű prototípust, így jöttek a rudacska, rúd, desszert stb… körülírások, mindezt a legváltozatosabb csomagolásokban. Hogy tényleg a Pöttyös-e az igazi, azt ízlése válogatja, mi most azt kerestük, hogy a nem-túrórudisznobok hol mennyiből tudják megúszni, ha saját márkás verziókkal próbálkoznak.

Körbejártuk a hipereket és szupereket, és a rudikhoz bónuszként hozzácsaptuk a szintén saját márkás tejszeleteket is. Ahol nem találtunk saját márkást valamelyikből, ott kénytelenek voltunk a legolcsóbb hasonló terméket betenni a táblázatba. A hat üzlet közül összesen csak háromban találtunk saját márkás rudit és tejszeletet, amit eléggé sajnálunk, és kicsit nem is értünk. Ja, és hogy fokozzuk az izgalmakat, hamarosan meg is fogjuk kóstolni őket, hogy arról is tájékozódhassunk, hogy egyáltalán melyiket érdemes megvenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokba kerül, ha elhagyja az iratait

Edicsek 2014. április 28., hétfő 15:29

Aki vesztette már el iratát (vagy lopták el tőle), az pontosan tudja, hogy nem elég az a megrázkódtatás, ami ezzel jár, a pótlás nem csak hatalmas időráfordítást igényel, hanem sokba is kerül. Megnéztük, egészen pontosan mennyibe. Tudta, hogy kérhet segítséget az államtól is? Azt is elmondjuk hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most kezdjen készülni a szúnyogokra!

.syl. 2014. április 26., szombat 13:14

Bár a visszafogott fűtésszámla miatt sokan örültek az enyhe télnek, könnyen lehet, hogy a nyári hónapokban lesz még ennek böjtje, és mint azt a hvg.hu is írja, kullancs- és szúnyoginvázió köszönt be a hőségben. Bár még csak április van, már megjelentek az első bosszantó rovarok, úgyhogy ha még nem tette meg, érdemes már most beszereznie a szúnyoghálókat, hogy elkerülje a felesleges vakarózást. Nem tudja, hol és milyet talál? Olvasson tovább, körbenéztünk ön helyett.

shutterstock 53724835
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés