SHOPAHOLIC

Minek venne drága mosószert, ha az olcsóbb is ugyanazt tudja?

Becca 2014. szeptember 5., péntek 14:27

Mivel sorra jobban bizonyítottak a saját márkás tisztítószerek a német Test magazin tesztjein, úgy döntöttünk, mi is kipróbáljuk, hogy milyen hatékonysággal tisztítanak. De mielőtt ennek kiderítésébe fogtunk volna, azt is feltérképeztük, melyiket mennyiért lehet beszerezni. Kizárólag saját márkás folyékony mosószereket és öblítőket körképeztünk az Auchan, Aldi, Interspar, Lidl, Penny Market és Tesco hatszöget bezárva.

Mivel rengeteg mosószer van a piacon, és ahány ház, annyiféle mosási szükséglet, nehéz eldönteni, hogy kinek-kinek melyik a legideálisabb. De erre is tudunk megoldást: így választhatja ki az ön számára igazán legjobb mosószert.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Ikea hülyét csinált az Apple-ből

Edicsek 2014. szeptember 5., péntek 10:48

Arról már írtunk, hogy itthon is megjelent az Ikea legújabb éves katalógusa, most viszont olyan reklámot találtunk hozzá, aminél jobb katalógus reklámot még sosem láttunk. Ez ugyanis a trendi okostelefonos reklámoknak mutat szórakoztató fricskát, az időzítése meg külön aktuális a sok okostelefon és egyéb kütyük bejelentésének okán. Reklámnak se rossz, de mint paródia, egészen zseniálisra sikeredett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valóban a pesto okozta a botulizmusos megbetegedéseket

Edicsek 2014. szeptember 4., csütörtök 15:11

Június végén bejárta a sajtót a hír miszerint egy egri kistermelő pestja több botulizmusos megbetegedést okozhatott. Az ügy azért is lett ennyire komoly, hiszen a botulizmus (vagy kolbászmérgezés) az egyik legveszélyesebb ételmérgezés, kimenetele halálos is lehet. Akkor a kistermelő mellett rengetegen kiálltak a Facebookon, de Keksz Zsolt termékei lekerültek a boltok polcairól és a kistermelő tevékenységét pedig a Heves megyei élelmiszerlánc felügyeleti hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette. Most érkeztek meg a vizsgálatok eredményei.

Távolról sincs vége, olvasson még »

UV-sugárzást is mérhet már a Swarovskival kirakott Samsung kütyükkel

LS 2014. szeptember 4., csütörtök 14:06

Jódolgunk (meg a Samsung) Berlinbe vitt bennünket, ahol ezek után persze nem filmpremiert vagy divatbemutatót néztünk meg, hanem a cég új kütyüjeinek a bemutatóját. Ha azt hiszik, a geekeknek nem fontos a felhajtás, nagyon tévednek. A város közepén egy rendezvényközpontban rántották le a leplet az új készülékekről, ez esetben a Note 4-ről, a Gear S okosoróráról és a Gear VR-ről, ami talán a virtuálisvalóság-kütyü szakkifejezéssel írható le.

A show úgy kezdődött, mintha maga Madonna adna exkluzív koncertet a kiválasztottaknak: fénypászmák, tapsvihar, visszaszámlálás, magasba emelt telefonok – csak itt egy csomó laptopos pasas ült a sikoltozó tinik helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nálunk még nem menő a mosószalon

etelka 2014. szeptember 4., csütörtök 13:39

Nemrég elromlott az alig 2 éves mosógépem. Garancia már pont nincs, a javítás alsó hangon 50.000. Végül szereztem egy mosógépet, de mi a helyzet azokkal akik koleszosok, vagy úgy bérelnek lakást, hogy nincs benne mosógép? Vagy egyszerűen nincs pénzük mosógépre?

Ilyenkor jöhetne képbe a hollywoodi romantikus filmek gyakori toposza, a mosószalon, hiszen minimum itt jön össze a szexi főhősnő a szőke herceggel. De mi a helyzet itthon? Léteznek egyáltalán ilyen mosodák, vagy ránk csak a Patyolat vár?

shutterstock 157374452

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg megszívja, ha szemmérték alapján vásárol!

Becca 2014. szeptember 3., szerda 13:40

Az év elején már volt egy körünk az  átverős csomagolásokról, legutoljára meg azt térképeztük fel, hogyan tudja  saját magát megtéveszteni, ha nem figyel oda rendesen, miből milyen mennyiséget vásárol. Mivel mindkét témában rengeteg levelet kaptunk, úgy döntöttünk, újra belevágunk és lepakolunk pár dolgot a polcokról, hogy megnézzük, mit rejtenek. És tényleg csak rejtenek, ugyanis nevetségesen kevés áru van egy-egy csomagolásban. Fotóztunk, és mellé még meg is kóstoltunk mindent, amit megvettünk. Például nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen íze van a mostanában agyonreklámozott Landliebe joghurtnak, azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a dobozába még ennyivel több férne, mint amennyit ténylegesen tartalmaz. A joghurton kívül még 15 terméket szemléztünk. Nézze meg a fotókat, megéri!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes vegyületet találtak a kis gumikarkökötőben

Edicsek 2014. szeptember 2., kedd 11:21

Ismeri azokat a színes kis műanyag gumikból fűzhető karkötőket, amiket a gyerekek nagyüzemben gyártanak egymásnak? Most Angliában levette ezeket 92 üzletének polcairól az egyik legnagyobb független angol játéküzletház, a The Entertainer, miután egy vizsgálat megállapította, hogy a karkötők némelyike mérgező lehet. Itthon egyelőre nincs ok pánikra. 

shutterstock 186076265
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ésszel vegyen porszívót!

Edicsek 2014. szeptember 1., hétfő 12:40

Szeptember elejétől elvileg könnyebb dolga lesz annak, aki porszívót szeretne venni, hiszen hiába szüntetik be egy EU-rendelet keretében az egymással versengő, minél nagyobb teljesítményű készülékek gyártását, az új címkére viszont számos olyan információ kerül a jövőben, ami sokkal lényegesebb a takarításnál, mint hogy mekkora a gép teljesítménye. Még egy porszívógyárba is elmentünk, hogy testközelből nézzük meg, hogyan készül, és hogy minél pontosabban el tudjuk mondani, mire figyeljen, ha új készüléket vesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 milliós ajándékcsomaggal és fogselyemmel vigasztalják a díjátadók veszteseit

Edicsek 2014. augusztus 30., szombat 12:43

Ez az elmúlt bő egy héten két nagy díjátadót is tartottak, egy zeneit és egy filmeset. Az egyik az MTV VMA, ahol zenészek és előadóművészek parádéztak, a másik pedig az Emmy, ahol ugyanezt sorozatszínészek tették.  A közös pont ezeken a díjátadókon, hogy az sem távozik üres kézzel, aki nem nyert, sőt az sem akit nem is jelöltek, csak mondjuk díjat adott át vagy fellépett, ezért azokat irigyeljük a legjobban, akik mindkettőre mentek. Minden celeb jutalma ugyanis egy ajándékcsomag, ami egy nagy szatyornyi szponzorajándék. Az idei Video Music Awards csomag nagyjából 3500 dollárnyi, azaz 800 ezer forintnyi ajándékot rejtett, míg az Emmy-ről 50 ezer dolláros, azaz majdnem 12 milliós ajándékkosárral térhettek haza a hírességek. Nézze meg, mi volt bennük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit vegyen, ha gazdag és nem normális?

Edicsek 2014. augusztus 28., csütörtök 12:25

Azt hihetné, hogy annak, akinek sok pénze van, egyszerű az élete, pedig nem. Hiszen el is kell azt a pénzt költeni! Ez pedig nem csak abból áll, hogy ingatlanokat, autókat esetleg luxustáskákat vásárolgat: eljön az a pont, amikor már mindez megvan, számolatlan mennyiségben. És ekkor kezdődik, hogy a nagyon, nagyon, nagyon-nagyon gazdagok számunka teljesen agyrémnek tűnő hülyeségeket vásarolnak, persze baromi drágán. Például tudta, hogy van már luxusjégkocka, vagy hogy a szívószál is minimum ezüstből kell legyen? Mutatjuk, mit vásároljon, ha önre szakadt a bank.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamu az áramspóroló kütyü

Edicsek 2014. augusztus 27., szerda 15:04

Van egy eszköz, ami azt ígéri, hogy használatával évi 90 ezer forintot is spórolhat a villanyszámláján. A leírások szerint 75%-os villamosenergia-fogyasztást érhet el vele, ráadásul pikk-pakk szállítják is. Ha ön is úgy gondolja, hogy mindez túl szép, hogy igaz legyen, akkor igaza van, ugyanis a Villanyszerelők Lapja  alaposan megvizsgálta. Nem meglepő módon arra jutottak, hogy az eszköz valójában semmire sem jó, sőt még áramot is fogyaszt, ráadásul kinyomozhatatlan, ki a gyártója.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívott vizet vett? Nyugi, nem lesz baja.

zezse , .syl. 2014. augusztus 26., kedd 17:28

Hat különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint kötelezte a gyártókat az eladott termékek visszahívására, miután az elmúlt hónapok ellenőrzései során a nitrition koncentráció, valamint a Pseudomonas aeruginosa baktérium jelenléte ezekben meghaladta az engedélyezett határértéket. A Nébih közleménye szerint eddig több tízezer liter vizet vontak ki a forgalomból, az ügyben egy One Euro Store üzlet mellett az Aldi és a Lidl érintett. De mi ez a baktérium, okoz-e gondot a nitrit, mit mond a szakértő és mit szólnak az érintettetek? Megkérdeztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is ész nélkül vásárol?

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 26., kedd 09:35

Előfordul, hogy órákig járkál fel-alá egy ruha- vagy élelmiszerboltban, észérveket felsorakoztatva, hogy miért is éri meg annyira az az “egyet fizet, kettőt vihet” ajánlat, majd miután rászánta magát a vásárlásra, gondolatban megveregeti a vállát és eldicsekszik a barátoknak, hogy bizony ez volt az évtized vétele? Aztán az a huszadik farmernadrág is hónapokig használatlanul lapul a szekrény mélyén, a soha ki nem próbált tonhalkonzervet pedig romlásig tárolja az éléskamrában... Megérte? Ha járt már így, jobb, ha tudja: nem csak az ízlése és a rendelkezésre álló pénzösszeg dönt arról, hogy mi kerül a bevásárlókosarába.

A Psychology Today összegyűjtött hét pszichológiai tényezőt, amik miatt sokszor képtelenek vagyunk tudatosan vásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyakornoknak lenni nem rabszolgaság

Edicsek 2014. augusztus 21., csütörtök 17:39

Lassan vége a nyári szünetnek, fesztiváloknak és újra indul a diákoknak a tanítás. Arról már írtunk, hogy mire kell odafigyelni a diákmunkák esetében, aki viszont tanulni is szeretne közben és már az egyetemi vagy főiskolai évek alatt olyan területen szeretne dolgozni, amit a későbbiek során is tud hasznosítani, annak jól jöhetnek a gyakornoki programok. Ezektől sokakat visszatart, hogy a közhidelemmel ellentétben egyenlőek a rabszolgamunkával és/vagy a kávéfőzéssel – utánajártunk, mi ebből az igazság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szelfizzen és fotózzon telefonnal

Edicsek 2014. augusztus 15., péntek 12:29

Mióta egyre jobb kamerákkal látják el a telefongyártók az okostelefonokat, sokakban felmerül a kérdés, hogy nyaraláshoz, fesztiválokhoz, bulikba érdemes-e kis fényképezőgépet vinnie magával, vagy bőven elég a telefon. Mi most kipróbáltunk annyi telefont amennyit csak tudtunk, hogy kiderítsük milyet érdemes vennie annak, aki nem akar plusz egy fényképezőgépet magával cipelni, hanem kimondottan a telefonjára szeretne hagyatkozni. Szerencsére nem csalódtunk, az Asus például simán több kütyüt is kivált nem is akárhogy, az LG pedig életünk fotóját csinálta meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így téved a fogyasztó kárára a Tesco

etelka 2014. augusztus 14., csütörtök 11:30

Érezte már azt, hogy valami valahol nagyon nem stimmel? Én pont ezt éreztem, háromnegyed nyolc felé az egyik budapesti Tescoban álldogálva, az akciós pult mellett.

Mivel szeretek leárazva vásárolni, és vannak élelmiszerek, melyeknél baromira nem érdekel a márka, ezért néha áttúrom az akciós részleget, hátha akad valami nagyszerű fogás. Az ír bélszínt fájó szívvel otthagytam (12 helyett talán hatezerre volt leárazva), de azt gondoltam, egy kis tokajis sajt beugorhat a kosárba, bár abban nem reménykedtem, hogy mondjuk Szepsy furmint került volna bele.

Mindenesetre a Tesconak sikerült azt az egyenletet kihoznia, hogy ha egy kiló sajt 1617 forintba kerül, akkor 16 dekagramm 863-ba, ami azért még az én matektudásommal is megkongatta a vészharangokat.

2014-08-13 19.53.20
Távolról sincs vége, olvasson még »

Íróasztalkörkép: az olcsó, a dönthető és a romantikus

Dívány 2014. augusztus 11., hétfő 20:42

Közeledik az iskolakezdés, és ez sok családban azt is jelenti, hogy a hátizsák és a tankönyvek mellett egy íróasztalra is be kell ruházni. Hogy kicsit megkönnyítsük a dolgát, összeszedtünk pár ígéretes darabot a kínálatból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem tetszett a szállodánk? Bukja a kauciót!

Edicsek 2014. augusztus 8., péntek 15:42

Mikor hotelt keres, főleg esküvői helyszínt, ma már nem csak az ár és a kínált szolgáltatások alapján dönthet, és nem kell hinnie a negédes bemutatkozószövegnek vagy éppen beállított, boldog családi idillt mutató képeknek sem. Az internet terjedésével már jópár különböző oldalon utánanézhet, milyen értékeléseket adnak egy-egy étteremről vagy éppen szállodáról az igazság tudói: azok, akik már megfordultak ott. Na, ebből lett elege az amerikai Union Street Guest House hotelnek, így a vezetőség diktatórikus módszereket vezetett be a jó értékelések kiharcolására: ha rosszat ír valaki, 500 dollárt fizethet - számol be a nem mindennapi marketingfogásról (?) a New York Post  cikke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drága az élet, ha gluténmentesen kell étkeznie

Tuna Judit 2014. augusztus 6., szerda 10:59

Miután körbejártuk a boltokat laktózmentes termékeket kutatva, eszünkbe jutott, hogy a gluténmenteseket is fel kellene térképezni. Részletek a hajtás után, előtte viszont jöjjön néhány alapfogalom, amit érdemes tisztázni.

glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával.  

Glutént tartalmaznak a búza, a rozs, az árpa és a tönköly, a kamut, valamint az ezek keresztezésével előállított magokból készült, a búzaeredetű termékekkel analóg termékek, valamint a maláta és a malátakivonat is. A búza és búzaeredetű termékek a következők: búzaliszt, búzakorpa, búzatöret, búzadara, búzacsíra, búzacsíraolaj, búzakeményítő, módosított búzakeményítőfélék, hidrolizált búzafehérje és búzafehérje alapú sütőipari térfogatnövelő szer.

 

gluténmentes kifejezés azt jelenti, hogy a termék gyártása során a felsorolt anyagok egyike sem került a termékbe, továbbá a gyártás és a csomagolás során a terméknek a fenti anyagokkal való szennyeződése is kizárható. A termékek olyan szójaszószt sem tartalmazhatnak, amelynek készítése során búzát vagy tönkölyt használtak. Ha a termékhez állományjavító adalékként módosított keményítőt adtak, és a keményítő eredete nem tisztázott, a termék nem tekinthető biztonsággal gluténmentesnek. Gluténmentesnek minősülnek továbbá mindazok az élelmiszerek, amelyeket a KÉKI Biológiai Osztály (Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet) laboratóriumában végzett vizsgálat szakértői véleménye annak nyilvánít.

Forrás: Wikipédia és Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne várja a postást, itt vannak az átvevőpontok

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 4., hétfő 15:43

Csomagküldő szolgáltatásokból már Dunát lehetne rekeszteni, de mi történik akkor, ha az online rendeléskor az átvétel módját szeretnénk leegyszerűsíteni, mert nincs időnk a futárra vagy a postásra várni, nem akarjuk a magánküldeményt munkahelyünkön átvenni, vagy épp mert nem bízunk a kézbesítő tempójában? Ilyen helyzetekre találták ki az átvételi pontokat, amik itthon is egyre népszerűbbek, hiszen nemcsak kényelmesebb, de a kisebb kiszállítási költség miatt olcsóbb is a csomag átvétele, mint a házhozszállítás. Az online vásárlás során néhány kattintással kiválaszthatja, hogy milyen módon és hol szeretné átvenni a megrendelt terméket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fúj a szél, esik az eső? Grillezni attól még lehet!

Edicsek 2014. augusztus 3., vasárnap 14:55

Az idei nyár eddig nem szólt a fergeteges kerti bulikról és a hatalmas sütögetésekről, hiszen alig volt olyan hétvége amikor ne lett volna meg az esély egy jó kis felhőszakadásra. De van megoldás arra, hogy semmilyen szupercella, zivatarlánc ne vegye el a lehetőséget egy jó kis grillezéstől, arról nem is beszélve, hogy olyan grilleket mutatunk, amiket akkor is használhat, ha nincsen kertje vagy terasza, vagy amikor beköszönt az ősz és a tél. Ezeket az elektromos grilleket otthon a konyhában is tudja használni, persze ha szeretné egy hosszabbítóval a szabadba is kiviheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 furcsa szabály a közösségi oldalak felhasználási feltételeiből

Edicsek 2014. augusztus 2., szombat 19:27

Tegye a szívére a kezét, mikor regisztrál valahova vagy éppen telefonja szoftverét frissíti és feljön egy ablak, hogy olvassa el a felhasználási feltételeket, ön minden esetben elolvassa az elejétől a végééig? Talán ha nem annyira ismert oldalakról van szó igen, de mi a helyzet az ismertekkel? A Mashable összegyűjtötte hogy mik azok a pontok amik felett a többség valószínűleg elsiklik mikor valamelyik közösségi oldalra regisztrál, holott fontos dolgokról van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőágykörkép az olcsótól az exkluzívig

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 1., péntek 12:20

Nincs is annál hangulatosabb és békésebb kikapcsolódás, mint a kertben vagy a tóparton egy tábortűz mellett függőágyban ejtőzni. Kalandoroknak jó hír, hogy itthon egyre több túrabolt (vagy inkább webszaküzlet) nyílik tele megfizethető és praktikus túrafüggőágyakkal. Ha ön a kertjét szeretné otthonosabbá varázsolni és keretes függőágyra vadászik, akkor ne csak a lakberendezési áruházakban nézzen szét, mert ott nem nagy a választék. Állványt egyébként külön is be lehet szerezni a szaküzletekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymásra talált a Sziget és az Auchan

Edicsek 2014. július 31., csütörtök 11:56

Az Auchan és a Sziget végre hivatalosan is egymásra talált. Persze eddig is az óbudai áruházba jártak a fesztiválozók bevásárolni és a légkondicionált vásárlótérben hűsölni, most viszont együttműködés is született. Részletfizetés, áruhitel és speciális készlet várja a fesztiválozókat, valamint lakossági tájékoztatás a helyieket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sírt egy jót mostanában? Nézzen reklámokat!

Edicsek 2014. július 30., szerda 13:21

Ön mennyire érzi azt mostanság, hogy legszívesebben sírna a reklámokon? Természetesen a meghatódottságtól és nem a szörnyülködéstől. Ha egyre többször tapasztalja azt, hogy nem is termékeket szeretnének eladni önnek, hanem az érzelmeire akarnak hatni, akkor jól érzi. Készüljön fel, sírni fog!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés