SHOPAHOLIC

Az iszonyú hülye szóvicces reklám menő vagy ciki?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. december 6., szombat 13:51

A Fressnapff állatfelszereléseket és állateledelt árul, amit igen, tényleg nehéz izgalmasan vagy viccesen reklámozni. De állatokról van szó: elég lenne a plakátra rakni két cuki cicát, egy kölyökkutyát, vagy akár csak jól lakott nyulakat vagy tengerimalacokat és mindenki elolvadna. De nem, ők más megoldást választottak: a borzalmas szóviccét. A macskavécék kedvező árát ugyanis a francia eredetű budoár szóból kiindulva azzal reklámozzák, hogy  "príma budiár". Döntse el inkább ön, hogy ez a reklám menő vagy nagyon ciki! 

Fressnapf december honlapi banner
Fotó: Fressnapf
1044 szavazat 1496 szavazat

Így kerülheti el a balesetveszélyes égősorokat

Edicsek 2014. december 3., szerda 11:44

 Kedden a Nemzeti Fogyasztóvédelei Hatóság sajtótájékoztatóján jártunk, ahol szó volt arról, hogy idén is kiemelt ellenőrzéseket tartanak a karácsony közeledtével, és hogy milyen fontos, hogy a fogyasztók is tudatosan kerüljék a silány minőségű termékeket és ismerjék a jogaikat. Ennél azonban sokkal izgalmasabb volt, ahogy a laboratóriumban megnézhettük, hogy kigyullad egy karácsonyi égősor - mármint szó szerint lángra kap. Ez ott jó buli volt, de otthon kevésbé volna az, és hogy önnek se kelljen átélnie, elmondjuk, mit tanultunk, mire kell figyeljen, amikor új égősort vásárol. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Telefonos applikációt indít a Nébih

Edicsek 2014. december 2., kedd 11:47

December 1-től elérhető a Nébih Navigátor nevű alkalmazás, amellyel a fogyasztók hatékonyan tudják segíteni az élelmiszerbiztonsági problémák felderítését. A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal közleményéből kiderül, hogy az új, egyelőre csak androidos felületen elérhető alkalmazásssal a fogyasztók bejelentéseket tehetnek a hivatal felé, illetve a risztásokról is azonnal értesülnek, azaz lefotózhatja a zöld árnyalatú párizsit a hűtőpultban és azonnal szólnak, ha valamilyen terméket visszahívnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy hajfestékteszt: találtunk jót, ami még olcsó is

etelka 2014. december 1., hétfő 10:32

Jómagam mindig szívesen kísérleteztem a különböző színekkel, frizurákkal, kisebb-nagyobb megszakításokkal 16 éves korom óta hajmodellkedem is. Kézenfekvő volt tehát, hogy egyszer kipróbáljam, milyen egyszer tényleg színes egyéniségnek lenni.

Általában vörös vagyok, így nem bírtam rászánni magam, hogy barnát, szőkét vagy feketét válasszak. Az eredeti koncepció egyféle vörös lett volna, de kiderült, hogy nincs minden festékből azonos szín. 12 féle festéket vettem le a polcról (a gyors felmérés alapján a L'Oreal gyártja a legtöbb féle lakossági hajfestéket).

A pakkot elvittem a Hairskulba, és megkértem Fehér Mátét, hogy professzionálisan kenje fel a hajamra a különböző árnyalatokat. Itt a teszt majdnem megbukott, mert kiderült, hogy az én eredetileg sötétbarna, némi lenövéssel turbózott közepes vörös árnyalatom nem lesz megfelelő a festékeknek, így leblansoltuk, azaz, az eredeti és rárakódott színeket eltüntetve narancssárgáról indultunk. Ezt azért érdemes tisztázni, mert attól függően, hogy milyen színű a haj, lesz más-más színű ugyanaz az árnyalat.

A professzionális hajfestékeknél mindig két vagy 3 számmal jelölik a festéket, az első a színmélységet határozza meg, míg a második az árnyalatot. Például a Syoss 529-es árnyalata a Wellánál zöldes-homoknak felelne meg. Hogy bonyolítsuk a helyzetet, ez a szabály nem egységes, minden cég úgy variál, ahogy akar. Azaz a Wellánál az első szám a kettes, és ez a fekete színt jelöli, de a L'Orealnál lehet, hogy pont fordítva van.

Fehér Wellával dolgozik, nem szokott hozzá a lakossági festékekhez, de némi iránymutatás után, mindegyikből kimérte a megfelelő mennyiséget. Tőle azt kértem, hasonlítsa össze, mennyire könnyű ezekkel a termékekkel dolgozni, mennyire folynak, mennyire könnyű kikeverni őket.

Ami fontos, az egyrészt az allergiateszt (az erre irányuló figyelmeztetés minden festéken fel van tüntetve), és valóban jobb előre kipróbálni, mint buci fejjel mászkálni napokig. Másrészt azt is tudni kell, hogy tartós hajegyenesítés vagy dauer (tehát a hajat komolyan igénybe vevő vegyi beavatkozások) után 10-14 napot ajánlott várni a festéssel. Sok festékkel erősebb, vagy nem olyan egységes eredményt érünk el, ha szőkítés után támadunk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az ősz haj fedése sem egyszerű történet. A fodrászok tapasztalata szerint a menstruációs ciklus is befolyásolja a festést, tehát ha megkérdezi a fodrásza, hogy mikor esedékes a ciklusa, ne vegye a magánéletében való vájkálásnak, valószínűleg hogy csak a legjobb eredményt szeretné elérni.

Azt sajnos semelyik gyártó nem jelzi, hogy a kiválasztott szín milyen színű hajra került fel, ami azért lenne fontos, mert a nők nagy része a fotó alapján választja ki az adott színt. Szerencsére nem én vagyok az egyetlen, aki megmutatta a világnak, milyen színű lesz a haja, a YouTube-on és a világháló blogjaiban emberek ezrei teszik közzé csalódásaikat vagy épp sikerélményüket hajfesték fronton.

Ami biztos, hogy a festékek (némelyike?) még a negyedik mosás során is eresztenek a színükből, ami nem éppen jó jel, ennek nem kéne így lennie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az útmutató, melyik kód mit takar a tojásokon

Becca 2014. november 27., csütörtök 09:56

Nyilván önt is befolyásolják tojásvásárlás során a csomagoláson gondosan elhelyezett „bio”, "házi", "friss" vagy a "farm" feliratok - pedig ezek önmagukban még nem garantálnak semmit. Csak ez alapján még ne higgye el, hogy valóban bio tojást vagy szabadon tartott, a mezőkön boldogan rohangáló tyúkok tojását eszi, mert ezek igazságtartalma nem a dobozfeliratokon múlik. Sokkal fontosabb a tojáson lévő kód, ez alapján ugyanis biztos lehet benne, hogy azt kapja, amire számít. Ha a karácsonyi süteményekbe már ilyet tenne, nyomtassa ki a táblázatot, amit összeállíttounk, hogy annak segítségével, ki tudjon igazodni a tojások között!

Tipp: hiába árulja kendős néni a piacon mélyalmosként a tojást, ha a kódja 3-as számmal kezdődik, az ugyanaz a ketreces tojás lesz, ami a hiperben is van. Ne hagyja magát átverni!  

IMG 4512

Ha megnéz egy tojást, egy több számból és betűből álló hosszú kódot talál héjára nyomva: ezek igazolják a tojások valódi származását. Ebből a kódból akár azt is ki lehet például olvasni, hogy melyik országból, sőt, melyik városból érkezett a tojás,  és azt is, hogy milyen körülmények között tartják a tojókat. Hogy egyszerűen meg tudja fejteni ezeket a kódokat, készítettünk egy táblázatot, amit könnyűszerrel kinyomtathat és magával hordhat, hogy mindig kéznél legyen. A táblázathoz az infókat a Baromfi Terméktanács oldaláról gyűjtöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: lehet élni sminklemosó kendő nélkül, de minek?

Tuna Judit 2014. november 26., szerda 12:27

A sminklemosó kendők (és közvetlen rokonaik, az előre nedvesített vattakorongok) az egyik legjobb dolog, amit kitalálhattak az elmúlt években. Komolyan, rendkívül meggyorsítják (és sokkal kényelmesebbé is teszik) a smink lemosását egy hosszú, fárasztó nap után hazaesve, vagy éppen a buli után, félig ittasan. Nem kell pepecselni a vattával meg a folyadékkal, csak ki kell húzni egy kendőt/korongot, és kész. És ahhoz képest, hogy időt és bonyodalmat lehet velük megtakaríani, még az áruk is teljesen rendben van – legalábbis azoké, amelyek még hatékonyak is. Most nyolc terméket szemléztünk: meglepő volt, hogy az Auchan saját márkás portékája nem csak drága, de silány is; a magas árairól ismert drogerie markt viszont nagyon odatette magát ezzel az árujával.

Amiért még nagyon kedvelem ezeket a termékeket, az az, hogy utazásnál nem kell vattát és sminklemosót is csomagolnom a neszesszerbe, elég berakni csak egy csomag kendőt vagy korongot. Utazásnál azért sokkal praktikusabb a kendő a korongnál, a következők miatt:

  • kevesebb helyet foglal, és simán be lehet passzírozni a bőrönd bármelyik kis, szabadon maradt szegletébe,
  • fel lehet vinni a repülő fedélzetére is, így használható frissítő- vagy törlőkendőként is (ugyanez a helyzet egyébként akkor is, ha kocsival utazom valahova),
  • tökéletes papír zsebkendő helyett is, és egészségügyi kendő helyett is teljesen oké a használata. 

Szóval szerintem nagyon praktikus ez a találmány, szomorú lennék, ha egyik pillanatról a másikra eltűnne a polcokról. 

teszt során mindegyik termék használatához azonos mennyiségű sminket tettem fel: a szempillámat kétszer festettem át egy jó erős fekete szempillaspirállal, az arcomon pedig kétféle színű pirosítót használtam. Nézze meg a galériában, melyik termék hogyan végzett a teszten!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csekkolja bébiételeit, az Alnatura gabonapépjével jó nagy bajok vannak

Edicsek 2014. november 25., kedd 19:27

A Nébih közleménye szerint a német élelmiszerbiztonsági hatóság svájci előállítású bébiételből (gabonapép) egy piaci ellenőrzést követően atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki. A figyelmeztetés az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett. Az érintett Alnatura bio négymagvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt forgalmazta, akik az értesítést követően azonnal levették a boltok polcairól a termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elektromos fogkefe vásárlási kisokos kezdőknek

Edicsek 2014. november 25., kedd 09:57

Egyre több és egyre különbözőbb, és persze egyre drágább elektromos fogkefe jelenik meg a piacon, a laikus pedig nem győz közülük válogatni. A választási szempontok között általában vagy az szerepel, hogy legyen hozzá egy csomó extra (és ezáltal akár gyakorlatilag az egész fürdőszobapolcot elfoglalja az állomás), vagy az, hogy minél olcsóbb legyen maga a készülék és persze a pótfejek is. Mi viszont egy fogorvost faggattunk ki, hogy el tudjuk mondani, mire figyeljen oda, ha azt szeretné hogy fogkeféje a fogainak is a lehető legjobb legyen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nálunk még a Fekete Péntek is csütörtökön kezdődik

Edicsek 2014. november 21., péntek 12:03

A Black Friday, azaz a Fekete Péntek Amerikában nagy divat, ott ugyanis a Hálaadás után pénteken a boltok hatalmas leárazásokkal várják az embereket. Az árengedmények (és a vadászösztönök) helyenként akkorák, hogy olykor kisebb tömegverekedések is kitörnek egy-két akciós játékkonzolért vagy elektronikai cikkért. Itthon ez az egész még annyira gyerekcipőben jár, hogy van olyan cég, amelyiknek még a dátumot sem sikerül eltalálnia, és olyan is, aki csütörtökön tart fekete pénteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel a táplálékkiegészítőkkel vigyázzon

Edicsek 2014. november 17., hétfő 16:57

Ha edzés mellé ön is szokott nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt táplálékkiegészítőket fogyasztani, akkor nézze meg ezt a listát, mert elég sok ilyen terméket vont ki a forgalomból 2014-ben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, írják a honlapjukon. Nem kizárt, hogy néhány üzletben vagy webshopban még megtalálhatóak a felsorolt készítmények, amik összetételükkel veszélyeztethetik az egészséget, ezért ha ilyet vett, azt ne fogyassza el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jobb, ha videojátékozás helyett olvas az a gyerek

Edicsek 2014. november 15., szombat 11:21

Tényleg jobb, ha olvas a gyerek, mint ha játszik, és a sok videojáték valóban elbutít - erre mutat rá az a reklámkampány, amelyben a hirdetők szándékaik szerint Play Station akcióra szerették volna felhívni a vásárlók figyelmét. Csak éppen orbitális nagy helyesírási hibával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy közértes-szavazós, avagy melyik közért van a közért?

maze 2014. november 14., péntek 10:14

Alditól a Tescóig megszavazhatja, melyik közértben vásárolna szívesebben egy ideális világban.

10 milliós büntetés a Reduline 36 fogyasztószer miatt

Edicsek 2014. november 13., csütörtök 10:00

A Gazdasági Versenyhivatal 10 millió forintos büntetést szabott ki a TV Brands Kft-re. A  közlemény szerint a cég a Reduline 36®  készítmény intenzív TV kampánya alatt megtévesztő reklámokat tett közzé, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázat, már a fajlagos ár sem a régi!

Tuna Judit 2014. november 12., szerda 09:09

Amikor a vakteszteket írjuk, minden poszt végére teszünk egy táblázatot, amiben feltüntetjük, hogy mennyi a termékek egy kilogrammra vetített fajlagos ára. Ez azért jó, mert sokszor megtévesztő lehet az összeg, amit a termék csomagolására írnak, hiszen nem minden terméknek azonos a kiszerelése, így könnyen előfordulhat, hogy az olcsóbbnak látszót veszi meg az ember, mégis a drágábbat viszi haza. Szóval, ahogy már sokszor megírtuk: nem árt a fajlagos árakat is szemlézni, mielőtt bármit is megvásárol. Szerencsére a Tesco, az Interspar és most már az Auchan is odafigyel erre, és ha nem is nagy betűkkel, de valamilyen módon feltünteti a termékek fajlagos árát is. 

A sajtpultnál és a felvágottaknál is ez a helyzet – vagyis ez volt addig, amíg az Interspar rá nem jött, hogy mekkora trollkodás az áruknak nem a kilós, hanem inkább a 10 dekára eső fajlagos árait kiírni. Hogy ez miért jó? Mert a 4550 forintos (kilónkénti) árú sonkánál sokkal jobban hangzik a 455 forintos, simán megörülhet neki és jól bevásárolhat belőle a sietős vevő, miközben ugyanazt kapta: az "olcsóbb" ár mindössze a tíz dekára vetített fajlagos ár volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeken a táblákon a tízdekás alatt a kilós fajlagos ár is fel van tüntetve, de az már annyira kis betűkkel, hogy szabad szemmel alig látható. De szabad ilyet?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyen WiFit kap az utcára az UPC-től, akár még külföldön is

Edicsek 2014. november 11., kedd 13:20

Örülhetnek a UPC előfizetői, mert most már az utcán is tudnak ingyenesen internetezni. A Wi-Free szolgáltatás elsőre bonyolultnak hangzik, közben pedig teljesen egyszerű. A lényege, hogy a többi előfizető hálózatára csatlakozhat ahogy sétálgat a városban. Az egész lényege a kölcsönösség, azaz ha nem osztja meg másokkal a sajátját, akkor ön sem kap, de mindettől még az ön otthoni sávszélessége nem változik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha neten rendelne bármit is, azt ma tegye!

Edicsek 2014. november 7., péntek 09:34

November 7. ugyanis a Dotcommerce Day, azaz az Internetes Vásárlás Napja. Azt már tudjuk, hogy tényleg mindennek, de mindennek van napja a kézmosástól elkezdve a miniszoknyán át, szóval tényleg, miért ne lehetne az internetes vásárlásnak is, főleg ha még jól is jár vele. Akkor sincs baj, ha pénteken lemarad róla, pár webáruház akciója a hétvégén is tart. Tehát érdemes akár már most bevásárolni a karácsonyra, de akár a sima heti/havi nagybevásárlást is elintézheti most kedvezményesen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vizsgálja a GVH, hogy életet ment-e a légzésfigyelő

Edicsek 2014. november 5., szerda 12:22

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a Baby-Paradise Kft ellen. A vizsgálat tárgya, hogy a vállalkozás által forgalmazott légzésfigyelők valóban életet menthetnek-e, azaz a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát megsértették-e, írják közleményükben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segélykérő SMS az új átverés

Edicsek 2014. november 5., szerda 07:47

Időről időre felbukkannak különböző telefonos csalások, amiket általában nehezebb kiszűrni, mint a szokásos e-mailes csalókat. Az e-mailek esetében a legtöbben szerencsére már nem dőlnek be nigériai bankigazgatók segítségkérésének, sem a hirtelen elhunyt gazdag ember leszármazottainak, és azt sem hiszik el, hogy Bill Gates merő jótékonyságból szétosztja a vagyonát. A csalók viszont nem adják fel, és hasonló áltörténetek segítségével már megjelentek az SMS-ben vagy akár a telefonon elkövetett csalások is. Elmondjuk, mikor kell gyanút fognia, és mit tehet, ha mégis bedőlt volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halloweenkor szopogasson vérző szemű koponyát!

Edicsek 2014. november 1., szombat 14:48

Idén valahogy visszafogottabbra sikerült a készülődés Halloweenra, talán azért, mert a gyerekek rájöttek, hogy teljesen feleslegesen csengetnek be idegenekhez, azok továbbra sem készülnek semmilyen csokival. Nagyobbaknak pedig a buliban is csak az a lényeg, hogy végre még egy alkalom van, ahol nyugodtan lehet hiányos öltözetű boszorkánynak vagy macskának öltözni. Ennek ellenére azért találtunk meglepő kiegészítőket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen olyan húst, ami 10 éve friss!

Edicsek 2014. október 31., péntek 12:58

A Lidl üzleteiben a reklámok alapján ezen a héten olyan húsokat vehet, amik már 10 éve frissek. Ha igaz az a mondás miszerint az vagy, amit megeszel, akkor van remény az örök fiatalságra: elég innen vásárolni a húst.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Letisztult mécsest a hiperből, csicsásat a százforintosból vehet legolcsóbban

Edicsek 2014. október 31., péntek 09:02

Mindenszentek és Halottak napja előtt a legnagyobb boltok is felkészülnek a megnövekedett mécses- és gyertyakeresletre, ezért körülnéztünk, hol mit akcióztak le. Az már biztos, hogy aki egyébként is szokott teamécsest venni, most igazán jól járhat. Sőt, ha van sok helye, akkor elteheti jövőre az üvegmécseket is, így jövőre már csak a mécsesbetétet kell megvennie.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teateszt: Amikor a bióban több a méreg, mint a kommerszben

etelka 2014. október 30., csütörtök 12:35

Lassan mínuszba fordul a hajnali hőmérséklet, ez a tea szezonja, még azok is elkezdenek teázni, akik egyébként el sem tudják képzelni magukról. A Test német fogyasztóvédelmi magazin novemberi számában fekete teákat vizsgálta meg. A tesztben megnézték a teák ízét, illatát, színét, de ami ennél sokkal fontosabb, laboratóriumban elemezték, hogy milyen káros anyagok találhatóak bennük.

Fekete tea

Darjeeling, vagy más néven Dardzsiling India nyugati részén helyezkedik el, az itt termesztett tea 600-2500 méter magasan nő. A hidegnek köszönhetően viszonylag lassan növekszik, kézzel szüretelik, évente kétszer. Az első aratás neve First Flush, a másodiké Second Flush.

És meglepetésükre akadtak ilyenek rendesen. A magyar fogyasztónak már nem újdonság, ha rovardarabokat, állati ürüléket vagy csak simán szemetet talál a gyógyteájában, a németeknek inkább rémületes hangzású vegyületek jutottak. Olyanok, mint az antrakinon, peszticidek, pyrrolizidin alkaloid, policiklikus aromás szénhidrogén, ásványi olaj maradványok, amiknek semmi keresnivalójuk a teákban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a tönköly spagettivel vigyázzon, kivonták a forgalomból

Edicsek 2014. október 28., kedd 15:30

A sajtok után most magas mikotoxin tartalmú, Olaszországban gyártott, de Magyarországon is forgalmazott tönköly spagettit vontak ki a forgalomból. „A 19 EU tagállamban forgalmazott tészta német nagykereskedőn keresztül érkezett az országba, de összesen csak három darabot értékesítettek webáruházon keresztül" – tájékoztatott közleményében a Nébih.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kibonthatatlan csomagolásokkal szívatnak a gyártók

Edicsek 2014. október 28., kedd 15:13

Mielőtt egy terméket piacra dobnak, természetesen sokszoros szűrőkön megy át, hogy kiderüljön, mindenben megfelel-e az előírásoknak, finomabb vagy jobb-e mint a versenytársai, és persze a megfelelő árat is meg kell találni. És persze ne felejtkezzünk el valami szép és figyelemfelhívó csomagolást is tervezni neki. Ugyanakkor a kibonthatósági tényező tesztelése mintha sok esetben elmaradna, így a fogyasztónak a boldog fogyasztás helyett jó adag bosszankodás és szentségelés jut a szétesett, szanaszét szóródott, kiömlött beltartalom miatt. Megmutatjuk, nálunk mik nyertek a kibonthatatlan termékek versenyén. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne most vegyen pónis vagy dinós pudingot a gyereknek

Divany.hu 2014. október 24., péntek 20:50

Magas hidrogén-peroxid tartalom miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot vontak ki a kereskedelmi forgalomból 9 európai tagállamban, köztük Magyarországon is. A játékkal együtt (pl. ló figura) tojás alakúra összecsomagolt termékek visszahívására az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszélyjelző rendszerén (RASFF) érkezett riasztás alapján került sor – jelezte közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a mai napon.

A meglepetés játékot is tartalmazó terméket DAIRY 4 FUN márkajelzéssel, Kid's World Dessert elnevezéssel 9 európai tagállamban, köztük Magyarországon is forgalomba hozták. Az érintett üzletláncok haladéktalanul levették a polcokról a kifogásolt élelmiszereket és intézkedtek a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívásáról. Az intézkedések végrehajtását a hatóság ellenőrzi.

A termékvisszahívásban érintett KID´s WORLD ZOO 70.0 g (tételazonosító: 14.12.2014/143951) és KID´s WORLD HORSE 70.0 g (tételazonosító: 6.12.2014/143811) elnevezésű élelmiszereket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik. A Foodnet Kft. szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében egyebek mellett azt írja: sajnálják, hogy hibás termék került forgalomba.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés