SHOPAHOLIC

Vizsgálja a GVH, hogy életet ment-e a légzésfigyelő

Edicsek 2014. november 5., szerda 12:22

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a Baby-Paradise Kft ellen. A vizsgálat tárgya, hogy a vállalkozás által forgalmazott légzésfigyelők valóban életet menthetnek-e, azaz a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát megsértették-e, írják közleményükben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segélykérő SMS az új átverés

Edicsek 2014. november 5., szerda 07:47

Időről időre felbukkannak különböző telefonos csalások, amiket általában nehezebb kiszűrni, mint a szokásos e-mailes csalókat. Az e-mailek esetében a legtöbben szerencsére már nem dőlnek be nigériai bankigazgatók segítségkérésének, sem a hirtelen elhunyt gazdag ember leszármazottainak, és azt sem hiszik el, hogy Bill Gates merő jótékonyságból szétosztja a vagyonát. A csalók viszont nem adják fel, és hasonló áltörténetek segítségével már megjelentek az SMS-ben vagy akár a telefonon elkövetett csalások is. Elmondjuk, mikor kell gyanút fognia, és mit tehet, ha mégis bedőlt volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halloweenkor szopogasson vérző szemű koponyát!

Edicsek 2014. november 1., szombat 14:48

Idén valahogy visszafogottabbra sikerült a készülődés Halloweenra, talán azért, mert a gyerekek rájöttek, hogy teljesen feleslegesen csengetnek be idegenekhez, azok továbbra sem készülnek semmilyen csokival. Nagyobbaknak pedig a buliban is csak az a lényeg, hogy végre még egy alkalom van, ahol nyugodtan lehet hiányos öltözetű boszorkánynak vagy macskának öltözni. Ennek ellenére azért találtunk meglepő kiegészítőket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen olyan húst, ami 10 éve friss!

Edicsek 2014. október 31., péntek 12:58

A Lidl üzleteiben a reklámok alapján ezen a héten olyan húsokat vehet, amik már 10 éve frissek. Ha igaz az a mondás miszerint az vagy, amit megeszel, akkor van remény az örök fiatalságra: elég innen vásárolni a húst.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Letisztult mécsest a hiperből, csicsásat a százforintosból vehet legolcsóbban

Edicsek 2014. október 31., péntek 09:02

Mindenszentek és Halottak napja előtt a legnagyobb boltok is felkészülnek a megnövekedett mécses- és gyertyakeresletre, ezért körülnéztünk, hol mit akcióztak le. Az már biztos, hogy aki egyébként is szokott teamécsest venni, most igazán jól járhat. Sőt, ha van sok helye, akkor elteheti jövőre az üvegmécseket is, így jövőre már csak a mécsesbetétet kell megvennie.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teateszt: Amikor a bióban több a méreg, mint a kommerszben

etelka 2014. október 30., csütörtök 12:35

Lassan mínuszba fordul a hajnali hőmérséklet, ez a tea szezonja, még azok is elkezdenek teázni, akik egyébként el sem tudják képzelni magukról. A Test német fogyasztóvédelmi magazin novemberi számában fekete teákat vizsgálta meg. A tesztben megnézték a teák ízét, illatát, színét, de ami ennél sokkal fontosabb, laboratóriumban elemezték, hogy milyen káros anyagok találhatóak bennük.

Fekete tea

Darjeeling, vagy más néven Dardzsiling India nyugati részén helyezkedik el, az itt termesztett tea 600-2500 méter magasan nő. A hidegnek köszönhetően viszonylag lassan növekszik, kézzel szüretelik, évente kétszer. Az első aratás neve First Flush, a másodiké Second Flush.

És meglepetésükre akadtak ilyenek rendesen. A magyar fogyasztónak már nem újdonság, ha rovardarabokat, állati ürüléket vagy csak simán szemetet talál a gyógyteájában, a németeknek inkább rémületes hangzású vegyületek jutottak. Olyanok, mint az antrakinon, peszticidek, pyrrolizidin alkaloid, policiklikus aromás szénhidrogén, ásványi olaj maradványok, amiknek semmi keresnivalójuk a teákban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a tönköly spagettivel vigyázzon, kivonták a forgalomból

Edicsek 2014. október 28., kedd 15:30

A sajtok után most magas mikotoxin tartalmú, Olaszországban gyártott, de Magyarországon is forgalmazott tönköly spagettit vontak ki a forgalomból. „A 19 EU tagállamban forgalmazott tészta német nagykereskedőn keresztül érkezett az országba, de összesen csak három darabot értékesítettek webáruházon keresztül" – tájékoztatott közleményében a Nébih.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kibonthatatlan csomagolásokkal szívatnak a gyártók

Edicsek 2014. október 28., kedd 15:13

Mielőtt egy terméket piacra dobnak, természetesen sokszoros szűrőkön megy át, hogy kiderüljön, mindenben megfelel-e az előírásoknak, finomabb vagy jobb-e mint a versenytársai, és persze a megfelelő árat is meg kell találni. És persze ne felejtkezzünk el valami szép és figyelemfelhívó csomagolást is tervezni neki. Ugyanakkor a kibonthatósági tényező tesztelése mintha sok esetben elmaradna, így a fogyasztónak a boldog fogyasztás helyett jó adag bosszankodás és szentségelés jut a szétesett, szanaszét szóródott, kiömlött beltartalom miatt. Megmutatjuk, nálunk mik nyertek a kibonthatatlan termékek versenyén. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne most vegyen pónis vagy dinós pudingot a gyereknek

Divany.hu 2014. október 24., péntek 20:50

Magas hidrogén-peroxid tartalom miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot vontak ki a kereskedelmi forgalomból 9 európai tagállamban, köztük Magyarországon is. A játékkal együtt (pl. ló figura) tojás alakúra összecsomagolt termékek visszahívására az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszélyjelző rendszerén (RASFF) érkezett riasztás alapján került sor – jelezte közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a mai napon.

A meglepetés játékot is tartalmazó terméket DAIRY 4 FUN márkajelzéssel, Kid's World Dessert elnevezéssel 9 európai tagállamban, köztük Magyarországon is forgalomba hozták. Az érintett üzletláncok haladéktalanul levették a polcokról a kifogásolt élelmiszereket és intézkedtek a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívásáról. Az intézkedések végrehajtását a hatóság ellenőrzi.

A termékvisszahívásban érintett KID´s WORLD ZOO 70.0 g (tételazonosító: 14.12.2014/143951) és KID´s WORLD HORSE 70.0 g (tételazonosító: 6.12.2014/143811) elnevezésű élelmiszereket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik. A Foodnet Kft. szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében egyebek mellett azt írja: sajnálják, hogy hibás termék került forgalomba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne higgye el, hogy árucsere esetén nem indul újra a garancia

Becca 2014. október 23., csütörtök 17:01

Kolléganőnk vásárolt egy Triumph márkájú, testszínű, lecsatolható vállpántos melltartót még májusban, aminek ősz elejére leszakadt a pántot rögzítő kis hurka. Visszavitte, kapott helyette másikat, ami teljesen korrekt eljárásnak is tűnik, de természetesen még nincs vége a sztorinak. Amikor ugyanis átvette az új melltartót, az eladó közölte vele, hogy mivel csere történt, ennek a darabnak a garanciája természetesen az előző, tönkrement darab vásárlásának időpontjától értendő. Ez azt jelentené, hogy mivel az első melltartó vásárlása óta eltelt négy hónap a hat hónapos garanciális időszakból, így ezzel már csak két hónapja marad minőségi reklamációra. Kolléganőnk elsőre elhitte ezt az érvelést – ön azonban ne tegye, ha ilyesmivel próbálkoznak önnél.

Először is azért, mert minden termék esetén két év garanciát kell vállalnia az üzletnek, ebből a két évből hat hónap az az időszak (szavatossági idő), amikor az árut anélkül is kötelesek kicserélni, hogy a vevőnek bizonyonyítania kelljen, hogy nem az ő hibájából sérült a termék (persze, ha egyértelműen látszódik, hogy nem rejtett hibáról van szó, a bolt nem köteles kicserélni, sem az árát visszafizetni). Miután letelt a hat hónap, a garancia megmarad, a szavatosság viszont elévül, ilyenkor csak abban az esetben köteles a bolt kicserélni a terméket, ha a vevő bizonyítani tudja, hogy a meghibásodás oka nem a rendeltetésellenes használat, hanem olyan körülmény, amely már vásárláskor is benne volt az áruban (rejtett hiba). Minderről bővebb információt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján talál.

Jó tudni azt is, hogy az NFH szerint nem elfogadható, ha egy árut azért nem cserélnek vissza, mert akciós volt. A Polgári Törvénykönyv (Ptk). ugyanis egyértelműen kimondja: fogyasztói szerződés esetében a fogyasztói szerződés esetében a fogyasztó a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét. Az ennél rövidebb elévülési határidőt megállapító kikötés semmis. Erről bővebben az NFH honlapján olvashat. Ez azért elég jó hír, nem?!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy palacsintán trükközni se nem punk, se nem hipszter

Edicsek 2014. október 22., szerda 18:24

A becsületkassza kettős dolog: egyrészről milyen szerencsés, hogy mindenki maga döntheti el, éppen mennyit tud szánni egy adott termékre, hisz ha az átlagnál többet, akkor többet ad, de ha kicsit kevesebbet, akkor sincs gond. Másrészről vannak szabályok, amiket be kell tartani. Teljesen mindegy, hogy azokkal egyetért valaki vagy éppen utálja őket (és természetesen mindenki hágott már át szabályokat), de egy egész vállalkozást erre építeni nem Robin Hood-szerű szabadságharc, hanem pusztán a szabályok semmibe vétele. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar Termék Nagydíjas sajt is érintett a botrányban

Edicsek 2014. október 21., kedd 18:14

Ahogy ma arról hírt adtunk, a Nébih legutóbbi akciójában összesen 93-féle sajtot hívtak vissza a forgalomból azonnali hatállyal. A vizsgálatok során kiderült, hogy a tömlős, kocka és lapkasajtokat romlott, penészes termékekből készítették. Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az ügyben a Camping sajt is érintett, amit 2012-ben Magyar Termék Nagydíjjal tüntettek ki, és ugyanabban az évben még Magyar Brands díjat is nyert. A termékeket gyártó (és némelyiket forgalmazó) ERU Hungária Sajtágyártó Kft. kedden közleményt adott ki: ebben azt írják, hogy a Nébih határozatának felülvizsgálatát kérték, és a publikált felvételeken nem a felhasznált alapanyagok, hanem megsemmisítésre váró, már korábban zárolt tételek láthatóak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Camping, a Mackó és az auchanos sajt is lejárt alapanyagokból készült

Edicsek 2014. október 21., kedd 09:00

A Camping sajtok, auchanos sajtok és még a Mackó is érintett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményében. Eszerint ugyanis egy fővárosi sajtgyártó üzemben  gyakorlatnak számított, hogy lejárt alapanyagokat és selejt késztermékeket hőkezeltek és használtak fel újra a gyártás során. A „friss” termékekbe így akár több éve lejártak is bedolgozásra kerülhettek. A lejárt termékek jelentős része gusztustalan, szennyezett, penészes, rovarokkal belepett volt a Nébih razziája során.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Horror ár nélkül is megúszhatja a gázkészülékek karbantartását

Edicsek 2014. október 20., hétfő 12:15

Október közepén már igencsak időszerű leellenőriztetni a fűtőberendezéseket. Elsősorban azért, hogy nehogy valami baj történjen, de az is tény, hogy egy rendszeresen karbantartott gép, legyen szó gázkészülékről vagy autóról, sokkal megbízhatóbban működik, mint egy elhanyagolt. Jelen esetben pénzt is spórolhat, ha jól van beállítva a készüléke, ráadásul ha valamilyen alkatrészt cserélni kell, jobb, ha most teszi meg, mintha a legnagyobb téli fagyban kellene napokig várni a szerelőre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó nedves háztartási törlőkendők közt találtuk meg a legjobbat

Becca 2014. október 18., szombat 12:46

Sokáig ódzkodtam a nedves háztartási törlőkendők használatától, és nem azért, mert rossz ötletnek tartom, hanem mert próbálok környezettudatosan élni – pontosan emiatt hagytam el a konyhai papírtörlő használatát is. Így hősiesen kitartottam a sima mosogatószivacs és fertőtlenítőszer kombó mellett – míg nem kaptam egy csomag nedves törlőkendőt. (És tisztázzuk azonnal, a nedves háztartási törlőkendő nem összekeverendő a higiéniai vagy kozmetikai, illetve babapopsi törlőkendőkkel, ezek takarításhoz használatosak).

És kénytelen voltam elismerni, környezettudatosság ide vagy oda, ezek bizony rendkívül meggyorsítják (és sokkal kényelmesebbé is teszik) a takarítást, szóval bár egyáltalán nem gazdaságosabb, mindenképpen könnyebb és nagyon hatékony elvégezni ezt a házimunkát. (Persze azon is elgondolkodhatunk, hogy mi a gazdaságos, hiszen a törlőkendő segítségével egy csomó vizet, energiát, valamint időt megspórolhatunk, ami aztán egyéb tevékenységekre fordítható.)

Így elkezdtem felmérni a kendők kínálatát. Szerencsére rengeteg van már belőlük a piacon, annyiféle, hogy most kizárólag a kereskedelmi láncok saját márkásait vettem górcső alá. Ez ugyanis az az árkategória, amit tényleg bárki meg tud fizetni, míg a nagyobb cégek márkás termékeiért akár 300 százalékkal is többet elkérnek az üzletekben. Külön öröm volt számomra, hogy az Auchanban lehet kapni olyan saját márkás törlőkendőt, ami környezetkímélő, ami már a lelkiismeret megnyugtatására is alkalmas, de erről részletesebben a hajtás után olvashat.

A termékteszten figyelembe vettem a kendők minőségét, méretét, anyagát, nedvességtartalmát, árát és hatékonyságát, az pedig már csak bónusz volt, ha esetleg klórmentesen fehérítették, illetve, ha környezetkímélő csomagolásban van.Tesztfeladatként pedig a fürdőszobai szanitereket kezdtem el velük takarítani, ami egyébként nagy kihívás, mert rendszeresen öntök dióolajat a fürdő vízébe. Ez rendre megtapad a kádban mindenhol és nagyon nehéz onnan eltávolítani, tehát kíváncsian vártam, hogyan birkóznak meg ezzel a feladattal a versenyzők.

Összesen hatféle saját márkás felülettisztító törlőkendőt teszteltem. Íme az eredmény:

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy kiszerelés nem egyenlő az alacsonyabb árral

Edicsek 2014. október 17., péntek 12:45

Mikor bevásárol, hajlamos azt hinni, hogy minél nagyobb a kiszerelés, annál kedvezőbb lesz az ár, főleg ha összecsomagolt termékeket talál a boltban. Hisz mi másért fóliáznának össze két kukoricát, ha nem azért, mert úgy kevesebb csomagolóanyag jut egyre, tehát már csak ezért is olcsóbb, nem? És a gazdaságos csomagolás is nyilván azt jelenti, hogy önnek, a fogyasztónak is gazdaságos, azaz több pénze marad tőle, ugye? Hát, nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Repülőjegy, ajándékkosár és ügyintézés is jár a dolgozóknak a legjobb munkahelyeken

Edicsek 2014. október 16., csütörtök 15:23

A béren kívüli juttatás az, amikor a munkáltató próbálja kitalálni, mivel teheti élvezetesebbé a munkavállalók mindennapjait, amitől majd persze hatékonyabb lesz a munka, vagy lojálisabbak a dolgozók. Néhány helyen mindezt egy szimpla hidegvizes automata jelenti, esetleg napi egy kávé. Vannak helyek, ahol viszont tényleg olyan juttatásokat kaphat a fizetése mellé, amik miatt megéri dolgozni és az esetleges túlórát is elviselni. Például ajándékkosár, ingyen repülőjegy, nyaralás, vagy egy hónap fizetett szabadság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megéri hűségesnek lenni a hiperekhez

Edicsek 2014. október 14., kedd 12:28

Megújul a két nagy hipermarket hűségprogramja: mind az Auchan, mind a Tesco újításokat vezet be, melyek közös pontja, hogy a kártyatulajdonosok kedvezményesen tudnak majd vásárolni. A Tesco Clubcard programja csak átalakult, az Auchan pedig kiterjesztette a Bizalomkártya programját az összes áruházra és szinte teljesen megreformálta azt. Ha tényleg sokat jár a hiperekbe vásárolni, akkor mindenképpen érdemes kiváltania a hűségkártyákat, mert semmibe sem kerül, viszont kedvezményekhez juthat. Azért ne aggódjon, a matricás, dominós, hűtőmágneses akciók maradnak, szóval továbbra is bosszankodhat, vagy megszerezheti őket máshogy

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alig kaptak valamit az alapítványok a jegesvizes kihívásból

Edicsek 2014. október 13., hétfő 20:40

Úgy tűnik lecsengeni látszik az Ice Bucket Challenge, azaz a jeges vizes kihívás. Tudja, ennek az volt a lényege, hogy felhívják a figyelmet az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegségre, valamint az őket segítő alapítványt támogassák. Ehhez pedig  nyakba kell önteni magát egy vödör hideg vízzel és nem elfelejteni pénzadománnyal támogatni a szervezetet, valamint vizesen dideregve megnevezni három másik személyt, akinek szintén teljesítenie kellett a kihívást. Azt már tudjuk, hogy itthon hiába lett óriási mém (híres közszereplők, celebek és még politikusok is bevállalták a kihívást), pont az ALS alapítvány nem kapott pénzt. Utánajártunk azért, mennyire kaptak sokkot a hazai kihívók és kihívottak a hideg víztől és felejtették el (vagy sem) az egész dolog lényegét, az adakozást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem volt nyomtató, 10 millióra büntették az Aldit

etelka 2014. október 13., hétfő 17:01

10 millió forint büntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt-re, szakmai megfogalmazás szerint „fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt", áll a versenyhivatal honlapján. A büntetést azért kapta a multi, mert az akciósan, 11 900 forintért hirdetett CANON PIXMA MG2255 multifunkciós nyomtató a kiírás ellenére nem volt elérhető az üzletekben, mivel nem érkezett meg hozzájuk, helyettesítő termékről pedig nem gondoskodtak. Mindezt úgy, hogy már hetekkel az akció meghirdetése, a reklámújság nyomdába adása előtt tudtak róla, hogy a beszállító Magyarország számára egyáltalán nem tud szállítani a CANON multifunkciós nyomtatóból. A GVH enyhítő körülményként értékelte egyebek mellett azt is, hogy az Aldi intézkedett a fogyasztók utólagos, helyszíni tájékoztatásáról, és a későbbi akció kapcsán a fogyasztóknak lehetőségük volt helyettesítő termékhez jutni. 

Súlyosbító tényező, hogy már korábban is megbüntették a céget: 2013-ban 25 millió forintot kellett befizetniük, mert nem érkezett elég TEVION külső merevlemez a boltokba. A GVH akkori álláspontja szerint „a vállalkozásnak már az akció megkezdése előtt számolnia kellett azzal, hogy a merevlemezt (vagy az azt helyettesítő árut) nem fogja tudni a fogyasztói keresletnek megfelelő mennyiségben biztosítani az akció ideje alatt." 

2009-ben pedig azért kaptak büntetést, mert a „Kidz Alive Gyermek farsangi jelmez" esetében nem járt a nindzsa jelmezhez kard, a királylány jelmezhez varázspálca és az indiánlány jelmezhez balta. Ezért a cég egymillió forint büntetést fizetett be a GVH számlájára.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ön szívesen nyalná ki a vécét?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. október 12., vasárnap 10:10

A szerkesztőség melletti kisboltban találtuk ezt kihagyhatatlan vételt. Ha van gyereke, biztos megbeszélte már vele, hogy ne nyúlkáljon a WC-be, mert az undorító. Na, most kezdheti elölről, van ugyanis ez a nyalóka (mit nyalóka, valóságos nyalóka-állomás!) ami áll egy WC csészéből meg egy nyalókából, és ez utóbbi rendeltetésszerű fogyasztása, hogy a WC csészébe kell mártogatni, majd elnyalni. Mutatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
811 szavazat 769 szavazat

Hol jó vásárolni Budapesten?

Becca 2014. október 10., péntek 10:46

Egy héten legalább egyszer megyek vásárolni, persze nem a magam szórakoztatására; a cikkekhez gyűjtök például tesztelni valókat, illetve a körképekhez információt. Ilyenkor mindig az Intersparban kezdek, majd bemegyek egy nagyobb Tescóba, aztán jönnek a szuperek és végül az Auchan. Annyi eladóval találkozom ilyenkor, hogy azonnal feltűnik, ha valami nincs rendben.

A legtöbb boltban futószalagszerűen történnek a dolgok: bemegyek, vásárolok, kényszeres mosoly a kasszásnak, ő vagy visszamosolyog, vagy nem, aztán viszlát. Igen, egyébként leginkább a „vagy nem” a jellemző, sőt, sokszor kifejezetten barátságtalanok is. Valószínűleg ezért tűnt fel az elmúlt pár hétben, hogy az Auchanban milyen kedvesek a kasszasoron dolgozók. Komolyan, először balgán azt hittem, csak megjegyezték az arcomat – de ez ugye képtelenség lenne, annyi ember fordul meg nap mint nap az áruházban. Amikor viszont már sokadszorra is csak pozitív élménnyel jöttem ki az Auchanból, kitaláltam, hogy felmérem a többi helyen is, hogy a pénztárosok és árufeltöltők hogyan viszonyulnak a vásárlóhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy az orrával vásárol?

Sáfár Zsófia 2014. október 9., csütörtök 16:35

Arról már írtunk, hogy egy-egy illat milyen hatással van az emberi szervezetre, de azt gondolta volna, hogy az üzletek akár az orránál fogva is vezethetik, csak hogy pénzköltésre bírják?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szuperokos és szupernagy telefonok jönnek még az idén

Edicsek 2014. október 8., szerda 18:03

Itt az ősz, egy csomó teches cég bejelentette, hogy milyen telefonokat dob piacra még az idén. Persze mindenki az Apple új készülékét várta, ám ők voltak azok, akik gyakorlatilag olyannyira nem rengették meg a világot, hogy sokan elgondolkoztak azon, hogy most jött el az ideje váltani. Jó, a hajlékony telefon újdonság, de azt nem mindenki így képzelte, még a gyártó sem. Aki maradna mégis az iPhone világában, vagy kipróbálna valami újat, azoknak összeszedtük, milyen okostelefonok jönnek még az idén, mit érdemes kérni karácsonyra, vagy mire kell már most elkezdenie gyűjteni, hogy jövőre új telefonnal kezdje az évet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megfázott? Fújja az orrát saját márkásba!

Becca 2014. október 7., kedd 10:44

Egy megfázás ritkán jön kapóra, és hát én sem éreztem úgy, hogy ennél jobb nem is történhetne velem – de ha már így alakult, nekiálltam és leteszteltem a saját márkás zsebkendőket. Az Auchan, Intespar, Lidl, Penny, Tesco termékeibe fújtam az orromat kemény négy napon keresztül. Jó hír: nem lett sebes az orrom. Rossz hír nincs.   

A használat során a következő szempontokat vizsgáltam: ne szakadjon, tehát legyen jó strapabíró, nagy, és puha legyen, na meg, ne dörzsölje ki az orrot. Az összehasonlításban ezeket mind figyelembe vettem, és persze az áruk sem volt mellékes. 

Felváltva használtam mindegyiket – egyenlő esélyt adva valamennyi terméknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés