SHOPAHOLIC

Termékbemutató után 14 napja van megbánni az egészet

Edicsek 2015. április 24., péntek 13:30

Valamennyi fogyasztóval szemben érvénytelennek találta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Solutem Konference Kft. termékbemutatós cég azon szerződési feltételei, amelyek alapján korlátozta többek közt a fogyasztókat megillető indokolás nélküli elállási jog gyakorlásának lehetőségét – állapította meg a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület által indított közérdekű keresetben a Veszprémi Törvényszék immár jogerősen is. De mit tud tenni ha elment egy termékbemutatóra, amit aztán azonnal meg is bánt? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén is jár az akciós kupon a már nem hordott ruhákért

Becca 2015. április 23., csütörtök 10:33

Adományozásra hívja fel a figyelmet a Biatorbágyon lévő Premier Outlet és az országos lefedettségű Ökumenikus Segélyszervezet a nélkülöző gyermekek és családok megsegítésére. Ruhákat és cipőket várnak, melyekért cserébe mindenki kap egy kupongyűjteményt, amely – a már egyébként is akciós termékek árából – további kedvezményekre jogosít a Premier Outlet egyes üzleteiben. Az adományokat április 25-től, két hétig fogadják. Külön kiemelték, hogy nem csak tavaszi-nyári, de téli és őszi ruhákra is számítanak, melyek jó minőségű használt holmik, ugyanis van, hogy a szülők ezekben a darabokban tudnak csak állásinterjún megjelenniemiatt is fontos, hogy ne szakadt, kimoshatatlanul foltos/koszos levetett göncökkel támogassák a családokat. 

„Nem egy nagy lomtalanítást szervezünk, hanem olyan ruhákat várunk, amit még az adományozó is felvenne, csak egyszerűen kinőtte, kihízta, megunta, stb. A ruhákkal esélyt szeretnénk adni az újrakezdésre a jelen pillanatban nehezebb körülmények között élő családoknak. Egy öltöny vagy egy kosztüm nagyot lendíthet egy állásinterjún, és a szép gyerekruhák a gyerekek számára esélyt adnak arra, hogy ne rekesszék ki őket a társaik.” – hangsúlyozta Imre Csaba Premier Outlet vezetője.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cipőkben talált rákkeltő anyagot az NFH

mzd 2015. április 21., kedd 09:40

25 pár cipőt vizsgált meg laboratóriumban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ezek közül négyről derült ki, hogy egészségre káros anyagot, azaz krómot tartalmaz, minden szempontnak pedig csak 5 pár felelt meg teljesen – derül ki az NFH sajtóközleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasznos hazai appok okostelefonra

Becca 2015. április 20., hétfő 13:40

Pár hónapja már írtunk arról, hogy melyek azok az applikációk, amelyekkel rossz szokásainak tud könnyebben búcsút inteni, most meg annak jártunk utána, hogy milyen további praktikus hazai alkalmazások vannak okostelefonra. Sajnos, a legtöbb ilyen programot csak androidra írják, és elég csekély százalékban találkoztunk olyannal, amelyik iOS-en, vagy Windows operációs rendszeren is fut - reméljük, ez persze idővel változni fog. Ha ön úgy érzi, létezik olyan alkalmazás, ami nélkül nem élet az élet, de nem látja az összeállításunkban, írja meg nekünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik üzlet, ahol a nők tényleg olcsóbban vásárolhatnak

Homoki R 2015. április 18., szombat 09:26

A férfiak jobban keresnek, mint a nők, akkor is, ha ugyanazt a munkát látják el - de ezt már tudjuk. Elég igazságtalan, nem igaz? Különösen úgy, hogy a kenyér ára nem változik attól, hogy ki veszi, a lakás, az autó fenntartása nem lesz attól olcsóbb, hogy valaki nőnek született. Pedig ha már a fizetésben ilyen aránytalanságok vannak, simán kompenzálhatná ezt a társadalom a kiadások oldalán. Fiktív nőnapi reklámjában az Amazon már pedzegette ezt a kérdést, de egy amerikai cégtulajdonos, Elana Schlenker most meg is valósította: modern műtárgyakat árusító pop-up boltjában a nők valóban olcsóbban, 76 százalékos áron vásárolhatnak. A szlogen: "Less Than 100 - Pay What You're Paid", azaz "Száznál kevesebb - Annyit fizetsz, amennyit keresel".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fénnyel festhet a tökéletes arca köré az új P8 okostelefonnal

Edicsek 2015. április 17., péntek 16:27

A Huawei Londonban tartott egy sajtóeseményt, melyen bemutatta legújabb, csúcskategóriás mobiltelefonját, mi elmentünk megnézni, mit is tud az 5,2 hüvelykes kijelzős telefon. Nyolcmagos processzor, hoszú üzemidő, vékony és designos és még ha 300 km/órával közlekedő vonaton sem szakadozik a térerő. És akkor még a kameráról nem is beszéltünk.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, hogy egy pohár nem lehet okos? Tévedett!

Edicsek 2015. április 16., csütörtök 09:42

Ausztrália után remélhetőleg az egész világon, például nálunk is el fog terjedni az a kávéspohár, ami nemcsak jól néz ki, de fizetni is lehet vele. És ha ez nem lenne elég, környezetkímélő, bírja a mosogatógépet, ön pedig még jótékonykodik is a megvásárlásával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pusztuló növényt venne? A Bauhausban megteheti!

.syl. 2015. április 15., szerda 13:36

„Ments meg! növények" néven pusztuló/rohadó virágokat is vehet a Bauhaus maglódi áruházában mindenki, aki úgy érzi: túlteng benne a segíteni akarás, meg a pénztárcájában pár ezres. Mert nem ám ingyen vagy valami tényleg drasztikus értékcsökkenéssel adja a talán meg sem menthető növényeket a cég, nem: múlt hét szombati ottjártunkkor akadt olyan pusztuló virág (Calathea crocata), amiért most ezer forintot kértek, miközben az eredeti ára is csak 3750 forint volt. De az orchidea mixet sem kapják ingyen a növény rajongói: kifogástalan állapotában 1790 forintért lehetett hozzájutni, de még félholtan is 800 forint az ára. 

Az ötlet, hogy a megmaradt virágokat leértékelve eladják, alapvetően nem volna rossz, sőt, a szerkesztőségben többen is említették, akad ismerősük, aki így szerez be kifejezetten drága növényeket – de azért rohadó egyedkért pénzt (najó, a fő probléma inkább az, hogy ennyit) kérni, na, ez azért meglepő húzás.

A Bauhaust kerestük az ügyben, de nem kívántak nyilatkozni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Fogkrémkörkép: többszázas eltérés is lehet az árak között

Becca 2015. április 14., kedd 15:28

Igazán beérett már egy fogkrémkörkép, úgyhogy elindultunk, és megnéztük, hol mennyibe kerül ez a higiéniai termék. Próbáltuk az összes nagyobb márkát bevonni, és a hajtás után kiderül, hol érdemes beszerezni a klasszikusnak számító fogkrémeket. Az eredményeket természetesen egy táblázatban foglaltuk össze, és vastag betűvel emeltük ki, hogy az adott termék hol a legolcsóbb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két gyógynövényes sampont is ki kellett vonni a forgalomból

Edicsek 2015. április 14., kedd 12:00

Két termék is megbukott a gyógynövényeket és/vagy növényi eredetű összetevőket tartalmazó hajápolási termékek tesztjén. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei 18 sampont és 2 hajbalzsamot vizsgáltattak meg a hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában - áll az NFH közleményében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, ami jó időben olcsóbb

Edicsek 2015. április 12., vasárnap 09:00

Most már úgy tűnik, végérvényesen itt a tavasz, ami azzal együtt, hogy hosszabb nappalokat és melegebb időt hoz, jót tesz a pénztárcájának is. A Mirror magazin legalábbis összeszedett 8 dolgot, ami a jó időnek köszönhetően olcsóbb lett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nyúlják le a pénzét az internetes vásárlások során

Edicsek 2015. április 11., szombat 11:26

Interneten vásárolni egyszerű és kényelmes, a hét minden napján lehet, még éjszaka is. Viszont körültekintőnek kell lenni, hogy kártyája vagy bankszámlája adatai ne kerüljenek illetéktelenek kezébe. Hogy közérthetően jusson el mindenkihez az információ, a Kapersky Lab három látványos leckén keresztül mutatja meg, hol milyen veszély leselkedik a pénzére. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kivonták a forgalomból a Greenpeace által kifogásolt paprikát

Dívány 2015. április 10., péntek 15:20

Megvannak az első eredményei a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriumában vizsgált, a Greenpeace vizsgálatában kifogásolt paprika tétel termelőjénél vett hatósági mintáknak.

A Greenpeace részére kiadott eredményközlés és a hatóságnak tett bejelentés között jelentős idő, 18 nap telt el, ennek ellenére az ezt követő, szakmailag és jogilag is megalapozott hatósági vizsgálat és mintavétel  az egyik hatóanyag esetében eredményes volt - áll a hivatalos közleményben. A klórfenapír jelenlétét az egyes mintákban 0,03, 0,047 és 0,062 mg/kg mennyiségben mutatta ki a laboratórium akkreditált vizsgálata. A diklórfoszt azonban már nem lehetett kimutatni, ami az anyag viszonylag gyors bomlásdinamikájával is magyarázható, így a hatóanyag esetleges alkalmazását utólag már sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet.

A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, elrendelte az érintett paprika tételek forgalomból történő kivonását és megindította a hatósági eljárást, olvasható a NÉBIH honlapján. A fogyasztók szempontjából fontos hangsúlyozni, hogy a felhasznált szer toxikológiai tulajdonságai alapján a vásárlókhoz került és esetleg már elfogyasztott paprika nem tartalmazott annyi hatóanyagot, ami miatt az egészségkárosodás veszélye fennállna.

16801786639 ddffd11a4d o
Fotó: Járdány Bence / Greenpeace Magyarország

Hogy pontosan mekkora mennyiségről van szó, a hatóság jelenleg is vizsgálja. Az érintett, nem engedélyezett növényvédő szert használó termelő akár több tízmillió forintos bírságra számíthat. A termék, illetve a termelő azonosító adatai elérhetők a NÉBIH honlapján található jogsértések listáján

A klórfenapír

A klórfenapír az EU-ban növényvédő szerként nem engedélyezett hatóanyag. Paprikára a határérték 0,01 mg/kg, ami a vonatkozó rendeletben az analitikai módszer kimutatási határaként jelzett. A klórfenapír a szervezetben nem halmozódik fel. A hosszútávú vizsgálatok alapján a hatóanyag nem karcinogén, nem genotoxikus és nem toxikus a reprodukcióra vagy az utódok fejlődésére. A különböző növényvédő szer hatóanyag maradékokra az élelmiszerekkel biztonságosan elfogyaszthatónak tartott mennyiséget állapítanak meg nemzetközi értékelő testületek. Ezt a mennyiséget az állatkísérletekben még semmilyen megfigyelhető elváltozást nem okozó dózisból számítják.

Az egyszeri/egy nap alatti bevitel egészségre gyakorolt lehetséges káros hatásának megítélésére az ún. akut referencia dózis (ARfD) szolgál alapul, amely mennyiség elfogyasztása még nem jelent akut kockázatot. A hosszú távú bevitelből eredő kockázat megítélésére az elfogadható/ megengedhető napi beviteli érték (az ún. ADI) az irányadó, amely megmutatja, hogy ilyen mennyiségben, naponta, egy életen át történő bevitel esetén még nem kell egészségi kockázattal számolnunk. A klórfenapír hatóanyag esetén az ADI és ARfD dózis értéke: 0,015 mg/ttkg/nap.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ezekre figyeljen a kuponos napokon

mzd 2015. április 9., csütörtök 09:13

A vasárnapi zárva tartás miatt idén rendhagyó módon már csütörtöktől rohanhatnak pénzt szórni a Glamour-napokon. Persze sokkal könnyebb egyben letudni mindent (ráadásul akciósan), viszont saját magunkon azt vettük észre, hogy ilyenkor a tervezett keret többszörösét költjük el. A címkék egyébként nem véletlenül tűnnek becsapósnak, többször előfordult már az, hogy kuponos kampányokban részt vevő üzletek megpróbáltak valahogy trükközni az árakkal. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) összeszedte, mikre érdemes figyelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre az előfizetők lesznek a kiskirályok

Edicsek 2015. április 8., szerda 16:18

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megújította a mobiltelefon, internet, TV és vezetékes telefonokra vonatkozó fogyasztóvédelmi szabályokat. Augusztus 1-től a tervek szerint az előfizetőket jobban fogja védeni a törvény, és átláthatóbb lesz az egész szerződéskötés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A luxusterméknek csak a csomagolása jobb

Divany.hu 2015. április 7., kedd 18:23

Az utóbbi időkben a diszkontok rájöttek, hogy a vásárlók szívesen vásárolnak magasabbra pozicionált termékeket. Ezért bevezették a luxus termékvonalukat, melyeket jól láthatóan elkülönítenek a többi terméktől. A (teljesség igénye nélkül felsorolva) Gourmet, Deluxe, Premium és hasonló, hangzatos elnevezésű termékek azt sugallják, a megszokottól magasabb árért jobb minőséget kaphatunk. A termékek gyakran a kivételesség érzetét hangsúlyozzák, és tény, az őz- és kacsahús vagy bivalymozzarella valóban nem képezi a diszkontok állandó kínálatát, de gyakran van átfedés a termékek közt. Ezt vizsgálja évek óta Kurt Meier és Uwe Glinka, akik online adatbázist is készítettek a témában. Állítják, gyakran csak a csomagolás (és az ár) az egyetlen különbség a normál és a luxustermék közt.

A német Netto és a Lidl üzletek árukészletét vizsgálva arra jutottak, hogy például az utóbbinál a kétféle májkrém ára 67 százalékos különbséget mutat. A Dulano márkájú termék 4,76 euróba (1520 Ft) kerül kilónként, míg a Deluxe-májkrém már 7,93 euró (2530 ft)  Mindkét termék gyártója azonos. A Serrano sonka és Parmagiano Reggiano kétféle áron kapható. Persze az is igaz, vázolta a lapnak Meier és Glinka, hogy egyes esetekben a Deluxe termékek olcsóbbak, mint a sima áru. Ez jellemzően a lazacnál és a sertéshúsnál fordult elő, de ott mindkettő olcsóbb, mint Magyarországon.

Ez pedig felveti a "de mi a helyzet a magyar piacon és árakkal?" kérdést, így inkább körülnéztünk, milyen a hazai felhozatal, és van-e különbség a saját márkás illetve a luxustermékek között. Felkerestük az Aldi, a Lidl, a Spar és a Tesco üzleteit, hogy olyan élelmiszerekre vadásszunk, melyek több árfekvésben is elérhetők. Értek bennünket meglepetések: nem egyszer előfordult, hogy a luxusnak mondott verzióban semmivel sem volt több/jobb minőségű hozzávaló, de az is előfordult, hogy az olcsósított verziójú tésztában dupla annyi tojás volt, mint a luxus változatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az év végig biztosan nem lesz semmi a Baumaxok helyén

mzd 2015. április 7., kedd 13:36

Az országból kivonuló Baumax február elején kiárusítást tartott, meg is mutattuk, hogy néz ki a lefosztott óbudai áruház. Sokat nem kellett találgatni, hogy mi lesz a megüresedett épületek sorsa: hamar kiderült, hogy az osztrák XXXLutz magyar leányvállalata, az MMXH Lakberendezési Kft. vetett rájuk szemet. Nem ismerős önnek a név? Segítünk: ők üzemeltetik a győri Mömaxot és a három budapesti Möbelixet. Ezzel a névvel hamarosan még több helyen találkozhat, ugyanis a Baumax egykori 12 áruházából is Möbelix lesz. Igaz, idén csak a Szentendrei úti egység sorsa biztos, ahol már 2015 vége felé megnyithat az új Möbelix. A tervek szerint ezt követi jövőre 4-5 újabb egység – írja a Világgazdaságra hivatkozva a HVG.

IMG 2736
Fotó: Dívány

A Baumax által elbocsátott 800 főből egyébként eddig csak 50-nek ajánlottak munkalehetőséget, az MMXH közlése szerint viszont minden új áruház nagyjából 40 főt tud majd alkalmazni. Nem kell nagy fejszámolást végezni ahhoz, hogy kiderüljön: ha mind a 12 üzlet most megnyílna, akkor is csak 500 ember megélhetését tudnák biztosítani, ami a munka nélkül maradtak kétharmada csupán.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A Wizz Air megtalálta a tülekedés ellenszerét!

etelka 2015. április 3., péntek 11:22

Eddig nem lehetett, de idén májustól már lehet ülőhelyet foglalni a Wizz Air-nél, írja az airportal.hu. A dolog lényege, hogy május 19-től az utasok automatikusan foglalhatnak helyet, sőt, meglepő módon ingyenesen is. „A Wizz Air szomszédos ülőhelyeket fog kiosztani azoknak, akik közös foglalással, együtt utaznak, amennyiben erre van lehetőség" – áll a portálon.

Természetesen a fapados társaság nem hagyja ki azt a ziccert, hogy megfelelő összeg ellenében másik ülőhelyet lehessen választani (az árak 1 eurótól indulnak) ezt megtehetik a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobil applikáció segítségével bármely időpontban, de legkésőbb 3 órával a járat indulása előtt. Értelemszerűen a menő helyek magasabb összegért kelnek el, mint az extra lábteres helyek, vagy az első sorok.

A WIZZ Premium és WIZZ Privilege Pass tagsággal rendelkezők ingyen választhatják ki az ülőhelyeiket, és az elsőbbségi beszállás is jár nekik. Ezzel párhuzamosan április 8-tól a Wizz Air csökkenti az elsőbbségi beszállás szolgáltatás árát 2 euróra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Most akkor hogy is van ezzel a mérgező paprikával? Így.

mzd , ZZs , nsz 2015. április 3., péntek 09:08

Kedden, a Greenpeace jelentése után a fél sajtó a hiperekben-szuperekben kapható növényvédőszeres, egyetlen esetben pedig rovarirtós paprikákról cikkezett. A kampányszervezet ugyanis önszorgalomból 7 különböző áruházlánc üzletéből összesen 12 étkezési paprikából vett mintát, hogy megtudják, milyen kemikáliákat tartalmaznak. A vizsgálatokat független, akkreditált laboratóriumban végezték el, a Wessling Hungarynél, a teszten pedig fennakadt a Spar egyik terméke, mivel a szentesi paprika forgalomból kivont, engedély nélküli mérgező rovaritóval volt szennyezett. Igenám, csakhogy az áruház azt állítja, nekik márpedig nincs olyan termékük, amiről a jelentésben írnak – ugyanakkor a Greenpeace fotói és videói azt alátámasztják, hogy vásároltak paprikát a Sparból március 5-én. Megkíséreltük összeszedni, amit erről a sztoriról tudni lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okosóra vagy smartband? Sony Smart Band Talk vagy Samsung Gear S?

etelka , Edicsek 2015. április 2., csütörtök 10:33

Nem tudom a gyártók miért vannak annyira rápörögve az okosórákra, de nyilvánvalóan efelé bővítik a kínálatot, így került hozzánk a Sony Smart Band Talk SW30 nevű okosórája. Az órához egy E4-es készüléket kaptunk, mert telefon nélkül az óra nem sokat ér, max villogni lehet vele, vagy még azt sem. A fekete színű vékony óra inkább női kézre passzol, a pánt cserélhető, az épp aktuális hangulatunknak megfelelően. Jó hír, hogy hiába gumi a pánt, az embernek nem izzad meg alatta a keze - bár lehet, ha pont passzentos lett volna a szíj, akkor most nagyon szidnám a Sonyt, de nem hozza a szilikonpántoknál megszokott beleizzadós érzetet.

SmartBand-Talk-SWR30-black-1240x840-be853124cb7ffcd5fbfe77b692c1
Fotó: sonymobile.com

Az első meglepetés a bekapcsolás után ért, ugyanis ez nem egy olyan színes-szagos kütyü, mint például a Samsung órája, hanem szimpla e-ink kijelzőt kapott, azaz szürke-fekete színben bámulhatjuk az időt. Ennek az a nagy előnye, hogy elég 2-3 naponta tölteni (70mAh az akkumulátor mindössze), nem úgy, mint a Samsung óráját, kevésbé mondható pozitívnak viszont, hogy sötétedés után már nem lehet használni, mert a megvilágítás sajnos kimaradt belőle. 

Az órán mindössze két fizikai gomb van, az egyikkel a hívásokat tudjuk fogadni, vagy megnézni a kijelzőt, a másikkal hangerőt lehet szabályozn. A töltő helye értelemszerűen egy kis gumilap mögé van rejtve, amit természetesen baromi nehéz kinyitni, és mivel nehezen hajlik, simán el tudom képzelni, hogy pár hónap alatt a le fog szakadni, de ne legyen igazam.

smartband-talk-swr30-style-change-79092aae42ec8044478c7f4a9bbf12
Fotó: sonymobile.com

Mit tud egyáltalán?

Az óra bluethooth-szal kapcsolódik a telefonhoz, azon is lehet beállítani, hogy pontosan milyen funkciók jelenjenek meg rajta. Én mindössze az sms-t, az ébresztőt és a hívást tettem rá, az e-mailek olvasása szinte lehetetlen feladatnak bizonyult. Figyelmes megoldás, hogy a beállításkor meg lehet adni, hogy jobb vagy bal kézen használjuk-e a készüléket, ennek megfelelően fogja beállítani az olvasási irányt.

A legpraktikusabb, hogy nem csak jelzi a hívásokat, hanem fogadja is, amit akkor lehet kihasználni, ha nincs idő előkotorni a telefont, ez pedig egy nő és a táskája esetében viszonylag gyakran előfordul. De rém viccesen néz ki, amikor az ember az órájához beszél, arról nem is szólva, hogy mindenki hallani fogja nemcsak azt, hogy ön mit mond, de a másik felet is. Állítólag hívást indítani is lehet vele, de ezt nekem nem sikerült elérnem, sőt az SMS-t az elolvasása után sem sikerült többször előhívnom, de ezt betudom annak, hogy biztos velem van a baj, és a Sony mérnökei ezt pontosan kitalálták. De legalább arra gondoltak, hogy ha a telefonom néma üzemmódba helyezem, akkor az óra is automatikusan lehalkítja magát.

SmartBand-Talk-SWR30-gallery-03-1240x840-2554ae275bd121c97a68078
Fotó: sonymobile.com

Alapvetően nem értem, minek pontosan tudni, mennyit gyalogolt, futott és aludt az ember, főleg mert meggyőződésem, hogy a lépésszámot nem méri tökéletesen, mivel a kéz mozgása nincs mindig összefüggésben a láb mozgásával. Mindenesetre ezeket lelkesen listázza, de kimaradt belőle a futók által preferált GPS, és nincs benne pulzusmérő sem, így nem biztos, hogy teljesen pontos eredményeket kapunk.

A nagy truváj az lenne, hogy a telefonhoz kapcsolható a Sony Lifelog programja, na, pont ezt a csodás featúrát egyáltalán nem sikerült tesztelnem, ugyanis nem sikerült elindítani a teszttelefonon. Pedig még a techrovat is csesztette egy darabig, hátha csak én voltam a béna, de nem, a Lifelog nem indult el, én meg sosem tudtam meg, hogy alakult a kalóriaégetésem, vagy a napi mozgásom.

Okosébresztő

Az okosébresztő elvileg akkor kelt, amikor szeretnénk – hah, micsoda meglepetés! – de figyelembe veszi azt is, hogy hol járunk az alvási ciklusunkban, ergo akkor kelt, amikor nem épp a szőke hercegről álmodunk. Ez azt jelentette, hogy én kaptam a Sonytól hol fél, hol közel háromnegyed óra szabadidőt, így legalább megfigyelhettem a hajnalt, ugyanis gyakran ennyivel a megadott idő előtt ébresztett.

Alkalmazások bővítése

A telefonhoz létezik jó pár kis program, de ezeket valamiért nem telepítették fel, külön kell a Google Playből letölteni. Ilyen a smart camera, az időjárás, a hangirányítás vagy a diktafon. Hogy ezeket miért nem tették bele alapból, fogalmam sincs.

usp1-notifications-02bdb7a05715ed48c8fdd027b5a1b004-620
Fotó: sonymobile.com

Mennyi?

Az óra 46.000-75000 forint körül kapható,

Sony smart watch band SW30

Android OS, v4.4 (KitKat) Kijelző 1.40", 296 x 128 pixel, Fekete-fehér
Tömeg (akkumulátorral) 24g
Akkumulátor típusa 70 mAh
Készenléti idő* 72 óra
Bluetooth Van, v3.0
Egyéb funkció(k) -IP58 szabvány - Por- és vízálló (max. 1 méterig, max. 30 percen át)
-Smart Connect app
-SmartBand host app
-Lifelog app
-Gyorsulásmérő
-Magasságmérő
-Media remote (tap)
-microUSB

Hogy ennél mivel tud többet egy okosóra? Azt a Samsung Gear S-el próbáltuk ki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beijedtek az ügyfélszolgálatok a büntetéstől

Becca 2015. április 1., szerda 14:56

Már 2013-ban életbe lépett a törvény, ami szerint 2014 januárjától a telefonos ügyfélszolgálatok várakozási ideje nem lehet több öt percnél. Ennek ellenére nem sok változást vettünk észre az elmúlt másfél évben a call centereknél: sok esetben előfordult többünkkel is a szerkesztőségben, hogy 15-25 percig tartottuk a vonalat, mire valaki bejelentkezett a túloldalon. Nyilván ez vezette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is, amikor 2015. februárjában 160 milliós bírsággal sújtották a Magyar Telekomot a törvény be nem tartásáért.

Várakozási idő a telefonos ügyfélszolgálatokon

„Telefonos eléréssel működtetett ügyfélszolgálat, illetve az ügyintézés időpontjának előzetes lefoglalására biztosított telefonos elérés esetében biztosítani kell az ésszerű várakozási időn belüli hívásfogadást és ügyintézést. A vállalkozás az ügyfélszolgálati ügyintézőnek az ügyfélszolgálat felé indított hívás sikeres felépülésének időpontjától számított öt percen belüli élőhangos bejelentkezése érdekében úgy köteles eljárni, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható. Az ügyfélszolgálathoz beérkező valamennyi telefonon tett szóbeli panaszt, valamint az ügyfélszolgálat és a fogyasztó közötti telefonos kommunikációt hangfelvétellel rögzíteni kell. Ha a hangfelvétel tartalmazza a 17/A. § (5) bekezdése szerinti tartalmi elemeket - ide nem értve a panasz előterjesztésének helyét, a fogyasztó által bemutatott bizonyítékok jegyzékét, a jegyzőkönyvet felvevő személy aláírását, valamint a jegyzőkönyv felvételének helyét és idejét -, a jegyzőkönyv felvétele a fogyasztó beleegyezésével mellőzhető. A hangfelvételt egyedi azonosítószámmal kell ellátni, öt évig meg kell őrizni, és a fogyasztó kérésére, díjmentesen rendelkezésre kell bocsátani. A vállalkozás a hangfelvétel készítésével, megőrzésével és rendelkezésre bocsátásával kapcsolatos kötelezettségéről, továbbá az egyedi azonosítószámról a fogyasztót a telefonos ügyintézés kezdetekor tájékoztatni köteles.” Forrás: Complex.hu

Tapasztalataink szerint a Telekom nem volt ezzel egyedül, mi hasonlóan frusztráló tapasztalatokat szereztünk a T-Mobile mellett az ELMŰ, a NAV és a Magyar Posta call centereinél is, ezért kíváncsiak voltunk, elérte-e a hatását a nyilván elrettentőnek szánt bírságolás. A héten többek között az ő call centerüket is teszteltük. Érdekli mire jutottunk? Olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vodafone-os? Intsen búcsút a roaming díjaknak!

mzd 2015. április 1., szerda 11:31

Bár az időzítés gyanakvásra ad okot, szerencsére nem április 1-jei tréfáról van szó: bár az Európai Parlament döntése alapján idén év végétől kell eltörölni az európai roaming díjakat, a Vodafone Magyarországnál már ma életbe lépett a változás. Sajtóközleményükben az áll: az előfizetők Európán belül mától ugyanúgy tudják használni új lakossági és üzleti Red EU csomagjaikat hívások kezdeményezéséhez és adatkeretük felhasználásához, mintha otthon lennének, minden plusz költség nélkül. Ráadásul az Európa Napijegyhez hasonló új szolgáltatás, az ún. Világjegy segítségével Európán kívülről is hazai áron tudnak telefonálni és smsezni a felhasználók. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban mosolygunk, mint egy éve

mzd 2015. március 31., kedd 15:46

A ClientFirst Consulting nemrég 69 országra kiterjedő, összesen 1,7 millió próbavásárlást végzett és mint kiderült, a magyar eladók mosolygósabbak, mint tavaly. A hazai üzletekben - tavalyhoz hasonlóan - a vizsgált esetek 93 százalékában köszöntötték a vevőket, minden második alkalommal (51%) pedig kapcsolt értékesítésre vonatkozó ajánlás is történt.

A mosoly tekintetében az első helyen végzett ír vevőkiszolgálók 97 százalékot, míg a magyarok meglepően jó eredményt, 81 százalékot értek el. Ezzel hazánk összesítésben a középmezőny élén végzett, ami javulást jelent a korábbi eredményekhez képest, de van még hova fejlődni – tudtuk meg a ClientFirst Consulting Kft-től. A világátlag mosolygás tekintetében 80 százalék, az üdvözléseket vizsgálva 87 százalék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van még tippünk, milyen gyorséttermek jöhetnének Magyarországra

Edicsek 2015. március 29., vasárnap 14:01

Ha úgy gondolja  minden sarkon egy újabb gyorsétteremlánc nyílik, akkor talán igaza van, de miután elolvastuk a Forbes listáját, egyértelmű, hogy lehetne akár több is. Összegyűjtötték, hogy melyik amerikai étteremláncnak hány külföldi leányvállalata van és kiderült, hogy még bőven van bepótolnivalónk. Szavazza meg hova térne be egy gyors étkezésre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, a SPAR nem szarozik?

mzd 2015. március 28., szombat 09:56

"Erről lenne szó! A vásárló megtévesztése még csak szóba se jöhet. A Sparban faszagyerekek dolgoznak és nem kertelnek, ha náluk akarsz szemüveget venni" – írta egyik olvasónk ahhoz a képhez, amelyet az üzletlánc egyik budapesti boltjában készített. A címke egyébként abból a szempontból még érthető is, hogy akinek +2-es lencsékre van szüksége, az nem veszi észre a hibát, akinek pedig nincs, az nem nézelődik a szemüvegek környékén. Jó hír: a kép tanúsága szerint a rugós szar funkcióval ellátott darab most éppen akciós!

11098003 10206064289227356 3673630343038717315 n
Fotó: Olvasói fotó
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés