SHOPAHOLIC

Az olcsó eperhez hajolgatni kell

etelka 2015. május 26., kedd 16:33

Jó hírünk van azoknak, akik eperlekvárral dobnák fel a stelázsi tetejét: Pomáz környékén már ácsolják a faházakat, ahol le lehet méretni a "szedd magad!" akciós epret. Bár az éjszakai vihar és jégeső biztosan megviselte a termést, ez azért senkinek ne szegje kedvét, hogy meglátogasson egy eperföldet. Bár Pomázon tényleg ráálltak az eperre - ezenkivül isteni barackos és almás is van azért -, szerencsére az országban  legalább 32 helyet lehet találni, ahol a egy kis munkával egy halom pénzt spórolhatunk meg. 

Az árak eltérőek, Budakalász-Pomáz 430 ft (10kg fölött 395 ft), Marcali 450 ft, de lehetőség van csak vásárlásra is, így 890 ft-ba kerül, míg Abda, Győrszemere, Mosonmagyaróvár, Rajka Régi, Rajka Új és Vámosszabadi térségében 460 ft-ba kóstál az eper, de nagyjából mindenhol a fele a jelenleg boltban kapható epernek.

shutterstock 184135577

A Szedd Magad oldal készített egy térképet arról, hogy Budapest környékén hová lehet menni szedni, de a honlapjukon az összes helyszín megtalálható, gyümölcsökre bontva. Indulás előtt érdemes körülnézni, hogy kinyitott-e már a kinézett föld, mert nem meglepő módon nem mindenhol ugyanakkor érik az eper. 

Torkig vagyunk a reklámok álszépségével

Divany.hu 2015. május 25., hétfő 14:49

A marketingszakemberek állításaival szemben a legtöbben meglepően elégedettek a külsejükkel és szeretik a testüket, derült ki egy friss felmérésből, amit a Havas Worldwide nevű reklámügynökség végzett el, hogy kiderítse, hogyan viszonyulnak a fogyasztók saját testük változásaihoz. Meglepő módon az derült ki belőle, hogy az embereknek világszerte elegük van a reklámok sugallta hamis szépségekből, a mesterséges, és mű szépségideálokból, olvastuk a marketingmag honlapján. 

"Az a baj, hogy az emberek belefáradtak már, hogy ezeket a csillogó szépségeket nézzék" – mondta el Helen Pak, a Havas Worldwide kreatív igazgatója. "És mióta elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, a tévében is szeretnénk olykor ugyanilyen hús-vér embereket látni."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért hívnak Tibinek egy csokit, és kicsoda Anikó, akiről sajt emlékezik meg?

Edicsek 2015. május 24., vasárnap 08:50

Nap mint nap vesz olyan termékeket, amiknek a neve egyben tulajdonnév is. De vajon valakiről kapták a nevüket, vagy csak pont egy keresztnévre esett a választás az ötletelés során? Tudta, hogy a Tibi csoki vagy éppen az Anikó sajt kiről kapta a nevét? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtalálta álmai lakását? Húzza jobbra!

mzd 2015. május 23., szombat 11:51

A Tinder egyre népszerűbb – annyira, hogy már magyar változata is van. Nem véletlen tehát, hogy a társkereső app koncepciója annyira kelendő, hogy most már nem csak társat, hanem álmaink lakását is megtalálhatjuk vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megint megbüntették az Auchant, most 56 millióra

Divany.hu 2015. május 22., péntek 13:21

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte meg az Auchan Magyarország Kft. több, összehasonlításokat tartalmazó reklámját, mert állítólag azokban nem tárgyilagosan tüntették fel az árkülönbségeket. Az áruházakban kihelyezett összehasonlításokkal az Auchan tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot is folytatott, mert megsértette a szakmai gondosság követelményét. A jogsértés elkövetéséért 56 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH, írják közleményükben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt vehet legolcsóbban kutyakaját!

etelka 2015. május 22., péntek 12:17

Csirkefarhát, gersli, meg egy kis maradék - ezen is élnek kutyák, de vannak vegetáriánus, paleo és egyéb irányzatra esküdő gazdik, akik természetesen állataikkal is ezt etetik. A BARF és a Prey Model a nyers étkezést preferálja, amivel kapcsolatban számos fórumon évek óta megy a vita, hogy vajon jó-e vagy sem állatainknak, ha nyersen kapják a húst (kivéve a sertést és a vaddisznót, mert azért az Aujeszky betegség nem olyan vidám dolog). 

Mindenesetre a gazdák többsége vélhetően táppal vagy konzervvel eteti házikedvencét, ezért megnéztük, hogy milyen áron kaphatóak a száraz tápok. A kiválasztásnál olcsóbb és drágább termékeket is szemléztünk, és olyan márkákat igyekeztünk kiválasztani, amelyek kaphatóak az állateledel szaküzletekben (az orvosi tápokkal most nem foglalkoztunk, egyrészt mert azok csak speciális boltokban kaphatóak, másrészt, mert nem széles körben elterjedtek). A referenciában szerepelt egy kölyöktáp és egy felnőtt, ezt a legtöbb gyártó az 1-5 éves korosztályra határozza meg, míg a baby/junior tápok adása 1 éves korig ajánlott. A gyártók egyébként hihetetlenül sok variációt kínálnak: fajtára, életkorra, egészségügyi állapotra egyaránt találni célzott tápot, a választék hatalmas. Ráadásul még véletlenül sem egyforma kiszerelésben kaphatóak a termékek, az árak pedig természetesen attól függően változnak, hogy milyen kiszerelést választunk. A gyártók ráadásul gyakran élnek az 1+1 és a "plusz x kilogramm ajándék" akciókkal, így nem is olyan könnyű kiszámolni, hol érdemes minden esetben vásárolni - mi azért igyekszünk. 

3

Az elmúlt években, hála a magyar gazdaság unortodox növekedésének, az ÁFA masszívan 27 százalék, ellentétben a közelünkben lévő országokkal, akik kénytelenek tizenszázalékos fogyasztási adó terhe mellett létezni. Ezt ismerték fel a kereskedők, akik hamar magyarították webshopjaikat, és hopp, az áru házhozszállítva is olcsóbb Németországból, mintha elmennénk a boltba, és bedobnánk a kocsi csomagtartójába. A legkedveltebbek a szlovák, német és lengyel kereskedők, fizetés után futárral érkezik az áru, nagyságrendileg egy hét alatt. Fizetni lehet PayPal-lel vagy kártyával, sőt van, ahol a hírlevélre való regisztrációra akár 5 százalék kedvezményt is adnak, máshol meg pontokat lehet gyűjtögetni a vásárlás során.

Az jól látszik, hogy a magyar árak ilyen ÁFA-terhek mellett nem tudnak versenyezni a külföldről érkező termékekkel, de az is igaz, hogy ezek a kereskedők nem tartanak fenn üzleteket és nem fizetnek annyi alkalmazottat sem. Cserébe az áru sincs azonnal nálunk, úgyhogy abban az esetben mégsem a webes rendelés lesz a járható út, amikor péntek este eszmélünk, hogy a táposzsák aljáról már tegnap összekapartuk az utolsó darabokat.

Amit mindenképp fontos tudni, hogy egyrészt a tápok adagolása eltérő, tehát lehetséges, hogy egy kilogrammra drágább táp napi költsége mégis alacsonyabb, mint egy olcsóbb tápé, mivel kevesebb is elég belőle. Másrészt nem mindegy, hogy érzékeny-e a kutya valamire, van-e esetleg ízületi problémája, mennyit mozog, esetleg túlsúlyos-e - a tápbeállítás elég bonyolult folyamat, ha valaki a legjobbnak véltet keresi kedvencének. De akkor jöjjenek a számok: hajtás után a táblázatban megtalálja, mit honnan, mennyiért érdemes megrendelni, ha előrelátó és spórolós gazda szeretne lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb boltokat keresték, meg is találták

Divany.hu 2015. május 22., péntek 12:06

Idén először írta ki az Élelmiszer szaklap Az Év Boltja versenyt. A kiírásra csaknem 90 nevezés érkezett, a FMCG és a marketing szakemberekből álló zsűri először egy shortlistet állított össze, majd kiválasztotta a kategóriagyőzteseket. A főtámogatók különdíjat is osztottak, és akadt üzlet, amely különleges építészeti megoldásokért kapott díjat, és persze netes szavazás is volt.

Az elbírálás főbb szempontjai közét tartozott, hogy az üzlet vevőbarát legyen (árukihelyezés, fogyasztói tájékoztatás, alkalmazkodás a vevők elvárásához, árukínálat, átlátható termékelhelyezés, világítás), pontozták továbbá a vásárlói tér funkcionalitását és használhatóságát, az üzlet esztétikai kialakítását, a külső, illetve belső dekorációk kreativitását, az üzlet kialakítása és a márkájának, arculatának egységét, valamint a külön odafigyeltek a fenntarthatóságra és a környezetbarát megoldásokra is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját márkára cserélte a DM az Alnaturát

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 16:57

Alnatura rajongóknak rossz hír lehet, hogy Erich Harsch, a DM vezérigazgatója bejelentette, nem forgalmazzák tovább az Alnatura márkát az üzleteikben, írja a Focus.de. A márka eddig Németországban több mint 600 termékkel volt jelen, és biztos nem mentek rosszul, hiszen az üzletlánc úgy döntött, helyette inkább saját márkát dob piacra dm Bio néven.

A hatszáz helyett mondjuk így – egyelőre – csak ötvenféle termék lesz, viszont ez az ötven legalább az ígéretek szerint árban ugyanott lesz. A dm közleményben reagált megkeresésünkre, ebben hosszasan taglalják, hogy ők amúgy 16 évvel ezelőtt szorítottak helyet a bio termékeknek, bár a mai napig csak a babylove bébiételei tartoztak a saját gyártású áruik közé. Ezt az űrt kívánja kitölteni a most bevezetésre kerülő új dm márka, a dm Bio.

1200px-Alnatura Muesli Kundin
Fotó: Alnatura
Távolról sincs vége, olvasson még »

Penészes szemeteskukában pácolt a kistermelő

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 10:16

Egy péteri kistermelő elég sajátos módon próbálta kiszolgálni a vásárlóit, de aztán lecsaptak rá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (NÉBIH KÜI) szakemberei április közepén, áll a Nébih közleményében.

Mivel az amúgy Péteriben, Sülysápon és Diósdon árusító kistermelő nem volt képes kielégíteni a vásárlók igényeit (a kistermelők számára heti egy sertésvágás engedélyezett), ezért alapanyagokat (például zsírszalonnát, sertés apróhúst, marhanyelvet) és késztermékeket (többek között paraszt májast, füstölt oldalast, füstölt szalonnát) is felvásárolt, majd azokat saját termékeibe dolgozta be, illetve átcsomagolta. De ez még hagyján. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Daganatos betegségek terápiáját is fizetik már a biztosítók

Edicsek 2015. május 20., szerda 17:51

Ha nem is általános még, de egyre több biztosító jön elő olyan biztosítási típusokkal, amelyek a baleseti sérülések és rokkantság mellett a daganatos, vagy a akár szív- és érrendszeri betegségek esetén is védelmet nyújtanak. Szerencsére a legtöbb nagy biztosító felismerte, hogy ezek a betegségek a lelkiek mellett hatalmas anyagi terhet és súlyos bevételkiesést is jelentenek a betegeknek és családjaiknak. Sőt vannak olyan biztosítási típusok, amelyek kimondottan a nőket érintő megbetegedések esetén segítenek anyagilag. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan vegyen rollert, itt egy csomó balesetveszélyes

mzd 2015. május 20., szerda 10:31

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a múltkori mágneses játékok bevizsgálása után most a rollereket, tricikliket, játék gördeszkákat és lábbal hajtható kisautókat vette elő. Összesen 22 féle terméket vizsgáltak meg a szakemberek a hatóság akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában. Ezek közel feléről, pontosan 12 termékről derült ki, hogy nem biztonságos – olvasható a hatóság honlapján

Távolról sincs vége, olvasson még »

Apple, Facebook, McDonald's – a legtöbbet érő márkák

mzd 2015. május 19., kedd 18:47

A Forbes nemrég publikált egy listát, amelyen a tizenöt legtöbbet érő márka neve található. Ebből kiderül, hogy az Apple végzett az első helyen – számításaik szerint 145,3 milliárd dollárt, azaz közel 40 ezer milliárd (úgy, úgy, 40 billió) forintot ér. Itt az összehasonlítás kedvéért megjegyezzük, hogy a tervek szerint Magyarország jövőre ennek kevesebb mint feléből gazdálkodik majd. A második helyen a Microsoft áll, amely tavalyhoz képest 10 százalékkal értékesebbé vált , a dobogó harmadik fokára pedig a Google került – ha utóbbit venné meg, szinte forintra pontosan egyéves magyar költségvetést kéne fizetnie érte. A lista folytatásáért és a részletekért, olvasson tovább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyedmilliárd forintra büntették a Telenort a szerződésmódosítások miatt

Edicsek 2015. május 18., hétfő 14:54

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 250 millió forintos bírságot szabott ki a Telenorra, amiért az  jogsértő módon, az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályoktól eltérően, megfelelő jogalap hiányában, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket - áll az NMHH közleményében

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hideggyantával a szőr ellen – de mennyiért?

Becca 2015. május 17., vasárnap 09:46

Mint minden tavasszal, úgy idén is nekivágtunk a drogériáknak és hipereknek, hogy megnézzük, változott-e a felhozatal a korábbiakhoz képest. Persze, leginkább az árakra voltunk kíváncsiak* és beletörődve nyugtáztuk, hogy nincs új a nap alatt: a boltok leginkább saját márkás hideggyantákat pakolnak a polcaikra. A Veet és az X-Epil, szinte mindenhol képviselteti magát.

Mindenhol elérhető a lábon és karon használható előre megkent gyantacsík, amik mellett ott ücsörögnek a bajuszra, bikinifazonra és hónaljra használhatók is. Mielőtt rárepülne az utóbbiakra, szólunk: ezek csak annyiban térnek el a simától, hogy vékonyabbak, kisebbek – és sokkal drágábbak is. Úgyhogy ha nem akar rettentő sok pénzt kiadni egy otthoni bajuszgyantáért, javasoljuk, vegye meg a testre valót, és vagdossa fel szükséges méretű csíkokra. Praktikus és mindenképpen költséghatékony eljárás ez; nem mellékesen nem kell frászt kapni akkor sem, ha rájön, hogy nincs otthon fazongyanta, hiszen a lábra használható tökéletes erre is. 

Ezen a körképen csak a sima, testre (karra, lábra) használható hideggyanta csíkokat körképeztük, és a dm–Rossmann–Tesco–Auchan-négyszöget szemléztük. Előzetesen annyit, hogy az Auchanban mintha tavaly sokkal nagyobb lett volna a kínálat, a dm saját márkás gyantacsík árai olcsóbbak lettek, a Rossmann saját márkása meg tavaly óta tartja az árát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olyan plázákat akarnak az amerikaiak, mint a mieink

Edicsek 2015. május 16., szombat 13:06

Az elmúlt tíz év alatt teljesen átalakultak a vásárlási szokások. Gondoljon csak bele: 2005-ben milyen gyakran vásárolt online vagy mennyiszer rendelt külföldről? Na ugye. Míg tíz éve gyakorlatilag elképzelhetetlen volt, hogy boltok csak online létezzenek, és az Egyesült Államokban mindenki nyüzsgő bevásárlóközpontokba járt (akinek meg pénzt volt, ilyeneket épített), addig az igények alaposan megváltoztak mostanra. Máshogy, máshová járunk boltba, és ezt meg is érzik már az Egyesült Államokban: a hagyományos bevásárlóközpontok több mint három százaléka haldoklik, írja a Huffington Post. De akkor mi lesz ezután? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Mit tudnak a butatelefonok?

Edicsek 2015. május 15., péntek 12:05

Emlékszik, amikor a mobiltelefonja még tényleg telefonként funkcionált, elég volt 3-4 naponta tölteni, ráadásul nem került többe, mint egy havi átlagfizetés? Most is átélheti mindezt, mert a nyomógombos telefonok köztünk vannak és egyáltalán nem rosszak. Megnéztük, mit tudnak a mostanában piacra dobott nyomógombos telefonok, amikhez nem kell speciális kesztyű télen és amik tényleg elférnek a zsebében is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pusztul el 80 000 darab tojás

etelka 2015. május 14., csütörtök 16:56

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán tett közzé egy horrorvideót, amin 5 tonnányi, azaz kb. 80 ezer darab Szlovákiából érkezett tojást pusztítanak el. A tojásokat azután semmisítették meg, hogy a NAV EKÁER (Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer) csoportjának munkatársai Rajka térségében leellenőrizték a teherautót, ami ezeket szállította, és kiderült, hogy a szállítmány nem rendelkezett EKÁER számmal, ráadásul a címzett magyar cég már 2009-ben megszűnt. 

A szlovák sofőr addig válaszolt tört magyarsággal a járőrök kérdéseire, míg nem vált számára világossá, hogy a tojásokat nem szállíthatja a megadott címre, ekkor hosszas telefonálásba kezdett és nem adott további érdemi információt.Az nem derült ki, kinek szánták a szállítmányt, de az biztos, hogy a meleg idő ellenére hűtés nélkül érkezett tojások sorsa ezen a ponton megpecsételődött. A többit mutatjuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ezért nem szállítanak külföldre a magyar cégek

mzd 2015. május 13., szerda 16:13

Bár az Európai Unióban a digitális szektor hétszer gyorsabban növekszik, mint a gazdaság többi része, a nemzetközi e-kereskedelem fejlődése még mindig lassabb, mint a határokon belülié: a vásárlók ugyanis gyakran nem tudnak rendelni az Unió más tagországából. Ennek a hátterében – a jogi szabályozások mellett – egyszerűen az áll, hogy az eladók többsége nem szállít külföldre. Ha viszont valóban egységes piacot szeretnénk, abban nem fordulhat elő a nemzetek közötti különbségtétel, ezért az Európai Bizottság megrendelésére idén januárban és februárban egy kutatás keretében vizsgálták a lehetséges akadályokat. Ennek az eredményeit nemrég publikálták az Eurobarometer sorozat keretében, mi pedig mutatjuk a legérdekesebb adatokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lézerharc a cheddar sajttal, avagy ilyen bevásárlásra vágyunk itthon is

Edicsek 2015. május 12., kedd 16:02

Angliában már annyira önműködően vásárolhat a Tescoban, hogy azonnal a szatyrába pakolhatja a termékeket, nem kell sem az önkiszolgáló, sem a rendes kasszánál kiszedni a kosárból majd visszapakolni. Leteszteltük hogyan működik és azóta ilyenre vágyunk itthon is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezután is nyugodtan festhet hajat

mzd 2015. május 12., kedd 12:01

A múltkori cipős történet után most hajfestékeket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Összesen 30-at teszteltek a Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában, a jó hír pedig, hogy egyetlen hajfestékben sem volt kimutatható káros anyag – tudtuk meg az NFH honlapjáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 éve árult terméket hív vissza az IKEA

mzd 2015. május 12., kedd 09:26

Az IKEA visszahívja a fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtókerethez rögzíthető PATRULL KLÄMMA és PATRULL SMIDIG biztonsági kapuit, az esetleges leesés kockázata miatt – olvasható a cég honlapján, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján a legnagyobb biztonsággal használhatók, a termékek nem alkalmasak a lépcső tetején történő használatra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vásárolt februárban aldis rollert a gyereknek? Vigye vissza!

Edicsek 2015. május 11., hétfő 10:34

Nem jelölték a tanulórolleren, hogy összeszerelésnél milyen mélyre kell nyomni a kormányrudat, ezért ha ön rosszul rakta össze, a gyereke pedig belemerül a rollerezésbe, kicsúszhat és hatalmasat eshet. Az Aldi emiatt a fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően visszahívta a rollert

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtanítjuk jattolni!

Edicsek 2015. május 10., vasárnap 11:52

Külföldön borravalót adni még annál is kellemetlenebb, mint amikor otthon jattolunk a pincérnek, taxisnak vagy a hotelben. Nem csak az azonnali gyors fejszámolás miatt érezheti kínosan magát, hanem mert sokszor fogalma sincs, itt épp mennyit is kellene adni és hogy egyáltalán illik-e. Vannak, akik emiatt következetesen nem is adnak semennyit, ha külföldön járnak – még akkor sem, ha egyébként az internet szerint abban az országban ők a kiskirályok,  vannak, akik ott is a magyar mércével számolják, de persze mint mindenre, kimondottan erre is talál már alkalmazást. Mi viszont segítünk, hogy úgy készülhessen fel a nyaralására, hogy pontosan tudja, hol hogyan adjon borravalót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ál-őstermelőket kerestek a hatóságok

etelka 2015. május 7., csütörtök 16:35

A megyei kormányhivatalok földművelésügyi szakemberei a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) koordinálásával ellenőrizték az őstermelőket és a rájuk vonatkozó szabályok betartását. Április 28-30 közt 40 piacon 129 esetben vizsgálódtak, és 11 megyében leltek szabálytalanságra, írja honlapján a Nébih.

Elsősorban a szamócaárusokat ellenőrizték, emellett az akció nem titkolt célja volt az őstermelői igazolvánnyal való visszaélések számának csökkentése, és azok kiszűrése, akik az igazolványt valótlan nyilatkozattétel alapján váltották ki, illetve nem saját termelésű terméket árusítottak. Az országos ellenőrzéssorozaton a szakemberek 17 esetben tapasztaltak érvénytelen őstermelői igazolvánnyal történő árusítást, 18 alkalommal pedig hiánypótlásra szólították fel a termelőket, elsősorban az értékesítési betétlapok vezetésének elmulasztása miatt. Helyszíni szemlét 22 esetben tartottak, jó hír viszont, hogy mindössze 3 termelőtől vonták vissza az igazolványt, ami a legsúlyosabb büntetés.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján tavaly egyébként 286 ezer magánszemély váltotta ki az őstermelő igazolványt Magyarországon. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Napi jó hír: legalább a sókkal nincs nagy baj

Divany.hu 2015. május 7., csütörtök 09:56

Átfogó vizsgálatban nézte meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, hogy minden stimmel-e a forgalomban lévő étkezési sókkal, így aztán hatvannál is több fajta sót néztek meg. Első körben a tengeri, párolt, finomított és vákuum sókat vizsgálták meg, összesen tizennégyfélét (Auchan, S-Budget, Reál, Compex, ide kattintson a részletekért!). A minták fizikai-, kémiai paraméterei és érzékszervi tulajdonságai megfeleltek az előírásoknak, és főleg csak kisebb jelölési hibákat talált a termékek felénél a hivatal, áll a Nébih honlapján.

A hazai boltok kínálatát jól jellemző termékek nagyobb áruházláncok  és kisebb kereskedelmi egységek polcairól kerültek ki, de a szakemberek előállító létesítményekben, csomagoló üzemekben és internetes rendelés segítségével is vettek mintákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Megéri lakást venni átalakuló környéken?

Nézzük a Józsefváros metrótól és a belvárostól is mindössze 10 percnyire lévő Magdolna negyedét, aminek a rehabilitációjára nemrég 3,8 milliárd forintot költöttek. Jó befektetés?

STRANGE Két tavaszi fotósorozat Axente Vanessával

Két képsorozat fiatal magyar büszkeségünkről, az elsőt Charlotte Wales, a másodikat Vincent van de Wijngaard készítette.

PRAXIS Orvos vagyok, de a mentősöktől meghalhattam volna

Orvos vagyok. December elsején kaptam a második infarktusomat, a mentők helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második, felismerem, EKG pozitív volt. A büntetőeljárás folyik.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés