SHOPAHOLIC

Teszt: mindegy, hogy cukormentes vagy cukros kólát veszel?

2017. április 21., péntek 14:38

Állítólag az új receptúrával már alig van különbség a cukormentes és klasszikus kóla íze között. Vajon a szerkesztőségünkön is kifog ez a teszt?

Zéró és sima - vagy ahogyan többen hívjuk, normális - kólának az íze is más, vagyis csak volt, ha minden igaz. A gyártó ugyanis változtatott a receptúrán, ezzel pedig a sajtóközlemény szerint még közelebb jár a hagyományos kóla eredeti ízéhez a cukormentes verzióé. 

A címke szerint az összetevők listája nem változik, de továbbfejlesztették a receptet és az ízkeveréket, ezzel pedig abban bíznak, hogy egyre többen próbálják majd ki a cukormentes verziót. Ebben javarészt az is közrejátszhat, hogy a kólával szembeni egyik legnagyobb ellenérv minden fórumon, hogy rengeteg benne a cukor. Ezzel szemben a zéró kólában meg nincs, ezért aki tudatosabban választ, annak ott van az mint opció. Kérdés persze, hogy mennyire hasonlít az íze a megszokotthoz. Ennek jártunk utána a jól megszokott vaktesztes módszerünkkel, vagyis csak a tesztvezető tudta, hogy melyik szám melyik kólát rejti, és a tesztelők egymással sem beszélték meg a tippjeiket. 

80 százalékban kitalálták, hogy igazi vagy zéró kólát isznak

A tesztelőknek mindössze csak a 20 százaléka keverte össze a zéró és a klasszikus kólát, persze torzítja az eredményt, hogy gyakorlatilag 50 százalék esélyük volt, hogy jó választ adjanak, az viszont árnyalja a képet, hogy akik eltalálták, nagyon magabiztosan állították az igazukat. 

Nem sikerült konszenzusra jutni abban, hogy melyik az édesebb

"Ez a zéró, mert ez édesebb" - írta az egyikünk, aki pont nem találta el ezzel a logikával, hogy akkor most melyik is a cukormentes és melyik nem. Más tesztlapokon is megjelent, hogy a zéró utóíze édesebb mint a kóláé. Volt, aki azért ismerte fel kapásból a zéró ízét, mert általában azt fogyasztja mert a klasszikus kóla túlságosan édes neki. "Semmi íze, de nem olyan rossz, mint volt az tény" - fogalmazta meg véleményét egyik tesztelőnk, aki ritkán iszik kólát, éppen ezért ha iszik, akkor csakis kizárólag klasszikus kólát vesz magához.

Abban azonban mindenki egyet értett, hogy még mindig érezhető a kettő között a különbség, és senki sem fintorgott vagy esett kétségbe. Egyedül a Port.hu állandó kritikaírója fogalmazott meg negatív véleményt mindkét kólával kapcsolatban: "Mintha valaki felöntötte volna szódavízzel a fogmosó poharamat, aztán az így kapott löttyöt telenyomta volna a legolcsóbb édesítőszerrel" - írta a zéró kólára. "Citromízű gagyi citromporból, rossz utóízzel. Kólának csapnivaló, vízkőoldónak viszont alighanem kiváló lenne a fürdőszobában" - szól a vélemény a klasszikus kóláról a filmkritikustól.

Ne maradj le semmiről!

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés