Ha evett mostanában a Westend ázsiai büféjében, akkor ezt NE olvassa el!

A bevásárlóközpontban lévő gyorsétkezdében koszt, mocskot, rendetlenséget, jelöletlen alapanyagokat találtak a NÉBIH munkatársai múlt héten. Az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették. Az üzemeltető másnapra kitakarított, de ez sem győzte meg a szakembereket.

A konyhában vastagon állt a kosz, és rendetlenség uralkodott, ráadásul a személyzet saját holmiját együtt tárolta a szárazáruval. Az ellenőrök piszkos zacskóban szárított pirospaprikát, csomagolatlan káposztasalátát találtak. A kézmosók mocskosak voltak és hiányoztak a kézmosáshoz szükséges eszközök is. Az egész konyhára egyetlen koszos felmosó jutott.

nebih kinai gyorsetterem2

A szintén retkes és jeges hűtőszekrényekben és fagyasztókban a zöldségek közt jelöletlen csirkemellet tároltak együtt tengeri halakkal és rákokkal, és a nyers, pácolt csirkemellet a már félkész termékekkel és párolt zöldségekkel raktározták. A zöldség-előkészítő helyet nem használták: a mosogatóban piszkos nejlonokat, annak tetején ládákat, műanyag tálakat halmoztak fel. Utóbbiban bontott zacskókban gombát raktároztak.

A feltárt hibák miatt az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek azok felszámolásáig azonnali hatállyal felfüggesztették a gyorsétkezde működését.

nebih kinai gyorsetterem

Az ellenőrzés másnapján az üzemeltető bejelentette ugyan, hogy a hibákat felszámolta, de a megismételt szemle felületes takarítást állapított meg, és a jelen lévő személyzet munkaruhája is iszonyú koszos volt. Emellett a hús és zöldség-előkészítő, az üzemi mosogató és az alapanyag raktározó területen rossz volt a világítás. A takarítás minősége, a kifogásolt személyi higiénia és a rossz látási viszonyok miatt továbbra sem üzemeltethető a gyorsétterem.

Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Csak akkor nyithatnak ki újra, ha a megismételt ellenőrzésen mindent rendben találnak majd.

Oszd meg másokkal is!
Mustra