Óvodákba és közintézményekbe is került a lejárt húsból

Lejárt minőség megőrzési idejű és jelöletlen húsokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. A Füsti Hús Kereskedelmi és Szolgáltatói Kft és a Szabolcs Hús Kereskedelmi és Szolgáltató Kft telephelyein egyszerre csaptak le a NÉBIH ellenőrei és összesen 13 tonna árut foglaltak le. Idősek otthonába, éttermekbe, óvodákba és kis üzletekbe szállítottak termékeket. 

Az ellenőrzött húskészítmény előállítóban a dolgozóknak lehetőségük sem volt a higiénikus kézmosásra, és több technológiai feltétel is kifogásolható volt. A vizsgálatban érintett kereskedelmi raktárban megdöbbentő állapotok fogadták az ellenőröket: a padozat és a mennyezett több helyen koszos, szennyezett, rozsdás, a hűtőterek pedig rendezetlenek voltak. A raktárban az engedélyezettől eltérő módon végezték a húsdarabolást. A szabályos munkavégzéshez a megfelelő körülmények sem voltak adottak. Emellett engedély nélkül, tiltott módon fagyasztottak le termékeket.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy számos termék fogyaszthatósági és minőség megőrzési ideje lejárt. Az érintett több mint 3 tonna hústerméket a szakemberek azonnal kivonták a forgalomból és elrendelték a megsemmisítésüket. A raktárban mintegy 10 tonna jelöletlen, lejárt fogyaszthatósági vagy minőség megőrzési idejű tételt találtak az ellenőrök. A húsüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette a hatóság. A termékeket lefoglalták, a cég tulajdonosát pedig kötelezték az általa gyártott termékek visszahívására.

Erős idegzetűeknek ajánljuk a videót, illetve a galériát is. Utóbbiból azt is megtudhatja, hogyan ment a takarítás, és kik voltak azok, akik a körülmények ellenére, még az ellenőrök jelenlétében is rajongtak a húsokért.

Oszd meg másokkal is!
Mustra