SHOPAHOLIC

Nem mindegy, hogy 426 vagy 6890 forintot fizet ugyanazért

2016. március 13., vasárnap 19:24

Rengeteg olyan webshop létezik már itthon is, ahol mindenfajta alkalomra szerezhet be ajándékokat, de jobban jár, ha alaposan körbenéz a világban. Nem egy esetben ugyanis a legnépszerűbb termékeket sokkal olcsóbban, ráadásul akár ingyenes kiszállítással is beszerezheti. Mutatjuk, mekkora különbségeket találtunk!

A különbség sok esetben tetemes, ráadásul míg Kínából ingyen küldik a néhány dolláros tételeket is, addig a magyar webshopok többségénél még postaköltséggel is számolni kell, ha nem rendel legalább tízezer forint értékben (és vannak olyan helyek is, ahol az ingyenes szállítás határa még ennél is magasabb). Persze ha tényleg nagyon sürgősen szeretne valamit és nem akarja kivárni azt az akár 1-2 hónapot, amíg ideér a termék, akkor kénytelen lesz többet fizetni, pozitívum viszont, hogy a garanciális ügyeket is egyszerűbben tudja intézni, ha magyar cégtől kap számlát. Ugyanakkor például a címben jelzett árkülönbség (ami amúgy a szupercuki Nessie merőkanál magyar, illetve külföldi webshopos ára) annyira nagy, hogy azt sem a magyar adózási törvények, sem a raktározási költségek nem indokolják, és még a szállítás sincs ingyen. Az egyetlen előnye, hogy nem kell rá várni egy hónapot.

Nessie-t és árait megnézheti a galériában, ahol összegyűjtöttünk még néhány terméket, amiknél szintén jelentős az árkülönbség. Ha tehát ráér a kiszállítással és tud előre tervezni, mindenképp érdemes mindig körbenézni a külföldi oldalakon is. A képek mellett először mindig a magyar webshopok árait látja majd, aztán próbálja megtippelni, mennyiért szerezhetné be az Ebayen vagy Aliexpressen és kattintson a következő képre.

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés