Teljes luxusban ingázhat Budapest és Dubaj között

December elsejétől a Budapest és Dubaj között még nagyobb gépekkel és még több szolgáltatást igénybe véve utazhat. A Boeing777-es típusú Emirates gépen már kaviár, Dom Perignon pezsgő is jár az első osztályon utazóknak, míg a turista osztály is tartogat újdonságokat, miközben az árak nem változtak. 

Az Airbus A330-220-as gépei helyett decembertől a jóval nagyobb Boeing 777-es gépen lehet a végletek városába jutni. Az új géptípus több férőhellyel,és persze új szolgáltatással jár, például lehetőség van arra is, hogy akár kényelmes ágyban heverészve, pezsgőt kortyolgatva élvezze végig a nagyjából öt órás utat. Az első osztályú jegyekért azért jó ha mélyen a zsebébe nyúl, ugyanis 1,3 millió forint lesz az út, business classon 570 ezerből is kijön, míg turista osztályon 133 ezerből kijön a retúr jegy. 

Budapest - Dubaj - Budapest

Bő egy évvel ezelőtt indította el az Emirates a Budapest - Dubai közti közvetlen járatot, amit egy év alatt 150 ezer utas választott, Thierry Aucoc a társaság európai és oroszországi kereskedelmi működésért felelős alelnöke elmondta, hogy már május-június környékén látták, hogy a járat kihasználtsága nagyon jó, így egyértelmű volt, hogy nagyobb gép kell, valamint hogy a szolgáltatásokat is bővíteni fogják, miközben az árak változatlanok maradnak. Az új gépekkel összesen 364 utast tudnak szállítani, az economy osztályon például az eddigi 251 főről 310-re nőtt a helyek száma. Duplájára nőtt a gépek cargo kapacitása is, pedig már tavaly is 3700 tonna árut szállítottak, amelynek jelentős részét elektronikai cikkek és gyógyszeripari termékek tették ki. "A nagyobb raktérnek köszönhetően egyszerűbben tudjuk teljesíteni a charter cargo igényeket, a sürgős szállítmányok célba juttatása iránti igényt" - mondta Horváth Gábor, a cég magyarországi country managere

Nagyobb képernyő, nagyobb lábtér, ágy és minibár

De nézzük inkább azt, ami mindenkit a legjobban érdekel, vagyis miből áll az igazi első osztályú luxus. A galériáéban csak a szolgáltatások egy részét tudjuk megmutatni, mert például az első osztályhoz hozzá tartozik az is, hogy egy S-osztályos Mercedes vagy egy 7-es BMW viszi majd a szállodába és a pezsgőről meg a kaviárválogatásról még nem is beszéltünk, valamint a minibárról, ami külön, mind a 12 ülőhelyhez jár. A business osztályon utazókat hatalmas képernyő várja, és az ő ülésüket is ággyá lehet alakítani, ha egy kicsit ejtőzne a több fogásos ebéd után, amit szintén mutatunk a galériában. A turista osztályon utazók nagyobb lábteret kaptak, valamint minden üléshez tartozik konnektor is, így a telefont is lehet tölteni, vagy akár filmeket is lehet zavartalanul nézni saját készüléken, már akinek nem lenne elég a 750 csatornás szórakoztatócenter. A turista részen is nagyobbak lettek a kijelzők az ülések háttámlájában, és ami a menüt illeti, Horváth Gábor elmondta, hogy a magyar ízek is felkerültek az étlapra, így akár marhapörköltet is ehet, vagy dobostortát is kérhet a repülőn. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek