Tízezer forint alatt is vehet klassz karácsonyi ajándékokat

Nem kell ahhoz hatalmas költségekbe vernie magát, hogy a karácsony jó legyen. Elég csak egy jó ötlet és persze egy megfelelő beszerzési hely, hogy mutatós, de mégsem egy vagyonba kerülő ajándékokat vásároljon szeretteinek. Összeszedtünk néhány tippet, hol talál olyan ajándékokat, amik miatt nem kell elgondolkoznia azon, hogy évekre hazavágja a karácsonyokat. 

Saját kézzel készült finomságok

Ha van elég ideje és némi kézügyessége, készíthet a rokonoknak karácsonyi mézeskalácsot, kekszet, sőt akár a szaloncukor költségét is megspórolhatja, ha otthon készíti. Ha pedig egy szép karácsonyi dobozba rakja, ajándékként is megállja a helyét. Ehhez rengeteg különféle dobozt láttunk az Asia Centerben, ahol nem csak karácsonyi mintás, de sima sütis dobozt is vehet, de a Pepcoban is láttunk néhány jópofa rénszarvasos dobozt. Ha pedig a szaloncukrokat vagy figurás bonbonokat készítene, akkor szintén az Asia Centert javasoljuk, ahol a robotostól kezdve gitároson át egész a kisautósig rengetegféle csokiformát találhat. Egyébként ide akkor is érdemes benéznie, ha olyannak venne ajándékot, aki nagyon szeret sütni, ugyanis rengeteg különleges sütőformát is árulnak olyan áron, hogy akár egy egész szép kis szettet is összepakolhat anélkül, hogy átlépné a tízezer forintos határt. 

Elektronikai cikkek

Itt is az a legfontosabb, hogy feleslegesen ne vásároljon, ezért próbáljon tapogatózni, hogy mire is van igazán szüksége annak, akit meg szeretne ajándékozni. Azt mindenki tudja, ha elektronikai cikkekről van szó, a legnagyobb szükség általában hosszabbítókra és elosztókra van, de azt azért mégsem adhat karácsonyra. Viszont elég sok olyan elektronikai cikket vehet, amelyek nem méregdrágák, mégis tökéletes karácsonyi ajándékok. A MiniSD memóriakártya például a legtöbb telefon mellett a fényképezőgépekhez is tökéletes, csak válasszon olyat, amelyhez adapter is jár. Aprítót vagy éppen melegszendvics sütőt is be tud szerezni például a Shopline-on, az Extreme Digitalban vagy egy Media Marktban

Lakberendezés

Ezzel már legyen óvatosabb, mert míg azt könnyebb kideríteni bárkiről, hogy milyen sütit szeret, az egy fokkal nehezebb, hogy milyen a lakása stílusa, illetve mi hiányzik még neki. Ha például asztali lámpát ajándékozna, akkor az Ikea lehet a legjobb választás, ha éjjeli lámpát szeretne ajándékozni, akkor a Pepcoban nagyon olcsón vehet akár több darabot is. Ha keletiesebb stílusú lakásba venne kiegészítőt, akkor az Asia Centerben talál csobogókat jó áron, ráadásul aggódnia sem kell, mert nem olyan hangosak, hogy az egész szomszédság folyamatosan WC-re jár majd. Sőt most vietnámi kézműves termékek közül is válogathat. A Müllerben láttunk nagyon dizájnos kotyogós kávéfőzőt vagy teás szettet is, mind tízezer forint alatt, de jó ötlet lehet néhány díszpárna is, ha még tudja hova tenni az illető, vagy éppen a bortartó is. 

Ha minden kötél szakad

Ha tényleg nem tudja, mit is vegyen karácsonyra, és nem is akar sokat költeni, akkor maradnak a vásárlási utalványok, amelyeket már szinte minden nagyobb boltban beszerezhet különböző címletekben. Ha pedig valami izgalmat is szeretne a karácsonyba vinni, akkor válasszon gépkocsinyeremény-betétkönyvet, ami megtakarításnak nem a legjobb, hiszen sok kamat nem jár rá, viszont ha szerencséje van a megajándékozottnak, nyerhet egy gépkocsit a havonta megtartott sorsolásokon. Ha pedig megunja, egyszerűen visszaválthatja, és akkor megkapja a pénzt, vagyis olyan ez mint egy hosszú időre vásárolt lottószelvény, aminek ráadásul vissza is kérheti az árát, ha ráunt az egészre.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra