Tesco házhozszállítás: drágább is lett, meg nem is

Megemelkedett házhozszállítási díjjal találhatta szembe magát szeptember közepe óta az, aki a Tescóból szokott rendelni. A jelenségre a hvg hívta fel a figyelmet, az oldal pedig hangsúlyozza azt is: bár úgy tűnik, drágább lett az úgynevezett foglalási díj, valójában még mindig a 299-999 forintos sávban mozog.

A magyarázat elég egyszerű: bár a díjak valóban nem változtak, de egyre több idősávban jelentek meg a magasabb összegűek (a 699 és 899 forintba kerülők) - a Tesco válaszából kiderül az is, hogy e mögött a megnövekedett érdeklődés áll. Kíváncsiságból ránéztünk mi is a foglalási naptárra: míg a kezdetekkor több olyan idősáv is volt, ahol csak 299 forintot kértek a kiszállításért, most csak egy két héttel későbbi csütörtöki napon találkoztunk vele - ehhez aznap dél és kettő között kell átvennie a csomagját. A díjak egyébként (talán nem meglepő módon) a reggeli és esti, illetve a hétvégi idősávokban a legmagasabbak - pénteken munka után például a maximum összeget, 999 forintot kell kicsengetnie annak, aki neten szerezné be a jövő heti kaját.  Azt azonban tegyük hozzá, hogy még így is elég sokat spórol az, aki egyébként csak több vonaljeggyel vagy autóval oldhatná meg, hogy eljusson valamelyik áruházba (nem beszélve arról, hogy így a cipekedést is megússza).

Hiába van messze a jövő hét, 499 forint alatt így sem ússza meg a kiszállítást.
Hiába van messze a jövő hét, 499 forint alatt így sem ússza meg a kiszállítást.tesco.hu

A Tesco szerint a házhoz szállítási szolgáltatás annyira népszerű, hogy ez a "drágulás" nem érzékelhető a keresleten. Valószínűleg azért sem, mert igazán vetélytársa sincs: a CBA hasonló szolgáltatását kevesen veszik igénybe, a G'Roby-é pedig volumenben más kategória.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek