A pakoláson kívül semmit sem kell elintézni otthon, mikor nyaralni megy

Nyaralni menni jó, mégis nagyon sokan kerülnek az idegösszeomlás szélére, mielőtt elindulnak otthonról, hogy aztán kipihenjék az év, vagy éppen a nyaralásra készülés fáradalmait. Vajon mindent betett-e, elintézte-e az összes elintéznivalót, elzárta-e a gázt és a vízcsapot és vajon az összes ablakot bezárta-e? Ha ezek a kérdések önben is felmerülnek elutazás előtt és akkor, amikor már kihajtottak a sztrádára, akkor elmondjuk, hogy sokkal több ideje marad ezekkel foglalkozni, ha utazás közben intéz el egy csomó más dolgot. El is mondjuk mik ezek. 

Autópálya-matrica

Nem kell megállni az első benzinkútnál és akkor sincs baj, ha a nagy tankolásban elfelejtett még autópálya-matricát is venni, ugyanis online, vagy éppen a szolgáltatója segítségével is vehet autópálya-matricát. Ez azért is jó, mert csak a következő telefonszámlával együtt kell kifizetnie, ráadásul utazás közben be tud pötyögni minden adatot -persze csakis akkor, ha nem ön vezet. 

Parkolás

Belföldön egységes lett a parkolás, így nem csak Budapesten, de vidéken is használhatja a mobilparkolást, hogy ne kelljen aprót váltania, vagy éppen visszarohannia az autójához, mikor lejárna a parkolójegye, hanem nyugodtan ebédelhessen ráérősen, hiszen azért ment nyaralni, hogy ne foglalkozzon semmivel. 

Utasbiztosítás

Ha külföldre megy és elfelejtette elintézni a balesetbiztosítást, ezt is meg tudja tenni útközben, akár a repülőtérre menet is, vagy amíg vár a biztonsági ellenőrzésen. Külön alkalmazást is le tud tölteni az okostelefonjára, hogy tényleg csak néhány gombnyomás legyen, amíg elintézi az egész család biztosítását. 

GettyImages-455966478
Bloomberg / Europress / Getty

Reptéri transzfer

Sokszor olcsóbban jut be repterekről a nagyvárosokba, ha már előre megveszi a jegyét a reptéri transzferre. Valószínűleg ezt szokták a legtöbben elfelejteni, vagy éppen amiatt ódzkodnak az egésztől, mert nem tudják, hogy esetleg késik-e a járatuk. Viszont a reptéren már pontosan fogja látni, hogy a járat időben van-e, esetleg késik, így ehhez mérten tud jegyet venni az okostelefonjával a reptéri transzferre a legnagyobb európai repterek oldalán.

Tömegközlekedés

Hasonlóképpen tud már akár előre jegyet váltani tömegközlekedésre a nagyvárosokba, hogy ott már ne kelljen sorba állni, csak a legelső automatánál megszerezze a bérletét, amit előre kifizetett. Például ha Londonba megy, akkor online fel tudja tölteni az Oyster-kártyájának egyenlegét, de más nagyvárosokban is élhet ezzel a lehetőséggel.

Vonatjegy, repülőjegy

Ha esetleg úgy érzi, hogy sok az a két hét arra, hogy a tengerparton fetrengjen, főleg ha ön az a típus, aki az első nap leég a napon, akkor akár azt is elintézheti a mobiltelefonján még itthonról, hogy egy környező településre vesz buszjegyet vagy vonatjegyet. Sőt, extrém esetekben szétnézhet, hogy esetleg milyen fapados légitársaságok indítanak a környékről repülőt és hova. Lehet néhány ezer forintos plusz ráfordítással, olyan helyre jut el, amilyenről még álmodni sem mert volna. Főleg, ha mondjuk már több napja esik az eső és hideg van az eredetileg kinézett üdülőhelyen. De belföldön is vehet vonatjegyet a telefonjával, ha a környéken utazgatna, de nincs kedve autóba ülni. 

Szállás

A szállását is elintézheti a telefonjáról, persze viszonylag kevesen indulnak úgy neki egy nyaralásnak, hogy fogalmuk sincs hol fognak megszállni, az már viszont előfordul, hogy útközben beiktatnának egy pihenőt egy szimpatikus településen, vagy éppen kiderül az interneten, vagy az utazási irodában még meseszerűnek beharangozott szállodáról, hogy valóban annyi köze van a valósághoz a leírásnak, mint egy mesének. Ha külföldön éri ez a típusú meglepetés, akkor jó ha előre beállítja az adatroamingot is, most már a legtöbb szolgáltatónál elérhető kedvezményes roamingolási lehetőség, hogy vész esetén se kelljen magas áron használnia az internetet. 

Lottó

Ha valamit biztosan elfelejt a legtöbb ember a nyaralás során, az a lottó. Pedig milyen nagy meglepetés lenne, ha a tengerparton érné a hír, hogy nyugodtan maradhat még egy-két hetet, hiszen ön nyerte meg az 5-öst a lottón. 

shutterstock 155529899
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Mustra