Amerikában betiltanák a pisztolyos mobiltokokat

Chuck Schumer szenátor javaslatot tett az Amerikai Egyesült Államokban, hogy tiltsák be a vicceskedős, pisztoly alakú telefontokok forgalmazását, miközben a rendőrség is próbálja felhívni a lakosság figyelmét, hogy bár elsőre poénos ötletnek tűnik, valójában mégsem érdemes ilyen tokkal védeni a készüléket. Az Ebay és az Amazon már le is szedte az oldalairól a különböző színekben kapható, pisztoly formájú telefontokot. 

A New York Times ír arról, hogy az amerikaiak már tényleg ott tartanak, hogy azt is fenyegetésnek veszik ha valakinek pisztoly alakú telefontokja van. A rendőrség szerint az iPhone tok könnyen összetéveszthető az igazi fegyverrel (fekete, fehér és rózsaszín színekben lehet kapni), így megnehezíti és megtévesztheti a rendőrök munkáját. New York és New Jersey rendőrsége már ki is adott egy-egy közleményt arról, hogy talán nem kellene Ázsiából ilyeneket rendelgetni, mert ez másokban is félelmet kelthet. "Ez a telefontok nagyon rossz ötlet, amikor a járőröknek a másodperc törtrésze alatt kell komoly döntéseket hoznia" -– áll a lakossági felhívásban. "Pontosan úgy néz ki, mintha egy igazi pisztoly lenne az ember zsebében. Semmilyen szinten nem támogatjuk ezt a tokot" – mondta Michael J. Bouchard michigani seriff, aki azt is elmondta, hogy félreértésre ad okot, ha egy ilyennel sétál be valaki egy bankba vagy ha egy diák ezzel megy iskolába.

A termék iránti kereslet nagy, néhány helyen fel is hívják a figyelmet, hogy a szállítás a vártnál több időt vesz igénybe, mert annyi a megrendelés. Schumer szenátor azt is elmondta, hogy a törvényeknek megfelelően játékfegyvereken jól láthatóan, narancssárga színnel jelölni kell, hogy nem éles fegyverről van szó, ez a telefontokokról hiányzik. Azóta viszont már az Amazon és az Ebay sem kínál  ilyen telefontokot, de egy ilyen öngyújtóval nincs senkinek sem problémája. Ennek ellenére Kínából lehet rendelni tokot, sőt applikációt is gyártottak hozzá, hogy oroszrulettet lehessen játszani és a pisztolycső valósághűen megjelenjen a telefon kijelzőjén. A tok egyébként így néz ki, az ára pedig 5-50 dollár (1500-15.000 forint) között mozog.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek