Az olcsó eperhez hajolgatni kell

Jó hírünk van azoknak, akik eperlekvárral dobnák fel a stelázsi tetejét: Pomáz környékén már ácsolják a faházakat, ahol le lehet méretni a "szedd magad!" akciós epret. Bár az éjszakai vihar és jégeső biztosan megviselte a termést, ez azért senkinek ne szegje kedvét, hogy meglátogasson egy eperföldet. Bár Pomázon tényleg ráálltak az eperre - ezenkivül isteni barackos és almás is van azért -, szerencsére az országban  legalább 32 helyet lehet találni, ahol a egy kis munkával egy halom pénzt spórolhatunk meg. 

Az árak eltérőek, Budakalász-Pomáz 430 ft (10kg fölött 395 ft), Marcali 450 ft, de lehetőség van csak vásárlásra is, így 890 ft-ba kerül, míg Abda, Győrszemere, Mosonmagyaróvár, Rajka Régi, Rajka Új és Vámosszabadi térségében 460 ft-ba kóstál az eper, de nagyjából mindenhol a fele a jelenleg boltban kapható epernek.

shutterstock 184135577

A Szedd Magad oldal készített egy térképet arról, hogy Budapest környékén hová lehet menni szedni, de a honlapjukon az összes helyszín megtalálható, gyümölcsökre bontva. Indulás előtt érdemes körülnézni, hogy kinyitott-e már a kinézett föld, mert nem meglepő módon nem mindenhol ugyanakkor érik az eper. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek