Levágott birka- és lófej az illegális bőrfeldolgozó üzemben

Egy Bács-Kiskun megyei, állati bőröket feldolgozó és tároló üzemben ellenőriztek a Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei az elmúlt héten. Az engedély nélkül üzemelő telepen mintegy 40 tonna állati mellékterméket kellett megsemmisíttetniük. Megint van videó és kép is arról, miből készült volna a bőrcipője vagy pénztárcája. Előre szólunk, a kép - és videóanyag ismét olyan, mint valami jobbfajta sorozatgyilkos titkos bunkerének feltárása valamelyik helyszínelős sorozatban, bár ezúttal zene nincs hozzá.

Az üzem két épületében több mint két száz raklapon sorakoztak a lesózott birkabőrök, a szabadban fóliával letakarva álltak a lenyúzott szarvasmarha- és lóbőrök. A szakemberek lassan úgy érezhetik magukat, mint akik rendszeresen horrorfilmek forgatására látogatnak, legalábbis a múlt heti, hasonlóan undorító állatfeldolgozó üzem után újra zombifilmben találták magukat.  

Az udvaron szemgolyó nélküli lófejeket és hatalmas zsákokban ipari sót találtak az ellenőrök. Az épületben román fülszámos birkafejek, belsőségek hevertek a padozaton. A mintegy 40 tonna állati mellékterméket a szakemberek azonnal lefoglalták és megsemmisítésre utalták. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

2015-ben a NÉBIH KÜI szakemberei több melléktermék feldolgozó üzemet is ellenőriztek. Ennek során egy hónap alatt három ügyben mintegy 70 tonna illegális terméket foglaltak le. Az ágazatban további fokozott ellenőrzés várható, a végére talán tényleg összeáll egy horrorfilm. 

Mutatjuk a videót, amin ezúttal nincs zene, reméljük, nem azért, mert a múltkori művet nem fogadtuk kellő áhítattal, de így is izgalmas és feszültséget keltő.

És íme a galéria:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra