Szabadban rohadó csontokat és belsőségeket talált a húsfeldolgozóban a NÉBIH

Lakossági bejelentés alapján vizsgáltak egy Baranya megyei állati melléktermék feldolgozó üzemet a Nébih emberei. Az egyébként engedéllyel működő vállalkozás működését a súlyos higiéniai vétségek miatt azonnal felfüggesztették.  Az ellenőrzésen horrorfilmbe is beillő körülményeket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai.

Az egyik tárolóban mintegy 24 tonna sertéscsont, fejek, béldarabok álltak fedetlenül, a másikban pedig – szintén takarás nélkül – a komposztot gyűjtötték. Utóbbi környékén tócsában állt a kifolyt csurgalék-lé. A madarak szabadon rájárhattak a hegyekben álló csontokra, és mivel a telep kerítése közel 70 méteren hiányzik, így a vadak, kóbor kutyák is akadály nélkül hozzáférhettek a hulladékhoz. A hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését és elrendelte a hiányosságok pótlását.

A Nébih a fogásról videót is készített, ami az alátett kísérőzenével együtt annyira bizarr, mint egy Stalkerbe oltott horror, de a látványon ez se sokat segít.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra