Ezért jobb, ha videojátékozás helyett olvas az a gyerek

Tényleg jobb, ha olvas a gyerek, mint ha játszik, és a sok videojáték valóban elbutít - erre mutat rá az a reklámkampány, amelyben a hirdetők szándékaik szerint Play Station akcióra szerették volna felhívni a vásárlók figyelmét. Csak éppen orbitális nagy helyesírási hibával. 

Az óriásplakátok mellett több méretben is megtalálható a városban az a hirdetés, melyen a termék nevét sikerült helyesen leírni, ezen kívül szinte alig van rajta több szó. Ebből a kevésből viszont sikerült elrontani egyet, ami tényleg nem nehéz, a mindennapokban is gyakran használatos, nagyon durva és bonyolult helyesírási szabályt sem kell rá alkalmazni, úgy írják, ahogy kiejtik, ráadásul idén voltak választások, nem is egy, szóval lépten-nyomon beleszaladhatott a plakát készítője, hogyan is kellene írni. Vagy legalább az, aki ellenőrizte a munkáját. 

111
Dívány

És hogy ebben a szóban mit lehet helytelenül írni? Mi is azt hittük, hogy semmit. De a több körös ellenőrzés ellenére senkinek sem tűnt fel a Videojátékbolt.hu nevű üzletnél, hogy a plakáton a következő szó szerepel: vállasztható. Így két l-lel. És sajnos a választásnak semmi köze a testrészünkhöz, ahová a karunk csatlakozik, szóval nem, ez így nem stimmel.

Szóval már csak azért is jobb, ha ön inkább azt vállasztja, hogy olvasson az a gyerek, mert ha ezt teszi a  playstationözés helyett, nagyobb valószínűséggel fog helyesen írni. És csak hogy tudja: utánanéztünk a Shopline-on, egy átlag gyerekkönyv 2500 forint körül mozog, úgyhogy az akciós Playstation áráért úgy 54-et tud vásárolni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra