Szuperokos és szupernagy telefonok jönnek még az idén

Itt az ősz, egy csomó teches cég bejelentette, hogy milyen telefonokat dob piacra még az idén. Persze mindenki az Apple új készülékét várta, ám ők voltak azok, akik gyakorlatilag olyannyira nem rengették meg a világot, hogy sokan elgondolkoztak azon, hogy most jött el az ideje váltani. Jó, a hajlékony telefon újdonság, de azt nem mindenki így képzelte, még a gyártó sem. Aki maradna mégis az iPhone világában, vagy kipróbálna valami újat, azoknak összeszedtük, milyen okostelefonok jönnek még az idén, mit érdemes kérni karácsonyra, vagy mire kell már most elkezdenie gyűjteni, hogy jövőre új telefonnal kezdje az évet.

Apple iPhone 6 és 6 Plus

A legtöbben az Apple nagy bejelentését várták, de igazából semmi forradalmit nem tudott mondani a cég, piacra dobja ő is az okosóráját, van új rendszerük és két új telefonjuk. Az egyik az új iPhone 6, ami kinézetben más és persze mindenben jobb mint az elődje és jött a 6 Plus, ami azoknak kiváló választás, akik a phabletekért rajonganak. Magáról a készülékekről annyit lehet tudni, hogy nagyobbak, az egyik 4,7 inches, a másik pedig 5,5-ös. Vékonyabb, sokkal jobb a felbontás, tovább bírja az akkumulátor, és persze a kamerája is jobb, igaz a felbontás csak 8 MP, az elülső pedig csak 1,2 MP, de állítólag ebből semmit nem lehet észrevenni. Ahogy abból sem, hogy az egyébként 16, 64 és 128 GB-os változatok RAM memóriája csak 1 GB, az áruk viszont, hát, nem lesz továbbra sem olcsó. Angliában a sima 6-os 213 ezer forinttól lesz beszerezhető, a Plus pedig 245 ezer forint körül lesz elérhető, itthoni árakat egyelőre még nem tudunk.

iphone6.png
Apple

Samsung Galaxy Note 4

A Samsung is bemutatta új csúcskészülékeit. A Note 4-ről annyit érdemes tudni röviden, hogy szebb lett, gyorsabb és tovább bírja az aksija. A kijelző maradt ugyanakkora, csak sokkal jobb a felbontása, így elképesztően éles színeket és képeket láthatunk, nem mintha az elődje, a Note 3 felbontásába bele lehetne kötni. A készülék 32 GB memóriája 128 GB-ig lesz bővíthető, úgyhogy lesz hely a készüléken a képeknek, amiket a hátulsó 16 megapixeles, vagy az elülső 3,7 megapixeles kamerákkal készíthet. Megkapta a hátlapra a telefon a pulzusmérőt, csakúgy, mint a Samsung Galaxy S 5, és ezzel is vehetünk fel 4K videofelvételeket. Újdonság a három mikrofon a tökéletes zajszűrés érdekében, főleg hogy ezeket külön is lehet működtetni, ami például interjúk vagy tárgyalások rögzítésekor elég jól jöhet, és persze az S Pen használata is kibővült, hogy az üzleti funkcióiról is szót ejtsünk a készüléknek. A telefonok fekete, fehér, arany és rózsaszín változatokban lesznek elérhetőek és az előzetes tervek szerint 250 ezer forint körül lesz majd kapható, ami nagyjából annyi, mint a Note 3 tavalyi ára.

galaxynote4.png
Samsung

Samsung Galaxy Alpha

Ha valaki ragaszkodik az Androidhoz, de mégis egy trendi és jó dizájnos telefont szeretne, annak a Samsung Galaxy Alpha lesz a kedvence az ősz újdonságai közül. Az Alpha ugyanis méretében és tudásában is vetekszik az kisebb méretű iPhone 6-tal, és végre dizájnban is tudott újat hozni gyártó. Csúcskészülék, de mégis vékony, a polikarbonát borítás már nem gagyi, és végre a fém keret is fémből készült. A 32 GB-os telefon igaz nem bővíthető, de a felhős tárhelyek világában talán ez is bőven elég lesz egy átlagos felhasználónak. Az akkumulátor nem lett nagyobb, viszont a kétféle energiatakarékos mód miatt lehet trükközni akkor is, ha hosszabb útra indul az ember, arról nem is beszélve, hogy nagyon gyorsan töltődik fel ha egyszer végre áramhoz jut. A privát mód segítségével akár kölcsön is adhatjuk a telefon másoknak, mert nem fog látni az illető semmi olyat, amit mi nem szeretnénk, főleg a képeket nem, amit a 12 megapixeles hátlapi kamerával rögzít a fehér, arany, ezüst vagy kék színekben is elérhető készülék. Ha már design, akkor újdonságként vehet hozzá Samsung fejhallgatókat is, három különböző méretben. A legnagyobb az tényleg nagyjából akkora, mint a feje, viszont az egész füle aláfér, a kisebb az egy átlagos fejhallgató méret, és van egy fülbedugós változat, is, ami természetesen profibb, mint az alapkiegészítő fejhallgató, főleg, hogy headsetként is üzemel.

galaxy alpha.png
Samsung

Samsung Galaxy Edge

Az egyik legérdekesebb telefon, ami az idén már elvileg itthon is kapható lesz, az a Samsung Galaxy Edge, aminek az egyik széle konkrétan ráfolyik-rákanyarodik a hátulsó lapra. Rögtön le is lőjük a poént, ennek az a lényege, hogy itt tud majd a telefon értesítéseket mutatni a felhasználónak. Persze most azt gondolhatja, hogy teljesen mindegy, mert a zsebében úgysem látja, viszont ez a telefon vagyis inkább phablet biztos, hogy nem fér majd bele a zsebébe, kivéve ha ön a rapper típusú bő és sokzsebes nadrágokat részesíti előnyben. Mikor a telefont feloldja, akkor pedig ide kerülnek a különféle gyorsindítók, vagy akár kedvenc alkalmazásait pakolhatja ki a készülék szélére. A teljesítménye egyébként minden másban megegyezik a Galaxy Note 4 paramétereivel, csak egy kicsit nagyobb és megjelenésben furább.

galaxy edgemain phone.png
Samsung

Alcatel Hero 2

Az Alcatel legújabb készüléke a Hero 2 azoknak lesz jó választás, akik nem ódzkodnak a phabletektől, vagyis a nagy telefonoktól, hiszen a 6 inches képernyővel ez is inkább egy kisebb tablet méretével vetekszik. Egyébként elég jó paraméterekkel rendelkezik, például az akkumulátora elég nagynak tűnik, ahhoz, hogy ne fogyassza le gyorsan a nagy képernyő, vagy éppen a 4G adatböngészés, amire szintén képes a Hero 2. Lehet vezérelni gesztusokkal, felismeri a kézírást, sőt aki fogékony az ilyesmikre, az dalokat mixelhet vele, mint egy rendes DJ pultban, amihez hangmintákat használhat, ehhez egy külön tok is kapható lesz, hát kíváncsian várjuk, mit szól ehhez a DJ Szövetség. Ugyanakkor az irodai alkalmazásokhoz is kiváló, és még távirányítóként is funkcionál majd.

onetouch hero2 HERO 8 05.png
Alcatel

Alcatel Pop 2 és Idol 2

Az Alcatel többi újdonsága, mint a Pop 2  vagy az Idol 2 lesz majd érdekes azoknak, akik még a telefon méretű telefont részesítik előnyben, bár az Idol 2 is már 5 inches változatban érkezik. Az egyujjas zoomolási lehetőséggel és 8 megapixeles kamerával ellátott Idol 2 mellett az 5 megapixeles kamerás, nagyon gyors és nagyon színes Pop 2 is jó választás lehet, utóbbi valószínűleg a fiatalabb korosztály tetszését fogja elnyerni.

alcatel.png
Alcatel

Sony Z3 és E3

A Sony már a Z2 telefonnal nagyot alkotott, szerették is az emberek és általában a teszteken is jó eredményt ért el. Most bejelentették a Z3-at.  Designban nem sokat változott a feketében, fehérben, zöldben és aranyban elérhető telefon és maradt a vízállóság is. Az ígéretek szerint ez azonban nem korlátozódik arra, hogy nem gond, ha esőben posztolunk a Facebookra, hanem tényleg vízálló. Mélytengeri búvárkodni nem lehet vele, de mondjuk a strandon víz alatti felvételek készítésére képes. A vékony és könnyű telefonhoz a Play Station 4-et is hozzá lehet kötni, így akár wifin keresztül játszhat a Play Station játékaival is. Mindezt ráadásul az aksi is bírni fogja, mert az ígéretek szerint 2 napot is lehet majd nyomogatni egy töltéssel. A telefont egyébként már elő lehet rendelni, úgy 220 ezer forintba kerül, viszont a szolgáltatójánál, hűségnyilatkozatokkal biztos olcsóbban is haza lehet vinni.  Alternatív megoldásként ajánluk az E3-at, ami a maga 70 ezer forintos kártyafüggetlen árával a megfizethető kategóriába tartozik. Ugyanakkor a 4G képes, vékony telefon lemarad persze a nagytestvértől, de pont csak annyira, hogy ideális választás legyen fiataloknak, akár iskolásoknak is, akiknek nem kell csúcskészülék, de mégsem szeretnének lemondani a dizájnról és a jó funkciókról. 

sony.png
sony

Lenovo Vibe X2

A Lenovo is új telefonokat mutatott be, a Vibe X2 a nagyon szögletes, ám csíkos verzió 5 inches változat, azaz tökéletes azoknak is, akik nem szeretik a nagy telefonokat. Ráadásul a paraméterei alapján erősre sikeredett, ugyanis 2 GB RAM fut benne, a kamerája 13 illetve 5 megapixeles és ebben is van beépített szépítő funkció, azaz a szelfiképtelen arcot viszonylag emberszerűvé változtatja. Természetesen 4G képes a készülék, azaz a menő képeket gyorsan meg is oszthatja. Akik szeretik egy telefonban tudni a céges és a magánszámaikat is, azoknak jó hír, hogy dual simes verzióban is elérhető lesz az Android 4.4 KitKat-ot futtató telefon, aminek áráról egyelőre nincs még infó.

lenovo-smartphone-vibe-x2-gold-front-back-5
Lenovo

Lenovo Vibe Z2 Pro

A Lenovo másik csúcskategóriás telefonja külsőre inkább komolyabb, üzletiesebb telefon mint az X2, talán a férfiaknak jobban is tetszik, de a lényeg ugye, hogy mit tud. Nos, ugyanolyan KitKat 4.4 Android fut rajta mint a másikon, viszont akinek a kamera sarkalatos kérdés, annak ez a telefon sokkal jobban bejöhet. Az egy dolog, hogy 16 megapixeles a kamerája, de sötétben is nagyon jó képeket csinál, sőt aki ért a fotózáshoz, az egy csomó paramétert manuálisan is állítgathat rajta. A kijelzője is tűéles lesz, ráadásul 4K felbontásban rögzít videókat, úgyhogy egy ilyen telefonnal tényleg úgy tűnik, hogy ön lesz az Instagram királya. Ráadásul nagyon vékony, nagyon gyors, és még az aksija is olyan erős, hogy állítólag 45 óra beszélgetést és 39 nap készenléti időt bír majd, ami azért nagy szó lenne. Annyira, hogy amellett már tényleg senkit sem érdekel, hogy mennyire férfias az alumíniumváz, vagy hogy a 32 GB belső memóriát már nem lehet tovább bővíteni.

lenovo-smartphone-vibe-z2-pro-front-back-2
Lenovo

Nokia Lumia 830

A Nokia újonnan bemutatott telefonjai már Windows 8.1 támogatottsággal jönnek ki. A 830-at szánják a megfizethető kategória zászlóshajójának, amely kíváló minőségű képeket tud készíteni éjjel-nappal. 10 megapixeles kameráját optikai képstabilizátor is segíti, így a fényképezéssel biztos nem lesz gondja. Az előre telepített alkalmazások között megtalálja a OneDrive szolgáltatást is, ami 15 GB mérető tárhelyet biztosít felhőben, így a képeknek is lesz elég helye. Borítása polikarbonát lesz, és beépített vezeték nélküli töltést is lehetővé tesz. A becsült ára 330 Euró körül lesz, azaz nagyjából százezer forintos áron lesz majd megvásárolható.

Nokia-Lumia-830-syncing-jpg
Nokia

Nokia Lumia 735 és 730

A Dual SIM-es (Lumia 730) és a Nokia Lumia 735-ös telefonok szintén egyszerű képkészítést és megosztást kínálnak. Az előlapi kamera széles látószöge és 5 MP-es felbontása miatt kiválóan alkalmasak lesznek videohívásokra. 8 GB belső tárhely mellé itt is jár a 15 GB-os OneDrive, csak győzze jelszóval védeni a képeket, nehogy úgy járjon mint a celebek, bár tény, hogy ők nem OneDrive-ot használtak. A 730-as Lumia nagyjából 63 ezer forintba fog kerülni, míg a 4G képes 735 olyan 69 ezer forintért lesz majd elérhető a boltokban.

Lumia-735-apps
Nokia

Huawei Mate 7

A nyolcmagos Mate7 a gyártó szerint az eddigi legimpozánsabb és leggyorsabb nagyképernyős telefonjuk. A 6 colos telefon ujjlenyomat felismerője egy érintéssel azonosítja a felhasználót, így gyorsabban oldja fel a képernyőt, mint a végigsimításos módszert alkalmazó készülékek. Sőt, öt különböző ujjlenyomatot is tud tárolni, amivel akár „vendég módban” is lehet használni a telefont, azaz a gyereknek úgy adhatja oda játszani, hogy közben máshoz nem fér hozzá. Az akkumulátora hatalmas – mármint nem méretre, mert úgy sikerült vékonyat beépíteni az amúgy sem túl robusztus telefonba –, hanem 4100 mAh kialakításával várhatóan jól fogja bírni a mindennapos használatot: az ígéretek szerint egy töltéssel akár több mint két napot is lehet használni a készüléket. A majdnem teljesen fémből készült telefon kamerája 13 MP illetve az elülső 5 MP felbontású képeket készít majd. Két változatban lesz majd elérhető, az alap változat 16 GB memórával és 2 GB RAM-mal 150 ezer forint körül lesz beszerezhető, míg a prémium kivitel 3 GB RAM és 32 GB belső memóriával 190 ezer forint körül lehet majd megvenni 2014 novemberétől.

mate hw 366709
Huawei

Huawei Ascend G7

A Huawei csúcskategóriás telefonját, a G7-et is szeptember elején mutatták be a közönségnek. Az érdekessége, azon felül, hogy nagyon hasonlít az új iPhone-ra, hogy 5,5 inches a kijelzője és fémes a borítása. Három különböző energiatakarékos mód is van benne, hogy tovább bírja a telefon, így állítólag közel másfél napot bír és ha 10%-os feltöltöttség alá esik, akkor is kibír még 24 órát az extra energiatakarékos módban. A hátulsó kamerája 13 MP, az elülső pedig 5 MP felbontásban rögzít. 2014 novemberében lesz itthon is elérhető és nagyjából 299 euró, azaz olyan 95 ezer forint körül lesz kapható.

huawei ascend g7 official-940x564
Huawei
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek