A kéz nélkül tartható ernyőtől a nyélre szerelhető pohártartóig

Ez a nyár amúgy is az esőről szólt, és még csak most jön az igazi meteorológiai ősz, a nyirkos, zuhogós, viharos időkkel. Ha a nyár nem tanította meg eléggé, hogy tényleg legyen mindig önnél esernyő, most tutira hozzá fog szokni. Ha pedig ernyője már van, mutatunk néhány olyan kiegészítőt hozzá, amitől ugyan nem fog kisütni a nap, de legalább kicsit könnyít az életén, mikor rossz az idő.

Pohártartó ernyőre

fb morella 1620777 1397706800484151 50620797 n
Facebook / Morella

Akik a reggelüket úgy kezdik, hogy út közben isznak egy kávét, esetleg visznek a kollégáknak is, általában nagyon aktívan tudják utálni az esőt, hiszen esernyővel bénázni, miközben (forró!) kávét is szállítana, nos, nem a legegyszerűbb manőver. Arról meg jobb, ha lemond, hogy közben esetleg a telefonját vagy a kulcsát is szeretné elővenni. Ennek a feszítő problémának a megoldására találták ki az esernyőre szerelhető pohártartót, amit akár az ernyő csukott állapotában is használhat, és az se gond, ha a vállára dobja az esernyőt, mivel dönthető a szerkezet. Vigyázat: éppen elég rosszul indul a nap attól, ha szakadó esőre ébred, semmiképp se javít rajta, ha még magára is önti a forró kávét, ezért arra figyeljen oda, hogy rendesen erősítse rá az esernyő nyelére és ne nagyon hadonásszon vele. Ugyanakkor hideg napokon vagy telefonálás közben életmentő lehet egy ilyen, sőt a tervezők ügyeltek arra, hogy akár a söröskorsót is megtartsa. Sajna egyelőre még csak előrendelni lehet a terméket, de azt legalább máris többfajta színben. 

"Harmadik kéz" táska

amazon brella bag 61ykQ9bUQ4L
Amazon / Brella Bags

Esőben bevásárolni sem lehet elmenni, mert nem lehet normálisan hazacipelni a szatyrokat, arról nem is beszélve, ha mondjuk még a gyereket is el kell közben hoznunk az oviból, és persze leginkább kézen fogva kell vezetni. Ugyanakkor ha folyamatosan esik, valamikor mégis muszáj lesz elmenni a boltba, és a gyereket se hagyhatjuk ott másnapig, úgyhogy vagy növesztünk még egy kezet az esernyő tartására, vagy rendelünk egy épp erre szolgáló terméket. Az esernyő tartó táska több típusú esernyőt is képes kezelni, ráadásul pántokkal úgy magára erősítheti, hogy attól sem kell tartani, hogy egy nagyobb szellő kifordítja az egészet, aztán rohanhat az esernyője után a szatyrokkal-gyerekkel a kezében. Azt viszont nem tanácsoljuk, hogy a két keze felszabadulásra örömére azonnal biciklizni próbáljon, mert hát na, a biciklizés mégsem az az esernyős műfaj, de akkor is jól jön, ha mondjuk a telefonját akarja egész úton nyomogatni. A táska 27 dollárba kerül, azaz nagyjából 6500 forintba, de aki ügyesebb, az egy ilyen ötlet után valószínűleg akár varrni is tud egyet. 

Cipőzacskó

3 ebay $ 12
ebay.com

Ismerős a helyzet mikor reggel elindul a könnyű (és lehetőleg kényes színű) vászoncipőjében, hiszen süt a nap, aztán mielőtt lejár a munkaideje, már gyülekeznek a felhők, majd amint kiteszi a lábát a kapun, lecsap az özönvízszerű vihar? Ilyen vész esetére találták ki ezeket a nem túl szép de legalább kis helyet foglaló cipőzacskókat. Annyira azért nem ciki, mintha a kiflinek szánt bolti zacskót celluxozná a bokájára, de nem is annyira szép, hogy ne néznék meg csodálkozva az emberek. Vannak helyzetek azonban, mikor még ez is jobb, mint az agyonázott cipő, főleg ha reggel annyira óvatlan volt, hogy a csúszós talpú magassarkút vagy a hófehér vászoncipőjét vette fel. Lehet a fehér mellett fekete, kék és rózsaszín színekben is vásárolni és 1800 forint körül tudja megrendelni a lábméretének megfelelő zacskót. 

Bezacskózható esernyő

4ali full of houseThe-creative-inside-out-umbrella-Creative-umbr
aliexpress / Full of House

Aki utálja a boltban vagy bárhol szorongatni a vizes esernyőjét, annak tetszeni fog ez a változat, ami egyszerre esernyő, egyszerre táska. A kisméretű esernyőn van egy titkos zseb, amibe egy egyszerű mozdulattal belefordíthatja az összecsukott esernyőt, így kap egy kis szatyorszerű dolgot. Ebből már  nem csöpög a víz, nyugodtan lóbálhatja a boltban vagy a villamoson, és olcsóbb, mint egy sima bolti esernyő a  3000 forintos árával.

Esernyő zacskózó

umbrellabagger.com wet-umbrella-stands
umbrellabagger.com

Nem összetévesztendő az előzővel, ez egy olyan szerkezet ami minden boltban vagy bankban, postán, de még irodában is megférne. Vagyis olyan helyeken, ahol nem szerencsés, ha végigcsöpögteti a padlót, viszont folyamatosan fognia kell a vizes esernyőjét. Itt csak bemegy a helyre, beleteszi az esernyőt a gépbe, ami egy műanyag zacskót húz rá, így sokkal kényelmesebb lesz fogni és a vizet sem csöpögteti össze-vissza. Az egyetlen baj, hogy nem környezetbarát a műanyag zacskók miatt. 

+1 Növénybarát esernyőtartó

slipperybrick.com umbrellafarm-sg
slipperybrick.com

Ha sokáig marad ez az esős időjárás és rendszeresen használja az ernyőjét, akkor akár egy ehhez hasonló vidám előszobadíszen is elgondolkozhat. A nagy zöld szivacs hengerek között kell lerázni az esernyőt, amik így magukba szívják a vizet és a talajba is juttatnak belőle, amitől az alulra ültetett kis növények életre kelnek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra