Tényleg megszívja, ha szemmérték alapján vásárol!

Az év elején már volt egy körünk az  átverős csomagolásokról, legutoljára meg azt térképeztük fel, hogyan tudja  saját magát megtéveszteni, ha nem figyel oda rendesen, miből milyen mennyiséget vásárol. Mivel mindkét témában rengeteg levelet kaptunk, úgy döntöttünk, újra belevágunk és lepakolunk pár dolgot a polcokról, hogy megnézzük, mit rejtenek. És tényleg csak rejtenek, ugyanis nevetségesen kevés áru van egy-egy csomagolásban. Fotóztunk, és mellé még meg is kóstoltunk mindent, amit megvettünk. Például nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen íze van a mostanában agyonreklámozott Landliebe joghurtnak, azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a dobozába még ennyivel több férne, mint amennyit ténylegesen tartalmaz. A joghurton kívül még 15 terméket szemléztünk. Nézze meg a fotókat, megéri!

Nyilván benne van a pakliban, hogy ön nem szemmértékre vásárolja meg ezeket az árucikkeket, de vannak azért még elegen, akik a csomagolás mérete alapján emelnek le valamit a polcról – otthon meg jön a meglepetés, amikor sokkal kevesebbet talál benne, mint amit feltételezett. Pedig megúszhatná ezt a kört, hiszen minden csomagoláson fel van tüntetve, milyen mennyiségű terméket tartalmaz valójában. Erre ugye jogszabály is van, ráadásul  év végéig azt is rá kell írni, hogy hány kalóriát tartalmaz, és pontosan milyen összetevőket milyen mennyiségben. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, illetve a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium együttes rendelete alapján azt ugyan fel kell tüntetni a csomagoláson, hogy mennyi a termék tömege, azt viszont már semmi sem szabályozza, hogy a csomagolás űrtartalma és a becsomagolt termék űrtartalma közötti eltérés maximálisan mennyi lehet.

Ezt természetesen ki is használják a gyártók, és a lehető legnagyobb csomagolásban próbálják eladni a csomagolásnál jelentősen kisebb portékáikat. Megdöbbentő fotók, szörnyülködjön ön is!

 

Ön is találkozott már hasonló termékkel? Írja meg Facebook-oldalunkon!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek